hoe wennen aan knuffel en welke?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door sim, 17 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sim

    sim Niet meer actief

    misschien een rare vraag;

    maar ik ben aan het proberen om mijn zoontje aan een vast knuffeltje te laten wennen, omdat hij vaak gauw inslaap valt als hij mijn hand vast houd. nou heb ik daar natuurlijk twee van, en ze raken niet gauw kwijt maar na 14 maand zou het wel eens makkelijk en heerlijk zijn als hij snachts een knuffel vind en weer vanzelf in slaap valt.

    tuttels met belletjes werken niet, doekjes ook niet,

    dus ik was benieuwd welk knuffeltje bij jullie kindjes in de smaak is gevallen, als dat bij meerdere dezelfde is ren ik vanmiddag nog naar de winkel, tja je moet wat he om je kindje te laten doorslapen want tot nu toe is het alleen maar [​IMG] snachts haha
     
  2. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Milan en Misha hadden hun favo knuffel al toen ze net geboren waren. Alleen hadden ze het zelf dan nog niet door ;) Milan heeft een konijn. Ik nam dat ding overal mee naartoe waar Milan ook ging en alleen Nijn ging mee naar bedje, verder geen andere knuffies..Zodoende zijn ze nu onafscheidelijk...

    Met Misha hetzelfde verhaal eigenlijk..Die heeft een knuffellapje met een konijnenkopje, Snoezie genaamd (verzonnen door Milan). Ook altijd bij haar in de buurt gehouden en zodoende is het haar favorietje geworden. Ze wordt ook helemaal blij als ze Snoes ziet, begint helemaal te glimmen en kraaien als ze hem in het vizier krijgt.

    Ik heb speciaal voor knuffels met lekkere lange en slappe oren gekozen, dat ze daar mee kunnen kroelen..
     
  3. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Hier ook vanaf vrijwel t begin meneer konijn met idd van die zachte lange oren (bij HEMA gekocht toendertijd). Justin kreeg toen hij 4 maanden was n knuffeldoekje van Pooh en deze is zijn favoriet. Maar bij opa en oma heeft ie weer expres n ander.
     
  4. sim

    sim Niet meer actief

    wat grappig, ik dacht er gister net aan om op pad te gaan voor een lief konijn met lange oren haha, nou wie weet. zag van happy horse ook van die lieve konijnen :D

    heb vanaf het begin nijntje doekjes in zijn wiegje gehad, maar op een gegeven moment kreeg ik heel veel knuffels en toen lag er steeds weer wat anders bij m.

    mijn dochter is vrij laat gaan hechten aan een knuffel, dus misschien hij ook. maar het lijkt me zo makkelijk.

    hij heeft op het moment een paar kleine knuffels in zijn bed liggen (die blauwgroene giraffe) maar die is zo klein, dat ie vaak door de spijltjes valt. vandaar dat ik dacht aan wat groters, anders kun je nog heen en weer je bed uit.

    dacht ook maar om gelijk twee te halen. en ja, eigenlijk is ie nog wat klein om zelf iets uit te zoeken, hij vind vooral de kaartjes het leukste aan de knuffels :rolleyes:

    maar denk je dat het nog kan, als ik vanaf nu steeds één en dezefde in zijn bedje leg, dat ie er aan gaat hechten?
     
  5. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ja lijkt me wel hoor, iig veel succes!
     
  6. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.240
    113
    Kylian kreeg met zijn geboorte van Opa en Oma een schaapje waar een muziekdoosje in zat, dat heeft vanaf het begin al bij hem in bed gestaan, samen met een knuffellap (aap) wat je kreeg van de menzis.
    Zonder die 2 gaat hij dus echt niet meer slapen en ze blijven dus ook in bed (gaan niet mee naar beneden o.d.)
    Ondertussen is het muziekdoosje al overleden (en daardoor is de schaap zijn staart ook kwijt) en waren wij even bang dat hij niet zonder wilde slapen (als hij wakker werd dan trok hij zelf het muziekje aan) maar schijnbaar is het schaapje (die trouwens Kebab heet) zonder muziekje ook goed genoeg.

    Groetjes Anita
     
  7. sim

    sim Niet meer actief

    haha kebab, wat zielig :)
     
  8. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
  9. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Jelle heeft een oranje giraf (van happy horse) en een knispervlinder van Difrax met van de kauw dingetjes eraan... Ook een muziekmuisje, maar die ligt niet meer in bed omdat hij daarop ging liggen bijten. Ik wil er graag nog 1, maar ik heb deze van mijn vriendin gekregen toen ik 6 weken zwanger was en die is nu natuurlijk nergens meer te krijgen.. Ook datzelde muziekje ben ik nog niet tegengekomen...

    Tot nu toe heb ik niet echt het idee dat hij erg aan zijn knuffels gehecht is, maar ik neem ze toch mee als hij ergens anders slaapt. Als ik zijn tutjes maar niet vergeet, is het nog allicht goed... :)
     
  10. sim

    sim Niet meer actief

    nou daar kan hij echt niet zonder snachts!
     
  11. mamavanshawn

    mamavanshawn Actief lid

    2 jan 2008
    239
    0
    0
    Hier is Bumba favoriet en een beer die hij van een goede vriend gekregen heeft bij zijn geboorte.
     
  12. victoria

    victoria Fanatiek lid

    15 jun 2006
    1.131
    0
    0
    Hier een tutpopje. Zo'n lap met een rond hoofd. Wij hebben er vier van gekocht. Toen hij kleiner was, sabbelde hij op de puntjes en moesten we elke dag een schone in zijn bed liggen. Inmiddels doet hij dat niet meer en hij slaapt er nog steeds mee. Een tijdje geleden was ik hem vergeten toen we weg gingen, heb ik in een hydrofiel doek knopen gemaakt en toen leek die hydrofiel doek erop en dat was ook goed.
     
  13. Samama

    Samama Niet meer actief

    Mijn dochter heeft een tutlapje met berenkop van Happy Horse. Heb de hele collectie van die beer, maar de tutlap vind ze het leukst. Hij gaat ook overal mee naar toe, prachtig. Ik heb er zelf een nacht mee geslapen zodat mijn geur eraan hing, en sindsdien is ze er helemaal weg van.
     
  14. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    3 dec 2006
    2.328
    0
    0
    tukkerland
    hier ook meneer konijn van de heme favo :D
     
  15. sim

    sim Niet meer actief

    dat is een goed idee!
     
  16. Ise

    Ise VIP lid

    28 okt 2007
    5.163
    436
    83
    ik had een hele verzameling knuffels, totdat ik van difrax een platte beer kado kreeg. dat is de favoriet geworden..kan hij lekker mee door zijn gezicht wrijven, makkelijk vasthouden en tegen zijn gezicht aanleggen. ik heb inmiddels de dierentuin uitgebreid, want stel je voor dat 'ie kwijt raakt.
     
  17. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    Lize heeft zo'n 'slaappoppetje' (zacht 'doekje' met zo'n rond bolletje als hoofdje) en een heeel zacht konijntje met inderdaad ook lekker zachte fluffy oortjes. Ze trekt ze echt tegen haar gezicht aan of ze duwt ze tegen haar oogjes. Heeel lief, ze gaan ook altijd mee naar het kdv.
    Ik ben gewoon begonnen met popje tegen haar gezicht neerleggen als ze ging slapen en tegenwoordig horen ze er gewoon bij. Het popje begint een beetje te stinken..(ahum) dus ik heb nog zo'n popje (precies dezelfde) erbij gelegd. Na een paar dagen kan ik de eerste, hoppa, in de wasmachine gooien.
    Over een tijdje gaat ze eenkennig worden en dan is het echt heel handig om zo'n popje te hebben dat wat troost kan bieden en wat 'veilige geur' heeft.

    Amber
     
  18. Merel69

    Merel69 Fanatiek lid

    16 feb 2007
    1.852
    0
    0
    Bij ons ook konijn van de hema..... De oren worden direct gepakt als ze in bed ligt,zo lieffffff :D
     
  19. Littlebird

    6 dec 2006
    55
    0
    0
    Studente en a.s. moeder
    Bij ons is de kikker van de Hema favoriet, met lange zwiep armen, maar vooral de brede bek is leuk. Aan 2 kanten een hand en dan kussen! Hij heeft hem al sinds ie 2 maanden is en is er helemaal weg van!
     
  20. missmariska01

    missmariska01 Fanatiek lid

    civan heeft pas sinds zijn 1,5 een vaste knuffel, bambi ;)
     

Deel Deze Pagina