Meningokokken W vaccinatie

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door DastyQueen, 10 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Goed om te weten :) Hoe ben je verzekerd bij Zilveren Kruis (aanvullend hoeveel sterren)?
     
  2. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    aanvullend met 2 sterren.
     
    itakepictures vindt dit leuk.
  3. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Top, ik heb hetzelfde pakket dus dat is fijn. Dochter krijgt m volgende week
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  4. Melief

    Melief Niet meer actief

    Ik heb zojuist mijn huisarts gemaild dat ik mijn kinderen wil laten vaccineren, weten jullie of dat al met 6 maanden kan?
     
  5. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    Geen idee!

    Niet te geloven dat wij grof geld betalen voor die prikken, en dat van de tieners, de belangrijkste groep, bijna 25% de oproep negeert :mad:
     
  6. MaRita

    MaRita Actief lid

    18 okt 2008
    465
    10
    18
    Ik heb vandaag mijn huisarts gebeld om even te vragen of ik de vaccinatie via hun praktijk kan regelen.
    En ja, hoor, geen enkele probleem.
    De assistente heeft gelijk de vaccinaties besteld bij de apotheek.
    Als het goed is zijn ze volgende week al binnen.
    Ik zat al sinds mei te twijfelen: doen of niet doen.
    Mijn kinderen zijn 9 en 11 jaar oud.

    Bij mijn huisarts valt het inenten onder het consult dus er zijn geen extra kosten aan verbonden.
    En de kosten van vaccinaties kan ik waarschijnlijk declareren.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  7. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Volgens mij las ik in de bijsluiter vanaf 12 maanden. Mijn schoonzusje heeft voor nichtje van 11 maanden geinformeerd maar zowel haar huisarts als het GGD wilde dit niet doen ivm leeftijd.
     
  8. Melief

    Melief Niet meer actief

    Ik heb vandaag de huisarts en het cb gebeld. Cb arts heeft het helemaal nagevraagd en gezocht en hij mag gevaccineerd worden, nu een en dan over 2 maanden nog 1. Mijn dochter hoeft er alleen nu 1. Als ik ze opgehaald heb zal ik de bijsluiter nog even goed nalezen!
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  9. nijntje11

    nijntje11 Fanatiek lid

    16 nov 2009
    3.000
    10
    38
    noord-brabant
    Ik heb de vaccinaties toch ook vergoed gekregen :)
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  10. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.407
    3.964
    113
    noord holland
    Dochter van 14 heeft hem gehaald, wilde hem zelf ook bewust halen. Ik zag veel oud klasgenootjes van haar uit onze woonplaats.
     
  11. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.946
    15.248
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Dit snap ik ook werkelijk niet, juist zij lopen het grootste risico. Hier krijgen mijn oudste kinderen volgend jaar de oproep en die laten we gewoon netjes zetten.
     
  12. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    tja, het grootste risico betekend niet direct een enorm risico.
    Ik weet niet of ik de oproep zou negeren, maar degenen die dus niet opgeroepen zijn en hun kinderen nu massaal laten vaccineren zoals ik in dit topic lees daar begrijp ik eerlijk gezegd niks van.
     
    kleinepien en lies276 vinden dit leuk.
  13. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Wij hebben onze dochter van 6 laten vacineren buiten de oproep om.
    Ik zou mezelf nooit kunnen vergeven als ze daadwerkelijk ziek zou worden ik dat had kunnen voorkomen door een simpel prikje. De kans is heel erg klein ik weet het maar aan die kant van het verhaal heb ik al vaker gestaan helaas. De kans is heel erg klein.....Toch lijken wij vaak wel net die ene kleine kans te zijn. Hoe klein de kans ook is op men w ik zou het mezelf nooit kunnen vergeven als mijn dochter ziek zou worden daarvan.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.825
    14.155
    113
    Ik zat destijds zelf bij die massa oproep, hele gymzalen vol met leerlingen voor "nekkramp" dat was die c volgens mij.

    Dochter heeft kantje boord de oude gehad. Aan de ene kant "gelukkig" want ik vond nog breder spectrum plus een bmr injectie iets teveel van t goede. Ze was toen ook lekker op en af ziek (verkoudheidsvirussen verzamelen)

    Inmiddels is ze bijna 2 en heb ik nu zoiets van oke, doe nu die w en die b er maar bij. Voornamelijk die w krijg ik de kriebels van en die b ben ik van mening dat ze die al horen te krijgen. De kans is klein dat ze t krijgt ookal zit ze op een kdv. Maar ze zijn zo ontzettend vaak verkouden/grieperig en hangerig en zo onbeholpen qua communicatie dat je als professional in de zorg m soms al verkeerd inschat of te laat door hebt, laat staan als "leken" ouder. We hebben sinds oktober nu de 3e ziekte te pakken, t was tussendoor welgeteld 2 en 3 dagen even geen gesnotter.

    Grootst vervelende factor, man werkt in t onderwijs en ik reis dagelijks met t overbeladen OV waar een hand voor je mond als je moet hoesten of niesen aan menigeen ook nog uitgelegd moet worden. Nu ben ik zelf pril zwanger dus dat wordt m voor mij niet geloof ik. Maar als zij maar beschermd is en evt mn man als hij wil.
     
  15. Treez

    Treez Niet meer actief

    Wij hebben in overleg met de huisarts besloten om onze kinderen ook te laten vaccineren. Het zou vast al genoemd zijn in dit topic (sorry te lui om alles te lezen), maar wat hebben jullie betaald? De huisarts gaf aan dat de kosten ongeveer 75 euro per kind was (62,50 voor de vaccinatie en 12,50 voor het consult). Is dat redelijk?

    Iemand nog tips om een kind met enorme prikangst te laten vaccineren? Het is nu al huilen...
     
  16. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Dat is ook de reden dat ik mijn kinderen heb laten prikken. Ik heb het met mijn huisarts besproken en ook hij vaccineerde al zijn eigen kinderen om deze reden tegen de meningokokken W. Het geeft mij ook een gevoel van rust, dat ik niet bij elke griep die op zou spelen zou denken, dit zal toch niet...
    Er is hier in de buurt een meisje van 14 overleden voor de zomer aan de meningokokken W. Bij de huisarts geweest, zou griep zijn goed uitzieken, 24 uur later was ze overleden En ook al kende ik haar niet persoonlijk, gevoelsmatig kwam het daardoor heel dichtbij.
     
  17. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Hier was het vaccin 59,50 en de consultkosten €29,00 per kind. Ik heb overigens alles 100% vergoed gekregen via de zorgverzekering.
     
  18. Treez

    Treez Niet meer actief

    Komt ongeveer wel op hetzelfde neer. Ik ga het morgen laten bestellen bij de huisarts. Ik ga het proberen in te dienen, maar met enkel een basisverzekering geef ik het weinig kans. Uiteindelijk vind ik het tienmaal belangrijker dat ze het vaccin krijgen.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  19. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Ik heb het ook besproken met mijn huisarts hij zei "het beste wat deze wereld heeft uitgevonden zijn vacinaties" ik heb ze in mijn handen in Afrika dood zien gaan aan meningokken, geloof mij dat wil je echt niet zei hij.
    Toen was voor mij meteen duidelijk dat mijn dochter hoe dan ook de vacinatie zou krijgen. En ik wist ook van mezelf dat ik anders bij de eerste de beste griep heel erg bang zou zijn of het wel echt de griep was of toch....? Wanneer moet je dan naar de huisarts? Men w gaat zo snel dat je vaak al te laat bent als je het door hebt. Dat zal me ook niet lekker.

    Afgelopen weekend was het zover ze kreeg heftig de griep, ik was echt blij dat ze ingeënt was en ik daarvoor niet heel panisch was voor menigokken. Inmiddels is ze alweer beter.

    Hier is de tweeling zus van mijn schoonbroer vroeger op 16 jarige leeftijd aan menigokken overleden. Vlak daarna werden wij allemaal opgeroepen om net als nu de menigokken vacinatie te komen halen om het te stoppen. Zij had de C variant die wij toen ook allemaal kregen middels een oproep.
    Mijn schoonbroer zelf is (de dag na onze bruiloft) ik juni 2015 plotseling overleden op 30 jarige leeftijd. Geen meningokken, plotselinge hartstilstand door onbekende hartafwijking die niemand wist ook hij zelf niet.
     
  20. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Wat heftig voor de ouders van je schoonbroer :cry:
     

Deel Deze Pagina