Uitgerekend 16 t/m 30 september 2019

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door lana88, 5 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Hier op bed. Best behoorlijk down momenteel. Zullen ongetwijfeld de hormonen zijn. Vd week even stad in geweest om eens te zien voor wat kleertjes maar niks gekocht. Ik vind het heel erg en voel me super schuldig maar ik kan nog steeds niet echt blij zijn. Wel met het feit dat we nog een kindje mogen krijgen. Maar ik heb het er echt wel moeilijk mee dat het geen meisje is.
    Ik weet dat dit openorm veel onbegrip stuit. Zelfs tot afkeer cq afkeur. Ik voel me er enorm eenzaam in omdat ik het gewoon nergens kan delen. Hier nu wel... "Anoniem" en op zeker kan ik hier ook van alles over me heen krijgen maar ik zit er enorm mee. Ik heb geen afkeer tegen het kindje. Ben blij met de zwangerschap maar als ik in de winkels loop en alle meisjeskleertjes zie overvalt me steeds jaloezie en verdriet. Met de vk kan ik ook niet echt praten. Probeer me te focussen op jongensnamen etc.. Maar tot op heden helpt het niet erg.
    Ik wil niemand voor het hoofd stoten hiermee. Ik merk wel hoe ik ermee tob.:(
     
    Nonaches vindt dit leuk.
  2. Podex

    Podex Fanatiek lid

    5 jan 2012
    1.075
    527
    113
    Vrouw
    Ja had ik gister ook! En best veel ook.. echt schrikken gelukkig weer gestopt hier! En bij jou?
     
  3. Podex

    Podex Fanatiek lid

    5 jan 2012
    1.075
    527
    113
    Vrouw
    Hier ook weer bv, bij zoontje 3mnd gedaan tot ik ging werken en toen nog ‘s ochtends en ‘s avonds maar liep heel snel terug helaas.

    Ik had van nutrilon van die kleine zakjes in huis waar je een flesje mee kan maken. Zitten drie zakjes in een doosje en kost een paar euro. Mijn kraam had dit ook standaard in haar tas voor nood. Je hoeft dan niet meteen een hele verpakking te kopen ook ivm houdbaarheid.
     
    Simba1992 vindt dit leuk.
  4. PinkGlitter

    PinkGlitter Actief lid

    30 mrt 2019
    144
    205
    43
    Vrouw
    :roflmao: Hier moest ik wel om lachen! Ik heb zelf ook een hele positieve eerste bevalling gehad, dus misschien dat je beter daar op kan zoeken ;)

    @Raggy81 ik denk dat meer mensen hier last van hebben, maar het is inderdaad wel een ‘taboe’ om er over te praten. Ik moest heel erg omschakelen toen mijn zoon dus een jongen bleek te zijn, en niet het meisje waarvan ik overtuigd was. En waar, heel eerlijk, mijn voorkeur naar ging. Bij kleding kopen keek ik ook naar meisjes kleding. Uiteindelijk is het gevoel bij mij wel weg gegaan, en ik zou mijn kleine boef voor geen 1 meisje inruilen. Maar je bent niet alleen in je gevoel. Geef jezelf de tijd om hier aan te wennen en wees niet te hard voor jezelf.
     
    Raggy81 en Emotions vinden dit leuk.
  5. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    De bevalling van me dochter ging ook goed 6 uur nadat vliezen gebroken waren is ze geboren op de baarkruk maar 3 uur weeën gehad. De bevalling van me zoon was anders werd ingeleid met 25 weken maar ook daar kijk ik toch wel gemengd positief aan terug
     
  6. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Niet schuldig voelen komt vast wel de liefde voor een zoon vond eerst ook moeilijk dat we zoon krijgen de gedachten aan me overleden zoo tje speelden hierbij in dacht steeds als maar goed komt kan nu beetje loslaten nu ik weet dat hij niet zelfde heeeft en me zelf opdracjt gegeven kleertjes te kopen als soort van therapie dat goed gaat komen dat hij dit gaat aantrekkenen het helpt echt
     
    Raggy81 vindt dit leuk.
  7. Nonaches

    Nonaches Fanatiek lid

    6 dec 2011
    2.524
    1.025
    113
    Amsterdam
    Het is afgenomen, dus niks aan de hand denk ik.
    Hahaha OMG daarom kijk ik ook niks op YouTube Hahahahah :roflmao:
    is helemaal niet erg, want komt vaker voor. Maar echt geloof me je gaat zien hoe leuk een jongen kan zijn! De dynamiek, speelzigheid, de liefde voor de moeder etc. En wat betreft kleren heb je gelijk. Voor meisjes is zoooo veeel meer te krijgen, maar als je je er iets meer voor openstelt kom je ook leuke dingen tegen voor een jongen. Hoe is je vriend hierin?


    Ps hier ook 15 weken dansje!!!
     
    USAbaby, Raggy81 en Emotions vinden dit leuk.
  8. Cil88

    Cil88 Niet meer actief

    @Raggy81 het geeft niet dat je je zo voelt. Bij mijn eerste zwangerschap heel herkenbaar. Ik vond mezelf echt een jongensmama. En toen bij de echo zeiden ze een meisje. Ik heb gehuild toen ik in de auto zat. Ze kreeg een groene kamer en veel mint spullen. Want he dat paste bij een jongen. Langzaam aan sinds haar geboorte wordt alles roze en vind ik een meisje ook echt heel leuk. Het komt vast en zeker goed.
     
    Maarr, Nonaches, Raggy81 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. Aardbeien

    Aardbeien Actief lid

    8 apr 2015
    436
    723
    93
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik vond het ook 'lastig' toen ik hoorde dat wij een zoontje kregen. Misschien kwam dit wel doordat ik zo sterk het gevoel had dat het een meisje werd en dat ik om moest schakelen.
    Met winkelen kijk ik zeker naar meisjes spullen, omdat er meer leuke meisjes dingen zijn dsn jongens dingen.
    Nu ik de kast met jongens kleding op de babykamer zie staan, ben ik toch wel heel blij met een jongetje hoor.
    Straks kunnen we samen hobby'en aan onze motors en auto's. Ik kan nu al niet meer wachten :)
     
    Maarr, Nonaches en Raggy81 vinden dit leuk.
  10. Wensbabies

    Wensbabies Actief lid

    2 jan 2019
    131
    363
    63
    Vrouw
    Ik moest juist even schakelen nadat we hoorde dat we weer een meisje krijgen. Ik had nu een jongen toch ook wel heel leuk gevonden. Maar ben nu alweer aan het idee gewend. Wel vind ik de meisjes kleren ineens niet zo leuk. Heb het wel een beetje gehad met al dat rose
     
    Raggy81 vindt dit leuk.
  11. Emotions

    Emotions Fanatiek lid

    5 jan 2019
    1.981
    2.237
    113
    Vrouw
    @Raggy81 Inderdaad herkenbaar. Ik voelde dat ik een jongen ging krijgen en ik heb mezelf drie maanden lang overtuigd dat een jongen even welkom is, even graag gezien zal worden. Uiteindelijk gaat het daar over. En bij 1 van de 2 geslachten gaan er deuren open, maar gaan er tegelijk ook andere deuren dicht.

    Ik heb inmiddels een batman kruippakje gekocht in de H&M voor als hij 4 maanden zal zijn en ik vind het nu al fantastisch. Ik had dit trouwens ook echt nodig.

    In de H&m hebben ze super leuke setjes en Dinosaurus rompertjes. Ik vind de kleertjes nu al geweldig. Vind ze veel leuker dan meisjeskleren.

    Ik had ook gedacht aan waarom ik een meisje wou en dan kwam ik niet verder dan leuke kleertjes en speldjes en toen bedacht ik dat een kind geen accessoire is. Heeft mij enorm geholpen.
     
    Raggy81 vindt dit leuk.
  12. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties.
    Mijn vriend staat er anders in maar hij heeft al een zoon van 9. En misschien is dat het ool wel want dat is niet mijn kind. Wel mijn bonuskind. Maar een die ver van makkelijk is en op bijna 10 nog heel onhandig is, overal mee geholpen moet en constant lui is en grenzen opzoekt op een niet leuke manier (ik weet dat kids grenzen opzoeken maar dit is net ff anders). Dus wellicht is een jongen krijgen ook wel een associatie hiermee.
    Verder praat ik er niet over met hem. Momenteel is het rustiger om maar zo min mogelijk te bespreken.
     
    Maarr, sumer93 en Nonaches vinden dit leuk.
  13. Nonaches

    Nonaches Fanatiek lid

    6 dec 2011
    2.524
    1.025
    113
    Amsterdam
    Ja maar dat is niet perse het referentiekader. Mijn zoon is super netjes, voert z’n taakjes uit in huis, heel zelfstandig, maar ook een echte jongen, lekker klauteren, in modder spelen, klimmen, beesten zoeken, maar ook knutselen vind hij leuk. Dus het kan ook anders, je hebt zelf ook veel invloed daarop ben ik van mening...


    @beebjes, ze zijn lekker druk in buik
     
    RobinBird vindt dit leuk.
  14. Aardbeien

    Aardbeien Actief lid

    8 apr 2015
    436
    723
    93
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Heb ineens enorme krampen onderin mijn buik net boven het gedeelte (volgens mij) waar de baby veel ligt. Zou niet weten wat dit zou kunnen zijn. Voelde het ineens. Voel de baby trouwens ook gewoon heel af en toe
     
  15. Sandragaatvoornr3

    Sandragaatvoornr3 Actief lid

    2 jan 2019
    141
    140
    43
    Vrouw
    Snap ik. Ik ben superblij met een jongen. Want na 2 meisjes mag er eens wat anders in de kasten dan al dat roze. Ik heb al zoveel geshopt!
     
  16. Sandragaatvoornr3

    Sandragaatvoornr3 Actief lid

    2 jan 2019
    141
    140
    43
    Vrouw
    Wat ik wil zeggen: een jongen is een meisje met een piemel :)
    Ik moet ook nog wennen aan dat idee. Jongens zijn vaak drukker dan meisjes maar daarom niet perse. Mijn tweede dochter is een echte tomboy. Klauteren en wild zijn doet doet ze graag.
    Helemaal normaal dat je deze gevoelens hebt al hoop ik dat je je snel beter voelt en wat kan genieten van je zwangerschap. Je hebt idd niet het meest goede voorbeeld van een jongen en misschien heb je te weinig positieve ervaringen met jongens maar dan is het nu de eerste keer dat je een jongen kan opvoeden tot een zachte, lieve gentleman. Tot zover we dat zelf kunnen natuurlijk.
     
    Raggy81 en Nonaches vinden dit leuk.
  17. Podex

    Podex Fanatiek lid

    5 jan 2012
    1.075
    527
    113
    Vrouw
    Ik vind het aan de ene kant ook wel eens jammer dat ik nooit een meisje zal hebben, aan de andere kant als ik de meisjes zie van mijn vriendinnen mag ik in mijn handen klappen hoor. Mijn zoontje is echt heel makkelijk en slaapt al sinds heel jong door, krijst niet schreeuwt niet (nou oke af en toe) haha! Het is echt wel een verschil hoor jongen of meisje!
     
    Aardbeien vindt dit leuk.
  18. Sleepy85

    Sleepy85 Bekend lid

    10 jan 2019
    778
    846
    93
    Vrouw
    @Raggy81 soms is het juist fijn even je hart te luchten, dan maar hier toch enigszins anoniem. Je bent echt niet de enige die dit zo voelt/ervaart. Het komt vast goed en ja is even ‘wennen’ als je gevoel iets anders zegt. Geef het wat tijd, knuffel.

    @Podex wat een schrik, gelukkig weer gestopt.

    @Nonaches toch soms wel t nadeel van het ziekenhuis, dan mis je net dat stukje contact. Ik wil ook liever niet ziekenhuis, nummertjes idee.

    Ik heb 3 jongens en zijn ook super leuk, heel anders dan meisjes. Heb echte jongens-jongens dus klimmen/stunten/stoeien kan het zo gek niet bedenken. Voor nu 2 meisjes, heel anders. Oudste is echt meer een stoere meid, korte haren stoere kleding etc, jongste is echt meisje meisje dus jurkjes/roze/poppenmoedertje etc.
    Mijn gevoel is altijd nog een meisje, zou dus echt even moeten wennen als het toch een jongetje blijkt te zijn...
     
  19. sumer93

    sumer93 Bekend lid

    17 jun 2015
    690
    300
    63
    NULL
    NULL
    Ik heb het zelfde helaas. Merk dat ik daardoor ook veel anders naar Mn zwangerschap kijk:(

    Ik ben vanplan even bezoekje aan psycholoog te brengen. Omdat ik ook enorm op kijk tegen einde zwangerschap en bevalling aangezien die vorige keer een hel was:(
     
    Raggy81 vindt dit leuk.
  20. MDvD96

    MDvD96 Fanatiek lid

    2 dec 2018
    1.006
    1.510
    113
    Vrouw
    Ik zie mezelf ook echt als een meisjesmoeder. Ik smelt als ik alle jurkjes en spulletjes voor meisjes zie. Toch zegt mijn gevoel, en ook de nub en skull theorie dat ik zwanger ben van een jongetje. Ook ik heb daar de tijd voor nodig gehad om eraan te wennen en om te schakelen. Morgen hebben we de geslachtsbepalende echo, ik ga dus ook uit van een jongetje. Mocht het toch een meisje zijn is dat een leuke verrassing en als het inderdaad een jongetje is dan klopte mn voorgevoel.

    Ik hou wel in mn hoofd dat dit mn eerste kindje is, de kans op een dochtertje is dus nog niet verkeken want we hebben de wens voor 3 kinderen in de toekomst. Dus dat maakt een jongetje ook heel erg welkom.
     
    Sleepy85 en Nonaches vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina