Medicatie tegen misselijkheid zwangerschap

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Roetje08, 20 mrt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    De misselijkheid is alweer dik aanwezig. Vooral deze week dat ik vroege diensten doe (wakker om 4u, werken van 5u-13u) zit ik 's ochtends al te kokhalzen. Ik heb me voorgenomen geen medicatie te nemen, maar wil toch raad als het te erg wordt. Hoe is jullie ervaring om ze het beste in te nemen? Eerst iets eten/drinken en wanneer erna het pilletje? Direct 's ochtends al voor de ergste misselijkheid er is, of pas nemen als je echt te misselijk bent en dus uit noodzaak?

    Bij de vorige zwangerschap was ik zo misselijk, ik nam 3x primperan per dag en at bijna niets, van die primperan heb ik nu nog een voorraadje liggen. Ik eet nu veel crackers doorheen de dag (maar is zoooo droog, niet echt smakelijk), een soepje helpt ook wel wat en mijn porties zijn gehalveerd om zo geen te volle maag te hebben. Ik ga proberen zo lang mogelijk zonder medicatie door te komen, maar wil toch al het advies voor als ik het niet meer trek.
     
  2. Kimberley92

    Kimberley92 Fanatiek lid

    27 jan 2017
    2.422
    2.715
    113
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Ik heb dozen festini perenijsjes op:oops:

    Zou de tabletjes van te voren nemen, anders komen ze er zowiezo uit :)
     
  3. Jenn1993

    Jenn1993 Actief lid

    5 jan 2014
    104
    29
    28
    Vrouw
    He balen!! Ik loop ook vanaf 5,5 week rond met misselijkheid. Echt killing. Ben morgen 10 weken, dus al erg lang last ervan..
    Bij mij helpt emesafene (zetpillen) niet helaas. Ze werken op mijn darmen, dus voordat ze kunnen werken liggen ze weer in de wc. Pillen slikken gaat mij niet goed af. Dat ligt ook zo weer in de wc helaas.

    Wat bij mij werkt durende de dag (ook bij fulltime werken :()
    Sochtends eierkoeken eten (2 stuks)
    Veel thee drinken (met gember)
    Smint in mijn wang laten (onopvallend op werk)
    Snoepjes mee als ik iets anders in wil nemen
    Soep met droog brood (dippen in de soep)
    Hartige sultana (kaas en tomaat smaak)
    Yoghurtje nemen als tussendoortje
    Spinazie als avondeten met een visstick
    Druiven, aardbeien en ananas eten. Dat helpt zo erg goed! Als ik eet ben ik niet misselijk. Verder totaal geen eetlust, ben al zo'n 2 a 3 kilo kwijt.
    En zoals hierboven wordt aangegeven, ijsjes!

    Gewoon een tas vol vreten mee! En de hele tijd proberen iets te eten of in je mond te hebben :roflmao:
    Succes!! Het is vanzelf het einde van het 1e trimester en hopelijk zijn we er dan vanaf.
     
  4. Dansprinsesje

    Dansprinsesje Fanatiek lid

    15 mrt 2014
    2.913
    3.417
    113
    Ik nam antimetil
     
  5. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Heb iets gegeten en voelde me gelijk weer slecht en kokhalzen bij het opstaan. Heb dan toch maar een pilletje genomen.. nu niet meer misselijk en hopelijk blijft het zo gedurende de werkdag. Thuis misselijk voelen is minder erg dan op het werk :)
     
  6. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Zijn die gemberpilletjes toch? Vorige keer gebruikt maar werkte niet.. kan het deze keer nog proberen natuurlijk
     
  7. Dansprinsesje

    Dansprinsesje Fanatiek lid

    15 mrt 2014
    2.913
    3.417
    113
    Ja klopt idd
    Maar ik was niet extreem misselijk en moest niet overgeven
     
  8. Imona

    Imona VIP lid

    8 feb 2014
    5.301
    3.882
    113
    Ik slik enesafene s avonds voor het slapen. De rest van de dag heb ik er dan geen last van.
     
  9. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Ik zou sowieso geen primperan nemen. Of andere pillen om te kunnen blijven werken. Primperan is namelijk niet 100% veilig.

    Ik heb wel ladingen medicijnen geslikt maar niet om te kunnen blijven werken.
     
  10. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Ik kan nog werken, maar aangezien ik fysiek werk doe, voelt de misselijkheid dubbel zo hard en dan ga ik aan het kokhalzen. Het is niet de bedoeling dat iemand al weet dat ik zwanger ben. Als ik aan het kokhalzen ben of lang thuis ga zitten, hebben ze het direct door. Maar ik hou het in het achterhoofd. Morgen een rustige dag op het werk, dus zal er zeker geen nodig hebben.
     
  11. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Als je ziek bent, ben je ziek. Ik heb zelf nog een stapje zwaardere pillen (nou ja zwaarder, toen zwaar onveiliger iig, blijkt nu idd oké te zijn) geslikt, om maar op m'n werk te kunnen zitten, gedeeltelijk. Gestopt met werk, nog steeds die pillen nodig.

    Iedereen maakt zijn eigen keuzes, wat vind je belangrijker, dat een paar mensen eventueel zouden kunnen concluderen dat je zwanger bent, of toch een potentieel risico nemen met primperan.

    Misschien komt het wel omdat ik een specifiek nare smaak heb bij primperan. Ik heb te vaak nare dingen gelezen en voornamelijk bij primperan. Mijn gyn was het toen wel met me eens gelukkig, dat er te makkelijk over wordt gedacht.

    Ik ben de laatste die tegen pillen slikken in de zwangerschap is (ik heb het bij de tweede zelfs bedongen, anders had ik de zwangerschap niet kunnen voldragen), maar ik zou me eerder ziekmelden, of evt aangepast werk vragen, dan dat ik primperan zou gebruiken.

    Sorry ik probeer je niet bang te maken. Misschien kan je zelf proberen wat op te zoeken over onderzoek naar primperan. Ik heb het iig in mijn zwangerschappen regelmatig gelezen.
     
  12. maaike3

    maaike3 Bekend lid

    31 aug 2009
    772
    255
    63
    ik heb tot 19 weken veel moeten overgeven. nam 2 keer daags emesafene . En heb soms primperan of dompiridon genomen. omdat die me dan heel goed hielpen. nooit langer dan 3 dagen gebruikt. ik spuugde zo 6 x per dag .
    wat zoute chips .. en optimel soepstengels en water ijsjes. yoghurt enzo leefde ik op.
    Ik heb me wel ziek gemeld. Kon echt niet werken. Heb nog twee kids. pas goed op jezelf meis... werken komt wel weer. wat niet gaat gaat niet
     
  13. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Da's ook de reden dat ik absoluut de pillen niet wil nemen, maar donderdag had ik het gevoel dat het niet anders kon en had niets anders in huis ( en het was 4u30 sochtends). Bij E. ging het goed, in oktober niet. Ergens blijft het knagen dat ik de miskraam zelf veroorzaakt heb. Zal morgen die antimetil alvast in huis halen (ik vermoed dat al de rest met voorschrift is) en als het weer te erg wordt, ga ik andere medicatie vragen bij ha. Dit weekend ging het beter. Ik denk dat het vroege opstaan de misselijkheid extra in de hand heeft gewerkt.

    Heb gisterenochtend chips zitten snacken als ontbijt :rolleyes: niet gezond, maar nu even deze weken doorkomen zonder medicatie als kan. Nu ziek melden vind ik nog vroeg aangezien de misselijkheid nog erger zal worden. Maar het zal komen vermoed ik.
     

Deel Deze Pagina