Dochter eerder van kinderfeestje ophalen om te oefenen voor afzwemmen?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Anouk2005, 17 mrt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Appeltje85

    Appeltje85 Bekend lid

    22 jan 2016
    651
    296
    63
    Vrouw
    Financiele dienstverlening
    Veldhoven
    Wat een pijnlijke redenatie voor kinderen die er hard voor gewerkt hebben, maar het niet halen omdat ze er wat meer moeite mee hebben. Ik vind deze manier van straffen erg ongepast.
     
  2. Waterlelies

    Waterlelies Niet meer actief

    Dat is toch geen straffen? Als ze heeft bewezen dat ze het kan dan is er toch geen probleem? Zoals ik ook al aangaf..
    En bovendien, ik zeg nergens dat ik vind dat de dochter van ts niet mag feesten hoor. Ze vraagt wat wij zouden doen, en afhankelijk van hoe mijn kinderen het hadden gedaan en of ik dacht dat ze het konden, moeten ze nog een keer zwemmen of niet.
    Ik zou ook proberen of ik het kon verzetten en inschatten of het nodig was. Net als jij maak ik een inschatting van wat ik nodig vind.
     
  3. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.407
    3.964
    113
    noord holland
    Dit was ook mijn eerste gedachte.
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik weet niet precies hoe het werkt bij zwembaden die met speciale afzwemmomenten werken?
    Dat hebben ze hier godzijdanks niet, allemaal spanning die opbouwt naar een bepaald moment, moet er niet aan denken.

    Bij ons wordt dus gewoon in de reguliere zwemles afgezwommen, geen speciale dingen. En de week ervoor krijgen ze dus het briefje dat ze mogen afzwemmen, in overleg, want voor sommige kinderen is het veel prettiger als ze helemaal van niks weten. Maar op het moment dat ze mogen afzwemmen beheersen ze alles en het afzwemmen zelf is maar voor de "vorm", een formaliteit zeg maar. Dus een keer extra zwemmen ervoor is hier onzin, ze moeten er immers gewoon klaar voor zijn.

    Dus hier zou het feestje gewoon doorgaan.
     
    Anouk2005 en amdaa vinden dit leuk.
  5. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Mwa, als ik twijfel dan zou mijn kind niet as zaterdag op mogen voor haar diploma.
    Want dan is ze er niet klaar voor, punt.

    Als het zover is dat proefzwemmen behaald is en dat diplomazwemmen al over een paar dagen is, dan is ze er 100% klaar voor.
    Extra lessen vind ik niet passen in dit stadium, dat is al een teken dat iemand twijfelt, dus is het kind nog niet zover.

    Zwemdiploma is geen moment waar naartoe wordt gewerkt, het gaat om de vaardigheden eronder. Uur meer of minder zwemmen doet niks aan dat fundament.
     
    suus1983 en Anouk2005 vinden dit leuk.
  6. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik wel hoor, hier moeten ze op de dag zelf alles perfect doen anders geen diploma.
    En aanvullend daarop: zeker 10 lessen ervoor moet alles al zover zijn, anders mogen ze uberhaupt niet op voor de diploma.

    Als ze zover zijn beheersen ze de vaardigheden ruimschoots en zonder extra inspanning of zo. Het moet met gemak gaan, anders geen diploma.
     
    tuc vindt dit leuk.
  7. Appeltje85

    Appeltje85 Bekend lid

    22 jan 2016
    651
    296
    63
    Vrouw
    Financiele dienstverlening
    Veldhoven
    Het gaat me om je zin "Als het al zeker is dat ze dat diploma haalt dan heb je er al hard voor gewerkt en dan kan het wel." Dat suggereert dat een kind dat het zwemmen nog niet beheerst er nog niet hard voor gewerkt heeft. En erger nog: dat het kind in dat geval minder recht heeft om naar een feestje te gaan. Ik vind dat een pijnlijke manier van straffen. Of een kind het diploma haalt zegt niks over of het er hard voor gewerkt heeft maar over of het een bepaald zwemniveau heeft.

    En nee, voor het kind van TS maakt het niet uit want het zwemniveau is aanwezig. Ik reageerde op je bericht omdat ik wilde aangeven dat ik het een pijnlijke manier van straffen vind om een kind op een feestje weg te houden als het een bepaald zwemniveau nog niet heeft, omdat het er dan (volgens jou) nog niet hard genoeg voor gewerkt heeft.
     
    spruitje80 en Akira1978 vinden dit leuk.
  8. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.805
    1.516
    113
    Ik zou naar het feestje laten gaan. Als ze op mag voor afzwemmen dan is ze er klaar voor en heeft de juf er vertrouwen in dat ze het kan. Als ze nog niet alle onderdelen zou beheersen zou ze ook nog niet mogen afzwemmen. Gelukkig maar want het hele proef- en afzwemmen kost hier bij elkaar ook alweer bijna €50 per diploma dus als een juf ze dan laat afzwemmen als ze er geen vertrouwen in heeft of als ze nog niet alles beheersen dan wordt het wel een dure grap (is het sowieso wel)
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  9. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Idd, maar niet iedereen snapt dat hoor. Hier werkt het dus precies zoals jij zegt, maar hoor van anderen die ook in ons zwembad zwemmen: " ja ik vroeg 3 weken geleden wat hij nog beter moest doen en dat was zn rugcrawl, nu heeft hij zn rugcrawl vandaag heel mooi gezwommen en heeft hij nog geen afzwembrief gekregen"?
    Er zijn dus serieus mensen die denken dat een kind iets 1 keer goed moet doen en het dan in orde is.
     
    Schuurpapier, Fuddey en amdaa vinden dit leuk.
  10. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.946
    15.248
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Hoi dames, bedankt voor jullie reacties en ik heb besloten om haar gewoon naar het feestje te laten gaan. Ze is er al redelijk nerveus over en om dan ook nog een keer een partijtje af te breken om nog een keer te zwemmen doe ik dan maar liever niet. Gisteren is ze geweest en het is goed zo. Ze beheerst alle vaardigheden en ze gaat moeiteloos door het gat heen.
    Dat afzwemmen is inderdaad alleen voor de show, proefzwemmen deed ze vorige keer goed dus zal vast goed gaan volgende week. Bedankt voor jullie reacties.
     
    NiekeKris, Schuurpapier, Zoe123 en 8 anderen vinden dit leuk.
  11. Waterlelies

    Waterlelies Niet meer actief

    Ik denk dat je mijn post niet snapt. Je denkt er allemaal negatiefs over. Ik straf mijn kind niet met zoiets en adviseer al helemaal niet dat ts dat moet doen. Nogmaals, ze vraagt wat andere moeders zouden doen. Mijn mening is er 1 van de velen. Ik zeg dat ik voor zwemmen zou kiezen. Daarna leg ik nog meer uit, maar als dat verkeerd overkomt dan zal dat. Ik had al gezegd dat ik er zo niet in sta, maar jij blijft erbij dat ik dat wel doe. Misschien komt het door de woorden “hard werken” dat zou ook nog kunnen. Ik bedoel dat echt iets anders mee dan een soort strafkamp hoor, eerlijk je best dien en meer kan je niet doen. Het zijn maar woorden op het internet he, dat kan anders overkomen.
    Vind je het goed als we het hierbij laten? Ik wil mijn mening (die blijkbaar anders overkomt) niet steeds willen uitleggen en verdedigen. Zonde van het adviestopic ook.
     
    Dubbelgeluk, suus1983 en Athina vinden dit leuk.
  12. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.977
    8.779
    113
    Als ze nog geen proefles heeft gehad zou ze dit dus woensdag hebben en als ze er niet is vraag ik me af of ze dan op mag.

    Diploma is belangrijker dus dan maar iets eerder ophalen.
     
  13. Sopje1234

    Sopje1234 Bekend lid

    30 okt 2018
    735
    477
    63
    Volgens mij heeft ze het proefzwemmen al gehad, want ze mocht al afzwemmen en meestal zeggen ze dat je mag afzwemmen na het proefzwemmen en ze dus zeker weten dat ze haar diploma kan halen. De juf zei alleen dat het belangrijk was dat ze nog een keer ging zwemmen voor het afzwemmen en dat heeft ze al gedaan.
     
  14. Sopje1234

    Sopje1234 Bekend lid

    30 okt 2018
    735
    477
    63
    Groot gelijk dat je haar niet eerder ophaalt, zeker als ze al nerveus is en ze alles al goed kan. Extra les is niet nodig en met een beetje pech zorgt die extra les ervoor dat ze nog nerveuzer wordt omdat het dan niet lekker gaat omdat ze moe is van het feestje.
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  15. Flan82

    Flan82 Lid

    13 jan 2019
    95
    45
    18
    Vrouw
    Bij ons zit er tussen proefzwemmen en afzwemmen altijd een zwem-speelles. Er wordt dan niet meer geoefend.

    Dus ik denk dat ze het prima kan.
    Succes met afzwemmen zaterdag. Ik vond dat als moeder best wel spannend
     
  16. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.977
    8.779
    113

    Het is vreemd dat ze niet beter communiceren.
    Dit stond in het eerste bericht van ts
    Ze gaf aan het ze het wel belangrijk vindt dat ze van te voren nog even zwemt dus gistermorgen heeft ze een extra les cq inhaalles gevolgd, dit zijn niveaus door elkaar en wordt er verder niet specifiek geoefend voor het afzwemmen, het zag er opzich prima uit en afgelopen woensdag heeft ze min of meer al proefzwemmen gedaan.

    De les is dus ingehaald maar speciaal op het afzwemmen. En wat is min of meer een proefles.

    Dus wanneer ze proefles niet heeft gehad of niet voldoende zou ik dat overleggen of het voldoende is voor het echte afzwemmen.

    Wanneer het voldoende is lekker naar het feestje laten gaan.

    Wij kennen de dochter niet en kunnen weinig zeggen of ze iets wel of niet kan.
    Communiceren is denk ik het enige wat je kan doen, zit je ook niet goed of fout, hoor later niet vam de badmeester /juf je was er niet dus je mag niet.
     
  17. dreumesje

    dreumesje VIP lid

    7 jan 2014
    7.315
    1.782
    113
    Vrouw
    Dit dus. Ik vind zwemmen ook veel belangrijker!
     
  18. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.536
    6.231
    113
    zuid-holland zuid
    Bij ons zwembad kun je maar 1x p 2 mnd afzwemmen. Dat is in een ander zwembad dan het bad waarin de kinderen normaal leskrijgen. En het proefzwemmen is dus ook bedoeld om kennis te maken met dat “vreemde” bad. Die les is dus best wel belangrijk, daar kan het echt van afhangen.
    Bij ons op school is proefzwemmen een prima reden om feestjes af te zeggen of eerder op te komen halen.
     
  19. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.213
    769
    113
    Vrouw
    lekker naar het feestje gaan.
    Het proefzwemmen is het eigenlijke afzwemmen, in de week die er tussen ligt maken ze volgens mij de diploma certificaten klaar.
    Dat lijkt me te tijdrovend om op het laatst te doen.
     
  20. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Bij ts is het proefzwemmen al geweest, en gaat het echt om een extra les tussendoor.
     

Deel Deze Pagina