Berekening wazo

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door Mimi91, 12 dec 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mimi91

    Mimi91 Actief lid

    24 mrt 2018
    392
    693
    93
    Vrouw
    Goedenmiddag,

    Ik loop tegen het volgende aan, het is misschien wat onduidelijk.
    Vanaf september 2014 tm 1 augustus 2018 heb ik 32 uur gewerkt voor een werkgever(1). Vanaf 1 augustus heb ik een overgangsperiode gemaakt tussen twee werkgevers. Tijdens deze overgangsperiode heb ik bij beide werkgevers 16 uur gewerkt, dus in totaal 32 uur. Bij werkgever 1 verliep mijn contract 13 september en bij mijn nieuwe werkgever ben ik per 1 oktober 32 uur gaan werken. 23 oktober is plots mijn werkgever failliet gegaan (een van de ziekenhuizen uit het nieuws) en heb ik vanaf 23 oktober tm 30 november onder de curator gewerkt). Per 1 november ben ik ziek gemeld.

    Momenteel zit ik in de ziektewet vanwege mijn zwangerschap. Gister heb ik een brief ontvangen dat zowel mijn ziektewetuitkering als mijn wazo uitkering berekend is op de maand september alleen op basis van de uren bij mijn nieuwe werkgever, dus 16 uur per week. Waardoor mijn loon nu op 50% minder uitkomt.

    Hier schrik ik best van aangezien ik, buiten september om, altijd 32 uur heb gewerkt.

    Ik heb telefonisch contact gehad met een van uw collega’s maar kreeg te horen dat het allemaal wettelijk bepaald is, en dat ik eigenlijk gewoon pech heb.

    Kan ik hier nog tegen in bezwaar gaan?
     
  2. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Hallo Mimi91,

    Ik lees dat je geschrokken bent over de hoogte van jouw Ziektewet- en WAZO-uitkering. Goed dat je dit hier aankaart en navraagt of je hier bezwaar tegen kan maken.

    Mag ik met je meedenken? Is jouw vermoedelijke bevallingsdatum binnen 10 weken na einde verzekering, einde dienstverband werkgever(1)? Dan kun je daarvoor nog een recht op de WAZO-uitkering aanvragen via onze telefonische klantenservice.
    Het is mogelijk om 2 WAZO-rechten naast elkaar te hebben van verschillende werkgevers.

    De hoogte van de Ziektewet- en WAZO-uitkering worden inderdaad berekend aan de hand van de referteperiode. Omdat je korter dan 1 jaar bij deze werkgever hebt gewerkt,
    nemen wij het sv-loon wat je bij deze werkgever hebt verdiend en delen wij dit door het aantal uitkeringsdagen geteld vanaf de datum dat jouw dienstverband begon.

    Ben je het niet eens bent met de beslissing die is genomen over de hoogte van jouw Ziektewet- en WAZO-uitkering? Dan is het inderdaad mogelijk om hier bezwaar tegen te maken.

    Ik wens je een voorspoedige zwangerschap toe.

    Met vriendelijke groet,

    Marjolein
    UWV Webcareteam
     

Deel Deze Pagina