Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Dankjewel voor je reactie! Ik snap het verschil tussen mijn en jouw situatie. Moet wel zeggen dat dat het dichtst komt bij de gekke situatie van geen POF of verouderde leeftijd en toch slechte eicellen hebben. Onze arts zei ook dat ze dit bijna nooit tegenkomt.
    Ik kende dat onderzoek niet, maar ik ga me er gelijk in verdiepen. Ik heb wel al wat kunnen lezen over eicelactivatie, maar ik dacht dat vooral interessant is als het zaadje het eitje op de 1 of andere manier niet goed kan bevruchten. Niet als de eicellen van zichzelf al zo slecht zijn.
    Wij hebben 4 april een afspraak in Dusseldorf en 27 mei in Gent, maar het duizelt me nog wel een beetje hoe dat verzekeringstechnisch zit (twee afspraken), dus dat moet ik nog uitzoeken.

    Ik moet zeggen dat wij zelf qua idee / theorie 100 procent achter eiceldonatie staan. Ik heb helemaal geen negatieve gevoelens of gedachten over het feit dat ik een bouwsteentje van iemand anders krijg. Alleen de hele weg die we gaan moeten belopen lijkt me heel zwaar, al helemaal omdat er bij ons geen obvious persoon is die dit voor ons zou kunnen willen of doen. Daar helpen jullie verhalen wel heel erg bij. Ik vind het ook inderdaad best heel zwaar om te lezen als het tegenvalt, maar daarom lees ik het topic bij in kleine stukjes.
     
  2. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Ja, dat is waar... mijn AMH is ook prima en zo oud ben ik niet ;). Bij de intake in Düsseldorf zei dokter S ook dat dat maar voorkwam bij 1 promille, dus dat was bij mij echt niet het geval... wel dus! Ik wil je dus wel een voorzichtige waarschuwing meegeven dat ze in Düsseldorf waarschijnlijk heel positief zullen zijn bij de intake (de werkwijze in Nederland wordt vaak ook nog even afgekraakt), maar probeer daar een beetje kritisch op te blijven. Het is toch een commerciële kliniek, en ik hoor van meerdere mensen dat er ook niet snel geadviseerd zal worden om te stoppen met behandelen als het weinig zin meer heeft. Zo lang je maar betaalt, gaan ze wel door. Ik heb verder helemaal niets tegen deze kliniek hoor, maar achteraf heb ik toch meer gehad aan de kritische houding van onze arts in Nijmegen.
    Overigens is eiceldonatie in Duitsland verboden, dus dat mogen ze je daar niet officieel adviseren. Mocht zich toch een donor aandienen, dan zul je dus weer naar een andere kliniek/ziekenhuis moeten. In Gent kun je wel blijven voor ECD als het met je eigen eicellen niet lukt.
    Nogmaals veel succes! Het is erg lastig om in zo'n ongebruikelijke situatie te zitten, want niemand kan je vertellen wat de meeste kans van slagen heeft... Maar wel goed dat je al meerdere intakegesprekken hebt gepland. Ik zou misschien ook alvast een afspraak maken bij Nij Geertgen ivm de wachtlijst voor donoreicellen.
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  3. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Ik was daar eerlijk gezegd al een beetje bang voor, die positviteit in Dusseldorf. Ik wil ook echt geen ivf-behandeling meer doen als de kans niet heel groot is dat de opbrengst beter is.
    Het liefst zouden wij voor eiceldonatie ook weer teruggaan naar MCK (waar we de eerste twee behandelingen hebben gedaan), is op fietsafstand en we voelen ons daar heel prettig.
    Dankjewel nog voor de Nij Geertgen tip, ik dacht dat hun programma echt alleen maar uitgaat van ruildonatie? Of mag je je ook aanmelden als je niet wilt ruilen?
     
  4. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.788
    7.117
    113
    Vrouw
    Ik heb laatst contact met hun gehad omdat ik dmv een donor zwanger wil worden. Ik had ook gehoord over ruildonatie (ik wou eitjes doneren in ruil voor zaadcellen) maar mij werd aan de telefoon verteld dat ze dat ruilprogramma niet meer hebben...
     
  5. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @thousandoaks het ruilprogramma bestaat inderdaad niet meer, puur nog op vrijwillige basis. Wij kregen er alleen een folder van mee, maar er is niet eens iets over gezegd. Je kunt je dus gewoon aanmelden!
     
  6. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Jeetje @Mim89 en @Equivoque dat is nog eens interessant.... Ik wacht ons gesprek van a.s woensdag af en dan ga ik er na maar eens bellen. Ik zou het best wel een lekker gevoel vinden om alvast op een wachtlijst ergens te staan, ook al duurt die misschien 1 of 2 jaar. De lijst van MCK is een jaar geleden open gegaan, zal wel weer minimaal een jaar duren eer daar weer een lijst aangelegd worden lijkt me.
     
  7. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Stond jij daar dan eigenlijk ook op de wachtlijst, totdat je het aanbod had gekregen van je eigen donor?
     
  8. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.788
    7.117
    113
    Vrouw
    Je kunt evt bellen om alvast een afspraak te maken. Had ik in eerste instantie ook gedaan en de wachttijd voor een intake gesprek is 6 weken. Super vriendelijk aan de telefoon en je krijgt dan via de mail ook alvast vragenlijsten etc.
     
  9. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Nee, het ging eigenlijk andersom. We hadden het aanbod al gekregen (spontaan en heel onverwacht) en zijn toen pas gaan nadenken wat het voor ons zou betekenen, juist ook met iemand die dicht bij je staat omdat we daar ook echt wel nadelen in zagen. We hebben toen een gesprek gehad om te kijken of een bankdonor niet beter bij ons paste. Maar het grote nadeel was de aanzienlijk kleinere kans (4 eicellen of de hele opbrengst van je eigen donor). Daardoor beseft dat we toch maar boffen met een eigen donor en hiermee verder gegaan.
     
  10. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Ook iets om echt goed over na te denken. Hoe zit het eigenlijk met vrouwen die zelf medisch zijn geweest? Een familielid begon er ook over, maar zij heeft pcos en geen eisprong van zichzelf, alleen met gespoten medicatie (zelfs clomid werkte niet). Een andere vriendin heeft zelf innestelingsproblemen gehad. Ik kan me voorstellen dat klinieken niet per se happig daarop zijn, aan de andere kant zijn dat wel weer vrouwen die de klappen van de zweep kennen qua ziekenhuisbezoek :)
     
  11. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Killy88: Hoe gaat het met je? Nog een beetje het weekend doorgekomen? Lekker ge-bbqd?

    @thousandoaks: Welkom! Spannend jullie evaluatiegesprek volgende week! Ik las dat de eicelbank van het UMC Utrecht gesloten is, en het MCK ook de wachtlijst voorlopig dicht heeft staan. Gent heeft ons trouwens heel eerlijk gezegd dat een nieuw ICSI-traject geen nut meer zou hebben, mochten het met alle liefde nog een keer proberen, maar de dokter zag er het nut niet meer van in. Wat heftig was, maar wel fijn om duidelijkheid te hebben.

    @Nienke: Wat spannend meis! Enig idee hoe lang de wachtlijst nu is voor jullie? Wel goed dat ze zoveel onderzoek in zetten, als het wel zo is kan je het maar beter weten. Ook al klinkt het onwaarschijnlijk

    @Equivoque: Yay! Kloppend hartje! Wat onwijs fijn meis! En tuurlijk zegt dit nog niet alles, maar het is wel een heel goed begin! Vrijdag weer terug? Heb btw vorige week iemand op m’n spreekuur gehad die nu 37 weken zwanger was, terwijl er, zelfs bij de termijnecho, gezien werd dat de gup een week achterliep.. Dus het kan allemaal écht.

    Spanje was voor ons.. verwarrend. In de wachtkamer zat ik op het punt om weer weg te gaan, zó zenuwachtig was ik. Eenmaal binnen, bij een oudere Spaanse dokter, met een tolk er naast, hebben we alle ICSI-pogingen doorgenomen. En toen was zijn conclusie: het is nog te vroeg voor eiceldonatie. Ik wist even niet meer hoe ik moest reageren. Hij vond dat het nog niet zeker was dat er een eicelprobleem was en wilde nog wat meer onderzoeken inzetten. Dit gebaseerd op mijn leeftijd en de laatste goede opbrengst na stimulatie. Er is gelijk bloed afgenomen bij man en mij voor een karyotypering en daarnaast wilden ze nog 3 soort zaadonderzoeken doen (normale analyse, FISH-onderzoek en fragmentatie). Als er een zaadprobleem is, heeft eiceldonatie natuurlijk geen nut…

    Toen ik vroeg hoe het zat met fragmentaties van embryo’s werd de embryoloog erbij gevraagd en heeft hij ons het een en ander uitgelegd. Daarna kregen we zelfs nog een rondleiding door het hoofd van het lab door het laboratorium en hebben in de embryoscoop mee mogen kijken, naar de normale ontwikkeling van een embryo. Vond ik heel tof om te zien.

    Nu is het nog drie weken afwachten op de uitslagen. In België was een deel van deze onderzoeken ook voorgesteld, maar zou het drie maanden duren voordat de uitslagen er zouden zijn.. Maargoed, zelfs die drie weken lijken te lang. Ik was helemaal ingesteld op ECD en nu kan het best dat dit alsnog het plan wordt, maar zit er weer een twijfel in, weer vertraging, weer een vraagteken. Ik ben hier gister zó boos over geweest, terwijl het eigenlijk een hele mooie kans is om nog verder uit te zoeken wat er aan de hand is bij ons. Ik kan niet meer wachten en elke dag is er voor nu een teveel. Vooral toen ik gister iemand echo’de die onverwachts zwanger was, terwijl ze zó ongezond leeft, toen was ik echt even klaar met alles.

    Maargoed, na 4 jaar wachten, kunnen de komende 3 weken er ook nog wel bij. We plannen een skype-gesprek in als de uitslagen er zijn en dan wordt er, als het goed is, een plan voorgesteld…
     
  12. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @Muisje101 Wat een verhaal, ongelofelijk. Bij MCK zeiden ze dat echt MIJN eicellen er heel slecht uitzagen, zodat ze weten dat het daar waarschijnlijk aan ligt, maar wat voor conclusies hebben Nederlandse artsen getrokken over de staat van jouw eicellen, dus na de punctie maar vóór de bevruchting? Heb je daar uitslagen van gezien of informatie over gekregen?
    Want jouw verhaal kom me in die zin wel bekend voor, ik heb vaker gehoord dat embryo's stopen met delen en dan het toch uiteindelijk een 100% zaadprobleem leek te zijn in plaats van een gecombineerd probleem?
    Kun je als vrouw ook een karyotypering laten doen? Want ik dacht dat alleen een poollichamenonderzoek echt uitsluitsel kan bieden.

    Algemene vraag, ik sprak toevallig iemand via FB die eiceldonatie in Finland aan het verkennen is: geen wachtlijsten, maar wél een bekende donor (als in, als je kind 18 is kan hij of zij informatie opvragen). Dit klonk ook behoorlijk goed vind ik. Heeft iemand die weg weleens verkend?
     
  13. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @Muisje101 ... wat een verhaal! Heel verwarrend.. En totaal onverwacht!
    Ik heb helemaal geen verstand van ivf/icsi, kan er niks zinnigs over zeggen. Ik lees mee en ben heel benieuwd wat eruit komt.
    3 weken zijn lang ja.. En wat gaat er allemaal door je hoofd in die 3 weken.. Maar ze kunnen op de hoop, bij al dat vele wachten wat jullie al gedaan hebben.. En nog gaan doen.. Sterkte!
     
  14. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Muisje101 Wat vervelend is dat, dat je denkt een bepaalde kant op te gaan en dat iemand daar dan even een stokje voor steekt! Kan me voorstellen dat je tot op het bot gefrustreerd bent! Maar toch... het is natuurlijk wel zinvol, want als de oorzaak bij het zaad ligt levert dat alleen maar een hele dure en teleurstellende ECD-poging op. Dus er zit niets anders op dan toch nog even af te wachten, en drie weken is al een stuk sneller dan drie maanden dus dat is alvast mooi meegenomen!

