Pasta met gestampte broccoli (Jamie Oliver) - Eigen keuze pasta +/- 1,- - 1 broccoli +/- €1,- - Olijfolie (Standaard in huis) - Knoflook (Standaard in huis) (2 tenen) - Chilivlokken (Standaard in huis) - Ansjovis in olie +/- €1,- (Gebruik je 4 stukjes van) Eventueel parmezaanse kaas maar dan wordt het wel een duurder gerecht. Voor meer groente kun je er zelf wat bij toevoegen en uiteraard geldt hetzelfde voor vlees. Knoflook in plakjes snijden, samen met de ansjovis en chilivlokken in de pan. Na een paar minuten voeg je de broccoli (Die je in gelijke stelen hebt gesneden) toe. Naar smaak voeg je zout en peper toe, gevolgd door een scheut water om het ongeveer 10 min. te kunnen laten stomen. Broccolimengsel hak je fijn op een snijplank. Rasp eventueel de kaas erover. Als het qua smaak goed is dan hussel je dit mengsel door je pasta en klaar is kees!
Wij zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen(1 en 3) De precieze prijzen vind ik lastig te zeggen, want ik koop bijvoorbeeld een zak paprika's voor 2,49 En een net uien doe je ook een poosje mee Pasta met tomatensaus 380 gram penne (500 gram voor €0,59) 250 gram gehakt 2 uien Gehakte knoflook Pakje gezeefde tomaten €0,46 Blikje tomatenblokjes €0,45 Courgette €0,80 Paprika's Evt. nog geraspte kaas. Ik koop vaak een kilostuk en dan rasp ik zelf een stukje Pasta met broccoli (2 personen) 250 gram fusili 1 kipfilet 500 gram broccoli 1 ui 1 paprika Gehakte knoflook Bekertje slagroom Geraspte kaas Pasta koken en broccoli koken. Kipfilet bakken met ui, knoflook, paprika en wat bouillonpoeder. De slagroom in een pan opwarmen en hierin de pasta, broccoli en kip doen. Daarna geraspte kaas erbij strooien.
Leuke recepten zeg! Ik probeer ook altijd wel op de centen te letten. Een makkelijk recept: Pot bruine bonen Uitje, knoflook en rode en groene paprika 125 gram uitgebakken spekjes Klein potje tomatenpuree Geraspte kaas naar behoefte Weet de prijzen niet maar vast onder de 5 Euro. Wij eten er met 4 van. Juist door de vullende bonen heb je niet echt door dat je weinig vlees eet. Mijn man is ook dol op vlees, maar hierbij nog nooit geklaagd haha
Bij het fruiten van de uien bak ik Komijnpoeder, koriander, kurkuma en kerriepoeder mee. ( dit heb ik standaard in huis dus niet in het lijstje gezet) Eet smakelijk!
klopt, komkommer is momenteel 0,89 ongeveer, snoeptomaatjes 2,99 voor 500 gr. paprika koop ik vaak buitenbeentjes bij de AH. Dan heb ik een grote zak voor 2,50 of zoiets. Maar ik maak een mix op een bordje. Ik doe dus wat snoeptomaatjes, halve komkommer, paar worteltjes, wat olijven, augurk en 1 paprika in reepjes. Dan heb je wat duurdere en goedkopere soorten door elkaar. Bovenstaand heb ik eigenlijk standaard in huis, ik ben daar denk ik per week 10-12 euro aan kwijt totaal. Los dus van de groenten bij het avondeten. Ik geef het ze ook mee naar school in een bakje, mijn kinderen houden erg van rauwkost, dus dat is makkelijk. Heel veel mensen geven gerust ruim 10 euro pw uit aan koek en snoep voor hun kinderen, Ik investeer dat geld veel liever in gezonder eten, en vind het dus totaal geen bezwaar dat ik dus "zoveel" geld kwijt ben aan tomaat en komkommer
Champignonsoep met havermout groente pannenkoeken gegeten vanavond. Zijn eigenlijk restjes. Als je daar zuinig mee om gaat kun je ook veel besparen. Pakje havermout, 2 eieren en groentjerestjes met water/melk en evt zout in de blender en voor 2-3€ heb je een stapel gezonde pannenkoeken.
Ik heb nog nooit pompoen met appel geprobeerd.. ik sla 'm op, ben toch wel nieuwsgierig naar hoe die combinatie smaakt
Bij de Lidl hebben ze in de vriezer kant en klare zakken liggen waar rijst of bami in zit met groente en vlees vis. Ik vind dat er best wat groente in zit! Makkelijk voor in het weekend ofzo en echt lekker. Zelfs mijn dochter eet het en zij is moeilijk met eten. 2.49 voor 750 gram. Wij doen twee zakken en dat is meer dan zat voor met zn vieren! Wij houden over maar 1 zak is voor ons net te weinig
Is een hele gebruikelijke combie. Ook in het AH verspakket voor pompoensoep zit appel Echt heel lekker.
Ik ben de uitdaging aangegaan. Eens kijken of ik een voedzame maaltijd met voldoende groente en biologisch vlees op tafel kan zetten. Waarbij ik de boodschappen op 1 plek kan halen. (Allemaal vereisten voor mijzelf). En toch binnen 5 euro voor ons vieren (2 volwassenen, 2 kind (4 en 9)) Schaaltje bio rundergehakt: 3,19 1 hele courgette: 0,75 Volkoren spaghetti pak 0,75): 0,37 1 rode paprika (uit trio van 1,69): 0,57 1 potje rode pesto ( uit duo 1,79): 0,90 100g tomaatjes (schaal 500g 2,13): 0,43 Opgeteld: 6,21 Helaas niet gelukt. Komen nog Italiaanse kruiden bij en strooikaas en ketchup voor de liefhebbers. Morgen nieuwe kans. Respect voor dames die dit dagelijks moeten, omdat het geld anders echt op is.
Volgens mij heb ik maar 3 gerechten die ongeveer € 5,- zijn (2 volwassenen, 2 kleine kinderen) Onze 'vegetarische' bami (1x geen vlees in huis, blijkt niemand het vlees te missen, dus vanaf dat moment is bami bij ons vegetarisch geworden) 450 gr. bamigroenten €1,50 1 pot calve pindasaus (€2,15 maar daar doen we 3x mee) per keer: € 0,72 4 eieren €0,63 250 gr. mie: €0,43 1 zak kroepoek: €0,95 1 zakje kruiden a €1,15 (doen we ook 3x mee) dus per keer: €0,38 Totaal: € 4,61 Macaroni (met zelfgemaakte kruidenmix) 250gr gehakt: € 1,70 400 gr macaronigroenten: € 1,79 250 gr macaroni: € 0,62 1 klein blikje tomatenpuree: € 0,28 2,5 theelepels eigen kruiden mix: € 0,20 Totaal: € 4,59 Aardappels vlees groente 300 gr schnitzel: € 2,55 700 gr aardappelen: € 1,12 800 gr. broccoli: € 1,58 Totaal: 5,25
Dat dacht ik inderdaad ook al.. Wij eten echt veel groente pp dus hier zouden we met 3 dit niet voldoende vinden.
Boerenkool met worst komt ook al snel rond de € 5,- uit ( 450/500 gr. (diepvries) boerenkool, 1kg aardappelen, 1 bouillonblokje en 1 worst). (2 volwassenen, 2 kleine kinderen)
Leuk topic met voldoende nieuwe inspiratie! Al hoeven we hier niet binnen een budget te koken, ik probeer er altijd wel op te letten. Ik heb ook nog wel wat favoriete recepten die volgens mij weer wat anders zijn dan wat er al genoemd is. Precieze kosten weet ik niet, maar ik schat dat ze allemaal (vooral met aanbiedingen) wel rond de 5,- tot 6,- blijven voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Nasitaart 300/500 g gehakt (evt hoh) ca.2,30 voordeelzak chinese roerbakgroenten ca.2,30 zakje nasikruiden 0,43 3 eieren 0,35 0,5 pak bladerdeeg 0,40 verder uit kruidenkastje 4 eetl ketjap, sambal, 50 ml water 200 graden, 25 min (evt met rijst serveren, maar hoeft niet) Mexicaanse ovenschotel 300/500 g gehakt ca. 2,30 mexicaanse roerbakgroente ca 2,- pakje passata (tomatensaus) 0,49 tortillachips 0,49 100g geraspte kaas 0,49 verder uit kruidenkastje bijv. cajunkruiden, paprika, komijn door gehaktgroentemengsel en wat paprika/chilipoeder over de geraspte kaas 200 graden, 15-20 min Spruitjesstamppot 500g spruitjes 0,99 800g aardappelen ca 1,- appel 0,25 rookworst in plakjes erdoor scheppen 0,89 verder scheutje melk, flink wat kerriepoeder en evt uitgebakken spekjes Spinazietaart 0,5 pak bladerdeeg 0,40 300g gehakt ca 2,30 750 g diepvriesspinazie 0,75 ui 0,20 3 eieren 0,35 100g geraspte kaas 0,49 200 graden, 40 min Bietjesstamppot 500-800 g aardappels (stampen) 0,99 500g gekookte bietjes raspen en verwarmen 0,99 300-500 g gehakt rullen met gehaktkruiden ca 2,30 2 preien in dunne reepjes meebakken met gehakt 1,10 kruiden met kruidnagelpoeder en klein scheutje azijn alles door elkaar mengen. Pasta met witte saus Niet het meest gezonde recept, maar hier echt heel erg favoriet en supersimpel op vakantie ofzo Pasta 0,89 zak hamblokjes of blik achterham 1,57 ui 0,20 courgette/broccoli/champignons (net wat je hebt/erdoor wilt) ca 2,- ah basic houdbare slagroom 0,79 bouillonblokje
Ik zie regelmatig 'zakje nasikruiden' voorbij komen. Ik ben eens gaan lezen wat er in zo'n zakje zit, maar dat bleken weinig kruiden te zijn. En veel zout. Sindsdien maak ik nadien en bami met eigen kruiden: Komijnpoeder, korianderpoeder en gember (vers in stukjes gehakt of poeder) daar die ik een flinke schep sambal en een scheut sojasaus bij. En daar marineer ik het vlees in. Groenten naar keuze erbij roerbakken plus natuurlijk de mie of rijst. Ik kan je niet zeggen wat een portie bami bij ons kost. Ik maak het binnenkort wel, en dan zal ik eens opletten. Maar denk wel dat eigen kruidenmix (een beetje) kan besparen. En in elk geval heel lekker smaakt.
Die 3 taarten. Hoe doe je dat in oven? 2 zullen gewoon ovenschaal zijn maar die spinazie taart? Gewoon zo een taart vorm? En dan eerst bekleden met bladerdeeg?