Lange celstraf voor 'wraakvader': onterecht of ging hij veel te ver?

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door itakepictures, 13 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik neem het niet op voor 'die TBS'er'. Ik keur alleen het gedrag van die Mario 100% af.

    Je zegt hierboven zelf dat jullie het probleem hebben opgelost door naar de politie te stappen. Als die Mario het daar gewoon bij had gelaten was er niets aan de hand geweest. De politie was er al bij betrokken, maar hij koos er zelf voor het recht in eigen hand te nemen. En dat gewoon fout, en strafbaar op de koop toe. En terecht.
     
  2. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Jawel, dan had die TBSer het misschien bij iemand anders geprobeerd en het daar wel voor elkaar gekregen. Die vader heeft naar mijn inziens erger voorkomen. Ik kon geen verdere stappen ondernemen omdat de persoon bij ons in kwestie ineens verdwenen was van Facebook, geloof mij dat als ik had geweten wie het was ik hem ook had opgezocht. Je hebt namelijk gewoon niets maar dan ook niets aan de politie. Wie weet was deze TBSer wel de zelfde persoon als in het verhaal van mijn zoon, je weet het gewoon niet, het feit blijft gewoon dat die gekken rond lopen en de politie daar gewoon niets mee doet. De echte slachtoffers in deze verhalen worden vaak nog als '' vervelend '' beschouwd worden uiteindelijk nog bestempeld tot dader :rolleyes: Echt een omgekeerde wereld.

    Maar goed, ik stop er mee. Ik blijf achter de acties van deze vader staan en heb alles behalve medelijden met de TBSer.
     
    fanona en Lovelymom85 vinden dit leuk.
  3. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    OK, prima. En alle wetboeken en eeuwenlange beschaving ook maar op de brandstapel gooien dan.

    Welkom 'trial by Facebook' :rolleyes:
     
    Treez en Juul75 vinden dit leuk.
  4. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    [​IMG]
     
    babyhope vindt dit leuk.
  5. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    #125 DastyQueen, 16 nov 2018
    Laatst bewerkt door een moderator: 16 nov 2018
    Mijn nichtje van nu 14 is een jaar of 3 a 4 geleden door een (vermoedelijke pedofiel) benaderd via social media. Het begon op kinderlijke manier hoe gaat het, ik ken je van ..., ik ken ook je vriendinnen ... en ... en, herinner je mij niet, gesprekken over school, sport enz. Later werd het bespreek je alles met je ouders, je mag altijd alles met mij bespreken, weer later speel je wel eens met jezelf, wil je een foto van jezelf sturen dan maak ik ook een foto van mezelf, naakt... zullen we afspreken, wanneer ben je alleen thuis.

    Gelukkig vertelde ze bij het eerste gesprek meteen dat ze een vreemde op de chat had en heeft mijn zus vanaf dat moment de gesprekken over genomen alsof ze mijn nichtje was. Toen het bericht over naakt kwam flipte mijn zwager en is meteen naar de politie gegaan. Daar werd gezegt joh neem het niet te serieus kan ook een grappenmaker zijn. Mijn zwager dreigde toen dat als ze niets zouden doen en hij hem eerder zou vinden hij hem dood zou schieten. Zus heeft een hacker in de hand genomen die via een link achter zijn ip adres en evt. locatie te komen. De pedo moest die link aanklikken en zou dan de naakte foto van mijn nichtje te zien krijgen (wat dus niet zo was) en dan had de hacker de info. Uiteindelijk heeft de hacker wat informatie weten te verzamelen maar de identiteit nog steeds niet. Hiermee is zus weer naar de politie gegaan en daarop zijn meerdere gesprekken met de zeden recherche geweest. Deze zeiden letterlijk dat er eerst echt fysiek wat moest gebeuren voordat ze in acie konden komen. En dat ze er wel vanuit gingen dat dit geen grappenmaker was maar daadwerkelijk een pedofiel door de manier van benaderen en de manier van gesprekken voeren.
    Na het aanklikken van de link heeft deze persoon zijn account van social media verwijderd en was hij onvindbaar en hebben ze nooit meer iets van hem vernomen. Maar ik kan je vertellen dat mijn zus en zwager weken lang slapenloze nachten hebben gehad hiervan en zo in angst hebben geleefd omdat deze persoon blijkbaar dingen over hun dochter wist en dat hij dus echt niet een wildvreemde aan de andere kant van het land zou zijn. Als mijn zwager en mijn man hem op dat moment gevonden hadden weet ik 1000% zeker dat 1 van beide de cel in was gegaan voor moord en marteling.

    Edit, en in dit geval bleef het alleen bij berichten op social media. In het geval van de wraakvader heeft de tbs'er daadwerkelijk spullen in de tuin gelegd bij zijn dochter. Ik begrijp hem volkomen! Van mij dus ook een lintje en daarbij een standbeeld voor deze vader omdat hij zo beheerst was de tbs'er alleen maar te mishandelen en niet te vermoorden.
     
    Strijkkraal en Debaky vinden dit leuk.
  6. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Dan kan inderdaad iedereen weer veilig over straat zonder gevaar voor achterlijke tbs'ers die meisjes lastig vallen.
     
    Debaky vindt dit leuk.
  7. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Ja hoor, dat doen ze, stel je voor dat je voor eigen rechter speelt als je kind in gevaar is. :roflmao:
     
    Debaky vindt dit leuk.
  8. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Wauw wat naief. Want als je een 14 jarig meisje verbied om af te spreken met 17 jarige jongens is die interesse ook meteen weg en zal ze dat ook nooit doen... Dan krijg je dus kinderen die dingen stiekem gaan doen.

    Zou ik het leuk vinden als mijn 14 jarige dochter afspreekt met 17 jarige jongens? Nee denk het niet, maar dan toch liever onder mijn dak waar ik er toezicht op heb. Als ik ergens een hekel aan heb is het kinderen die stiekem dingen doen, en dat doe je als ouder zelf door onrealistische dingen te verbieden.
     
    Rosa5, Syane en Debaky vinden dit leuk.
  9. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Heb dit geliked niet omdat ik het leuk vind maar omdat ik mij er in kan vinden. De politie zei ook zoiets soort gelijks '' Er is nog niets gebeurd mevrouw, we kunnen niets doen, blokkeer deze persoon maar gewoon '' Whuuuut?
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  10. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Ja lekker blokkeren, dan is jouw kind gelukkig niet het slachtoffer maar daarna volgt weer een kind. Een kind dat misschien wel slachtoffer word, of stiekem dingen doet omdat ouders bepaalde dingen verbieden. Of in de hoop van de politie een kind waarvan de ouders niet zo lastig komen klagen, gaat van hun tijd om boetes uit te schrijven af, dat is natuurlijk veel belangrijker werk.
     
    Debaky vindt dit leuk.
  11. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.532
    1.550
    113
    Tis altijd al zo geweest, ze gaan pas wat doen zodra er iets gebeurt.
    Maar ja..dan is het al te laat en heeft het kind een trauma voor de rest van haar leven. Raar dat je daar op moet wachten voordat er iets gedaan wordt.
     
    DastyQueen en Debaky vinden dit leuk.
  12. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    De wereld is helaas vol met smeerlappen. En niet alleen TBS'ers die op Facebook lurken, maar van de potloodventers langs het fietspad tot de hogere regionen aan toe (herinneren we ons 'me too' nog)?

    Het enige wat je kunt doen is je kinderen weerbaar maken. Je kunt niet de halve wereld ter voorkoming half dood slaan.
     
    Janna, Snoopy1979, femkes en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Echt, ik sta een beetje versteld van de moraal die sommigen van jullie er blijkbaar op nahouden o_O Denk toch eens even na over wat je zegt zeg.. dreigen met moord en marteling. Internet laat zich weer van z'n beste kant zien :thumup:
     
    monique7, Manque en Whysteria vinden dit leuk.
  14. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Niet de halve wereld maar wel elke gek die een direct gevaar of directe bedreiging voor mijn kinderen vormt.
     
    Debaky vindt dit leuk.
  15. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.890
    25.242
    113
    Toch logisch? Je kan niet iemand veroordelen als hij niets heeft gedaan.
     
    Rosa5, monique7, Whysteria en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  16. Manque

    Manque Niet meer actief

    Toch kan dat wel hoor, mensen worden preventief opgesloten en mensen kunnen ook veroordeeld worden voor (vergaande) voorbereidingen voor het plegen van een misdaad die voorkomen is.
    Desalniettemin vind ik het intriest dat niet alleen de uitspraak van de rechter in dit geval in twijfel getrokken wordt, maar ook dat mensen het gedrag van deze vader goedpraten. Kritisch denkvermogen en ethiek zijn onderbelichte onderwerpen.
     
    Janna, Posh, In your eyes en 3 anderen vinden dit leuk.
  17. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Maar als je ziet dat zo'n weirdo van die berichten stuurt waarin hij laat merken wat te willen doen, dan veroordeel je hem toch niet? Hij laat dan toch zelf zien wat zijn intenties zijn? Moet er dan echt een leven verziekt worden voordat je actie moet ondernemen? Moet er echt onnodig leed worden aangedaan aan zo'n tiener?
     
    Lisa2 vindt dit leuk.
  18. Manque

    Manque Niet meer actief

    @Debaky Heb je trouwens nog een gedetineerde penvriend gevonden? En heb je daar nog adresssen mee uitgewisseld?
     
    Kipsate en Whysteria vinden dit leuk.
  19. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Dit proeft als een sneer, maar goed. Nope, niet gevonden. Eerlijk gezegd niet meer verder naar gezocht. Angst om toch de verkeerde tegen het lijf te lopen. Snap ook eerlijk gezegd niet zo goed wat dat hiermee te maken heeft. Ik was niet op zoek naar één of andere TBSer.
     
    Manque vindt dit leuk.
  20. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.890
    25.242
    113
    Voor de wet wel, ja. Pas als je een strafbaar feit pleegt kan je veroordeelt worden.
    Iemand berichtjes sturen is dat niet, een minderjarige seksuele berichtjes sturen (als meerderjarige) is dat wel.
    Dat de tip wordt gegeven om hem te blokkeren is een hele goede tip. Tegelijk ook een melding maken dat je verdenkt dat er een volwassene seksueel getinte berichten stuurt naar een minderjarige.
    Maar meer kan niet, want de man heeft niet afgesproken met de minderjarige. Je kunt hem niet alvast straffen voor het geval dat hij het wel doet. Zo werkt het niet.
     
    monique7 en Whysteria vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina