Geen krant/ nieuws/etc

Discussie in 'De lounge' gestart door edelweiss, 20 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suuzan

    Suuzan Fanatiek lid

    21 dec 2013
    1.804
    654
    113
    Ik kijk ook bijna nooit het nieuws. Ik vind soms het nieuws heel erg en kan er dan mee zitten (oorlogen, iets met kleine kinderen en ik jank) of ik vind dat mensen zich te druk maken om dingen. Politiek boeit me sowieso niet. Al kan ik wel heel slecht tegen de ideeën van Wilders, maar dat terzijde. Ik loop dus soms ontzettend achter met nieuws. Ik vind niet dat ik het nieuws moet bijhouden om erover mee te kunnen praten. Ik praat liever over leuke dingen en wat mensen bezig houdt.
     
    suus1983 en bozoe vinden dit leuk.
  2. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik vind deze topic best boeiend.. Vraag me vooral af wat eenieder hier verstaat onder 'het nieuws'?

    Het begrip is toch super breed en voor tig interpretaties vatbaar? Daarom loopt er ook een vrij zinloze discussie..

    Dat terzijde:
    Ik kan me niet voorstellen dat volwassen mensen zich bewust opsluiten in een bubbel en zich niet verdiepen in belangrijke ontwikkelingen om zich heen, die direct of indirect/ nu of later, impact hebben op ons allen.
    JA, er zijn oorlogen gaande, altijd geweest en zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Vandaar ook al die volksverschuivingen rond de wereld en gedurende de geschiedenis. JA, er gaan ook elk seconde mensen dood, ook kinderen, ook op de meest gruwelijke manieren. Wereldpolitiek verandert ook voortdurend, wat wij nu meemaken is onderdeel van de geschiedenis. En natuurlijk is er niet alleen ellende, alleen verkoopt ellende beter in populistische nieuwsbronnen. De wereld verandert in een razend tempo. Elke nieuwe ontwikkeling is ook 'nieuws'.

    Juist zich verdiepen in wat er gebeurt, interesse tonen, kan enkel betekenen dat mensen een echte mening kunnen vormen en ook werkelijk wat kunnen bijdragen of veranderen. Want anders blijft elk inhoudelijk gesprek bij oppervlakkige 'ik heb ooit iets opgevangen'
     
    Line, Zoe123, Pluk11 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ik zie ook bij familie hoe het uitwerkt als je je jaren afzijdig houdt. Zo leest mijn tante alleen maar Libelle/Margriet en zit beetje op Facebook en te appen in de groepsapp met haar kinderen. Er is gewoon geen gesprek mee te voeren. Want als je alleen maar bezig bent met je kinderen / kleinkinderen en non-nieuws ontwikkel je je anders, eigenlijk sta je stil.

    Mijn vader bijv leest wel heel veel, als je dan thuis komt en je hebt het over dingen, dan haal je in een gesprek ook recente nieuwsdingen aan of politiek of... enz, en dan heb je een volwaardiger gesprek. Mijn moeder idem dito trouwens. En zij vertellen joú ook nog eens wat nieuws.
     
  4. Suuzan

    Suuzan Fanatiek lid

    21 dec 2013
    1.804
    654
    113
    Ik kan me dus niet echt gesprekken voorstellen dat je het over het nieuws hebt. Wel bijvoorbeeld over iets als een tsunami, dat je het dan er met elkaar over hebt hoe erg het is maar ik zie me nu niet echt gesprekken voeren over iets wat nu speelt als Brexit (oke ik heb daar iets van opgevangen haha) Het lijkt me zo saai en net alsof je niks te bespreken hebt.
     
    suus1983 en BabyFG vinden dit leuk.
  5. Pluk11

    Pluk11 Actief lid

    1 aug 2014
    206
    243
    43
    Geen nieuws volgen.... Ik kan het mij niet voorstellen. Ik vind het voor mijzelf belangrijk om te weten wat er gebeurt. Ben mij er zeker van bewust dat het nieuws wat je via de gebruikelijke kanelen krijgt echt wel gekleurd en selectief is. Met mijn zoon van 4 kijk ik ook regelmatig jeugd journaal. Zeker zijn er sommige onderwerpen die heftig zijn voor kinderen. Beelden van oorlog laat ik hem uiteraard niet zien. Maar ik vind het wel belangrijk dat hij weet dat er op veel plekken in de wereld het niet zo goed is al hier. En dat je dus erg dankbaar mag zijn voor wat wij hier hebben.
     
    Amberxx vindt dit leuk.
  6. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.981
    1.799
    113
    Provincie Groningen
    Ik kijk altijd het nieuws.
    Lees de krant voor verdiepingsstukken.
    En ik luister heel veel radio 1.

    Ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er gebeurt in de wereld.
    Ik geef de kinderen dit ook mee, zij kijken al jaren het jeugdjournaal.
    Vaak bespreken wij daarna na wat ze hebben gezien, voornamelijk dingen die indruk hebben gemaakt.
    Het is voor de kinderen goed te zien dat het niet overal is zoals in Nederland.

    Het leven is meer dan alleen maar facebook,instagram en zwangerschapspagina ;)
     
    NiVa0230, Amberxx, Zoe123 en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83

    Dat laatste ben ik zeker met je eens. Gelukkig heb ik alleen hier nog een actief account en verder niets haha.

    Qua gebrek aan ontwikkeling wat ik hier meerdere malen voorbij zie komen.

    Ik mijn persoonlijke optiek ondanks dat ik er dus bewust voor kies mij afzijdig te houden van "wereldnieuws" hoor ik natuurlijk wel genoeg. Ik zie zeker 200 mensen per dag die overal hun mening over geven En krijg dus de belangrijke zaken wel mee uiteindelijk.

    Wel ben ik heel selectief met wat ik uit die gesprekken op sla.
    Dingen als een peuter die vast zit in een put ergens in Spanje. Heel erg en vind het verschrikkelijk maar wat kan ik daar bijvoorbeeld aan doen? Hoort dit in de Nederlandse berichtgeving? Persoonlijk vind ik het nieuws te veel sensatiebelust.

    Ik heb net even de site van nos.nl geopend en heel eerlijk ik zie er maar enkele dingen tussen staan die mijn interesse wekken.
    De rest is allemaal heel ver weg en heeft geen invloed op het dagelijkse bestaat hier.
    Dan is mijn vraag vooral waarom? Waarom zou ik de ellende lezen en dat meenemen door de dag en er over gaan malen? Ik ben erg gevoelig voor dat soort zaken waardoor ik het mijn humeur kan laten beïnvloeden.
     
    Bloem2310, suus1983, PeAn en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Echt niet? Toch heerlijk om over politiek te debatteren? Wie gaat als eerste toegeven: Trump of Pelosi? Gaat Van Langenhove die bij het Vlaams Belang de lijst trekt het tij keren? Moet dat Migratiepact nu wel of niet onderschreven worden? Toch leuk om gaandeweg in zo'n gesprekken bij te leren dankzij de meningen van anderen? Debatteren is zo'n ongelooflijk belangrijke vaardigheid in het leven, dat leer ik mijn kinderen nu al.

    Wat is voor jou dan wel iets wat je vaak bespreekt met vrienden en collega's?
     
    Jerseygirl, tuc, Zoe123 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. kleinepien

    kleinepien Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.363
    1.416
    113
    Vrouw
    Oost-Groningen
    Hier ook geen krant, zelden het nieuws en sporadisch een kijkje op een nieuwspagina.
    Maar hee, ik ben dan ook een onderontwikkeld, saai bubbelmoedertje.
    Want een discussie over politiek interessert me niet. Gewoon niet. Zulke mensen zijn er ook. En dat wil niet zeggen dat ik op verjaardagen alleen maar over mijn kinderen praat, want dingen als natuur, milieu en permacultuur hebben dan bijvoorbeeld wél mijn interesse.

    De grote lijnen van 'het nieuws' vang je over het algemeen toch wel op, dus ik ga er niet actief naar op zoek.
     
    lidu1, BabyFG, Bloem2310 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Lelie137

    Lelie137 Fanatiek lid

    9 jun 2012
    1.576
    209
    63
    Limburg
    Net als @consider luister ik veel naar radio 1.
    Het journaal kijk ik al een paar jaar niet meer vanwege alle ellende en negativiteit, het maakte mijn wereld toendertijd erg donker .
    Ik ben het wel gaan missen, en toen ik in de auto eens bij radio 1 terecht kwam ben ik dit gaan luisteren.
    Zo hou ik mezelf op de hoogte van al het nieuws op een wijze die bij mij past.
     
    Amberxx en suus1983 vinden dit leuk.
  11. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik heb het met mijn zwager wel vaak over politieke zaken, vinden we allebei interessant en we denken er nét iets anders over - maar niet in zo’n mate dat hij zeg maar helemaal rechts-conservatief op het spectrum zit en ik links-progressief ofzo ;) Dus dat is gewoon leuk, geen felle discussies. Maar mijn schoonvader is dus zo’n man die er een heel uitgesproken mening over heeft, zonder dat hij weet wat er speelt etc. Dus die begint dan de grootste onzin te roepen. Gewoon van die one-liners als ‘Rutte moet opdonderen’ en anti-koningshuis dingen. Valt niet mee te praten, want verder dan wat kreten roepen komt hij niet. Zoo jammer vind ik dat! Het is een intelligente man, als hij zich er even in zou verdiepen, zouden we denk ik ontdekken dat we over veel dingen hetzelfde denken. Maar dat vertikt hij dus, en no way dat hij van ons iets zal aannemen. Ook al leggen we gewoon iets feitelijks uit. Bv de stand van zaken rondom de brexit ofzo, hij schiet standaard in een kreet-modus en begint te roepen dat Nederland ook zsm uit de EU moet stappen. De gulden terug! Alles is duurder geworden! Rutte moet weg!
    :(
     
  12. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Het verbaasd me eerlijk gezegd wel dat sommigen het nieuws echt helemaal niet volgen. Ik ben ook niet op de hoogte van elk detail rondom de brexit (om maar iets te noemen), maar zelfs de grote lijnen niet kennen?? Kom op je bent jong en je hebt nog een jaar of 50-60 te gaan, je hebt misschien kinderen, dan is het toch belangrijk om te weten in wat voor wereld je leeft en op de hoogte te zijn van wat er speelt?
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  13. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Eerste wat ik doe als ik wakker ben is alle nieuwssites afgaan.
     
  14. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Wie kun jij noemen dan die aangeeft de grote lijnen niet te kennen
     
  15. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Je hoeft toch niet alleen te debatteren over politiek? Met mijn (oud) collegae wel eens over gehad hoor, maar daarmee sprak ik voornamelijk over werk. En met vrienden spreek ik liever niet over politiek. Kan echt wel een leuker onderwerp bedenken.
    Daarbij stemmen in onze omgeving veel mensen links en zijn wij juist hartstikke rechts, tja, dan ben ik op een gegeven moment wel uitgediscussieerd.
    Fijn dat jij het heerlijk vindt, maar dat geldt niet voor iedereen en dat is prima. Dat wil niet meteen zeggen dat je er niks van weet, dat je in een bubbel leeft of in een kleine wereld, maar dat je simpelweg andere interesses hebt.
     
    kleinepien vindt dit leuk.
  16. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    #96 Zoe123, 22 jan 2019
    Laatst bewerkt: 22 jan 2019
    Niks te bespreken als in hoe het met de familie werk en kinderen gaat?
    Natuurlijk hebben we het daar ook over.
    Maar het lijkt me juist saai als je het daar maar altijd over hebt, over je eigen dingen..
     
  17. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    o.a. TS en nog enkele anderen die aangeven helemaal niet actief het nieuws te volgen.
    'Ik zie wel eens iets voorbijkomen op facebook' of 'Ik hoor het vast wel als het echt belangrijk is'.
    Afwachten tot je het zelf toevallig eens voorbij ziet komen ipv zelf eens ergens de headlines lezen of horen.
     
  18. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Gevaarlijke grapjes vind ik dat. Je zult er vast een kern van waarheid in vinden zitten denk ik dan?
     
    lidu1 vindt dit leuk.
  19. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Is er niks meer in het leven te bespreken dan politiek?
     
  20. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    Ik luister erg graag BNR
    Soms komen er dingen langs waar je zelf geen verstand van hebt, of igeen nteresse voor hebt.
    Door de meestal leuke presentatoren en interessante gasten steek je er vaak echt iets van op.
    Laatst zat ik met een vriendin te praten, ik zeg, dat had ik gehoord op BNR ! Zij ook, hahaha, leuk!
    Zelfs hun programma over auto’s vind ik vermakelijk :)
     

Deel Deze Pagina