Cerclage erin wat nu? Ervaringen delen aub?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Gebruiker123, 22 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Dag dames,

    Ik heb afgelopen zondag een cerclage gekregen bij zwangerschap van 17 weken.. nou vraag ik me af hoe en wat daarna? In het ziekenhuis waren ze best wel onduidelijk en kreeg ik het idee dat ik alles mocht doen behalve zware dingen tillen en zware huishoudelijke taken..

    Maar nou wil ik graag weten van andere hoe het bij jullie ging daarna?

    Wanneer begonnen jullie weer met alles te doen en hoe verliep de zwangerschap?

    Ik heb twee dagen bloedverlies gehad bij het vegen en toen naar bruin en nu dag 6 heb ik gelige afscheiding en af en toe gele vocht. Herkennen jullie dit?
     
  2. MDK

    MDK Bekend lid

    6 mei 2015
    644
    375
    63
    Vrouw
    Ik heb 2 keer eerder een cerclage gehad en gisteren ook weer een gekregen (de andere 2 keer ook rond 14 weken).

    Ik mocht alleen de eerste dagen na de operatie geen zware dingen tillen en moest rustig aan doen (naar mijn lichaam luisteren). Vanaf het moment dat ik me weer goed voelde, heb ik niets hoeven laten van de gynaecoloog. Volgens mijn gynaecoloog is bijv ook niet bewezen dat (volledige) bedrust of iets anders nodig is. Vanwege mijn eigen gevoel ga ik met een cerclage niet meer in bad of zwemmen ofzo, maar dat mis ik ook helemaal niet. Bij de vorige 2 zwangerschappen is de cerclage rond 37 weken verwijderd, toen had ik steeds direct 1 a 2 cm ontsluiting, maar de kindjes zijn tot 39,3 (toen ingeleid) en 40,0 blijven zitten. Ik had alle keren minimaal bloedverlies. Gelige afscheiding / vocht ben ik alleen niet bekend mee... Als je vragen, zorgen of twijfels hebt, zou ik echt contact zoeken met je arts.
     
  3. RUNY

    RUNY Actief lid

    16 aug 2017
    170
    71
    28
    Vrouw
    Ik had ben er bekend mee , er zit toch iets lichaams vreemd in natuurlijk dus je krijgt meer afscheiding en kan misschien nog n beetje wond vocht zijn had ik ook!
     
  4. RUNY

    RUNY Actief lid

    16 aug 2017
    170
    71
    28
    Vrouw
    Met de rest kan k je trouwens niet helpen , ik mocht niks ...
     
  5. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Deed jij dus alles weer daarna? Ik heb maandag weer een afspraak en dan vraag ik het inderdaad na.. het is ook alleen bij het vegen af en toe. Dank je wel voor je reactie.. dus jij deed na een week alles weer? Denk aan auro rijden wandelen enz?
     
  6. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Ja dat denk ik ook.. goelang bleef het bij jou aanhouden?
     
  7. MDK

    MDK Bekend lid

    6 mei 2015
    644
    375
    63
    Vrouw
    Ja, ik denk zelfs dat ik na 2 a 3 dagen alweer in de auto reed, gewoon zodra ik me goed voelde en niets meer merkte van de narcose. En ik was binnen een week alweer aan het werk. Maar luister naar je eigen lichaam. Ik merk deze keer dat de ingreep / narcose meer klachten geeft, dus even kijken hoe het deze keer loopt. En ik lees ook wel eens dat andere vrouwen wel meer rust moeten nemen of niet mogen werken ofzo, ieders situatie is persoonlijk dus maandag goed navragen zou ik zeggen :thumup:
     
  8. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Ja voel me eerlijk gezegd ook alweer goed. Behalve een beetje gevoelig down under maar had ook een catheder gekregen dus denk dat dat t nog is. En de gyn gaf dus hetzelfde aan als bij jou maar op internet lees ik inderdaad weer andere verhalen over vrouwen die hele zwangerschap rustig aan moeten doen enz.. wil dit kindje niet verliezen aangezien we ons eerste hebben verloren.. maar wordt ook weer gek van niks doen thuis
     
  9. RUNY

    RUNY Actief lid

    16 aug 2017
    170
    71
    28
    Vrouw
    Een paar dagen maar
     
  10. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Ja
    Klopt ik heb nu (dag 6) gelukkig nergens meer last van afscheiding begint nu van geel daar doorzichtig te gaan maar heb ook niet veel afscheiding meer.. dank je wel voor je antwoord! Mag ik vragen waarom jij niks mocht doen met cerclage?
     
  11. RUNY

    RUNY Actief lid

    16 aug 2017
    170
    71
    28
    Vrouw
    Ik had al 2 cm ontsluiting met 20 weken en bleef harde buiken houden , uit eindelijk bevallen met 25,2 helaas omdat ik n infectie had wat ze toen nog niet wisten...
     
  12. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Jeetje alles wel goed gegaan? En wanneer kreeg jij de cerclage?
     
  13. amy2015

    amy2015 Bekend lid

    23 feb 2015
    528
    234
    43
    In mijn geval moest ik meer dingen laten. Ik heb de cerclage gekregen na een normale zwangerschapstermijn en een extreem vroeggeboorte. De gynaecoloog wist niet of de cerclage zou helpen. Vanaf 25 weken mocht ik meer doen. Alleen uiteindelijk toch gebroken vliezen maar tot 35 weken vol kunnen houden. Dus elk verhaal is anders. Ik deed kleine dingen maar had ook al een peuter rondrennen. Ik zou ook naar je eigen gevoel luisteren. Als hij de vaatwasser inruiimt en je krijgt harde buiken dan moet je dat dus niet meer doen. Zo deed ik het. En kreeg veel hulp van mijn man en familie dat scheelde een berg
     
  14. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Bij mij is geen cerclage gezet omdat ze mijn baarmoeder onvoldoende rustig kregen. Veelvuldige harde buiken kunnen een uitwerking hebben op de baarmoederhals. Als daar dan een cerclage op zit dan kan de boel uitscheuren. Ik zou als je harde buiken hebt dus wel degelijk zoveel mogelijk rust pakken.

    Ik lig nu, zonder cerclage ivm de harde buiken die ik nog steeds heb, met complete bedrust in het ziekenhuis. Zou ook wetenschappelijk niet bewezen zijn, maar wat ben ik blij met de artsen die zeggen, toch volledige rust, zo min mogelijk mobilisatie (lopen etc).
    Hoe meer rust, hoe minder harde buiken, des te minder invloed op baarmoederhals, daarmee hopen ze dat ik de kindjes langer kan blijven dragen. Lijkt mij een hele logische verklaring van mijn artsen.
     
  15. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Hoever ben je nu als ik vragen mag? Hopen dat dat inderdaad helpt en klinkt ook veel logischerr harde buiken komen onder andere van veel doen
     
  16. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Heey dank je wel voor je reactie.. wanneer kreeg je de cerclage? Op hoeveel weken? En waren je vliezen gebroken met cerclage in? Deden ze geen echos om te kijken hoe hij zat?
     
  17. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.719
    466
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Ik heb 2x een cerclage gehad. Beide gezet rond de 12-13weken.

    Ik ben na die tijd nooit meer gaan werken. Dit voelde niet goed voor mij. Ik ben 2x een kindje kwijt geraakt en wou me niet schuldig voelen als het fout zou gaan als ik werkte. Ik hield ook zo veel mogelijk rust. Na een wandeling met onze hond (eerste zwangerschap) had ik altijd last van mijn buik.
    Mijn gyn zei ook dat ik niet mocht auto rijden en zware huishoudelijke klusjes mocht manlief doen. Dit heb ik 2weken volgehouden. Daarna deed ik alles in mijn eigen tempo. Bij de 2de werd ook seks (orgasme) afgeraden omdat mijn buik op alles reageerde.

    Ik vond mijn zwangerschappen best wel zwaar. Mijn gewone leven stond stil. En de ziekenhuis bezoekjes hakte er ook in.
    Mijn cerclages zijn beide op de ok onder algehele narcose verwijderd omdat het zo niet lukt. Bij de meeste vrouwen is het verwijderen een fluitje van een cent.

    De cerclages zijn verwijderd met 37+1 en allebei de dames zijn nog 2 weken blijven zitten. 39.3 en 39.4.

    Als je vragen hebt mag je me altijd pben.
     
  18. Gebruiker123

    29 nov 2018
    14
    0
    1
    Vrouw
    Heey dank je wel voor je berichtje.. voor mij is het ook momenteel wel zwaar. Zit alleen thuis en durf niks te doen. Af en toe buikpijn en dan schrik ik inderdaad. Hoe voelde je buikpijn? Bii mij voelt t als een harde buik en dan meestal als me darmen vastzitten of voordat ik naar de wc moet.. vanaf wanneer deed je wel meer? Af en toe boodschappen of even kort winkelen of deed je dat gehele zwangerschap niet?
     
  19. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.719
    466
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Ik had een soort druk onderin mijn buik. In het begin voel je dat ook door de cerclage. Dat gevoel wordt 'normaal'. Vond ik dan toch.
    Na een paar weken ging ik rustig aan weer dingen doen. Even kleine wandeling. Blokje rond. Ik kon niet langer lopen dan een kwartier voordat ik een rot gevoel kreeg dus dan zorgde ik dat ik dat ik even kon rusten.
    Als ik even ging babyshoppen of boodschappen dan zorgde ik ook dat ik even ergens kon zitten.
    Het is wel verschillend per persoon. De ene kan wat meer de andere heeft bedrust nodig.

    Bij de 2de zwangerschap had ik dat gevoel minder en kon ik ook wel meer. Gelukkig ook maar want er was nog een kleintje.

    Maar ik had veel hulp. Vriendinnen en schoonmoeder die extra voor ons klaarstonden.
     
  20. amy2015

    amy2015 Bekend lid

    23 feb 2015
    528
    234
    43
    Ik kreeg hem na 22 weken was een randgeval. Ik had nog 8 mm baarmoederhalsmond over. Ik kreef na het plaatsen van de cerclage elke week echo's. Mijn vliezen braken terwijl de cerclage er nog in zat. Die is meteen verwijderd maar gelukkig bleef de kleine nog zitten tot 35 weken. Maar heb veel moeten afzien en veel moeten laten maar heel cliché het was het helemaal waard
     

Deel Deze Pagina