    @thousandoaks onze donor heeft ook zelf ivf gedaan. Het probleem lag bij haar man, maar ik vind het inderdaad heel fijn dat ze wist waar ze aan begon! Als er een verwacht probleem is bij stimulatie of kwaliteit is dat natuurlijk wel een bezwaar, maar ik weet niet of het ook een reden is om een behandeling te weigeren als de donor een bekende van je is. Natuurlijk moeten ze je wel een realistisch beeld kunnen schetsen van de kans van slagen of complicaties, maar je betaalt tenslotte zelf dus neem aan dat je daar ook wat over te zeggen hebt.
    Ik heb me verder nooit verdiept in Finland, maar het is hier wel een keer eerder genoemd... @Nienke91 was jij dat misschien?

    @Nienke91 Wat bijzonder trouwens dat je eierstokken "kwijt" zijn... benieuwd of er nog iets uit de onderzoeken komt!

    @Killy88 Nog 2 nachtjes slapen... trek je het nog een beetje? Hoe voel je je?
     
  15. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    @Equivoque Het gaat nog, maar ben onderhand blij dat het bijna zover is. Heb langzaam aan wel wat meer kwaaltjes, maar nog niet heel overtuigend allemaal. Hopelijk ben ik 1 vd weinige die het geluk mag hebben niet veel last te hebben.

    Kleine opsomming: Gistermiddag en vanmiddag ben ik even heel erg misselijk geweest, de steekjes in mijn buik zijn er af en toe en geregeld hele erge groeipijn in rug en benen. Dat laatste is wel erg vervelend, volgens dokter Google kan het wel eens zwangerschaps ischias zijn. Eerst woensdag maar eens afwachten en dan bedenken wat ik daar mee moet, want t is een heel naar gevoel. Had het als kind ook, extreme groeipijnen.

    Al met al mag ik niet klagen hoor! De zenuwen voor woensdag kon ik vandaag nog wel wegdrukken, maar t wordt steeds lastiger. Wil nu toch wel graag weten waar ik (voor nu..) aan toe ben ;)

    Hoe is het met jou? Heb je ook heel Google afgespeurd na de echo?
    En hoe voel je je verder? Vrijdag weer... spannend!

    @Muisje101 is het inmiddels een beetje gezakt in je hoofd? Vervelend die extra weken, maar het lijken wel belangrijke onderzoeken... moeilijk, dit was niet waar je op voorbereid was natuurlijk.

    @Cactus92 hoe is het met jou? Je weet dat ik aan je denk. Dikke kus voor jou.
     
  16. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    @Killy88 : nog even in spanning dus. Ik duim voor een mooie echo van jullie wondertje woensdag!
     
  17. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    Lieve allemaal, bij deze wil ik jullie laten weten dat ook ik, in navolging van cd28, heb besloten dit topic te gaan verlaten. Er komen veel nieuwe mensen bij die aan het begin van dit intensieve traject staan. Ik vind het te moeilijk worden om alles te blijven volgen, mee te leven en te reageren nu onze grootste wens niet in vervulling zal gaan. Ik wens jullie alle goeds in alles wat op jullie pad komen gaat!
     
  18. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Groot gelijk meid! Time to move on...
    We houden contact ❤❤❤
     
    Cactus92 en Jolandadjk vinden dit leuk.
  19. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Heel begrijpelijk. Ik vind je een dappere, sterke vrouw Jolanda. Ik hoop dat het leven nog veel mooie dingen voor jou/ jullie in petto heeft. Dit gun ik je met elke vezel in mijn lijf. Bedankt voor je medeleven en lieve woorden. ❤️❤️❤️
     
    Spookje8, Cactus92 en Jolandadjk vinden dit leuk.
  20. Maris80

    Maris80 Actief lid

    23 okt 2012
    214
    254
    63
    Vrouw
    @Jolandadjk wil je hiervan dan ook even heel veel geluk wensen voor de verdere toekomst ❤️

    @Killy88 jij had toch vanmorgen je echo? Hoe is het gegaan?

    Hier gister mijn termijnecho gehad. Draakjes doen het super. Liggen mooi op schema. Was wel weer even een geruststelling. Nu over 2 weken eens kijken of ze kunnen zien wat het worden.. kijk ik heel erg naar uit..
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Spookje8 en Louise11110 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina