Misschien leuk om inspiratie op te doen van elkaar? Wie heeft al ideeën wat die gaat maken met de kinderen voor het kerstdiner op school? Hier eerst gevraagd wat ze ongeveer wilden en toen samen gaan googlen. De oudste wil jellytoetjes en de jongste een kaarsje. Dit gaat het worden:
Wat leuk die kaarsjes! Ik ga proberen om een kerstboom van slagroomsoesjes te maken. Voor zowel de oudste als de jongste
Ja... Kreeg vrijdag de mail van school... Ik vind de kaarsjes wel erg tof... Die jat ik ff als het goed vind...
Leuk ! Ik kijk vaak op pinterest Voor dit jaar weer ik het nog niet Oudste wou iets met poffertjes dus nog even wat leuks bedenken
Heb je tips? Ik vind het er leuk uitzien en heel belangrijk: redelijk simpel. Maar blijkbaar onderschat ik het?
Nou de toren goed opbouwen, want hoe hoger die wordt hoe meer gewicht en dan stortte die hier in. En ik heb het ws moeilijker gemaakt omdat ik het op een kerstboom wilde laten lijken en dat lukte precies niet netjes genoeg naar mijn zin. Ik deed het met groene glazuur en dat moet je dan ook een beetje netjes verdelen. Was uiteindelijk wel een heel leuk effect omdat ik van die parelballetjes gebruikt had als kerstballen.
Leuk topic! Op school hoeven we dit jaar niks te maken, op kdv wel. Dus ik ga even volgen voor inspiratie.
Wat ik nog meer eens gemaakt heb: - simpel een schaal gehaktballetjes met een leuk kerstprikkertje erin - spies met komkommer, kaas, knakworst en tomaat - ontbijtkoek kerstboompjes (met van die dr oetker schrijfstiften slingertjes erop getekend) - soesjestoren dus - knakworst in bladerdeeg (als een kransvorm weggelegd)
Hier willen de kinderen kerstboomschuimpjes, dus dat ga ik morgen ff testen. Anders wordt het een krans van knakworstjes in bladerdeeg. Heb andere jaren gemaakt: Plaattaartjes van bladerdeeg, rode pesto, courgette, salami en tomaatjes. Werd bijna niks van gegeten, dus uren voor niks in de keuken gestaan. Was op verzoek van kids, want die vinden het heerlijk. Toetjes met custard, banaan, dulche de leche en slagroom. Eigen kids smulden er van, andere kinderen gooiden na 2-3 hapjes de rest weg. Ook uren voor niks bezig geweest. Broccoli-courgettetaart. Juffen en dochter hadden er wat van gehad, rest van de kids niet. Ook voor niks staan koken dus. Ook een keer scharrelei salade op een schaal met allemaal vers fruit er omheen. Het fruit was wel redelijk van gegeten, maar verder niet. Dingen die wel een succes waren (van wat ik zag toen ik 2 jaar geleden aan het helpen was in de klas): Patat Slagroomsoesjes, mini tompouches en donuts Mini pizza's in kerstboomvormpjes Ik ga dus geen uren meer in de keuken staan om iets lekkers en gezonds te maken. Snel, simpel en zonder groente. Dat wordt tenminste gegeten.
@tuc hoe maak je dat jellytoetje? Mijn dochter zag de foto en riep “dat wil ik mee naar school!!!” Ik zie alleen maar roze jelly, of maak je dat met gelatine en kleurstof?
Hier hangen ze een inschrijflijst op, met alle hapjesdie ze graag willen. Al die losse hapjesworden altijd een leuk diner. Doen ze echt leuk en er wordt goed over nagedacht. Zo creëeren ze een driegangenmenu voor kinderen. Vorig jaar had ik de gehaktballetjes, ideaal Maar ik vind inderdaad die kaarsjes superleuk!
Bij de jamin of toko hebben ze ook groene. De rode heeft de ah gewoon. Dat witte laten wij ws weg en doen rood en groen om en om en dan nog spikkels erop ofzo
Dat jellytoetje lijkt me ook wel wat. Ik heb nog nooit jelly gemaakt. Het lijkt me smerig, precies iets wat kinderen heerlijk vinden dus. Is dat wèl simpel dan? Ik stel me voor: jelly maken, in een ovenschaal gieten ofzo? En dan laten opstijven voor de volgende laag? En dan tenslotte gewoon een plank erop, de boel omkiepen om het uit de schaal te storten, snijden en met een taartschep op een leuk bordje ofzo? Hoe lang duurt het voordat iedere laag jelly goed is voor de volgende? En kun je het een dag van te voren maken? Ik werk op de dag van het kerstdiner. In blokjes snijden en decoreren gaat op de dag zelf wel lukken. Maar die laagjes maken niet, denk ik.
Tuc dat witte is geen jelly toch? Liet het aan dochter zien en die zei gelijk: ooooooh jelly!! Jaaa dat gaan we maken
Ja jelly is niks meer dan poeder in een schaal kiepen en dan heet water erover en roeren tot de klontjes weg zijn. En dan in de koelkast een paar uurtjes. Die verschillende lagen is denk ik eerst de 2e laag in een aparte schaal gieten en als die iets of wat afgekoeld is boven op de andere gieten. Want als je de hete jelly erop doet dan wordt de onderste weer zacht denk. @MamaChantal ja geen idee eigenlijk. Zo op het plaatje lijkt het wel, of een soort saroma pudding die ook opstijft.
Oké, ik ben al afgehaakt bij de jelly Toch te ingewikkeld. Misschien eerst maar eens voor thuis proberen met oud & nieuw ofzo. Dan weet ik tenminste waar ik aan begin. Als dit gaat mislukken op de dag van het kerstdiner op school Kaarsen van kaas... dat ziet eruit als iets dat ik kan. Kaas in blokjes snijden: check Sterren uitsteken van komkommer: check Vlam maken van wortel omdat toch niemand zilveruitjes lust: moet ook lukken. En dan een prikkertje er doorheen rammen. Jep, klinkt als iets dat ik wel kan. Nu nog iets voor de oudste verzinnen, want die lust dan weer geen kaas. Zucht. Simpelste wat ik ooit heb gemaakt waren wraps met chocoladepasta. Dat is mijn niveau.
O ja die wraps hier ook eens gemaakt. En gewoon plakjes komkommer in een kerstboomvorm leggen?? Met stukjes paprika kun je ballen maken.