Twijfels twijfels twijfels... Nog een kindje er bij of niet?

Discussie in 'Samengesteld gezin' gestart door mie, 16 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.458
    2.275
    113
    Ik heb een aantal maanden geleden een documentaire gezien over samengestelde gezinnen , Ik vond hem erg boeiend, misschien leuk om ook eens te kijken. Daarin werd overigens genoemd dat twee op de drie samengestelde gezinnen elkaar zouden gaan, dat is dus nog een iets hoger percentage dan wat hierboven is genoemd
    https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/416173/Zembla.html
     
  2. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.213
    769
    113
    Vrouw
    Ze wil het toch niet weten, mooi sneu voor de kinderen.
     
  3. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Ik vond dit echt zeer aangrijpend.
    En bijzonder om te zien hoe mensen die verliefd zijn zo in hun hormonen zitten dat ze vergeten dat er ook nog kinderen zijn. Die wellicht ook een mening hebben..
    Ik ga er voor mezelf vanuit dat ik niet meer 1,2,3 een nieuwe partner ga vinden, maar mocht het toch ooit gebeuren, ga ik nooit, maar dan ook nooit met mijn kinderen verhuizen om samen te gaan wonen. Dit is ons huis, waar ze opgroeien. Wie ben ik om ze uit hun vertrouwde omgeving te halen?
    Hun welzijn gaat voor. Dan maar latten of zo.
     
    lies276, Amberxx en masami vinden dit leuk.
  4. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.577
    4.623
    113
    To ik heb het idee dat jij je besluit al hebt genomen. En de kinderen hebben het maar te slikken. Die theorie over verandering is echt onzin. Er zijn genoeg andere onderzoeken die bewijzen dat het voor kinderen juist beter is om tot rust te komen na een heftige gebeurtenis zoals een scheiding. Jij zoekt wat je wilt vinden om je eigen keuze te rechtvaardigen.

    Jullie kinderen hebben in veel te korte tijd een scheiding, constante verhuizing nieuwe partner en nieuwe stiefbroers/zussen gekregen. Ze zijn opeens onderdeel van een heel groot gezin waar maar beperkt tijd en aandacht is (in ieder geval minder dan ze gewend zijn). En dat terwijl ze juist u meer tijd en aandacht nodig hebben. Voeg daar nog een baby aan toe. Die wel alle tijd en aandacht krijgt. Altijd mag blijven en wel alle liefde krijgt van beide ouders.

    Wees toch tevreden met wat jullie hebben! Het belang van kinderen hoort voor alles te gaan.
     
    Noorie, maviju, merah en 4 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina