Wie spreekt mij moed in?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door julia80, 30 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sleutelbloem

    sleutelbloem Bekend lid

    10 sep 2018
    940
    1.039
    93
    ik ben jaren alleenstaande moeder geweest en dat was prima te doen. Inmiddels ben ik hertrouwd en heb er met mijn huidige man 2 kinderen bij gekregen ;) Maar maak het jezelf niet te moeilijk. Mijn man is ook nu wel eens een paar dagen van huis en ik vind dat heerlijk :oops:

    Lekker mijn eigen gang gaan, het extra gezellig maken voor de kinderen. Minder streng in het ritme .... Ze mogen dan bijv in ons bed slapen, op de bank eten met hun bord op schoot, leuke kinderfilm erbij....of nog erger: mee naar de supermarkt en allerlei lekkere dingen uitzoeken en dat als avondeten opeten, wat betekend dat we een halve pizza, een zak chips, een pak koekjes en ieder een hele monatoetje als avondeten hebben :eek::eek::eek::D Mijn kinderen vinden het een feest als papa een paar dagen weg is haha.

    Uiteraard niet twee weken lang hoor, maar bijv in het weekend. En ook ik doe dan 's avonds het huishouden. hou een pyamadag, ga een keer bij je ouders eten.

    Praktische tips: leg 's avonds alle kleding al klaar, zorg dat de schooltas al klaar staat en smeer de boterhammen 's avonds voor school.

    haal de boodschappen zoveel mogelijk al in huis voor 2 weken, zodat je nog maar 1x pw voor de verse dingen moet.

    En laat het gewoon wat meer los. Twee weken zijn zo voorbij.
     
    Marchella, Ysabella, mamameer en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant
    Je kunt het!! Echt!!!

    Ik was de eerste week van school alleen..
    Alles begon weer, mijn werk, school, het "moeten".
    Ik ben meteen op maandag goed gestart. Alle vakantie dingen overboord en de ochtenden weer in t gareel.
    Het is mijn heel erg meegevallen (mijn man is vaker een weekend weg), ik houd wel van alleen zijn

    De avonden doet mijn man altijd. Dus die heb ik anders ingericht. Ipv heelveel voorlezen, lazen we nu sochtends al samen uit de Bijbel (ipv savonds dus) en kon ik de avonden relaxed houden.
    Kleine aanpassingen, groot verschil..
     
  3. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Waar ben je precies zo bang voor?

    het zijn maar 3 kinderen he. geen 12 ;)

    ik ben al jaren alleenstaand, met 3 kinderen, geen huishoudelijke hulp. en krijg het toch prima geregeld.

    stel je er even op in dat het wat meer geregel is en je alles zelf moet doen, dan komt het helemaal goed.
     
    Zonnebloem92, Tove, missgwen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.423
    5.510
    113
    Vrouw
    Ik ben alleen met 3 kinderen. Het is druk, dat wel. Maar verder best te doen hoor! Het is nu eenmaal niet anders
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ik vond het met 3 hele kleintjes wel zwaarder dan nu, maar tuurlijk gaat het goedkomen. Ik weet niet of je werkt, maar ik nam dan vaak zelf ook een paar daagjes vrij zodat het wat minder geren en gevlieg zou zijn.
    En verder het jezelf zo makkelijk mogelijk maken, pizza in de oven, een keer wat eten afhalen en ook wel genieten. Ik vind het zelf vaak ook best wel een beetje relaxed op een of andere manier. Kindjes voelen het altijd haarfijn aan en zijn extra behulpzaam. Al is 2 week wel lang, komt goed!
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Haha, zo doe ik dat dus ook precies. Een keer lekker eten met een filmpje aan. In de avond alles al klaarleggen en ik vind het ook best heerlijk.
     
    sleutelbloem vindt dit leuk.
  7. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ja hier inderdaad ook lekker makkelijk met eten af en toe. Pyjama dagen....

    En toen ik hele kleine kinderen had gingen we meer naar Pake en Beppe of Oma en man.
     
  8. Tove

    Tove Niet meer actief

    Ik zou me er vooral niet te druk om maken en geen groot ding van maken, het zijn maar twee weekjes. Als het echt niet uitkomt met de tijd kun je altijd wat vooruit koken zodat je het alleen nog maar op hoeft te warmen. En idd, avond van te voren al wat klaarleggen etc.
     
  9. Fluss1984

    Fluss1984 Fanatiek lid

    2 jun 2015
    3.386
    1.593
    113
    Noord-Brabant
    Heb je nog buurmeisjes/nichtjes oid van een jaar of 12-14 die het misschien leuk vinden om tegen een kleine vergoeding een paar uurtjes met de kinderen te komen spelen?
    Ik heb nu zo'n afspraak met ons buurmeisje, zij gaat dan mee naar de speeltuin of zo en speelt met onze dochter van 2 terwijl ik mij met de baby bezighoud. Zij kan nog niet alleen op alle toestellen klimmen dus alleen gaan met de 2 kinderen is erg lastig nu, maar dit is echt een hele fijne oplossing
     
  10. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.613
    3.988
    113
    5 dagen, 10 dagen of 14 dagen. Het komt wel goed!
    Gewoon flexibel denken, niet in problemen en onmogelijkheden. Maar in oplossingen en gemak.
    Ga langs bij opa/oma en eet daar mee in het weekend. Ga bij een vriendin met kinderen langs en vraag of je mee kunt eten, vaak voor iedereen gezellig.
    Op schooldagen/werkdagen, makkelijke gerechten. Een keer patat, brood en soep en pizza. Dat is echt wel oké. Nu alvast wat extra koken en invriezen is misschien ook handig.
    Huishouden, gewoon de basics doen. En de extra’s kunnen wel even wachten tot je man weer terug is.
    Vaak heb je al een ritme als gezin zijnde dat zou ik zo veel mogelijk proberen aan te houden. Dat is voor de kinderen vaak fijn.

    Verder lekker genieten van tijd voor jezelf als ze op bed liggen.

    Binnen kort gaat mijn man ook weer een dag of 10 weg. En eigenlijk is het altijd een feestje thuis. We doen extra leuke dingen, ik maak me minder druk om alles. Het komt altijd goed. Meestal werk ik dan op mijn werkdagen iets korter (30 min/45 min)zodat ik wat extra tijd heb om even eten op te zetten of alvast wat was te doen als ik thuis kom en dan haal ik daarna de kinderen van de opvang.
     
    littlemunchkin en humptydumpty vinden dit leuk.
  11. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    De eerste keer dat mijn man voor langer weg moest, zag ik er ook zo vreselijk tegenop! Hij was bijna een maand weg en ik telde samen met de kinderen met een aftelkalender de dagen af en was zooooooo blij dat ie er weer was. Tegenwoordig is hij bijna elke maand wel een paar dagen echter elkaar naar het buitenland en een keer of drie per jaar twee weken of meer. We zijn er nu zo ontzettend aan gewend en hebben zo onze eigen routine dat het altijd weer even omschakelen is als hij weer terug is.

    Echt het valt best mee! Het is ongezellig, maar voordeel is dat jij zelf alles kunt bepalen, van wat jullie doen tot wat je gaat eten en wat je s avonds doet. Ik gebruik die periodes vaak om 's avonds lekker veel me-time te hebben, lekker fout te snaaien en films en series te kijken, die me mn niet leuk vindt. Verder laat ik altijd om en om een kind bij me in bed slapen voor de gezelligheid.
     
    tantetil vindt dit leuk.
  12. tantetil

    tantetil Bekend lid

    1 jan 2010
    768
    162
    43
    Vrouw
    Noord Holland
    Ging mijn man maar eens twee weken van huis...   :roflmao::roflmao::roflmao:(grappie, kon het niet laten)
     
    mamameer, sleutelbloem, Marchella en 5 anderen vinden dit leuk.
  13. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.534
    6.228
    113
    zuid-holland zuid
    Heeft je man normaal gesproken ook een papadag en moet je die nu ook opvangen? Brengt en haalt hij de kinderen vaak en moet jij dat nu ook doen?

    Ik zit er vooral mee dat ik veel minder kan werken op 1 dag als mijn man er niet is om naar kdv te halen of te brengen.. ik kan mijn contracturen dan gewoon niet maken. Daarnaast zitten we nog met zijn papadag die opgevuld moet worden. Mijn man doet nu alleen de korte buitenlandtripjes voor zijn werk, zodat we evt van vrije dag kunnen ruilen, maar het mij geen vakantieuren kost.
    De afspraak is nu dat hij alleen een lange buitenlandreis kan gaan doen als hij zelf oppas aan huis regelt voor zijn papadag, maar ik heb hem er al maanden niet meer over gehoord;)
     
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.143
    15.211
    113
    Niet zo druk om maken. Als anderen dat (altijd) kunnen kan jij het ook.
     
    In your eyes vindt dit leuk.
  15. Eva2011

    Eva2011 Niet meer actief

    Eerlijk?
    Ik kijk echt uit naar de weken dat mijn vriend weg is. Normaal gesproken 1 week per maand ongeveer, maar sinds de zomer is hij niet meer weg geweest. Ze vroegen hem voor december maar dat heeft hij nu geweigerd ivm de baby, gelukkig, dat wel. Maar normaal heb ik er geen moeite mee.

    Lekker eigen ritme, rust, regelmaat... Met zijn wisselende activiteiten 's avonds moeten we ons vaak aanpassen en haasten met eten etc. Die weken dat hij weg is, is het rustiger, hebben we meer structuur in ons leven en daar is de oudste erg bij gebaat. Thuis dus ook minder strubbelingen.

    Als de kinderen in bed liggen, kan ik heerlijk tijd voor mezelf nemen, aanrommelen in huis zonder dat er iemand nog meer troep maakt. Mijn huishouden is in die weken altijd perfect op orde.

    En... Ik haal slaap in. Want er is niks te doen, igk ga vroeg naar bed en word niet wakker van een draaiende en snurkende vent naast me. :roflmao:
     
    Biny, tantetil en Ysabella vinden dit leuk.
  16. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.463
    2.293
    113
    Bedankt weer voor alle reacties! Ik vind het vooral pittig nu met de derde erbij. Met de twee oudste kan ik er inderdaad een gezellige tijd juist van maken. In principe begin ik in januari weer met werken na mijn verlof.
    als hij in januari zou gaan (dat is nog niet bekend) dan zou het super onhandig zijn om dan net weer te starten. Maar ik ben sowieso al langere tijd aan het overwegen om helemaal te stoppen met werken...
     
  17. LoeForceOne

    LoeForceOne Fanatiek lid

    28 jun 2015
    1.374
    910
    113
    Mijn man is voor zijn werk ook vaak weg. Soms maar een paar dagen en soms ook twee weken.

    Eerlijk ik vind het soms wel eenzaam maar de dagelijkse dingen gaan gewoon prima. Stiekem gaat het zelfs soepeler. Minder was, minder rotzooi, minder gedoe, minder lang ochtends in bed snoezen want je ligt toch maar alleen. Ik vind vooral avonds soms eenzaam. Maar met de dagelijkse dingen gaat het soepeler dan met mijn tweede kind (man) om mij heen ;)
     
    Treez, Biny en Eva2011 vinden dit leuk.
  18. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    3 peuters en een baby, lukt hier ook alleen.

    - boodschappen bestellen en menu's aanhouden voor die periode
    - vriezer maaltijden aanspreken
    - oppas regelen om te sporten of socializen
    - avonden zijn redelijk saai dus voor het huishouden.
     
  19. Eva2011

    Eva2011 Niet meer actief

    Ohja inderdaad, vriezer maaltijden of meteen voor drie dagen pasta koken. En niemand die klaagt over drie dagen hetzelfde, want de kinderen vinden het prima.
    Verder een pak poffertjes of een tosti avond, en dan zijn ze helemaal blij. Of samen verse pizza beleggen, ook een hit!

    Maak het jezelf niet te moeilijk in ieder geval.
     
  20. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.508
    5.608
    113
    Vrouw
    Ojoooo echt he dat huishouden! Hier ook netjes over het algemeen als man er niet is!

    Maarre.... zin. Activiteiten in de avond, kan hij zich niet wat meer aan jullie aanpassen?! Zeker als je kinderen daar enorm veel profijt van hebben
     
    Eva2011 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina