Mijn baby ruikt zo naar sigaretten.

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Paris91, 2 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Het enige verschil is, tegen uitlaatgassen doe je zelf helemaal niks.
    Je kind en eventueel jezelf uit de rook houden is een stuk makkelijker.
     
  2. Beebylove

    Beebylove Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.850
    644
    113
    Vrouw
    Ja lastig. Je kan ze niks verbieden, maar ik zou mn kindje er niet meer brengen. Ik kan zelf sowieso slecht tegen rook geur. Word er echt misselijk van
     
  3. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dus omdat er ongezondere situaties zijn (die lastig te vermijden zijn), moet je de ongezonde situaties die je wél kan vermijden maar accepteren? Dat vind ik krom.
    En ik ben ook hartstikke vóór een véél betere luchtkwaliteit dan hoe het nu is, en daarin handelen wijzelf ook heel bewust (heel weinig rijden, niet vliegen, energiebewust, geen houtstook etc). Maar dat is geen argument in de discussie. Dat er iets ongezonders bestaat, maakt derdehandsrook niet gezonder dan het feitelijk is.
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Nee niet accepteren. Zoals ik zei moet er in de buurt van kinderen gewoon niet gerookt worden. En gaf ik al de tip van alle spulletjes boven zetten,dat werkte hier ook goed.
    Ik stoor mij aan de overdreven felle reacties dat kleinkinderen niet meer bij opa en oma mogen komen omdat ze roken (als de kinderen er niet zijn) en de lucht dan overal in hangt. Als ze luchten van te voren valt dat reuze mee. Maar veel van die mensen die daar zo fel over zijn (ik ken er genoeg persoonlijk) vliegen idd 3x per jaar en rijden in van die slurpmachines met dito uitlaatgassen rond. Ik bedoel dus eigenlijk te zeggen, dat je dan ook niet mag zeuren.
     
    Oceanna, Blijdorp en masami vinden dit leuk.
  5. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik vind het ook hypocriet om over het ene te klagen en dan zelf het andere wel te doen, maar derdehandsrook wordt echt onderschat; dat is er met even luchten niet uit en is voor opgroeiende kinderen gewoon heel ongezond.
     
  6. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.536
    6.230
    113
    zuid-holland zuid
    Mijn ouders rookten ook veel toen de kinderen klein waren. Na een uurtje op visite stonk alles naar rook. Wij deden speciaal oude kleren aan die erna meteen in de was konden... en zo min mogelijk meenemen, jassen in de auto laten liggen.

    Uiteindelijk zijn ze om hun eigen gezondheid gestopt, wat was ik daar blij om zeg.
     
  7. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
    Laten ze die spullen staan in de ruimte waar ze roken? Ik zou ze ernaar vragen
     
  8. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
    Hahaha zo ken ik er ook een paar! Diep zuchten wanneer er buiten in de buurt een sigaret wordt opgestoken of chaggo naar binnen lopen. Kom op zeg je bent in de buitenlucht. Wat denk wat voor gassen en dampen daar hangen? :roflmao::o:
     
    Oceanna vindt dit leuk.
  9. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Mijn dochter heeft nu in de buitenlucht nergens last van, maar steekt iemand naast haar een sigaret op dan is ze na 5 seconden benauwd met rode traanogen. Leuk dat je moet lachen om mensen die last hebben van rook.
     
    Caithy, Jackie87 en littlemunchkin vinden dit leuk.
  10. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
    Ik zeg niet pal ernaast. Maar bedoel gewoon op redelijke afstand.
     
    Blijdorp vindt dit leuk.
  11. Dansprinsesje

    Dansprinsesje Fanatiek lid

    15 mrt 2014
    2.913
    3.417
    113
    Je hebt helemaal gelijk fuddey
    Ik vind het ook niet fijn als mensen in mijn buurt een sigaret opsteken en al helemaal niet nu ik zwanger ben. Ben er ook heel gevoelig aan.
    Ik vind dat er eigenlijk sowieso al niet gerookt mag worden in de buurt van kinderen (en zwangere vrouwen) , er zijn veel mensen die volgens mij het passief meeroken onderschatten.
    Ben al heel blij dat ze in België nu een rookverbod in auto gaan doorvoeren als er kinderen jonger dan 14 jaar meerijden.
     
    Caithy, Oceanna en littlemunchkin vinden dit leuk.
  12. Dansprinsesje

    Dansprinsesje Fanatiek lid

    15 mrt 2014
    2.913
    3.417
    113
    Als men ouders rookten en zeker als ze binnen zouden roken , zocht ik een andere oppas of zou ik ze in mijn huis laten oppassen

    Want als alle spullen stinken naar de rook, dat kan gewoon niet
     
  13. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Ik kan er nu ook niet tegen als er mensen passeren die roken. Zal wel door de versterkte geuren komen maar het lijkt me heel vervelend als je echt altijd last hebt hier van.
    Ik heb in een ver verleden ook gerookt en had een vriendin die er ook last van had als we buiten op een terrasje zaten bijvoorbeeld. Niets grappigs aan...
     
    littlemunchkin vindt dit leuk.
  14. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.946
    15.248
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Dit is wel heel smerig inderdaad. Mijn schoonzus rookt als een ketter. Ze rookt nu nog alleen maar buiten omdat man en kinderen er spuugzat van zijn maar als we daar op visite zijn geweest ruiken we toch allemaal naar rook.
    Het gaat overal in zitten, in je gordijnen, in je bekleding van de meubels, je vloer, je muren, die lucht krijg je er niet uit door een beetje te luchten.
    Ook zit het bij de roker zelf gewoon in zijn poriën en daarom ruiken verstokte rokers doorgaans niet al te fris.
    Ik had mijn kind er zelf nooit gebracht wetende dat je ze een dag onderbrengt in een rokershuis maar dat is natuurlijk achteraf.
    Je kunt of maatregelen nemen zoals al eerder tips zijn gegeven en anders een andere opvang zoeken, derdehands meeroken is echt ontzettend slecht en al helemaal voor kleine kinderen in de groei. Ik zou er zelf heel onrustig van worden.
     
    littlemunchkin vindt dit leuk.
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.977
    8.778
    113
    Ze hoeven niet in de woonkamer te roken om alles te laten stinken. De oom van mijn man rookt alleen op zijn balkon, ruikt niks in huis maar als je daar weg gaat stinkt alles.
    We komen daar 1 keer in het jaar dus het is niet zo'n probleem maar vervelend is het wel

    Ik zou alleen onze knul niet 1 keer in de week ergens naar toe sturen waar ze dus roken ook al is dat niet in zijn bij zijn.

    De rook zit ook in hun kleding en op de huid dus ik snap wel dat je dochter stinkt naar de rook, ik zou dit niet accepteren hoe gemeen dit ook klinkt.
     
    littlemunchkin vindt dit leuk.
  16. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Oh gatsie. Ik zou dat ook te ranzig vinden.

    En ik zou ook het gesprek aan gaan. Hoe moeilijk ook. Want dit is niet acceptabel lijkt mij.
     
  17. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.248
    668
    113
    Hier helaas hetzelfde mijn schoonvader rookt dus mijn kinderen ruiken ook naar rook als ze hebben opgepast. En mijn dochtertje is daar op woensdag en donderdag en ja alles stinkt naar de rook. Erg smerig!
    Baal er ook echt van en mijn schoonmoeder ook maar ja helaas verandert er niks en rookt schoonvader gewoon door.
    Dus ik snap de frustratie maar ik gun mijn kinderen die band met opa en oma dus ze passen gewoon op en ik leg me er helaas bij neer dat ze dan naar de rook ruikt. Alles de was in dan maar.
     
  18. littlemunchkin

    littlemunchkin Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.811
    1.004
    113
    Als ik achter iemand loop die rookt krijg ik ook last. Ook al loop ik er 4 meter achter. Krijg het er benauwd van! Ik probeer dan altijd er voorbij te komen, want het blijft gewoon hangen en een paar stapjes opzij helpt niet. :( Vind het ook heel irritant dat er mensen op ons pleintje gewoon al rokend naast mij gaan zitten of staan, terwijl ze weten dat ik niet ff kan opstaan om de rook te ontwijken :(
     
  19. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
    Ja oké sommigen houden totaal geen rekening met anderen als ze roken dat is waar. Sowieso als er kinderen heel dicht in de buurt zijn vind ik dat je niet moet roken.
    Maar ik bedoel meer dat sommige anti rokers zo overdreven reageren, terwijl er veel meer schadelijke stoffen in de lucht hangen dan alleen sigaretten rook. Kijk hoeveel vliegtuigen er hier vliegen, weet je hoeveel kerosine brandstof die uitstoten. En al het verkeer (met name diesel) haha vind ik soms een beetje hypocriet om de rokers de schuld te geven
     
  20. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Eens! Ik heb hier ook last van, heb dan wel astma maar het is sowieso echt smerig. Dat je dan net inademt en ongevraagd een enorme haal van een sigaret naar binnen zuigt omdat iemand anders loopt te roken. Rokers onderschatten dat echt. Ik krijg het er hartstikke benauwd van. Mijn ouders roken ook, niet in huis, maar toch stinkt alles ernaar. Als ik er al kom dan heel kort en mijn kinderen mogen daar niet langere tijd verblijven. Geen logeerpartijen bij opa en oma dus, komen ze maar hier. Helaas is daar weinig begrip voor met een moeder die rookte tijdens de zwangerschap en ook als we urenlang in de auto zaten op weg naar onze vakantie bestemming vroeger. Mocht t raam met veel zeuren net op een kiertje. Ten koste van je eigen kind he... ik vind dat onbegrijpelijk. Maar als ik TS was zou ik dus echt mijn kind daar niet laten in die giftige omgeving. Je geeft ze tenslotte ook geen batterijen om mee te spelen of zo. Hoe lastig dat ook is, want het kan echt behoorlijk invloed hebben op de relatie met je ouders als je ervoor kiest je kind daar niet te brengen, maar als jouw kind straks gezondheidsproblemen krijgt hierdoor wil je dat niet hoeven uitleggen.
     

Deel Deze Pagina