Geen contact met moeder, is niet mijn keuze

Discussie in 'De lounge' gestart door Spikkeltje, 30 dec 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Ik heb mijn moeder nu 9 maanden niet gezien. Dit is niet mijn keuze, maar wel een gevolg van een keuze die ik gemaakt heb. Ik wil nml haar man hier niet over de vloer, en zij wil niet zonder haar man komen. Daar heb ik zo mijn redenen voor.

    Haar man, die ik in eerdere topics Kees gedoopt heb, loopt al dan niet onderhuids voortdurend te jennen en onbeschoft te doen. Bijv toen ik een echofoto wilde laten zien zei hij: "Hoef ik niet te zien, ik vind kinderen pas leuk als ze terug kunnen slaan." Hij is ook weleens boos weggelopen met de uitroep dat 'sommige elementen in deze kamer dood mogen vallen'. Ook maakt hij snerende opmerkingen richting mijn overleden vader. In het verleden, toen mijn zus en ik nog minderjarig waren, heeft hij haar aan haar haar getrokken en een blauwe wang gemept. Zij had in die tijd een spraakgebrek en dat deed hij graag na.

    Kortom, ik vind Kees een zeer onaangenaam figuur, al jaren. Hierdoor ook weleens een aantal jaar geen contact met mijn moeder gehad. Toen ik mijn huidige man ontmoette heb ik het opnieuw geprobeerd met Kees (die ik toen 2 jaar niet gezien had) maar helaas werd het weer hetzelfde liedje. Hij heeft enorm ruzie gemaakt met mijn man om iets wat helemaal zijn zaak niet was maar iets waar mijn man en ik over gingen, en toen heeft hij ook enorm lopen zuigen. Categorie aan mijn man vragen of die zijn ballen inmiddels al gevonden heeft etc. Ook heeft hij het feit dat wij onze zoon laten dopen vergeleken met een naziregime. Kortom ook bij mijn man ligt Kees er he-le-maal af. Zo iemand willen wij niet in de buurt van ons kind en dat terwijl mijn moeder vindt dat Kees hier niet alleen over de vloer moet komen maar ook nog eens de titel "Opa" moet krijgen richting onze zoon.

    Wij vinden het niet gezond als ons kind in allerlei volwassen spanningen en/of ronduit ruzie zit of zelf slachtoffer wordt van Kees' rotgedrag dus tot nu hebben wij geweigerd hem te ontvangen. Wel hebben wij gezegd bereid te zijn om met hem in gesprek te gaan, maar dan zonder ons kind erbij. Echter toen ik Kees belde en zei dat ik met hem wilde praten zei hij: "Ik praat niet met jou, dag dag daaaag Spikkeltje!" en legde hij de tel bij de televisie. Dus Kees wil zelf ook helemaal niet dat het (een beetje) goedkomt. Maar hij zal ook niet tegen mijn moeder zeggen dat ze maar in haar up naar ons moet gaan, nee nee meneer moet er uiteraard bij zijn. Wat niet gaat gebeuren zolang hij zich zo blijft gedragen. Maar hierdoor zie ik dus ook mijn moeder niet, en mijn kind ziet zijn oma niet. Niet dat hij dat erg vindt, maar ik vind het wel erg. Hoewel ik ook weleens denk dat het voor de toekomst beter is als er helemaal geen contact is, omdat ze anders toch tegen ons kind zal zeggen dat hij nog een heel fijne opa heeft maar dat hij die niet mag zien van ons o.i.d. Of hij kent haar en dan laat ze ons weer barsten of zo. Wat is wijsheid?
     
  2. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    Tja je moeder is een volwassen vrouw
    Zij kan de keuze maken om zonder hem te komen maar dat wil ze niet dus kiest ze hem boven jullie... heel eerlijk daar zou ik klaar mee zijn
     
    lies276 vindt dit leuk.
  3. linnim

    linnim Fanatiek lid

    24 mrt 2009
    2.012
    360
    83
    in nederland
    Zo laten, als hij er om vraagt uitleg geven.
    Ik zie mijn moeder al 2 jaar niet meer. Bij een feestje van mn oom haar gezien maar ze doet net of ze mij niet kent.
    Dochter heeft het er bijna niet over maar als ze er om vraagt geef ik eerlijk antwoord
     
  4. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    soortgelijk verhaal hier, maar dan met betrekking tot mijn vader. Hij is alleen welkom, maar niet met haar. En dan komt hij dus niet. Kortom al sinds geboorte dochter geen contact. (dochte rwordt 11 komende maand)
     
  5. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Dit!

    Als je moeder zo'n hork boven haar kinderen en kleinkinderen verkiest dan zou ze de titel oma wat mij betreft niet eens waard zijn.
     
  6. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Ik heb je andere topics ook altijd met verbazing gelezen. Als je moeder geen contact met je wilt zonder Kees, zou ik geen contact met haar willen. Zij kiest een man die haar eigen dochters treitert boven haar dochters en ik ben het met je eens, deze man zal geen positieve bijdrage hebben als je hem erbij accepteert. Zo’n type als Kees zal nooit veranderen, omdat hij geen idee heeft dat zijn gedrag onacceptabel is.

    Het is haar keuze om dit op deze manier te doen. Ik begrijp heel goed dat je graag je moeder wilt zien, maar zolang zij niet aan je voorwaarden wil voldoen (die heel reeel zijn), zou dat voor mij geen optie zijn.

    Ik zou wel proberen contact op te nemen met alleen je moeder voor een goed gesprek zonder Kees, maar volgens mij heb je dat al geprobeerd? Heeft ze geen zussen of broers die jullie hierin kunnen steunen?
     
    roosjuh007 en Paardenbloem vinden dit leuk.
  7. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Wat een lijpo die kees ..:(

    Als je toch heel graag contact wil, zou ik gewoon daar op visite komen als je er klaar mee bent kan je zo opstappen. En doe dat ook als kees weer lekker bezig is. Zo wens ik niet dat er met ons omgegaan wordt tot ziens. Misschien wordt je moeder zo wel getriggerd en is ook duidelijk wat kees zo aanricht.
     
  8. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Mijn moeder heeft wel een zus, maar die wil geen contact met haar.

    Ik probeer wel contact op te nemen met mijn moeder, maar ze heeft geen mobiel (voor zover ik weet) dus ik heb alleen de vaste lijn om op te bellen. Meestal neemt Kees op en die wil haar dus niet geven. Ze hebben een gezamenlijk e-mailadres en ik krijg geen reactie. Ik weet niet of dat haar of zijn keuze is, of dat ie me geblokkeerd heeft.
     
  9. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Precies dit! En zo’n mafkees zo ver mogelijk van je zoon weghouden.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  10. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Dan zou ik het echt laten voor wat het is, hoeveel pijn dat ook doet. Heb je goed contact met je tante? Wil zij geen contact met haar vanwege Kees? Dan kan je bij haar wellicht steun krijgen?
     
  11. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Ik weet niet waarom Mijn tante geen contact meer wil. Ik was nog een kind toen ze het verbroken heeft en heb dus ook geen idee of het met Kees te maken heeft of niet. Ik heb haar sindsdien ook nooit meer gezien of gesproken, we zagen haar niet zo vaak (max 2 keer p jaar) dus het viel niet echt op zeg maar.
     
  12. Aanoniemous

    Aanoniemous Fanatiek lid

    15 feb 2016
    1.546
    962
    113
    Vrouw
    Krijgt jou moeder wel vrije keuze van Kees??
    Dit klinkt mij als iemand die emotioneel onder de duim word gehouden.
    Dit is niet oke, ook niet voor je moeder hij sluit haar af door dus de telefoon zelf op te nemen en ze heeft ook geen mobiel.

    Heb je je moeder wel eens apart gesproken sinds Kees in de picture is?
     
  13. Tierra

    Tierra Lid

    20 dec 2018
    76
    68
    18
    Kees lijkt me echt een gruwelijk figuur. Vervelend voor jullie, deze hele situatie :( Volgens mij doe je er goed aan om Kees uit jullie levens te houden. Het is wel héél erg verdrietig dat je daarmee ook je moeder uit jullie levens houdt, maar dat is haar keuze, daar kun jij helaas weinig aan doen. Sterkte, het is een groot gemis.
     
    Whysteria vindt dit leuk.
  14. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    #14 Spikkeltje, 30 dec 2018
    Laatst bewerkt: 30 dec 2018
    In het verleden wel, dan kwam ze voor een uurtje naar mijn huis. Ik mocht nml niet meer in het huis van haar en Kees komen, tenzij ik mijn excuses aanbood aan Kees vanwege o.a. mijn kledingstijl, want daar ergerde hij zich aan (Ik droeg in het verleden graag gothic). Maar toen ik mijn huidige man ontmoette (10 jaar terug) kwam ze kennismaken en moest Kees uiteraard mee en sindsdien is hij er altijd bij.
     
  15. miramare

    miramare Bekend lid

    1 mrt 2013
    736
    143
    43
    Hier dacht ik dus ook aan! Misschien is zij wel hartstikke bang voor kees.:..
     
    dreumesje en SDonya vinden dit leuk.
  16. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Ze wordt door hem gemanipuleerd en heeft dit vaak zelf niet door. Bijv in een gesprek met haar vindt zij A. Daarna heeft ze het erover met Kees en die vindt B. Spreek je haar dan de keer daarop, dan vindt zij ook B, heeft zij altijd B gevonden, is er geen enkele andere juiste mening dan B, en ben ik gek dat ik dacht dat ze de vorige keer A zei.
    En ze gelooft het echt.
     
  17. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.849
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Wat een vreselijk figuur deze Kees.
    Je moeder zit helemaal onder de plak bij deze man.
    Hoe bitter het ook is maar ik zou er niet meer in investeren. Je moeder verkiest Kees boven jullie want ze kan natuurlijk gewoon alleen komen maar dat wil ze niet.Is die man wel helemaal goed bij zijn hoofd?
     
  18. Aanoniemous

    Aanoniemous Fanatiek lid

    15 feb 2016
    1.546
    962
    113
    Vrouw
    Ben je noet bang dat Kees jou moeder emotioneel in bedwang houd
    En fysiek, want dat is dus eerder voorgekomen..
    Ze zou op deze manier namelijk nooit zelf een hulproep kunnen doen als hij er altijd is..
     
  19. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Natuurlijk houdt ie haar in bedwang, maar wat doe ik eraan? Die vent lijkt wel een sekteleider verdorie.
     
  20. Lolalili

    Lolalili Niet meer actief

    Ik zou veilig thuis bellen
    Dit is toch niet nornaal!...
     

Deel Deze Pagina