Kraamvisite

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Mom86, 5 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    TO zet duidelijk op de kaart "graag even bellen als je wilt komen kijken" Ik heb echt nog nooit onverwacht bezoek gehad!

    En wij hebben directe familie (ouders broers/zussen) direct laten langskomen.
     
    qwerty123, Enthusia en Mom86 vinden dit leuk.
  2. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Wat naar voor jullie! Lijkt mij echt heel erg... Ik ben geen fan van kraamfeesten. Maar ga wel als ik een uitnodiging krijg van een bekende.
     
    Lolalili vindt dit leuk.
  3. Lolalili

    Lolalili Niet meer actief

    Wij dachten dat dit handig zou zijn vanwege hele grote familie
    Maar helaas
    Bij een eventuele volgende doen we alleen een geboorte kaartje zonder feest of visite
     
  4. Kippetje88

    Kippetje88 Bekend lid

    11 apr 2015
    644
    1.115
    93
    Vrouw
    Hier komt er wederom een kraamborrel, deze is mij prima bevallen! Wij kozen bewust ervoor hem snel te houden bij goede vlotte bevalling zoals bij S. 9dagen na de geboorte en nu kijken we even hoe het verloopt en plannen we hem ook zo'n max 14 dagen na de geboorte als alles goed mag gaan...

    Uiteraard Opa en Oma en zus etc. komen om een hoekje kijken...Maar die zijn altijd welkom met of zonder aankondiging...Ik hoop weer zo snel op de been te zijn zodat we 1 middagje bikkelen op een borrel maar daartussen en daarna alle rust hebben om te wennen als gezinnetje van 4 ipv 3 :)
     
  5. Vlindertjeh

    Vlindertjeh Bekend lid

    18 mei 2014
    539
    56
    28
    Vrouw
    Het zuiden
    Wij hebben op de kaart erbij gezet dat als ze willen langskomen graag even van te voren te bellen.
    Kondig je het bij familie ook al met een appje aan? Kun je daarbijzetten dat de kaart er aan komt en je de eerste dagen even de tijd neemt voor jullie gezin.
     
  6. Mom86

    Mom86 Fanatiek lid

    8 aug 2015
    3.307
    2.190
    113
    Alle keren in het kaartje vermeld, voor bezoek eerst bellen...

    Maarja de laatste keer was er dus iemand zo ongeduldig dat ze niet eens kon wachten op een geboortekaartje (lees: dochter was 1 dag oud). o_O
     
  7. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Mocht je geen zin hebben in veel bezoek, dan zou ik inderdaad een babyborrel doen. Goede vrienden zie je toch wel vaker dan alleen bij een geboorte, en dan ben je van de verplichte bezoeken af.

    In tegenstelling tot de meeste reacties, was ik zo blij om meteen bezoek te hebben.
    Baby showen aan iedereen, lekker kletsen. En partner en kraamverzorgster nog aanwezig om voor alles te zorgen.
    En nog een voordeel, de meeste blijven uit zichzelf al niet lang zo kort na de bevalling.
    Ik moet wel zeggen dat ik een soepele zwangerschap, bevalling en bv-opstart had. En ik was toch van plan openbaar bv te geven, dus kon ik meteen oefenen en hoefde ik niet apart te zitten voor het voeden.

    Dit hebben we geregeld door een dag na de bevalling close vrienden en familie te appen met de boodschap om gerust langs te komen.
    Wel tegen iedereen gezegd, mocht het alsnog niet goed gaan, dan moet ik afzeggen. Niet nodig geweest.
    Hier en daar een bezoekvrije dag of avond en na 1,5 week was bijna iedereen geweest. Nu (9w) nog 1 verlaat bezoekje per week ong. Maar ik moet er niet aan denken om al het bezoek te doen na 2 weken (als mijn vrouw ook weer werkt).
     
  8. fien2808

    fien2808 Fanatiek lid

    2 dec 2014
    1.180
    28
    48
    Wij deden ook een kraamfeest, maar toch zijn er dingen die ik anders zou aanpakken bij een tweede.. Misschien heb jij er iets aan.

    In België blijf je 3 nachten in het ziekenhuis en wordt er van je verwacht dat je meteen dag 1 minstens grootouders en peter/meter laat langskomen. Daarna kunnen de dagen erna nog mensen langskomen.

    Op dag 1 werd baby dus rondgedragen en dat heb ik heel erg mogen bekopen. Daarna bracht schoonmoeder te pas en te onpas zussen van dr mee en daar soms kinderen van, die ik anders nooit zie, en waar ik geen band mee heb. Daarnaast nodigden we ook veel vrienden uit, terwijl ik er echt niet goed aan toe was... Bij nummer twee zou ik énkel onze ouders en meter/peter en enkel de hele dichte vrienden vragen, en enkel pas als ik er fysiek en mentaal klaar voor ben. Ik ben helemaal gecrasht toen ik thuis kwam. Dat doe ik nooit meer zo. En mijn schoonmoeder zal best slechtgezind zijn als ze dat zou horen, maar eerlijk gezegd zou dat mijn probleem niet moeten zijn...

    Wat ik dus wil zeggen; kijk op het moment zelf hoe je je voelt en wees niet bang om je grenzen aan te geven. Uiteindelijk heeft maar 1 iemand er echt last van als je dat niet doet: jij zelf. En als je een heel gevoelige baby hebt, die ook.

    Trouwens, ik heb net als jij zo'n schoonmoeder die enkel oma is naar de buitenwereld toe. Maar ze ziet onze dochter misschien 7 keer op een jaar en pas toen ze bijna 3 was durfde ze door haar gedragen te worden... Ze weet amper iets van onze dochter en de dingen die ze dan wel weet, doet ze alsof zij de enige is met kennis van zaken. Horrible maar ach zolang ik ze niet elke week hoef te zien boeit het me niet zo.
     
  9. hoop28

    hoop28 Fanatiek lid

    29 apr 2015
    1.247
    550
    113
    Vrouw
    Schoonouders .. Herkenbaar hoor, ik hoor wel meer van dat soort verhalen. Ik begrijp je frustratie wel. Net als de irritatie als mensen je kind gaan claimen. Ik zou gewoon heel kinderlijk duidelijk zijn. En niets mis mee om niet op de dag van de bevalling direct mensen over de vloer te willen hebben. Al wel je het de eerste twee, drie dagen niet.. Dan hebben mensen dat te respecteren. Dat Is een familiedag zeg je dan, tijd voor het gezin om te wennen. Met 4 Kids ook helemaal niet zo gek. De andere kinderen moeten ook een beetje kunnen wennen aan het idee toch?
     
    Mom86 vindt dit leuk.
  10. Kimmetjuh90

    Kimmetjuh90 VIP lid

    14 dec 2017
    16.976
    9.921
    113
    Vrouw
    Postbezorgster
    Bij mn 1e ging t via mn nu ex, die regelde wanneer wie even kon komen, wel on overleg met wat ik wilde.
    Bij deze zal.t weer zo gaan, mijn telefoon zal uit of op stilstaan, en aangeraakt worden door mijn man de eerste week zowiezo, ik wil onbezorgd kunnen genieten van mijn gezin en niet ook nog bezig zijn met plannen van bezoekjes etc.
    We waren daar eigelijk al heel snel over uit hoe we dit wilde, oh ennnn niet teveel tegelijk (al ben ik er dan wel in 1x vanaf) en als ik aangeef dat ik t niet trek, dan moet ik dat ook gewoon aan kunnen geven (dat viel na de geboorte van mn 1e bij sommige erg verkeerd) vind ik erg jammer, want t gaat tenslotte ook om mij denk ik dan.. ben benieuwd als t eenmaal zover is, hoe t gaat lopen en of mensen dat begrip nu wel op kunnen brengen.

    (Oh en bij de 1e had ik t meeste bezoek al wel gehad in t ziekenhuis)
     
    Mom86 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina