Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Hier ook even gemengd gevoelens...
    Vandaag echo gehad. Inwendig,
    uitwendig was wat lastig te zien, blaas niet vol genoeg en vond de apparaat ook niet echt heel goed.. onscherp, bij wat ik gewend ben.
    Allereerst, kindje af er mooi uit, zwaaide zelfs even, hartje klopte goed en snel. Vruchtzak alles prachtig. Maar de meting kwam op 9w2 dagen, me er momentje 3 dagen.. terwijl ik 10w1d ben...
    Beeld klopt heel mooi bij de termijn, maar lengte is toch beetje raar.. Nu ligt het wat tegen de zijkant en misschien krijgt ze niet het hele kindje goed in beeld, zodat meting van kruin tot stuit snel een mm verschilt. Daarbij een iets latere innesteling.. Het zou misschien wat verklaren. Maar ben er niet gerust op. Maak me zorgen.. :(
    De arts is niet meteen heel negatief ofzo, ze zwanger veel vaker te zien. Toch moest ze me wel zeggen dat het soms zo is dat er een afwijking kan zijn bij een te klein kindje..
    Dus al met al geschrokken en best angstig. Hoewel de echo echt wel mooi was. Kon zelfs even een gezichtje zien, toen ze van voren bekeek.
    Lastig meiden.. ik wil erin geloven, er is niet directe aanleiding van het ergste uit te gaan, maar maakt me onzeker en haalt de euforie helemaal weg..
     
  2. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    He bah lieve @Cactus92, dat is niet wat je hoopt te zien en horen. Ik snap je ongeruste gevoel maar al te goed. Gelukkig zag het er verder goed uit en is er nog zoveel niet goed te zien en meten met dit termijn. Hopelijk heeft het gewoon te maken met de late innesteling en ben je iets minder ver als wat je in principe zou zijn. Leuk om het gezichtje even gezien te hebben en het zwaaien!

    @Killy88 : ook al wat minder positief nieuws... Ja, het is echt zo'n afvalrace en helaas bij de één een grotere als bij een ander. Dat is zo teleurstellend... Maar wat iedereen al zegt, 2 morula's op dit moment is goed. Op naar een terugplaatsing van een mooie blasto morgen!

    @Equivoque : fijn dat het nu wat meer duidelijk is. En we gaan natuurlijk voor een goede ontdooiing van de eerste cryo!

    @Muisje101 : weer een stap gezet in het traject, spannend hoor! Heb je er een goed gevoel bij?
    Ik heb inderdaad iedere maand veel last van mijn menstruatie. Vermoeden van endometriose, heb binnenkort afspraak om hier toch verder naar te laten kijken.
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  3. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    @Cactus92 ach lieverd!!! Dit is NIET wat je wil! Potverdikke wat zal je angstig zijn op dit moment.

    Maar, wat Jolanda zegt. Misschien ben je gewoon echt minder ver dan je zelf denkt. Of lag het kindje idd net niet mooi meetbaar. Ik snap dat dit je zorg niet weg kan halen, maar blijf geloven dat het goedkomt. Er kunnen meerdere factoren meespelen en dit hoeft niet per definitie al slecht te zijn.

    Wat is er nu afgesproken? Mag je snel nog een keer terugkomen? Goh meid, dit is echt even schrikken, maar kom op! Blijf vertrouwen hebben in deze mooie kleine uk, en ik ga zo ontzettend voor je duimen dat je snel een geruststellende echo mag hebben.
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  4. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    En @Cactus92 een hele dikke virtuele knuffel voor jou!
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  5. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Cactus92 Ach meid, ik begrijp je ongerustheid helemaal! En ik kan deze helaas ook niet wegnemen, met onze voorgeschiedenis kan het ook niet anders dat je toch rekening houdt met het ergste... ook al is het misschien helemaal niks en is het door de ligging gewoon lastig te meten. Of is de apparatuur minder geavanceerd als bij mck. Ga het googelen en je vindt evenveel verhalen met goede als met slechte afloop, dus dat heeft ook geen zin... Maar die verhalen met goede afloop heb je wel nodig om je je aan vast te houden!
    Ik mag toch aannemen dat je over minimaal een week weer een echo mag?

    Potverdorie zeg, je bent nog nooit zo ver gekomen en het kan niet zo zijn dat het je nu alsnog wordt afgenomen! Dat mag niet gebeuren en ik wil het gewoon niet hebben, punt! Zo!
    Maar zonder gekheid, wat moet het nu vreselijk zijn om de komende week door te komen. En dubbel ook, want je hebt vanmiddag wel een heel mooi kindje gezien en daar ben je ook gewoon blij mee en trots op! Ik zou willen dat ik iets voor je kon doen, maar kan je niet meer geven dan een hele dikke knuffel!
     
    Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
  6. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Dankjewel lieve meiden! Een vreselijke dag was het, eigenlijk.. kom nu net weer een beetje tot rust. Mooi getypt ook, in de stress, zag ik..
    Die latere innesteling is op zich niet heel gek, omdat MCK dat ook al had aangegeven, dat dat kan. Daar liep het ook steeds wat achter natuurlijk. Maar dat was ook lastig meten, zeiden ze, moest ik me geen zorgen om maken. Het is natuurlijk ook nog geen officiële termijnecho door een echoscopiste, want dit was een beetje op een oud apparaat en door een gyn die niet gespecialiseerd is in verloskunde. Wil niet aan haar expertise twijfelen, maar als je de hele dag verzakte blazen bekijk is dit toch wel een ander dingetje..
    Omdat ze niks van me wisten, want de verwijzing was niet meegestuurd door de ha, was het rommelig en niet goed ingedeeld. Nu krijg ik volgende keer een goede gynaecoloog die speciaal verloskunde doet. En dan ook weer een echo.. 5 februari!! Ze zijn niet goed daar... Daar ga Ik natuurlijk niet op wachten. Mn prenatale testen moet ik weer bij een verloskundige praktijk laten doen.. lekker omslachtig, maar heb daar dus op de mail mn verhaal voorgelegd en de vraag of ik daar een nieuwe/extra echo mag krijgen. Hoop dat ze zo coulant zijn. En dan graag na het weekend ofzo?
    Ik zal een foto bijvoegen van de echo, vage vlek, maar kindje zwaaide eerder echt. Maar je ziet dat het erg aan de rand ligt en stuitje ook wat verscholen lijkt. Hoop echt dat m daar de mm in zitten ...
    Jullie kennen het meiden, alles bedenken, googlen, navragen.. om jezelf proberen positief te houden. Maar dat knagende rotgevoel, dat er weer onheil komt.. de angst ervoor eigenlijk meer.. die blijft..

    Voeg ook die foto toe, screenshot, waar ik een gezichtje zie. Vooraangezicht. Lijfje zie je bijna niet. Broer ziet het ook, vriendin ziet niks.. :rolleyes: Misschien is het net als een wolk, als je naar lang genoeg kijkt....
     

    Bijgevoegde bestanden:

  7. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Cactus92 liep het nu verder achter dan eerder bij mck? Want als het gewoon wat later is ingesteld maar wel goed verder groeit, is dat natuurlijk helemaal niet gek!
    Maar wat idioot dat je naar de verloskundige moet voor prenatale testen? Maar ach, dan maar van de nood een deugd maken een er een extra echo uit slepen inderdaad!
     
