Welke klachten na miskraam?

Discussie in 'Miskraam' gestart door Deedee91, 13 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Ik heb bijna 2 weken geleden een miskraam gehad. Nu heb ik sindsdien hoofdpijn bijna elke dag ( ik heb nooit hoofdpijn) en sneller buikpijn na een lange dag. Ook was ik even van het vloeien af maar vandaag kwam er opeens weer wat. Ik heb geen echo laten doen, ik durf en wil het gewoon niet. Volgende week gaan we naar de gynaecoloog om te bespreken wat nu te doen ( zie onderschrift) Ik ben er kapot van maar ik wil er ook niks meer mee te maken hebben vandaar dat ik geen echo laat/wil/durf maken.

    Horen deze klachten er bij?
     
  2. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.485
    113
    Wat ontzettend vervelend dat je je nog zo voelt. Het kan zijn dat je hoofdpijn en buikpijn voort komt uit stres, maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld toch nog niet helemaal schoon bent. Ik begrijp je aversie tegen een echo, maar ik wil je dringend adviseren dit wel te doen.

    Bij mij was begin september met bijna 9 weken tijdens de echo een missed abortion vastgesteld. Na 2 doseringen cytotec (na eerste keer nog steeds niet schoon) en diverse echo’s had ik onverwachts nog steeds heel veel bloedverlies en was ik 2 weken terug tijdens een controle echo (toch) nog niet schoon (ondanks eerdere verklaring dat dit wel zo was) en moest ik een curretage ondergaan. Ik ben nu dus 2,5 maanden verder na het vaststellen van de missed abortion en ik ben nu pas schoon (donderdag echo, dat zal het hopelijk bevestigen). Ik heb overigens geen lichamelijke klachten gehad, alleen onverwachts heel veel bloedverlies (ik heb nu bloedarmoede).

    Ik kan je alleen maar adviseren juist een echo te laten maken, te laten bevestigen dat je schoon bent, alleen dan kan je verder. Ik zou nu al bijna op de helft van mijn zwangerschap moeten zijn en ik kan nu pas verder met een volgende poging.

    Veel sterkte en ik hoop dat je toch onverwacht snel een goede zwangerschap zult hebben.
     
  3. Flamingo1990

    Flamingo1990 Niet meer actief

    Lieve @Deedee91 wat intens verdrietig van je miskraam. Sterkte ermee! Ik kan me voorstellen dat het dood eng is om een echo te laten maken, maar ik sluit me aan bij het advies hier boven.. alleen met een echo kun je verder. Geen echo laten maken is een soort uitstel van mogelijke executie.. in het beste geval ben je uit je lijden verlost en blijkt alles goed te zijn, in het slechtste geval is er iets mis en kun je hier eindelijk mee verder. Ik denk dat de onzekerheid misschien nog wel pijnlijker is dan uiteindelijk het antwoord..

    Je hoofdpijn en buikpijn kan dan ook van meerdere factoren komen, zowel stress als de miskraam zelf. Ook daar krijg je meer duidelijkheid over met een echo.

    Ik wens je de kracht en moed om een echo te laten maken want dat klinkt als een verlossing van veel spanning. Sterkte en succes!
     
  4. Stakato

    Stakato Niet meer actief

    Ik heb na mijn spontane miskraam met 6 weken ook geen echo laten maken, ik vond het te confronterend om dan een lege baarmoeder te zien. Ik geloofde ook wel dat mijn baarmoeder leeg was en anders zou het later alsnog wel gebeuren voor de restjes. Dus het voegde voor mij ook niets toe. Bij een spontane miskraam en korte zwangerschapsduur gaat dat veel makkelijker dan bij een missed abortion en/of langere zwangerschapsduur. Na miskraam paar afwijkende cyclussen gehad en daarna weer op de rit en nu zwanger.

    Hoofdpijn zou kunnen komen door hormonen en misschien ook stress/piekeren/verdriet door je miskraam? Buikpijn in combinatie met bloedverlies lijkt me erop te wijzen dat je baarmoeder nog bezig is met een opruimactie. Dat is heel goed!
    Het is allemaal niet niets om een miskraam te krijgen, en zeker als je al zo’n lange tijd bezig bent. Onderschat de impact echt niet die het zowel mentaal als lichamelijk op je heeft. Sterkte!
     
  5. MamaZijnIsDeBom

    MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

    10 apr 2018
    2.317
    1.660
    113
    Vrouw
    Ik heb alleen een echo gehad vlak na cytotec bij mijn ma. Ik verloor toen nog bloed enzo. Het vruchtje was weg. Ik bleef 2,5 week bloed verliezen en heb toen gebeld of dat normaal was. Ik heb een nieuwe afspraak gekregen maar een dag later was het gestopt. Heb de afspraak weer afgezegd. Als je geen bloed meer verliest en je ziet op tegen een echo zou ik het zelf ook niet doen. Krijg je koorts, voel je je ziek, of heb je nog steeds bloedverlies (helemaal een combinatie daarvan) dan even aan de bel trekken.
     
  6. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    @Dubbelgeluk Wat verdrietig :( En wat heftig allemaal zeg, een miskraam is niet zo even opgelost zo te lezen. Ik hoop voor jullie dat het snel goed gaat
    Bij mij is de hoop op een zwangerschap spontaan toch flink weer gezakt. Na 20 maanden enorm blij maar dit heeft wel angst gegeven. Volgende week gaan we naar de gyn, dan laat ik ook een echo maken.

    @Flamingo1990 jij hebt ook een miskraam gehad zie ik en je schrijft ook nog eens over wat enorm goed! ik ga je blogs even lezen als ik de rust er voor kan vinden.

    @Stakato ja het is enorm confronterend om een echo te laten maken dat gevoel heb ik ook. Vanmiddag om 17.00 zouden wij onze eerste echo krijgen, dan zouden we het met goed nieuws morgen vertellen met het familie weekendje weg. Dus je begrijpt wel dat deze dag dubbele lading heeft :( Hoeveel weken ben je nu zwanger? :)

    @MamaZijnIsDeBom Ik bloed nu opeens weer erg, dat kan geen ongesteldheid zijn neem ik aan? het is nu weer helder rood bloed net alsof ik ongesteld ben zeg maar. Ik voel mij verder niet ziek, wel moe en dus vaker hoofdpijn. En wat fijn dat jij weer zwanger bent :) gaat alles goed?

    Wat dus hier boven beschrijf bloed ik weer erg, zo erg dat ik wel maandverband nodig heb. Dat had ik elke keer na de miskraam maar 2 dagen ofzo daarna alleen met afvegen. Dus ik heb eigenlijk geen idee wat dit is. Wij gaan morgen een weekendje naar landal waar we veel willen zwemmen, mag ik nu wel of niet een tampon gebruiken? het zou dan voor een 2 uur zijn hooguit.
     
  7. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.485
    113
    Ah ik begrijp wat je bedoeld, wij hadden ook zulke mooie plannen om het te vertellen. veel sterkte en probeer toch van het weekend te genieten, ook al heeft het een andere lading gekregen.

    Aan mij is verteld geen tampon te gebruiken en niet te zwemmen en geen seks tot het bloedverlies over is. Ik zou even contact opnemen met de verloskundige hierover. Ik had een missed abortion, misschien is dat toch anders. Het zou jammer zijn als je niet gaat zwemmen terwijl het achteraf toch mocht.
     
  8. K00

    K00 Niet meer actief

    Sterkte..

    De hoofdpijn na MK (maar überhaupt na bevallen) is hier heel herkenbaar. Bij mij komt dat door de hormonen die mn lichaam uit moeten..
     
  9. Moppie35

    Moppie35 Bekend lid

    6 mei 2016
    541
    205
    43
    Vrouw
    Zuid-Limburg
    Ik val even middenin het gesprek. Dit omdat ik zelf wat ‘verse’ info heb voor.
    Vorige week maandag hoorden wij bij onze 4e echo, de dag voor we het wilden gaan vertellen, dat het hartje van ons kleintje niet meer klopte. Een donderslag bij heldere hemel... Uiteindelijk mbv cytotec woensdag een miskraam gehad. Ik had het gevoel volledig leeg te zijn. Bij de echo op donderdag was allea weg behalve een slijmlaagrest. Zondag begonnen de krampen heftig en bloed nog steeds. Over anderhalve week krijg ik nog een echo. Ik snap de reacties dat het confronterend is. Zelf heb ik t niet zozeer zo ervaren, omdat ik onze mannetje met tien vingertjes en teentjes woensdag dus ontmoet heb en sindsdien weet dat hij niet meer bij ons is. Makkelijk was die echo niet, maar ik bekeek het heel anders, puur als gezondheidsiets. Kijk anders gewoon de andere kant uit, maar je lijf moet helemaal schoon worden om complicaties te voorkomen. Sterkte allemaal. Liefs
     
