Vragen om keizersnede of niet?

Discussie in 'De bevalling' gestart door ninijedi, 5 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ninijedi

    ninijedi Lid

    25 jun 2018
    49
    124
    33
    Vrouw
    hoi dames,
    Ik ben bijna 28 weken zwanger. En ik heb het hypermobiliteitssyndroom (Oftewel er gaat wel eens wat uit de kom enzo) maargoed, ik ben nu al met de bevalling bezig omdat ik met mijn lichaam gewoon vooruit moet denken. Natuurlijk wil ik graag normaal bevallen maar echt heel eerlijk? Op het moment zou ik het echt niet aandurven. Heb heel erg last van bekkeninstabiliteit en sinds een paar dagen gaan mijn heupen voor een deel uit de kom. Dus ik zie mezelf echt niet met de benen wijd liggen zegmaar. Ookal lukt dat ook zowat niet meer. En op knieen zitten is voor mij ook geen optie.. Ik ben vanaf het begin al onder behandeling bij de gyn vanwege mijn schildklier. En eerst zou ik gewoon naar de vk mogen na 24 weken. Maar heb toch aangegeven dat ik dat niet zag zitten, dus blijf gewoon bij de gyn. 13 november moet ik weer naar het ziekenhuis voor de 30 weken echo en controle, en dan wou ik alvast vragen over het bevallen. En vragen als een keizersnede een optie is in combi met mijn lichaam en dat ik niet normaal durf te bevallen. (Moet er niet aan denken dat mn heupen tijdens het bevallen elke keer uit de kom gaan:eek:) zijn er hier meer die hypermobiel zijn en een keizersnede hebben gehad? Zo ja hoe was jullie ervaring? En met herstel enzo:rolleyes:
     
  2. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    329
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Al gedacht aan een Badbevalling?
     
    jolien 1986 vindt dit leuk.
  3. ninijedi

    ninijedi Lid

    25 jun 2018
    49
    124
    33
    Vrouw
    Wel aan gedacht inderdaad. Het ziekenhuis waar ik onder behandeling ben heeft toevallig 1 bad. Maar als ik daar in en uit ga komen is een tweede, aangezien ik mijn benen niet meer zo goed kan optillen:oops:
     
  4. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Anatomisch gezien zullen je heupen niet zo snel uit de kom raken in een beval positie lijkt mij.

    Ik heb zelf een keizersnede gehad en mijn complete buik is naar de" klote". 1x nóóit weer.
    Keizersnede lijkt misschien makkelijke optie. Maar na 3 jaar kan ik nog steeds niet meer wat ik vroeger kon. Door pijn en krachtverlies
     
  5. mimi1988

    mimi1988 VIP lid

    7 apr 2015
    6.939
    4.153
    113
    Ik heb daar in tegen een super goede keizersnede gehad. Weinig last gehad na de tijd. Lag twee dagen na de keizersnede al op mijn buik om iets onder de bank tepakken. :D
     
    ninijedi vindt dit leuk.
  6. sejh1988

    sejh1988 Bekend lid

    28 jun 2016
    763
    458
    63
    Taalvrijwilliger, activiteitenbegeleider (vrijwill
    Hier ook HMS en natuurlijk bevallen (Nja ingeleid) en hoewel ik dezelfde zorgen had als jij heb ik 0 problemen gehad met persen. Ik had afspraken gemaakt met de bekkenfysio, maar die zijn allemaal in de wind geslagen op het moment suprême omdat het allemaal wat anders liep. Heb zelfs in de beugel gelegen. En eerlijk, op dat moment heb ik er echt geen seconde bij stil gestaan, ik had maar een doel en dat was baby eruit Haha.
    Ik heb er niets aan overgehouden en ben snel en vlot hersteld. Er zijn een heleboel beval houdingen, misschien kun je er een aantal opzoeken en uitproberen.

    Ikzelf zou niet snel voor een KS kiezen als het voor de baby niet medisch noodzakelijk is. Ik vind het nogal een ingreep. Maar dat is mijn persoonlijke gevoel. Maak het bespreekbaar, maar je lichaam is tot ontzettend veel in staat in tijden van baren :)
     
  7. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    329
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Dan tillen ze je toch uit bad? Kan prima joh!
     
  8. ninijedi

    ninijedi Lid

    25 jun 2018
    49
    124
    33
    Vrouw
    Ik mag van de bekkenfysio, huisarts en gyn al niet meer in de beugels, en liefst mn benen ook niet te ver uit elkaar ivm dat mn heupen anders gaan:$ en ook gewoon puur omdat het niet meer gaat. Ik zal met de gyn nog bespreken welke posities voor mij nog wel kunnen, maar blijven niet heel veel over denk ik:)
     
  9. ninijedi

    ninijedi Lid

    25 jun 2018
    49
    124
    33
    Vrouw
    Kon dat maar zo makkelijk:roflmao: bij mn armen kan je me niet pakken en onder bij mn oksels ook niet echt, want dan heb ik een schouderblad die kantelt:oops: ik ga thuis al niet meer in bad omdat ik er zelf niet meer uit kom en mijn man krijgt me er ook niet meer uit haha:rolleyes:
     
  10. sejh1988

    sejh1988 Bekend lid

    28 jun 2016
    763
    458
    63
    Taalvrijwilliger, activiteitenbegeleider (vrijwill
    Ik mocht dus eigenlijk ook niet in de beugels :oops: Maar kleine man moest er op een gegeven moment echt uit dus alle registers gingen open Haha.

    Jij moet doen waar jij je goed bij voelt! Maar wilde je even een hart onder de riem steken dat het mee kan vallen en er opties zijn :)

    Ik hoop eind dit jaar in bad te bevallen, erg benieuwd hoe dat gaat zijn! Zal ook wel een handje hulp nodig hebben vrees ik :rolleyes:
     

Deel Deze Pagina