Kinderopvang

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Leo85, 19 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Leo85

    Leo85 Niet meer actief

    Hallo dames,

    Ik heb een vraagje hoe jullie het geregeld hebben qua kinderopvang. Ik lig momenteel in scheiding, en straks hebben wij co-ouderschap. Dan zijn we tijdens 'onze' dagen allebei zelf verantwoordelijk voor opvang. Wie heeft dit ook? Heb je dan allebei apart een contract? Of samen 1? Ik zou het liefst allebei apart willen zodat je niet opdraait voor als iemand anders bijv. extra dagen nodig heeft.. Maar heb geen idee wat gebruikelijk is..
     
  2. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    Wij hebben wel samen een contract bij bso/gastouder.
    Omdat ik wisselende roosters heb en ex niet, en we dus ook geen vaste dagen hebben qua kinderen, is het anders te ingewikkeld allemaal.
    Ik regel dus de planning van bovenstaande.

    Ons co-ouderschap is 60/40, en zo doen verdelen we ook de financiele kant van
    de opvang.
    Ik vraag de KOT aan, omdat ik minder verdien en dus meer terug krijg.
     
  3. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.179
    936
    113
    Zuid-Holland
    Mijn ex had het vooraf mooi bedacht.... Hij elke do en vrij de kinderen want do gaan ze naar zijn ouders, vrij is hij vrij. En op ma, als het mijn werkdag is, gaan ze naar de bso. Zo was het toen altijd al geregeld.
    Dus heb ik geëist dat de kinderopvang nog steeds door ons beiden betaald zou blijven, anders wilde ik dat de omgangsregeling anders werd.
    Hij is akkoord gegaan.
    Contract kinderopvang staat op mijn naam maar wordt betaald vanaf de kinderrekening waar hij bijna alles op stort. De kot ontvang ik en stort ik door naar de kinderrekening
    In de praktijk zijn de kinderen enkel 1 dag naar de bso als ze bij mij zijn. Incidenteel gaan ze ook wel eens op zijn dag, geruild met mijn dag of een keer extra.
    Omdat hij hier volledig aan mee betaald is dat ook geen probleem.
     
  4. Brilli

    Brilli Actief lid

    23 okt 2014
    293
    57
    28

    Ik heb het exact zoals bij jou. Kids staan op mijn adres dus ik krijg de KOT. En dit stort ik door naar de kinderrekening. Ex stort daar nog kinderalimentatie op.

    @Leo85, het lijkt mij heel lastig (al dan niet onmogelijk) om 2 contracten af te sluiten. Ook met je toeslag kom je dan in de knoop. Als je kids op jouw adres ingeschreven staan kan jij de KOT aanvragen. Gaan jullie ook een kinderrekening gebruiken? Wij hebben die voor de kinderopvang en daar worden ook de kleding en sportclubjes etc van betaald. Heel fijn op die manier!
     
    flipflop vindt dit leuk.
  5. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.179
    936
    113
    Zuid-Holland
    Ja kinderrekening werkt hier ook erg prettig! Alle kosten van de kinderen gaan hiervan af. School, sporten, kleding, kinderopvang, fietsen, cadeaus voor hun verjaardagen/sinterklaas ect, cadeaus kinderfeestjes (voor de cadeautjes hebben we een budget afgesproken)
    Beiden volledig toegang tot de rekening
    Voorwaarde is wel dat je het over uitgaven nog redelijk eens bent. Hier geen gedoe over de kleding die ik voor hen aanschaf. Geen gedoe over de prijzen van bv nieuwe schoenen.
     
  6. Leo85

    Leo85 Niet meer actief

    Bij co-ouderschap kan je allebei voor je eigen deel opvang KOT aanvragen, dus dat zou geen probleem zijn. Wij zijn wel van plan om een kinderrekening te gebruiken voor uitgaven van de kinderen.. Ik had alleen niet bedacht om daar ook de opvang van te doen, maar dat is misschien wel een goede optie! Bedankt voor het meedenken :)
     

Deel Deze Pagina