  10. Loulou12

    Loulou12 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    2.391
    1.892
    113
    Vrouw
    Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd... :(
     
    MaHeRo88 en Soturi vinden dit leuk.
  11. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Ontopic,
    Ik heb 2x een miskraam gehad. De 1e keer namen de symptomen al vrij snel af, maar heb ik wel lang gebloed. 3 weken ongeveer. Als gevolg daarvan was ik een tijdje zwakjes.
    2e keer had ik tijdens de zwangerschap al nauwelijks klachten. En ook daarna geen opvallende dingen gehad.

    Zou in jouw geval wel een echo laten maken denk ik. Heb ik beide keren wel gehad. En dan weet je wel waar je aan toe bent.
    Dat heeft voor mij enorm geholpen om het af te kunnen sluiten.
     
    Loulou12 vindt dit leuk.
  12. Phoebe

    Phoebe Fanatiek lid

    15 dec 2016
    3.423
    1.209
    113
    @Deedee91
    Wat betreft jou klachten zou ik toch denken dat het beter is om als het mogelijk is iets van een echo of controle te doen om toch wat zekerheid te hebben hoe of wat
     
    MaHeRo88, Loulou12 en Soturi vinden dit leuk.
  13. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Morgen ga ik naar de gynecoloog :)
    Ik heb geen klachten meer en bloed nu 2 dagen niet meer ook geen oud bruin etc.
     
    Phoebe en Soturi vinden dit leuk.
  14. Phoebe

    Phoebe Fanatiek lid

    15 dec 2016
    3.423
    1.209
    113
    Gelukkig heb je verder geen klachten meer en ben je morgen ook gewoon schoon. Toch nog een hele dikke knuffel voor jou dat je dit ook hebt moeten doormaken!
     
  15. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Wat naar dat je een miskraam hebt gehad, je bent alweer zolang bezig voor een kindje:(
    Ik heb na mijn curettage en mijn miskraam bij 5 weken geen klachten gehad, maar zou zeker een echo laten maken. Ik vond het destijds fijn om te weten dat alles schoon was.
     
  16. MaHeRo88

    MaHeRo88 Fanatiek lid

    27 aug 2017
    1.087
    1.315
    113
    Vrouw
    Sorry @Deedee91 ik kan je niet helpen, ik weet wel als doktersassistente dat hormonen vreselijke dingen zijn en bij iedereen een andere uitwerking geven .
    Heel veel sterkte morgen, ik hoop dat je lichaam rustig blijft en je daarna tijd hebt om het een plekje te geven
     
    Phoebe vindt dit leuk.
  17. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    @Beheer sluit mijn topic maar ik heb hier totaal geen zin in. Kunnen jullie Maiasaurus ook verwijderen of op zijn minste een waarschuwing geven want ze gaat wel erg ver.

    Meiden die serieus gereageerd hebben enorm bedankt :)
     
    Flamingooo vindt dit leuk.
  18. Phoebe

    Phoebe Fanatiek lid

    15 dec 2016
    3.423
    1.209
    113
    Nogmaals mijn excuses dat dit in jou topic gebeurt is en ik me zo heb laten gaan. Hoop echt oprecht dat wanneer je er aan toe bent blijvend zwanger mag zijn van jullie 2e wondertje! En nogmaals een dikke knuffel voor wat je hebt moeten doormaken! Succes morgen!
     
  19. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Dit ook namens mij, het was echt niet mijn bedoeling om jouw topic te verpesten.
     
  20. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.125
    2.852
    113
    #20 Beheer, 22 nov 2018
    Laatst bewerkt: 22 nov 2018
    Op verzoek gesloten.

    Edit; we hebben het topic opgeschoond.

    Met vriendelijke groet,
    Beheer Zwangerschapspagina.nl
     
    Phoebe vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina