Krachtverlies benen en bekken/rugklachten

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Peaches17, 13 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Peaches17

    Peaches17 Niet meer actief

    Ik ben even op zoek naar herkenning en wil misschien ook gewoon even m'n verhaal kwijt.

    Ben nu bijna 23 weken zwanger van de tweede en heb sinds een week of 8 last van mijn rug en bekken. Die klachten zijn me wel bekend van m'n eerste zwangerschap, dus tot zover niks bijzonders. Ik doe braaf de oefeningen die ik destijds van de bekkenfysio heb gekregen, let zoveel mogelijk op dat ik niet te veel til/buk/etc en doe, voor zover dat kan met een enthousiaste dreumes om me heen, zo rustig aan als mogelijk is, maar blijf ook wel in beweging.

    Nu nemen de klachten sinds twee weken opeens enorm toe. Ik slaap hierdoor ook onrustig en kan eigenlijk aan het einde van de dag helemaal niks meer. Voorheen was mijn werk erg prettig (heb een zittend beroep), maar ook dat gaat inmiddels nog maar nauwelijks. Aan het eind van de dag weet ik van gekkigheid niet meer hoe ik moet zitten. Tussendoor regelmatig opstaan of even liggen is helaas geen optie.
    Ik heb me afgelopen vrijdag ziek gemeld omdat het niet meer gaat. Voel me enorm schuldig (werk er ook nog niet zo lang), maar het is even niet anders. Ik merk dat rust nemen me op zich wel goed doet en de klachten zijn ietsje minder dan voor het weekend. Ik hoop morgen weer te kunnen gaan werken.

    Nu komt het volgende; in afgelopen paar dagen ben ik nu al meerdere keren door m'n benen gezakt. Ik had plotseling geen kracht meer en viel gewoon om. Ik heb er niks aan overgehouden en ben gelukkig niet op mijn buik gevallen, maar het was wel redelijk riskant; ik viel een keer onder de douche en een keer op de trap (gelukkig ergens onderaan). Tot nu toe heb ik me goed op kunnen vangen, maar ik merk dat het me onzeker maakt omdat ik het niet aan zag komen en ik maak me zorgen over wat dit nu precies is en hoe het verloop gaat zijn; wordt dit erger? Heb ik misschien toch teveel gedaan en is dit een teken van overbelasting en gaat het weer over als ik meer rust neem? Is er iets heel anders aan de hand? Wat moet ik hier mee doen?!

    Ik heb de huisarts en VK gesproken. Zij gaven aan dat het wel vaker voorkomt en adviseerden om fysio wat intensiever weer op te pakken of anders mensendieck te proberen. Tav werk werd mij geadviseerd vooral aanpassingen te maken om het vol te kunnen houden en mij anders volledig ziek te melden.

    Ik voel me behoorlijk rot en onzeker over mijn eigen lijf. Ben toch bang dat ik nog een keer val en me dan misschien minder goed opvang en zelfs in het ergste geval op mijn buik val. Voel me schuldig naar werk toe en ben ook bang dat ik al vroeg thuis kom te zitten, wat ik absoluut niet wil want vind mijn werk leuk en ik word erg ongelukkig van thuis zitten...

    Anyway, dit dus...

    Zijn er onder jullie die dit herkennen en hun ervaring misschien willen delen? Tips en trucs zijn van harte welkom.
     
  2. Wij2018

    Wij2018 Actief lid

    21 jul 2018
    465
    156
    43
    Vrouw
    Ik ben bekend met bekkenklachten, maar niet zoals jij met vallen. Mijn tip zoek een professional die gespecialiseerd is hierin. Want bekkenproblemen en alles wat daar mee samen hangt kunnen ook na de bevalling blijven als je pech hebt. Dus hoe eerder je het aanpakt, hoe beter.

    Schuldig voelen naar je werk, snap ik heel goed. Ik kwam met 6 weken al thuis te zitten en ik vond dat vreselijk, thuiszitten is ook niet zo mijn ding, maar mijn lijf en mijn gezondheid zijn me toch wel meer waard. Mijn contract is helaas niet verlengd en ik vond dat heel erg, want ik deed het met veel liefde, maar toch blijft dat ik met mijn lichaam door moet voor de rest van mijn leven en dat het kindje in mijn buik het ook verdiend om de beste omgeving te hebben om te groeien.

    Heel veel sterkte, want het is niet fijn!!
     
  3. Peaches17

    Peaches17 Niet meer actief

    Dankjewel voor je reactie! Wat vervelend dat je al zo snel thuis bent komen te zitten en je contract ook niet verlengd is maar je hebt absoluut gelijk; je lichaam en kindje gaan voor alles.
    Heb vandaag nog contact met de huisarts, die me toch waarschijnlijk door wil verwijzen naar de neuroloog. We wachten het af. Gelukkig sinds gisteren niet meer gevallen...
     
    Wij2018 vindt dit leuk.
  4. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    13 sep 2017
    1.024
    1.031
    113
    Vrouw
    Inderdaad even na laten kijken of het geen hernia is . Door je benen zakken kan ook simpelweg een bekken probleem. Das k*t maar waarschijnlijk over na de zwangerschap..

    Nu ga ik iets zeggen wat je niet echt wilt horen. Maar leen een rolstoel, als je er door blijft zakken durf je straks niets meer . En echt dan kan je beter in die stoel nog even mee naar het tuincentrum/de winkel etc.
    Krukken kunnen helpen om je zekerder te voelen maar!!!! Alleen als je daar al ervaring mee hebt van een aantal weken minimaal , je balans is anders als je zwanger bent en nu dus ook minder door je benen. Ik lopl bijna dagelijks met krukken en weet dus heel goed hoe ik de kracht van mijn benen afhaal naar mijn armen. Maar ben je dat niet gewend dan niet eens aan beginnen.

    Qua werk ja dat is echt tot dat je het niet red, maar het is geen keuze die jij gemaakt hebt hé dat je door je benen zakt. Je lichaam kan nu gewoon even niet werken, als iemand niet zwanger is en door zijn of haar benen zou zakken of niet kon lopen door bekkenproblemen of rug problemen dan is het heel logisch toch dat diegene thuis is..

    Vaak voelen we ons schuldig omdat gedacht word je bent zwanger niet ziek en je kiest zelf voor een zwangerschap.. maar dat klopt niet je lichaam is nu wel ziek en als iemand een blessure krijgt van een zelfgekozen sport vinden we dat toch ook niet raar.

    Succes bij de neuroloog en ik hoop dat het iets is wat met de zwangerschap te maken heeft, want dan is het waarschijnlijk niet blijvend.
     

Deel Deze Pagina