Hoofdpijn aanvallen kind 6 jaar

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door marlidd, 8 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marlidd

    marlidd Niet meer actief

    Mijn zoontje word in maart 6 jaar.
    Sinds een half jaar geleden is het begonnen . Mama ik heb hoofdpijn ik ben misselijk wil je een emmer pakken mama? Tuurlijk schat mama denk dat je een griepje hebt . Na het overgeven voelde hij zich vaak beter. Nu de laatste maanden heeft hij toch wel erg vaak hoofdpijn met de laatste weken toch wel zorgelijk veel hoofdpijn. Vandaag had hij een kinderfeestje en de papa vertelde dat hij uit school (12 uur) klaagde over wat hoofdpijn en hij steeds stiller werd.en om 16 uur begon te huilen en misselijk werd. Eenmaal thuis begon hij te braken (gal) hij schreeuwde het uit van de hoofd pijn elk geluidje was teveel slapen wilde hij graag en in het donker zijn ook had hij het over een gevoelige arm. Ik heb gelijk de huisarts gebeld omdat ik me echt zorgen maak . Ik heb ze verteld dat de frequentie de laatste weken toeneemt en gevraagd of dit vaker voorkomt op deze leeftijd .maandag half 9 mag ik komen. Hoi ligt nu vanaf 5 uur te slapen met af en toe wakker van het hoofdbonzen,steken dat is wat ik uit zijn woorden haal. Ik vind het zelf op migraine lijken maar een kind van bijna 6 migraine is dat niet te jong? Zou ik om een bloedtest moeten vragen of overdrijf ik dan? Zijn er andere dingen waar ik om moet vragen bij de huisarts die belangrijk zijn? Zijn er mensen die dit in hun kind herkennen? Ik vind het toch een beetje eng en voel me ergens schuldig dat ik niet eerder aan de bel heb getrokken.
     
  2. Shandy

    Shandy Fanatiek lid

    14 jan 2012
    2.603
    18
    38
    Een vriendje van mijn zoon heeft migraine, via huisarts bij kinderarts gekomen. Vijf jaar oud. Volgens mij zijn er geen testen gedaan behalve een standaard lichamelijk onderzoek. Hij mag evt speciale migraine medicatie, maar paracetamol en rust helpen hem best heel goed. Bepaalde situaries lokken het uit. Bepaalde voeding kan ook.
     
  3. Sama1

    Sama1 Fanatiek lid

    18 jan 2015
    1.050
    73
    48
    Nee ik vind het niet overdreven. Zou inderdaad om een bloedtest vragen. Migraine op deze leeftijd kan maar zou vooral bij kinderen wat meer willen uitsluiten. Misschien nog een tip om zijn ogen te laten testen. Slecht zien kan ook voor erge hoofdpijn zorgen
     
  4. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    2 dec 2012
    1.257
    47
    48
    Heel herkenbaar, ik ben benieuwd wat de huisarts gaat zeggen. Hier kreeg ik de boodschap dat het migraine was en dat hij er verder niks aan kon doen.

    Ik ga er toch een verwijzing voor vragen naar de kinderarts want het zit me niet lekker.
    Zoon is hier elke 2/3 weken ineens niet lekker. Wil dan liggen en gaat dan spugen of valt heel lang (3 uur) in slaap.
    Soms is het daarna over? Soms duurt het een dag.
     
  5. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.108
    2.838
    113
    Omdat het dubbel plaatsen van onderwerpen niet is toegestaan doen we dit onderwerp dicht.
     

Deel Deze Pagina