Tweede bevalling; nog korter? en tips voor een plan?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Peaches17, 20 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Peaches17

    Peaches17 Niet meer actief

    Mijn eerste bevalling ging voor mijn gevoel razendsnel. Vanaf het moment dat ik doorhad dat dit toch echt weeen waren en geen voorweeen duurde het twee uur tot ik mocht persen en toen nog een uur tot ze er was. Die twee uur waren een grote weeenstorm en ik had bovendien bij 5cm ontsluiting al pers-weeen (die overigens verdwenen toen ik daadwerkelijk mocht persen:thumup::rolleyes:).

    Ik kijk positief op mijn bevalling terug en heb liever een snelle bevalling, dan een enorm lange, maar ik merk dat ik me zorgen maak over wat gaat komen nu bij de tweede, aangezien die vaak nog sneller gaan. Ik ben dan ook benieuwd hoe lang jullie tweede bevalling duurde wanneer de eerste al relatief kort was?

    En dan nog een vraag: hoe regelden jullie dat met opvang voor de oudste? Ik had mijn man en de VK heel hard nodig en iets in mij is bang dat mijn dochtertje (dan 19 maanden) teveel mee gaat krijgen van de bevalling omdat we bijvoorbeeld niet op tijd oppas kunnen laten komen om haar op te halen. Zelf nogal een trauma aan het meemaken van de geboorte van mijn zusje, dus dat wil ik echt niet voor haar (al was ik zelf toen wel al wat ouder).

    Laatste vraag is: bij wie is de tweede bevalling een thuisbevalling geworden omdat het zo snel ging en hoe heb je dat ervaren? Het plan is om weer naar het bevalcentrum te gaan, maar ik wil niet met 9cm ontsluiting nog de auto in hoeven en overweeg dus een thuisbevalling als het mij allemaal te snel gaat.

    Ik weet natuurlijk helemaal niet hoe het gaat lopen, maar merk dat ik behoefte heb aan ervaringen (ook de minder positieve) en eventuele tips!
     
  2. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.686
    568
    113
    Gelderland
    Ik had een snelle eerste bevalling en daarom had mijn vk mij op mijn hart gedrukt dat ik meteen moest bellen, want een tweede bevalling kon nog sneller gaan. Ik had inderdaad razendsnel 10 cm ontsluiting, maar daarna een uur én 20 minuten moeten persen. Mijn $^%@&& ik dacht dat hij nooit meer kwam. Mijn eerste bevalling was 10x beter. Uiteindelijk duurde beide bevallingen even lang. Eerste langer tot 10 cm ontsluiting en 30 min.persen, tweede héél snel volledige ontsluiting en dus heel lang persen.
     
  3. cherubin

    cherubin Bekend lid

    8 sep 2014
    549
    360
    63
    NULL
    NULL
    Hier ook een snelle eerste bevalling met 3 uur weeën en 20 min persen en eigenlijk nu een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen na de vorige keer ivm een fluxus dus ik had ook nogal stress. Gelukkig inmiddels groen licht van de vk om ook thuis te mogen bevallen want ik zie het nog niet gebeuren allemaal dat we op tijd in het ziekenhuis gaan zijn, moeten nu ook naar een ziekenhuis verderop dus langer onderweg.

    Hoop qua opvang voor dochter dat mijn moeder kan komen maar die heeft nog een uur reistijd dus het wordt spannend zat. Moet de vk ook bellen zodra ik vermoed weeen te hebben om de 5 minuten, geen uur afwachten. We gaan het mee maken...
     
  4. 2kanjertjes

    2kanjertjes Actief lid

    15 jan 2012
    238
    128
    43
    Mijn eerste was er binnen 23 min, de tweede was bijna in de lift van het ziekenhuis geboren duurde 6 min.. De derde was een keizersnee
     
  5. Fluss1984

    Fluss1984 Fanatiek lid

    2 jun 2015
    3.386
    1.593
    113
    Noord-Brabant
    Bij de eerste rond 20u in de avond een beetje beginnen rommelen, 00u 3cm daarna weeenstorm, 01u volledige ontsluiting, 22m geperst en toen was ze er. Dus van 3cm tot baby op buik in 1u22min.

    Bij nr2 rond 21u beetje beginnen rommelen, rond 1u werd het mij duidelijk dat het ging doorzetten, 2u in het ziekenhuis 3cm, deze keer geen weeenstorm (hoe heerlijk, even rust tussendoor!), 6.30 vliezen spontaan gebroken bij 7cm en toen ging het heel hard, na paar weeen volledige ontsluiting en toen in 3 persweeen baby naar buiten gezucht.

    Hier bij de eerste dus een hele snelle bevalling, mede door weeenstorm nadat de vliezen braken. De tweede was veel rustiger. De ontsluitingsfase was veel fijner, tot de vliezen braken. Toen ging het zo hard dat ik dat stuk veel heftiger vond dan bij de eerste.

    Ik was ook heel bang dat de oppas er niet op tijd zou zijn. Wij hadden mjjn schoonouders gevraagd, maar ik ben 3 weken te vroeg bevallen en zij waren op vakantie. Dus mijn ouders moesten van ver komen (1.5u rijden), maar dat was gelukkig ruim op tijd :rolleyes: ik had ze wel al om 23u gevraagd om te komen, dus nog voordat ik zeker wist dat het echt door ging zetten
     
  6. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    De eerste duurde een uur of 8 geloof ik.. tweede duurde 25 minuten. De vk was ook te laat, geloof me dat je in dat geval vanuit oerinstinct alles doet wat je moet doen. Daarnaast is het zo dat zulke snelle bevallingen meestal goed gaan.
    Ik heb trouwens liever mijn eerste bevalling, die deed veel minder pijn! Maar ik heb dan ook maar 1x geperst.. bij de oudste 10 minuten.
     
  7. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Wat "grappig". Ik lees dat je een weeënstorm had en persweeën met 5cm die weg waren toen je mocht persen, dat had ik bij mijn eerste ook!

    Bij mijn tweede had ik geen weeënstorm maar wel persweeen op het juiste moment!!!

    Aangezien mijn bevallingen zijn ingeleid is het verder geen vergelijkingsmateriaal, maar ondanks dat we het met weeopwekkers rustiger aan deden, ging alles zoveel sneller. Ik had met 5cm echt niet meer met een auto 3min willen rijden en een ziekenhuis door, en ik weet dat er tussen 6cm en 10cm maar 5 (hele pijnlijke) minuten kunnen zitten.

    Maar aangezien mijn eerste bevalling te vroeg begon, had ik voor zo'n scenario bij baby 2 wel rekening gehouden. Ouders op minstens een half uur rijden dus geen optie.

    Ik had met BEIDE buren afgesproken dat ik de peuter daar altijd mocht brengen dag en nacht (tip, pak alvast een vluchtkoffertje ook in voor je dreumes!), En dat mijn vader hem dan asap kwam halen. Dan ben je toch je kind snel "kwijt" maar is het al snel vertrouwd iig.

    Mijn jongste neefje is overigens snachts gewoon thuis geboren terwijl beide oudere broertjes gewoon in hun bed lagen te slapen in hetzelfde huis. Maar die moeder had geen weeënstorm neem ik aan... (Want ik kon zelf alleen maar heel hard gillen schreeuwen en huilen)
     
  8. lynole

    lynole Fanatiek lid

    22 nov 2014
    1.373
    560
    113
    Vrouw
    Bij mijn dochter ging de bevalling redelijk snel. Om 7 uur 's ochtends zijn de vliezen op t ziekenhuis gebroken. Om 12 uur had ik nog steeds 4 cm ontsluiting, on 13 uur weeënopwekker gehad en had om 15 uur volledige ontsluiting. Om 15:06 is ze geboren na 1 perswee.

    Bij mijn zoontje ben ik ingeleid dus iets ander verloop maar echte bevalling ging redelijk snel. Had om 0:30 5 cm ontsluiting, om 01:00 7 cm en mocht om 1:15 gaan persen. Na 2 persweeën is hij om 1:20 geboren.

    Omdat mijn zoontje een inleiding was hadden we alles van te voren al geregeld. We hadden een aantal mensen klaar staab mocht het toch spontaan gebeuren. De gastouder waar onze dochter overdag langer mocht blijven/heen gaan als t begon. Een vriendin voor de avonden en nachten die naar ons huis zou komen zodat onze dochter in haar eigen bed kon slapen. De buren mocht de nood heel hoog zijn en vriendin het niet redden.

    Uiteindelijk heeft vriendin onze dochter bij de gastouder opgehaald, heeft bij ons thuis geslapen. In de ochtend hebben de buren haar opgehaald en heeft danny haar rond de middag opgehaald om naar het ziekenhuis te komen.
     
  9. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.965
    7.895
    113
    Vrouw
    Mijn eerste bevalling 5 uur totaal.Van 5 cm tot kind op de borst 30 min, waarvan 10 min persen.

    Mijn tweede bevalling 2 uur. Van 5 cm naar kind op de borst 25 minuten, waarvan 15 min persen).

    Ik moet in het ziekenhuis bevallen en word daarom ingeleid.
     
  10. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ja goede vraag inderdaad, was ik ook bang voor bij de tweede. Eerste bevalling duurde 2 uur en 45 min (vanaf 1e wee, 1.45 uur persen). Dus bij tweede bang dat er überhaupt geen tijd zou zijn voor fatsoenlijke bevalling.

    Tweede bevalling is thuisbevalling geworden inderdaad. Ik had me erop voorbereid omdat ik dacht dat we zkh toch niet zouden halen. Dus voor mijn gevoel was dit zo ook de beste keuze, maar zkh was ook fijn geweest. Deze bevalling duurde ook 2.45 uur. Daarvan wel mn weeen, maar 10 min geperst (hartslag viel weg, snel knip).

    En het is dus heel belangrijk dat je goede oppas regelt voor je dochter. Dat je man heel goed geïnstrueerd is wie wanneer te bellen want er is weinig tijd. Ik had beneden en boven een lijstje en alles in zijn telefoon erin gezet. Zo had hij tijd me te ondersteunen en alles te regelen (vk, opvang, kraamzorg)
     
  11. Peaches17

    Peaches17 Niet meer actief

    @mausi Jeetje, wat een tegenvaller dat je dan nog zo lang moet persen zeg... Denk je dat je er bijna bent en dan moet je nog zo lang! Ik neem aan dat de VK deze keer ook wel aangepaste bel-instructies heeft. Na de vorige bevalling zei ze in ieder geval grappend dat ze een week voor de uitgerekende datum alvast bij ons in de tuin ging bivakkeren:roflmao:

    @cherubin Spannend zeg! komt al aardig dichtbij! Hier helaas ook familie op grotere afstand. Wel heel fijn dat je groenlicht hebt voor een thuisbevalling!

    @2kanjertjes 6 minuten!? Holy... :eek:

    @Fluss1984 Ik denk inderdaad dat ik maar op tijd moet bellen naar mn moeder (uurtje rijden), ook al neem ik dan het risico dat het vals alarm is.

    @IkbenTess Jeetje wat snel zeg. Fijn om te horen dat je dan toch goed handelt vanuit je instinct. De VK zei vorig consult al tegen mijn man dat ze hem een spoedcursus 'verloskunde' ging geven voor het geval ze het niet zou halen. Ik zag 'm lachen als een boer met kiespijn en hij trok wat wit weg:p

    @1981Mama Ah een weeenstorm-persweeen-maar-het-uiteindelijk-op-eigen-kracht-moeten-redden-lotgenoot! Ik heb ze vervloekt die persweeen. Hoe kan je in vredesnaam niks doen met die krengen als ze er eenmaal zijn?! En dan vervolgens alsnog op eigen kracht je kind eruit moeten 'persen' zonder drang. Ik vond het een dingetje... Wel fijn om te horen dat dit niet hoeft te betekenen dat het bij een tweede weer zo gaat. Goed idee van het vluchtkoffertje voor de kleine meid. Had ik nog niet aan gedacht! :thumup:

    @Anke1988 Goed plan om meerdere mensen op stand-by te hebben staan! Denk dat dat mij ook wel rust geeft. Ik ga misschien eens een lijstje maken van mensen die eventueel beschikbaar zijn. Normaal ben ik niet zo'n controlefreak maar met de bevalling deze keer, pffff....

    @Zonnestralen dat heb je vlot gedaan zeg!

    @pippa26 Dank voor je reactie! Goed idee om een lijstje te maken en man duidelijke instructies te geven. Hij is nogal van het 'het komt wel goed' (wat ook heus zo zal zijn), maar een plannetje maken en dit goed vooraf met hem bespreken is idd een goede. Ik was dat sowieso wel van plan natuurlijk, maar misschien wat gedetailleerder met een 'to do' lijstje.
    Hoe kijk je terug op je thuisbevalling?
     
  12. Fluss1984

    Fluss1984 Fanatiek lid

    2 jun 2015
    3.386
    1.593
    113
    Noord-Brabant
    Over de backup: je kan ook mensen vragen die dichtbij wonen om op te komen passen tot je ouders er zijn. Een vriendin van mij woont vlakbij, die heb ik gevraagd om standy te blijven toen het een beetje begon te rommelen. En mijn ouders inderdaad gezegd dat ze misschien voor niets kwamen (was wel zuur want ze lagen net in bed toen ik hun belde), maar dat bleek niet het geval ;)
     
  13. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Mijn eerste bevalling was 12 uur en 50 min.persen.
    Deze bevalling was 6 uur en 8 minuten persen. Dus best eeh snel :p

    Ik had mn schoonmoeder onder back n call. Toen we dr belden was ze er met 10 minuten.
     