  8. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    #1568 Cactus92, 23 jan 2019
    Laatst bewerkt: 23 jan 2019
    De eerste keer 6 weken was het precies goed, maar wat ik toen al zag heel ruim gemeten, dik boven het vruchtje. Toen bij mijn gyn 7w1d gaf 6w4d aan. Zij is gespecialiseerd in embryogroei etc, zag ik in haar cv. Ik paniek, zij zei, niks aan de hand, ziet er prima uit, groeit goed, marge van een week, no worries. Laatste keer 8w3d geen meting van weken op papier, maar zag aan mm dat het klein was, 1.7cm meen ik. In de verwijzing stond dat het vruchtje groeide conform de termijn en uitgerekende datum 20-8 In de latere verwijzing stond ook, alles goed, meting 1.5cm. Dus ergens rond die 1.5 cm. Maar steeds gezegd, ziet er perfect uit, alles groeit goed, hartje klopt perfect. Heb uitgebreide filmpjes ook. En vandaag dan 2.7cm, 9w2d. Ben 10w1d. Iets groter verschil dan bij de 2e echo, maar laten we zeggen ergens een kleine week. Las dat 3.1cm klopt bij week of 10. Over 2 dagen kom ik wel heen. Maar dit is wel groot.. Maar wederom een prachtige echo en verder geen aanmerkingen, behalve dat meten.
    Ik had gewoon gedacht dat het nu echt met zekerheid goed moest zijn! Maar misschien is de week marge nog steeds van toepassing? Of echt een meetfout, zag je t echootje, beetje dicht tegen de wand.. Lees veel meetfouten. En placenta is aangelegd, vruchtzak erg mooi vond ze. Ik weet het niet...
    Misschien is het storm in een glas water, maar het voelt heel naar.
    En iets latere innesteling geloof ik best, dus dat zou iets kunnen schelen..
    Heb zelfs de laatste troef de diapauze al erbij gepakt..
    Maar ben zo bang.. dat ik mezelf opbeur en dan alsnog de klap krijg..
    En anderzijds, ik kreeg steeds slecht nieuws gevolgd door goed nieuws.. Ik moet me ergens aan vasthouden.
    Leken (lees familie en vrienden) zien het probleem niet zo. Paar daagjes, is zo klein, meetfoutje, gewoon klein kindje etc. Maar zo naïef ben ik helaas niet meer..
    Heb wel trouwens een echo geregeld, dinsdag a.s. En dan meteen uitleg testen. Nu ben ik wel blij met die extra lijn..
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  9. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Cactus92 ik ben nooit verder gekomen dan 1cm (bij 8w1d) dus ben al erg onder de indruk van 2,7cm! Ik ben natuurlijk geen expert maar dat lijkt toch een aardige groei, als je 6 dagen geleden nog op 1,5-1,7cm zat. Dat het steeds iets achter loopt past natuurlijk ook bij die latere innesteling (en je testen natuurlijk ook), dus dat is wel geruststellend. Maar daar koop je niks voor natuurlijk, je wil zekerheid en niets minder...
    Fijn dat je dinsdag weer terecht kan, hopelijk zet de groei gewoon lekker door en wordt het verschil in ieder geval niet groter!
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  10. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    #1570 Cactus92, 23 jan 2019
    Laatst bewerkt: 23 jan 2019
    Dat klopt niet hoor, mijn 8w3d echo (11 jan) was zeg 1.5cm en vandaag 10w1d 2.7cm. Zit 12 dagen tussen, geen 6.. Wel bijna 1 mm per dag gegroeid, ff minder.
    De berekening geeft aan 9w2d, maar dat klopt dus niet.. En ik heb zitten kijken, maar mijn baby heeft nog soort stompjes en zou met 10 weken al iets langere armen moeten hebben, als ik die über duidelijke echo's bekijk op internet..
    Hoewel de gyn zei, langere armen en benen zie je pas met 12 weken. Maar dat was niet omdat we het daar specifiek over hadden, ze zei gewoon, het beeld klopt met de termijn.
    Dus waar het mis gaat in groei of meting, geen idee..
    En als je kijkt naar 10wk zou het 3.1 cm moeten zijn, dan is het ook weer niet hysterisch ver op achter..
    Ik weet t ook niet meer.. moedeloos...
    Nu slapen met dikke ogen en helemaal kapot..
     
  11. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Excuus, ik heb niet goed gelezen. Maar inderdaad, 2,7 lijkt niet mijlenver achter. Dus hou je daar aan vast... en bedenk dat die foto's op internet ook vaak van natuurlijke zwangerschappen zijn waarbij je nooit helemaal precies kunt weten hoe ver iemand is. Een cryo moet even op gang komen, en je lichte testen in het begin wijzen op een wat latere innesteling... past allemaal in het plaatje.
    Hou je taai meid! We blijven duimen voor die kleine uk in je buik!
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  12. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    @Cactus92 hoe gaat het met je? Heb je een beetje geslapen?
     
  13. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Hallo lieve dames,

    Super goed nieuws van mij! De terugplaatsing is gelukt. Een mooie blastocyste 4BA.

    En de embryoloog kwam vertellen dat het tweede embryo precies dezelfde score heeft en... DE DERDE heeft het tóch gehaald! We hadden er zo niet meer op gerekend, echt top! Dit embryo loopt wel iets achter, maar was goed genoeg!

    Ik heb niet veel verstand van embryo’s maar in mijn ogen is het een pareltje haha.
    Liefs xx
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Maris80 en Tuttebelleke vinden dit leuk.
  14. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Wow, wat een topscore! Kijk, dat is dus het voordeel van dag 5 embryo's: als je ze op dag 3 had ingevroren, hadden ze er één onterecht afgewezen. Dat hebben wij beide keren ook gehad: eerst valt het tegen en dan toch nog die mooie verrassing!
    En inderdaad, wat een schatje... op wie lijkt -ie? :p

    Nu lekker broeden jij! En dan 4 februari testen als ik het goed heb? Of ga je al eerder een testje wagen?
    Ik hoop dat ik maandag bij je mag aanschuiven op het wachtbankje!
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  15. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Haha op wie lijkt ie :D momenteel zie ik er meer een lekkere appelpannenkoek in!

    Ik denk dat we er wel iets eerder een testje tegenaan gooien, maar denk dat ik volgende week pas een keer ga bepalen. Niet voor volgend weekend iig.

    Spannend maandag! Word je nu zeker nog gebeld smorgens?
     
  16. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    :D:D:D

    Ja, ik word maandag sowieso gebeld.
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  17. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Wat een knapperd!! :D
    En wat een topnoeiws!! En nu broeden.... Sterkte op de wachtbank, houd ons op de hoogte!!
     
  18. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Dat geeft niks, ik lul 5 kwartier in een uur en een berg informatie..
    Toen ik gisteravond jouw bericht zag werd ik een soort van "wakker" en ging alles even terugkijken qua echo's. Inderdaad de late opstart zoals de arts ook als optie gaf toen, de metingen bij de echo's.. Eigenlijk is het vanaf moment 1 qua groei met zo ongeveer 1 mm per dag gegaan. De eerste echo was top, 6w2d. Maar als ik de meting bekijk zit ze echt ver boven het vruchtje. Maar was allemaal niet belangrijk zei ze, zag er prachtig uit toen en hartje klopte heel goed. Ik zag toen 5 mm, maar zat er zeker 2 naast lijkt mij, zal de foto toevoegen. Dus zal daar dan misschien nog maar 5w5d ofzo zijn geweest? Dan klopt het hartje natuurlijk ook al natuurlijk.. Ik speur natuurlijk naar verhalen over late innesteling enz, maar veelal fora met mensen die hun eigen ideeën daarover delen. Ik wil lezen, volgens mijn arts... En dan graag iets positiefs over late innesteling.
    Ik probeer me vast te houden aan die theorie. Plus klein meetfoutje er bij.. dat ik 9w4d was gister, ipv 4 dagen verder. Zou ook de missende 4 mm verklaren.
    En ja, er staat bij de echo's op internet vaak alleen 10 weken. Niet specifiek hoeveel dagen erbij. En 3 dagen doet een hoop in deze fase..
    Ik ben iets rustiger dus nu, maar idd zekerheid wil ik.
    @Killy88 Ik ben uiteindelijk wel even afgezakt, maar niet lang. Vandaag naar werk geweest, Was voor afleiding wel even goed..
    En fijn dat ik hier ff van me af kan praten en dat je de theorie aannemelijk vindt..
    En nu houd ik op hoor. Moet nu gewoon afwachten.. hoe moeilijk ook.

    Hieronder dus de foto's van 6w2d. Zeer ruime meting, zie de kruisjes. Dus daar is misschien al een valse start gemaakt qua meten? Hoop het maar..
     

    Bijgevoegde bestanden:

  19. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Ach lieve @Cactus92 wat heb je toch druk lopen rekenen! Waarschijnlijk maak je je ontzettend druk, terwijl er ergens in t begin al veel te ruim gemeten is. Zelf heb ik daar natuurlijk als ‘leek’ geen enkel verstand van, maar je theorie klinkt erg aannemelijk voor een groentje als mij.

    Fijn dat je even afleiding hebt gehad van je werk. Ga vnv op tijd naar bed, dan is de donderdag alweer voorbij. Langzaam komt de dinsdag in zicht en dan kun je het precies laten nakijken. Ik geloof nogsteeds ontzettend in een goede afloop voor deze spruit.

    Liefs xx
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  20. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Cactus92 ik heb (natuurlijk) ook even gegoogeld op groei en 1mm per dag is helemaal prima! En inderdaad, weet niet waar ze die kruisjes heeft willen plaatsen, maar daar bovenin zit toch echt GEEN embryo hoor!
    Vraag me af of ze je toen niet gewoon gerust heeft willen stellen door de meting te laten aansluiten bij de termijn...
    Kortom ik ben ervan overtuigd dat deze theorie klopt hoor! Nu jij nog... en hopelijk dan dinsdag het bewijs, 4-5mm erbij!
     
    Killy88 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina