Hoeveel prikkels mogen er zijn op een babykamer?

Discussie in 'Maak je huis kindveilig' gestart door Nibro1417, 15 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nibro1417

    Nibro1417 Nieuw lid

    15 jan 2019
    3
    0
    1
    Vrouw
    Heey dames,

    Ik ben momenteel 14 weken zwanger van ons eerste kindje en ben momenteel aan het rondkijken voor leuke ideeën voor op het babykamertje.

    Ik heb al ( te ) veel leuke accessoires en aankleding gevonden.
    We gaan denk ik voor een jungle kamertje welke ik dus voor peuter/kleuter tijd ook nog kan gebruiken.

    De Ikea blad hemelbed hanger en grote dierenknuffels vind ik zo leuk :)

    Nu heb ik ook een heel tof behang gevonden voor aan de muur,
    https://www.wallgiant.nl/hangbrug-in-het-regenwoud-behang

    Maar mijn moeder zegt dat dit veel te veel prikkels zijn voor een baby en hierdoor mijn baby straks heel slecht zal slapen.
    De kamer is 4 bij 4,5, vrij groot dus voor een baby kamer.

    Nu vraag ik me dan ook af hoeveel aankleding hebben jullie op het kamertje en is zo een behang te druk voor een babytje?


    Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties.
     
  2. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.967
    17.010
    113
    Vrouw
    Ik heb geen idee of het veel invloed heeft. Maar heb zelf voor een 'rustige ' kamer gekozen. Geen felle kleuren en niet veel accessoires aan de muren etc. Zou dat behang zelf niet kiezen. Voelt voor mij persoonlijk 'te druk '
     
  3. Alayna

    Alayna Actief lid

    25 jun 2017
    146
    37
    28
    Vrouw
    Vlaanderen
    Mijn dochter sliep het eerste half jaar bij mij op de kamer die vrij saai is aangekleed. Daarna naar haar eigen kamer die ik in bos thema had aangekleed. Ook met 1 muur met foto behang.
    Ze heeft er nooit last van gehad en slaapt sinds ze in haar eigen kamer hele nachten door. Ze is nu bijna 2 en sinds kort zegt ze wel dat er een aap in het bos zit (aap is haar lievelingsdier) Maar nu heb ik wel een kind dat geen last heeft van prikkels van buitenaf. Er zijn genoeg babies die daar niet goed tegen kunnen, dus dat is helaas even afwachten.
     
  4. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    In het begin kan de baby toch maar een centimeter of 30 kijken, dus ik zou me er niet direct druk om maken. Buiten dat: ik neem aan dat het 's nachts donker is in het kamertje, dus dan valt het met prikkels door zo'n fotobehang ook wel erg mee, toch?

    Ik denk bij prikkels eerder aan knipperende lampjes en geluidjes. Dat kan een kind wakker houden. Of overdag heel veel drukte, waardoor een kind dat eerst moet verwerken. Een kamer kan wel 'druk' zijn qua aankleding, maar op een gegeven moment is een kind ook gewoon gewend aan hoe die kamer eruit ziet. Zolang dat dan niet steeds verandert / beweegt / geluid maakt is het volgens mij prima hoor.

    Dat blad boven het bed is wel fijn, trouwens. Lekker knus en geborgen!
     
  5. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Dat ligt denk ik aan het kindje, moeilijk te voorspellen. Ik zou vooral even bedenken welke muur je gebruikt t.o.v. het bedje (kan de baby het zien vanuit bed of niet).
    In het begin zijn contrasten vooral interessant. Mijn zoon (12w) zoekt de prikkels op en vooral de donkergrijze rolgordijnen, donkere noesten in de schrootjes en zwarte panda-ogen op de muur zijn interessant. Subtiele dingen zijn nog niet interessant.
     
  6. Mss86

    Mss86 Fanatiek lid

    24 nov 2015
    1.018
    157
    63
    Drukke aankleding maakt echt niks uit voor een baby. Ze zien in het begin nog helemaal niet scherp en pas na een aantal weken/maanden gaan ze steeds iets meer om zich heen kijken. Bovendien zal een baby gewend raken aan de kamer die hij/zij heeft.
    Wat ik persoonlijk wel heb ervaren is zodra ze zelf gaan staan in bed, dat je beter geen speelgoed dicht bij het bed kunt leggen. Onze dochter werd snel afgeleid door speelgoed op een kastje naast haar bed. Ze ging dan liever spelen i.p.v. slapen.
     

Deel Deze Pagina