Babysitter, waar op letten

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door a2cmieux, 5 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Ik ben op zoek naar een babysitter voor af en toe 's avonds als ik eens ergens naar toe wil. Ik heb een advertentie geplaatst en er zijn al meerdere geïnteresseerden. Ik ben zoeiezo een gevoelsmens dus ik wil wel iemand waar ik een goed gevoel bij heb. Maar waar moet ik verder nog opletten? Wie van jullie heeft ook een (betaalde) babysit en wat waren voor jullie belangrijke criteria?
     
  2. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.456
    3.312
    113
    Ik lees mee!

    Vind het zo knap van mensen als ze een vreemde op hun kinderen laten passen.

    Snap natuurlijk het kdv enz zijn ook vreemden maar thuis als babysit haha vind het doodeng al lijkt het mij soms wel ff lekker om geen familie te hoeven vragen.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  3. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Ik vind het eerlijk gezegd ook echt eng. Vandaar ook dat ik hier wat tips vraag en misschien wat ervaring van anderen.
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  4. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.075
    283
    83
    Emmeloord
    Ik ben nog een beginner zal ik maar zeggen. Maar voor mijntje gevoel heel belangrijk. Ik laat ze dus eerst even kennis komen maken. Wil geen oppas met ‘problemen’ en de kids moeten positief reageren.
    Verder zoek ik naar iemand die ervaring heeft. Wij hebben een ‘zorg’ kindje en gewoon lekker pittige dames dus daar moeten ze wel mee om kunnen en durven.
    Ik hen uiteindelijk 2 meiden gevonden. Een boven de 20, werkt ook met kids. Dus die laat ik komen als ik langer weg ben of op pittige tijden zoals bedtijd. Ander meisje is rond de 16. Super lief. Maar die past kort op. En dan ook wanneer er nog niet zo veel moet. Lekker onder speeltijd.

    Ik vraag naar hun karakter, hoe ze reageren op bijv huilen, ruzie en ongelukjes. Maar ook wat ze leuk vinden om te doen. Komt dit overeen met hoe wij leven en wat de kids ook leuk vinden. Uiteraard ook tarief wat ze vragen. Ooit een meisje gehad dat wel heel veel vroeg. Dat werd niks, ook om andere redenen. Ook laat ik ze even een uurtje of 2 oppassen als proef. Als ik dan thuis kom voel ik wel of het goed zit of toch niet zo. Maar het is lastig hoor. Ben blij dat ik na een jaar deze lieve meiden heb. En eigenlijk kwamen die spontaan op ons pad.
    Succes met zoeken.
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  5. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.456
    3.312
    113
    Ik kreeg vandaag de tip om collega's te vragen verschillende hebben dochters die oppassen. Al vind ik ook dat lastig
     
  6. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Ik vind het ook lastig. Denk erover charly cares te gaan gebruiken.
     
  7. littlemunchkin

    littlemunchkin Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.811
    1.004
    113
    Ik zou eerst rondvragen in je vriendenkring. Wie gebruiken zij(altijd handig als je iemand op aanraden van kan vinden)? Zijn er oudere kinderen van hen die graag oppassen? Onze oppas is de tienerdochter van een van onze vrienden.

    Bij een vreemde zou ik eerst kennis maken, praat over hoe zij oppassen, wat zij doen, hoe ze reageren bij x situatie. Eens kijken hoe zij op jouw kinderen reageert en vice versa. En dan eens op een middagje test oppassen voor je echt begint.
     
  8. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Ik zou het juist via via proberen. Zijn er geen 17-jarige meisjes uit de buurt die interesse hebben? Of misschien een vriendin van je vragen of zij een oppas heet die ook bij jou zou willen oppassen?
     
  9. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.033
    15.039
    113
    Ik heb nu 2 meiden uit het dorp (naast mn jongste zusje).
    1 heb ik via de dorpsvrouwenapp, gewoon gevraagt wie er een dochter had die wilde en kon (had voor een avond oppas nodig en zusje kon niet).

    En de ander via de buurvrouw toen ik onverwachts naar de HAP moest met 1 kind (werd laat en buurvrouw zat nog met nachtvoedingen dus wilde op tijd naar bed, heeft ze haar oppas gebeld om het over te nemen).

    Beide meiden kende ik van naam/familie omdat we bij elkaar in de straat woonde tot ik ging trouwen. Alleen bedenk je niet na 7 jaar zijn dat dat niet meer die kleine meisjes zijn van toen maar inmiddels ook rond de 18 jaar zitten ;)
    Oh en ik heb er nog 1 waarvan de moeder zegt dat ik kan bellen en daar heb ik vroeger thuis opgepast :D

    Tja waar op gelet... eigenlijk alleen of ik ze vertrouwde, de eerste is wel een keer geweest toen de kinderen wakker waren maar de 2e nog nooit bedenk ik me nu. De kinderen leg ik op bed voor ik wegga
     

Deel Deze Pagina