  14. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.979
    113
    Vrouw
    Mijn eerste duurde net geen 3 uur. (Geteld vanaf het moment dat de vk er was) Ik ben bevallen zonder weeën.
    Was erg bang dat ik bij de 2e weer geen weeën zou hebben en ik het helemaal niet in de gaten zou hebben.
    Met vk afgesproken dat ik direct zou bellen als ik iets vermoedde. Toen ik belde was ze er in 5 min. 4 cm ontsluiting en direct kraamzorg gebeld. Ook zij was er binnen 5 minuten :thumup: deze bevalling heeft 1,5 uur geduurd.
    Mijn man heeft de oudste naar opa en oma gebracht toen de vk 4 cm ontsluiting constateerde. 30 min rijden in totaal maar zij kunnen geen auto meer rijden.
    Ik kijk super terug op mijn thuis bevalling. Bij de 1ste ook thuis bevallen maar toen met de ambulance naar het ziekenhuis ivm een ruptuur.
    Bij de 2e geen schade. Alles heerlijk relaxed, lekker gebuideld, erna gedouched en wat gegeten. Een 3e mag er op deze manier ook wel komen :D:thumup:
     
  15. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Hier de eerste bevalling 10.5u niet heel erg snel dus.
    Toch zei de verloskundige dat ik meteen moest bellen, omdat ze dachten dat ik snel ging bevallen.. en dit was zo. Na een uur en een kwartier was ze geboren.
    Thuis, en de oudste sliep tot na de bevalling, als ze wakker was geworden tijdens de bevalling zou mijn moeder haar ophalen.

    De verloskundige zei dat bijna alle oudere kinderen er meestal gewoon doorheen slapen, dat lees ik ook veel. Maar je kunt er natuurlijk niet vanuit gaan.
     
  16. Peaches17

    Peaches17 Niet meer actief

    @Fluss1984 Ja, misschien dat ik toch maar de buren vraag voor nood. Al heb ik nou niet zo'n band met ze dat dat heel vertrouwd voelt, maar goed nood breekt wet zullen we maar zeggen...

    @Bubblez fijn dat ze er zo snel was! 's nachts wordt dat hier nog wel een probleem denk ik, maar overdag lukt het hopelijk wel snel om er te zijn.

    @Koekie1 wat fijn dat je er zo positief op terugkijkt en dat iedereen er ook zo snel was! Stelt mij ook gerust. Mijn eerste bevalling ging voorspoedig, dus thuisbevallen is wel een optie. Mijn man is helaas minder fan van dat idee...

    @Haver11 Wat heerlijk dat de oudste gewoon doorsliep. Dat lijkt mij het meest ideale scenario, lekker thuis bevallen als de oudste slaapt en dat als zij wakker wordt de baby er is. Helaas hebben we een bijzonder lichte slaapster en dunne tussenwandjes... Als ik afga op het geluid dat ik geproduceerd heb bij de eerste bevalling dan vrees ik dat ze bij de eerste wee al rechtop in bed staat:roflmao:
    Maar ik kan natuurlijk ook beneden in de woonkamer bevallen, bedenk ik nu pas... :)
    :rolleyes:
     
    Haver11 vindt dit leuk.
  17. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Haha ja moet zeggen dat onze dochter als ze eenmaal slaapt ook diep slaapt.
    Ze sliep wel naast ons in de kamer.
    Was zo apart, dochter begon te huilen en we hoorde de oudste roepen dat ze naar de baby wilde kijken. Terwijl voordat dochter geboren was er meer geluiden waren zeg maar.
    Vond het wel heel erg leuk dat niemand iets wist, bij de oudste was ik de hele nacht aan het appen naar familie dat her begonnen was. Nu eerst lekker als gezin kunnen genieten.
    Beneden zou inderdaad ook nog kunnen ja.
    Dat was bij ons eigenlijk ook de bedoeling, maar dan een badbevalling, maar aangezien het te snel ging moest ik naar boven :p
     
    Peaches17 vindt dit leuk.
  18. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Super, ik wil echt geen ziekenhuis meer in, geef mij maar thuis :thumup:
     
    Peaches17 vindt dit leuk.
  19. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    11.070
    4.729
    113
    Eerste:
    ontsluiting 8 u, uitdrijving 1,5 u

    Tweede
    ontsluiting 3 u, uitdrijving 1,5 minuut!


    Over het algemeen gaat een tweede wel sneller, ik ben benieuwd hoe dat bij jou gaat zijn!
     
    Peaches17 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina