Afscheid nemen van kat

Discussie in 'De lounge' gestart door wachtend, 20 mrt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Charmed72

    Charmed72 Fanatiek lid

    8 mrt 2009
    1.317
    227
    63
    Vrouw
    Ach gossie... wat verdrietig :cry: Héél veel sterkte met het afscheid en het verwerken van het verdriet.

    Wat fijn dat jullie kater als op leeftijd zijnde kat van 12 jaar nog zeven mooie jaren bij jullie heeft gehad! Jullie hebben met elkaar geboft. Er is geen smiley van een hartje of knuffel, dan maar zo.
     
  2. dina88

    dina88 Fanatiek lid

    7 nov 2008
    2.356
    235
    63
    Vrouw
    Arnhem
    aaaah sterkte
     
  3. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Niet alles gelezen maar heel veel sterkte! Kam hem anders nog even en bewaar een plukje haar. Dat heb ik bij mijn katten ook gedaan die de afgelopen 35 jaar zijn overleden.
     
  4. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.048
    874
    113
    Vrouw
    Ach, arm beest. Hij heeft het volgens mij echt geweldig getroffen met jullie als baasje. Heel veel sterkte!
     
  5. Leo85

    Leo85 Niet meer actief

    Veel sterkte, heel verdrietig, maar zo te lezen zeker de juiste keus voor hem!
     
  6. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.554
    21.038
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    :cry::cry:
     
  7. nutts

    nutts Fanatiek lid

    13 apr 2014
    1.925
    461
    83
    Ach gossie sterkte nogmaals
     
  8. Kaatje92

    Kaatje92 Fanatiek lid

    7 aug 2018
    4.572
    4.043
    113
    Vrouw
    Veel sterkte!
     
  9. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Het is gebeurt. Na het eerste prikje (slaapprikje) zagen we hem al heel onregelmatig ademhalen. Bij het 2e prikje was het eigenlijk meteen gebeurt. We hebben hem met ons allen geknuffeld en hij is op zijn lievelingsplekje gestorven met onze handen op hem.
    Onze andere poezen wilden geen afscheid nemen negeerde hem ook openlijk. We hebben hem een halfuur thuis gehouden en toen naar de dierenarts gebracht. (voor het eerst dat hij stil was in de kattenmand normaal hoorde je hem krijsen als een gek!
    Het is raar zo zonder hem. Nooit meer 2 pootjes tegen het keukenkastje om te kijken wat er te eten viel te halen. Nooit meer zijn typerende doordringende mauw, nooit meer het snuffelen en kopje duwen in je oksel en het krioelen en mauwen als je binnenkwam. En nooit meer snachts eruit omdat hij de weg een beetje kwijt was... En ons miste...

    En nu... Nu bij de Mac wij totaal geen honger maar dit was volgens de kinderen het enigste waardoor ze weer iets vrolijker zouden worden....
     
  10. Hommeltje

    Hommeltje Niet meer actief

    Ocharme,word er zo verdrietig van. Als hij nog vrolijk is en blij zou ik nog niet aan euthenasie denken. Bij ons was 1 van de drie heel ziek met braken en peopen en er kwam niets uit de uitslag en toen hebben we haar in laten slapen. Ze was 16 jaar. De andere van de 3,S hebben we laten inslapen wegens dementie en afgelopen zomer is onze kat zo ziek met artrose en blijkbaar een grote longtumor. Haar hebben we wel de dag erna laten inslapen omdat ze niet meer at en dronk en alleen Metacam accepteerd met een ander spulletje nog om te kalmeren. Ik ben blij dat hij het bij jullie zo goed doet maar ik moet al janken dat ik lees dat ze in haar mandje hopelijk overlijd. Dat hadden wij ook,zeker de laatste heb ik mega veel Metacam gegeven in de hoop dat,maar nee.
     
  11. Hommeltje

    Hommeltje Niet meer actief

    Oooh zie
    Lees nu pas,sorry. Zit hier te snuffen omdat ik mijn laatste dameskat zo mis. Heel veel stertke
     
  12. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Geen probleem hoor het is ook ineens heel snel gegaan. Vanmiddag lag hij alleen nog maar, kwam niet meer naar ons toe om te knuffelen. Man heeft zich afgemeld op zijn werk en 3.5 uur naast hem gelegen op de bank en hem geknuffeld...
    Tussendoor heb ik de kinderen opgehaald van school zodat ze afscheid konden nemen en we hebben het hele proces met z'n vieren gedaan.

    Het is helaas niet anders.. En nu liggen de 2 andere dames ieder aan een kant naast mij... Heel apart deden ze eigenlijk niet vaak.
     
  13. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.946
    6.043
    113
    Happyland
    @wachtend oh wat verdrietig! Je huisdier laten inslapen is altijd erg ingrijpend.
    Wat fijn dat het thuis kon gebeuren, in zijn eigen vertrouwde omgeving. Veel sterkte en knuffels voor jou en je kinderen! Xx ♡
     
  14. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.946
    6.043
    113
    Happyland
    Hommeltje vindt dit leuk.
  15. Hobbelpaardje

    Hobbelpaardje Actief lid

    23 aug 2014
    189
    139
    43
    NULL
    NULL
    Heel veel sterkte met het verlies van jullie maatje :cry:
     
  16. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Gisteravond lagen we in bed en hadden we het over onze liefste kater. We gingen eigenlijk net slapen en schrokken van het typische mauwtje wat onze kater altijd deed. Geloof mij we kennen veel katten maar geen van allen heeft dat hele typische mauwtje van hem hij klikte altijd eerst met zijn bekkie en dan gaf hij een mauw vanuit zijn tenen, heel hard en heel apart. We lagen elkaar aan te kijken en ik zei tegen man hoorde jij het ook? Man is heel nuchter maar die zei dat leek ons Dopey wel! Het was maar 1 mauw.

    Ik hoop maar dat het een teken was van hem dat we het juiste hebben gedaan voor hem. Zo'n lieve kater zullen we nooit meer krijgen.
     
    Hommeltje vindt dit leuk.
  17. Hommeltje

    Hommeltje Niet meer actief

    :cry:
    Hetzelfde als hier eigenlijk. Alleen wij hadden 3 dames van 15,18 en 13. De laatste poes is net zoals jou gegaan. Alleen ik heb op zolder geslapen omdat ze niet meer naar beneden wilde. Ze is na twee spuitjes in haar buik gestorven in mei vorig jaar.

    Ik wens je heel veel sterkte ook voor je gezin
     
  18. Hommeltje

    Hommeltje Niet meer actief

    Dank je wel,lief van je.
     
  19. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Ik ben nu heel sterk. Dopey was ook echt de kater van mijn man. Hij zat in het asiel en vertrouwde niemand en mijn man heeft elke week naast zijn hokje gezeten week na week om hem vertrouwd te maken met hem. Na weken hoorde hij mijn man aan komen lopen en begon keihard te mauwen! Toen heb ik gezegd of we nemen hem mee of je laat het contact nu verwateren want Dopey begint je te vertrouwen. Zo is Dopey bij ons gekomen. In het begin was Dopey nog bang voor zijn eigen schaduw. Als er visite kwam was hij weg en rende blazend en grommend weg. Na jaren van knuffelen met hem durfde hij bij de visite te blijven en zocht sommige mensen zelfs op. We hebben het zo getroffen met hem.

    Ooit willen we weer een oud beestje uit het asiel halen om de laatste jaren bij ons te slijten. 1 die niemand anders wenst net als bij Dopey.

    Ik mis hem. Maar ik blijf nu sterk. Man mist hem enorm en de kinderen ook dus daar wil ik ervoor zijn, mijn verdriet komt later wel nu eerst voor man en kinderen zorgen.
     
  20. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    Dikke knuffel mop..
     

Deel Deze Pagina