Ik las dit eerdere topic en vond dit echt heel leuk. Nu had ik een vraag en dacht ik open een nieuwe. Weet iemand hier hoe je een cake bakt met 2 verschillende kleuren erin.. Roze en blauw uiteraard.. Maar wel zo dat hij niet in lagen gesneden hoeft om die vulling ertussen te doen. Dus gewoon dat de cake of taart aan de buitenzijde 1 geheel is ook zonder fondant oid erover.. En pas bij aan snijden dat je de binnen zijde ziet qua kleur... Iemand tips ?
Ik zou je beslag in 2 kommen doen, een kleine en een grote kom. In de kleine doe je de kleurstof (rood of blauw). Doe dan de helft van het beslag zonder kleurstof in de springvorm. Dan giet je het beslag met de kleurstof er bij en dek je dat weer af met het beslag zonder kleurstof. Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is, haha.
Dank dank. Dit idee had ik inderdaad maar wist niet of het dan toch doir elkaar zou gaan..we gaan t proberen ❤
Wil je een gewone cake met daarin banen roze en blauw of een blauwe cake met een roze vulling? In het eerste geval zou ik 2 caken bakken. Een roze en een blauwe. Kort bakken dat hij wel “vast” is maar nog niet gaar. Hier banen van snijden. In een gewoon cakeblik. Ongekleurd beslag doen. De gekleurde banen in het midden leggen en zorgen dat eromheen overal ongekleurd beslag zit. Regelmatig controleren of hij al gaar is aangezien de gekleurde banen al een garing hebben gehad en je niet wilt dat het te droog wordt. In het andere geval de bodem van het blik bedekken met blauw beslag. Van bakpapier 2 schotten maken zodat je aan de buitenzijdes blauw beslag kunt doen en in het midden roze. Bakpapier eruit trekken en bovenop allemaal blauw beslag. Dan vooral duimen dat de kleuren niet doorlopen.
Vandaag flink wat gebakken: lange vingers voor in de tiramisu, die ik morgen ga maken en chocolate chip cookies om te eten bij de finale van heel Holland bakt
Hier staat een appel-bosbessen plaattaart in de oven, op hoop van zegen. Door een leesfoutje veel te veel ei in het deeg, en niet genoeg boter en meel in huis om hem helemaal te corrigeren. Nu met havermout aangevuld en duimen dat hij gaar wordt... Morgen nog een monchoutaart erbij maken en we zijn klaar voor het verjaardagsfeestje van mijn vriend!
Deze had ik gemaakt voor mijn dochter haar verjaardag. Het is wel alweer een tijdje terug maar wilde de taart toch even delen