Vreemd gedrag

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Corine1982, 11 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Corine1982

    Corine1982 Actief lid

    8 jan 2015
    119
    0
    16
    NULL
    NULL
    Goedemorgen,
    Mijn dochter van 7heeft een achterstand op haar grove motoriek. Zijn daar voor onder behandeling geweest maar op school vinden ze het toch wel zorgwekkend hoe ver de achterstand is. Ook kreeg ik te horen dat ze tijdens gym alleen maar aan het huilen is. Ze schijnt ook een faalangst te krijgen hierdoor en dat merken ze op school.
    Ik zelf merk ook gekke dingen op die ik erg apart vind maar als ik de reacties van andere lees vinden ze het ook opvallend gedrag. Niet dat ik me daar aan stoor maar het valt me op.
    Vandaag bijvoorbeeld zijn we bij de tandarts en zit ze op de stoel heel gezellig tot de tandarts zegt ik doe wat fluor op je kiezen. Voor ze überhaupt haar verhaal af kon maken lijkt mijn dochter helemaal van de wereld te raken en ligt ze hysterisch op de stoel te gillen slaan en huilen. Ze valt niet rustig te krijgen en heeft complete paniek. Ze liet het pas toe toen de tandarts zei anders doe ik het alleen en moet mama even weg. Met veel grknijp in mijn handen deed ze haar mond open en liet ze het gebeuren uiteindelijk. Als ze dan van de stoel is en even rustig zit lijkt het of het nooit is gebeurd. Ook lijkt het wel of ze zelf niet door heeft dat dit zo heftig was. Ze zegt ook dat ze het eng vond en vies.
    Dit soort dingen gebeurd dus bij veel dingen en op momenten dat je het niet ziet aankomen.
    Heeft iemand hier ervaring mee? Zou dit kunnen ontstaan uit faalangst?
    Heb van de huisarts een doorverwijzing naar de rijndam dus hoop dat ze hier ook iets mee kunnen want vind het vreselijk om te zien, maar ook voor haar zelf.
     
  2. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    tandarts moest het beter uitleggen vind ik. wat is fluor? dat weet ze niet. iets op je tanden smeren waardoor die sterker worden of zoiets.
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.712
    32.574
    113
    Vind de genoemde situatie een vreemde. Kind is angstig en tandarts zegt het toch te doen en dreigt dat jij dan weg moet? Hoe erg is is haar motorische achterstand en begrijp ik goed dat ze daar nu niet meer voor in behandeling is? Waarom niet als ik vragen mag.
     
    MaMa vindt dit leuk.
  4. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Ten eerste zou ik lekker een andere tandarts gaan zoeken, die is helemaal koekoek, mama wegsturen wanneer een kind niet mee wil werken en een paniekaanval heeft.

    Zie je dit gedrag ook in andere onverwachte situatie's ? Mijn zoon (autisme) heeft ook last van paniekaanvallen wanneer een situatie onverwacht/onduidelijk is. Ook mijn dochter ( geen autisme) vind onverwachte/onduidelijke situatie's moeilijk om mee om te gaan maar reageert wel een stuk minder heftig als haar broer (is gewoon even boos)

    Fijn dat school meld dat ze tijdens de gym alleen maar huilt maar vertellen ze je er ook bij want hun proberen (hebben geprobeerd) om het voor haar fijner te maken bij de gym. Klinkt alsof ze haar bij de gym overvragen. Wanneer je bij de rijndam bent kun je misschien met hun overleggen of ze oefeningen aan de (gym) leerkracht door kunnen geven zodat hij/zij deze kan verwerken in een gymles.
     
    s82 en mama079 vinden dit leuk.
  5. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    ja heel erg, dreigen met moeder weg sturen?
     
  6. Corine1982

    Corine1982 Actief lid

    8 jan 2015
    119
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ze heeft ongeveer een jaar 1a2 keer per week fysio gehad maar viel in hun geval niet veel meer uit te halen dus moest een tijdje aankijken hoe het ging. Haar achterstand is ongeveer 2jaar.
    Ze gingen de behandeling doen toen ze 5jaar was en op haar 6e gestopt. Heb nu een doorverwijzing voor de revalidatiearts in rijndam. Daar krijg ik voor haar elk moment een afspraak.

    Zou haar paniek ook daar mee te maken kunnen hebben denk je?
     
  7. Corine1982

    Corine1982 Actief lid

    8 jan 2015
    119
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ja ze heeft dit heel snel van die paniek aanvallen. Vind het erg om te zien en moeilijk haar rustig te krijgen.
    Op school hebben ze haar zoveel mogelijk 1op 1 geholpen maar ze merken aan de klas dat ze het vervelend vinden en wilde overleggen wat te doen voor ze gepest gaat worden. Mijn dochter heeft samen met de juf het in de klas verteld wat er is en dat ze hulp nodig heeft ook van de anderen. Ze hebben er begrip voor en willen helpen. Elke week word er iemand aan haar gekoppeld. Nu wil de leraar van gym weten als de revalidatie begint welke oefeningen ze moet doen en wat ze niet mag. Ze gaan dan met zijn alle een aangepaste gymles met haar oefeningen doen en ook natuurlijk dingen erbij wat andere kinderen leuk vinden.
     

Deel Deze Pagina