Operatie na polsbreuk ervaringen

Discussie in 'De lounge' gestart door Willes, 20 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Willes

    Willes Fanatiek lid

    14 nov 2006
    1.121
    70
    48
    Hallo, ik ben vorige week geopereerd aan mijn pols, nadat deze een week daarvoor gebroken was. De breuk is met een metalen plaatje gefixeerd. Nu heb ik alleen nog een pleister op de wond, maar verder dus geen gips of verband meer. Nu weet ik dat ik niet na een week al te veel moet verwachten, maar ik ben dus benieuwd of er mensen zijn die hetzelfde hebben ondergaan en hoe het herstel is gegaan. Na hoeveel weken kon je weer redelijk normaal functioneren? En wat zijn goede oefeningen om de beweeglijkheid weer een beetje terug te krijgen?

    Groetjes, Willes
     
  2. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Ik zou fysiotherapeut hiervoor bezoeken.. Heb zelf vrouw behandeld die best wel een bewegings beperking had overgehouden van zo'n OK.

    Fysio kan oefeningen geven voor kracht, en mobiliteit en na meten of dit vordert
     
  3. Kaatje80

    Kaatje80 Bekend lid

    Ik zou zeker naar een handtherapeut gaan. Wat Jolien hierboven ook al zegt zijn er best veel mensen die een bewegingsbeperking overhouden na een polsbreuk/OK.

    Je mag me evt PB sturen voor goed adres, ik werk voor organisatie met handtherapeuten. Ivm herkenning ga ik hier niet noemen waar e.d. ;)
     
    jolien 1986 vindt dit leuk.
  4. Willes

    Willes Fanatiek lid

    14 nov 2006
    1.121
    70
    48
    Bedankt voor je antwoord! Ik ga eens even op onderzoek uit.
     
    jolien 1986 vindt dit leuk.
  5. Willes

    Willes Fanatiek lid

    14 nov 2006
    1.121
    70
    48
    Heb je een PB gestuurd ;)
     
  6. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Ik heb op oudjaar 2017 mijn pols in Frankrijk gebroken. In mijn geval werd alles vastgezet met pinnen, die zijn er 6 weken in gebleven. Gedurende die 6 weken kon ik amper iets met mijn arm qua beweeglijkheid, het is heel belangrijk dat je je vingers blijft bewegen en ook strekken "naar boven toe" (dus de andere richting dan een vuist maken).
    Toen mochten de pinnen eruit en tegen het advies van de ortho...-iets in ben ik naar de kinesist (fysio in NL) geweest voor oefeningen. De beweeglijkheid is ietsje minder dan rechts maar redelijk goed eigenlijk. Qua kracht kan ik er nog steeds niet veel meer mee (bijv. niet opdrukken), en het zou maar tot ongeveer een jaar nadien verbeteren dus ik vrees dat dit blijvend is.
    Verwacht niet te veel van het herstel, pijn zul je niet houden (heb je nu wel al niet meer veronderstel ik) maar bruikbaarheid wordt wel minder.
     
  7. Willes

    Willes Fanatiek lid

    14 nov 2006
    1.121
    70
    48
    Dank voor je reactie. Wel goed om te lezen dat de beweeglijkheid bij jou redelijk is hersteld. Dat vind ik het belangrijkst. Qua kracht ben ik ook benieuwd hier (opdrukken doe ik gelukkig bijna nooit ;)). Maar wel handig als je bijvoorbeeld normaal een fles oid open kunt draaien.
     
  8. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Fles of bokaal openen is ook moeilijker sindsdien als de dop dus vast zit de eerste keer. Een deur openen kan ik wel weer met links. De meeste dagdagelijkse dingen dus wel. Alleen als er ergens kracht voor nodig is dus.
     

Deel Deze Pagina