3e (of 4e) kindje, hoe is het echt?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door prulletje2, 16 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    We blijven maar twijfelen over wel of geen derde kindje. Natuurlijk zal iedereen zeggen dat het super is, want je wil die derde nooit meer kwijt natuurlijk. En ik weet ook zeker dat ik ervan zal houden en hetzelfde gevoel zal hebben.

    Maar ik ben even op zoek naar real-life verhalen. Wat zal er veranderen en hoe is je leven nu? Zo kan ik inschatten of ik dat er voor over heb.
    Bijvoorbeeld dat er wellicht een andere (minder mooie?) auto moet komen. Bij wie slapen er meer kinderen op 1 kamer? Hoe is dat en wat zijn de leeftijden dan? Wij hebben 2 grote slaapkamers voor onze kids nu en zijn pas verhuisd. Dan zou een derde dus bij een van de andere kids moeten, of we moeten op de een of andere manier een kamer splitsen ofzo. Dat wordt heel lastig.
    Daarnaast zijn onze kids nu bijna 4 en 3. Dan zouden ze 5 en 4 zijn misschien als er een baby bij komt. Is dat leeftijdsverschil niet te groot? Hebben ze dan nog wel een band met elkaar?
    Moeten de andere kinderen veel aandacht inleveren of heb je nog wel tijd genoeg om met hen ook leuke dingen te doen?
    En hoe doe je het met op vakantie gaan of dagjes weg? Nu heeft mijn man altijd 1 kind bij zich en ik ook 1. Ook met zwemmen bijvoorbeeld. Maar hoe doe je dat met een baby erbij? In je eentje zwemmen met 2 jonge kids is niet te doen. Het blijft natuurlijk geen baby, het is niet dat dit zo blijft, maar juist nu zijn mijn andere kinderen ook echt nog wel zo jong dat ze papa en mama echt nog wel veel nodig hebben.
    En als je alleen thuis bent met 3 kids, waarvan 1 een baby. Hoe ervaar je dat? Kun je nog goed de deur uit met alles wat je ook nog mee moet slepen en misschien 2 grotere kids die weglopen enzo? Of als je thuis zit, vermaken die 2 oudste zich goed als jij met een baby aan je lijf geplakt zit?
    Heb je er financieel veel voor moeten inleveren? Dat soort dingen.

    Wij hebben het nu fijn met 2 kids. Het past in de auto, het past in huis, we kunnen doen wat we willen, we kunnen de aandacht goed verdelen, het zijn een jongen en een meisje, wat wil je nog meer zou je denken?
    Toch zit ergens die kriebel. Ik zou echt nog wel graag een kindje willen en alles nog een keer mee willen maken, of misschien nog wel 2x. Maar ik ben zo bang al het mooie wat we hebben overhoop te gooien. Dat onze andere kinderen te weinig aandacht krijgen, dat ze opeens hun kamer en spullen moeten delen, dat papa en mama er financieel op achteruit gaan en we veel meer keuzes moeten gaan maken, dat ik ga overstromen van stress en vermoeidheid omdat het dan teveel zal zijn bij elkaar.
    Hoe besluit je nou zoiets?
     
  2. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.839
    2.254
    113
    Geen ervaring maar wel exacte dezelfde overwegingen. Meisje van 5 en jongen van 3. Gezond beide. Ruimte genoeg, maar wat haal je je op de hals? Maar ik ben 38 dus mijn klok tikt door. Na elke zwangerschap ben ik er geestelijk slechter af gekomen (angststoornissen), dus waarom zou ik het willen? Maar toch, ik heb de droom van een groot gezin. Aan de andere kant: ik vind 2 al zo zwaar. We werken beiden full time dus de weekenden hebben we zelf ook nodig om op te laden zeg maar. Moeilijke beslissing hoor...ik lees dus mee.
     
    Salentein en prulletje2 vinden dit leuk.
  3. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Wij hebben 3 kinderen van 7, 5 en 22 maand. De oudste twee slapen bij elkaar op de kamer. Gezellig dat ze dat vinden! Voor het slapen gaan hoor ik ze altijd nog eventjes kletsen, maar slapen altijd super goed. Nu is het zo dat we nog een kamer leeg hebben staan, want ze wilden zelf graag samen op 1 kamer, voor de gezelligheid. Maar de oudste geeft wel aan dat ze over een poosje wel graag naar die kamer die over is wil, maar ik weet wel zeker dat als we die kamer niet hadden, ze ook tevreden was geweest. Ze slapen samen vanaf dat ze 2 en 4 waren.
    Verder vind ik het met 3 kinderen niet heel veel drukker. Ons leven is dan ook weinig veranderd sinds de derde, alleen maar in positieve zin. En ook hebben we dezelfde Auto kunnen houden, maar dat ligt natuurlijk maar net aan welke auto je hebt. Ik hoop zelfs op een 4e.. wat helaas nog niet lukken wil. En over de vierde zit ik - nu het niet lukt, net zo te twijfelen als jij over de derde. Dus ik begrijp je heel goed. En toch is de wens groter dan de twijfel. Qua stukje gezondheid, dat vindt mijn man spannend, hij zegt we hebben nu 3 gezonde kids. En ik begrijp hem heel goed. Wat betreft leeftijd, ik vond het bij de derde juist heel fijn dat de oudere kids het al begrepen enz. Mijn oudste vond het prachtig om mee te helpen in de kraamweek en ze vond het heel erg leuk dat ik een baby in de buik had. Ook de middelste begreep al veel en dat vond ik zelf wel fijn. Ik merk juist dat ze een hele fijne band met elkaar hebben. De twee oudere kids zijn echt super lief en zorgzaam voor de kleinste en ik zie dat de kleinste ook helemaal gek is op de oudsten.
    Ik hoop dat je voor jezelf wat helderheid kan krijgen tussen alle twijfel!
     
    prulletje2 vindt dit leuk.
  4. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Fijn om je lezen.

    Ja die band samen vind ik nog een lastige. Ik heb zelf een broertje van een jaar jonger. Wij deden alles samen en hadden echt elkaar. Toen ik 15 was kreeg ik nog een zusje en toen ik 17 was nog een broertje. Ik vond dat ook heel leuk, en kon natuurlijk goed helpen. Maar nu zij ook volwassen zijn (nouja 17 en 19) heb ik eigenlijk niet echt meer iets met ze. Het blijven natuurlijk mijn broer en zus, maar ik ben uit huis gegaan, getrouwd, zelf kinderen gekregen en mijn broer van 1 jaar jonger ook. Ik zie mijn jonge broertje en zusje weinig omdat ze ook niet in de buurt wonen. Ze hebben gewoon een heel ander leven. Maar goed dat hoeft geen reden zijn om het niet te doen, alleen hoef ik het dan niet voor hen te doen.
    Nu is 15 jaar verschil natuurlijk ook wel wat anders dan 5 jaar verschil, maar ik vind het toch al veel, omdat de eerste twee zo dicht op elkaar zitten.
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  5. Bloeme

    Bloeme Bekend lid

    16 jun 2012
    583
    154
    43
    Herkenbare twijfels. Die hadden we hier ook voor de derde.

    Wat betreft het 'verdelen' van de kinderen bij een dagje uit/zwembad: je oudste kinderen worden ouder en hebben steeds minder begeleiding nodig. Tegen de tijd dat er evt een derde bijkomt zijn ze alweer een stuk zelfstandiger.

    Hier slapen de oudste twee op een kamer. Dat gaat nu nog prima. Wel krijgt de oudste steeds meer behoeft aan eigen plek. Uiteindelijk zullen we dan ook gaan verbouwen of verhuizen. Ze hebben dan ook wel een erg klein kamertje. In een ruime slaapkamer is het makkelijker om een eigen plekje voor elk kind te maken

    Voldoende aandacht aan mijn kinderen geven vindt ik lastig. Er moet zoveel gebeuren op een dag...:) Aandacht probeer ik nu bewust ook in kleine momenten te geven. Dus echt luisteren naar een kort verhaaltje over school, een tekening oprecht bewonderen, troosten zonder gelijk te zeggen: valt wel mee.

    Met drie kinderen de deur uit doe ik niet zoveel. Zo'n gedoe :| Ik neem ze wel mee naar de bibliotheek, boodschappen etc. Maar geen uitstapjes. Die doen we samen met mijn man, veel handiger. Daarnaast spelen de oudste twee elke middag met vriendjes, en thuis is ook fïjn. En als de oudste twee op school zijn ga ik graag met de jongste fietsen/hond lopen/zwembad/boodschappen doen.

    De keuze voor een derde/vierde vind ik niet gemakkelijk. Liefde is er genoeg, maar praktische zaken wegen zwaar. Net als je eigen geestelijke gezondheid en de aandacht die de andere kinderen nodig hebben.
    De vraag is dus: heb je het ervoor over?

    Succes met beslissen!
     
  6. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.453
    3.441
    113
    Hier nooit getwijfeld over een 3e, wel over een 4e.

    De oudste 2 slapen bij elkaar op de kamer, sinds een half jaartje. Daarvoor hadden ze elk een eigen kamer en sliep de jongste bij ons op de kamer.

    In het zwembad wil de oudste steeds vaker los gelaten worden. En anders heeft mijn man er 1 in iedere arm en ik draag de andere.
    Uitstapjes doe ik alleen samen met mijn man. Ik ga wel met alledrie naar de speeltuin of naar de winkel.

    Ik heb niet het idee dat ik ze qua aandacht iets tekort doe. Volgende week heb ik wel voor het eerst in lange tijd een hele dag samen met de oudste. Daar kijken we allebei heel erg naar uit.

    Ik moet zeggen dat mijn oudste 2 ook niet snel weglopen.

    Ik ben 2 weken geleden alleen met de 3 meiden naar de Primark geweest op zaterdag en dat zal ik niet snel weer doen. Het was al enorm druk (er was markt) en toen had ik echt het idee dat ik ogen tekort kwam.
     
  7. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    Ik herken je twijfels exact. Daarbij werken wij beide ook nog eens 32 uur wat goed te doen met 2 maar waarvan ik niet weet of het te doen is met 3. En tja, minder werken is geen optie dus dan leg ik de druk vooral bij mijzelf en mijn man hoog. Ik bedoel: het is nu al soms vermoeiend en stressen, regelen alom (al doen we het over het algemeen heel goed en rustig hoor) met voldoende aandacht voor de twee, nog voldoende ruimte voor me/us time....dus wat zouden we onszelf aan doen met een derde?

    Mijn man wilde eerst nog graag een derde maar ik niet. Nu wil mijn man niet meer want die proeft zijn hernieuwde vrijheid weer dichterbij komen. Maar ik twijfel. Ik weet het niet. Wil ik nog een baby/nog een keer zwanger zijn of wil ik nog een kind? Twijfel ik omdat ik het echt wil of omdat ik het gevoel heb dat ik een fase ga afsluiten en de tijd doortikt? Alles is zo mooi in balans, moeten we dat verstoren? Ik kan echt van de ene week van nee ik wil niet meer naar de volgende week ik wil toch schieten. Ik word er gek van. Geen tips dus. Ik lees mee :)
     
  8. Annedore

    Annedore VIP lid

    17 feb 2010
    7.338
    836
    113
    Vrouw
    Flevoland
    Ik herken al je twijfels helemaal niet eigenlijk.

    Mijn oudste wordt in oktober 8 en heeft 3 zwemdiploma's

    De middelste wordt volgende maand 4 en gaat na de zomervakantie naar school.

    De jongste wordt in oktober geboren.

    Wij zullen er qua auto niet op achteruit gaan. Voor elke kind is er een eigen slaapkamer.
    Ik heb geen kristallen bol, maar de komende jaren zullen we er financieel niet minder van worden met derde kind erbij. Hoe dat over 5 jaar of 10 jaar is. Geen idee. Maar als we er dan financieel op achteruit zouden gaan dan zou dat zonder derde kind ook wel zo zijn.

    Ik werk momenteel maar 10 uur per week. Dus ben veel thuis en maak geen gebruik van kinderopvang. Mijn man werkt 2 dagen in de week vanuit huis. Is echt ideaal voor ons.
    Ik heb daarom ook niet het gevoel dat onze kinderen aandacht te kort (zullen) komen.

    Het enige waar ik 'bang' voor ben is de drukte als de jongste straks dreumes en ouder is. Maar misschien valt dat ook wel mee. De tijd zal het ons vertellen.
     
  9. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Oh je beschrijft het ook precies zoals ik het voel!
    Ik heb ook de ene dag dat ik zo geniet van mijn 2 kids en het zo fijn is allemaal dat ik het zo wil houden. Of juist dat ik ze achter het behang wil plakken en dan vind ik 2 ook echt genoeg.
    Maar soms zijn ze ook zo heerlijk samen aan het spelen en gaat alles zo fijn en makkelijk en dan denk ik echt dat er nog wel een derde bij kan. En dan verlang ik er ook zo naar.
    Sommige mensen zijn er zo zeker van. Ik wilde dat ik dat had.
     
    Sniekie en Salentein vinden dit leuk.
  10. mama aes

    mama aes Bekend lid

    10 dec 2005
    682
    16
    18
    Hier 3 ondertussen wat oudere kinderen.
    Eerder sliepen de oudste 2 ook samen op een kamer tot de oudste een jaar of 10 werd. Is altijd heel goed gegaan.
    Verder deed ik altijd alles met 3 kinderen. Het is prima te doen. Heb het nooit lastig of druk gevonden. Er zat hier tussen de kinderen 14 maanden trouwens dus wel dicht op elkaar.
    Gewoon de twijfels op zei zetten. Is zo gezellig 3 kindjes
     
  11. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Mijn gevoel ken je, bij ons voelde nog niet compleet en hadden we de ‘kosten’ er voor over, het was het risico waard zeg maar. Ik voel me heel rijk met mijn gezin.

    Ik zeg juist, bij twijfel niet doen. Bij mij moest ik echt de bezwaren kunnen wegwuiven zeg maar. Financieel? ach dan doen we het toch met iets minder, we hebben het toch al goed. Bij elkaar op een kamer? Ach, vroeger lagen ze er met wel meer dan 2 op een kamer (en nog steeds in het grootste gedeelte van de wereld), is ook goed gekomen. Drukte? Ach ik heb het toch al druk en ik weet inmiddels hoe heftig de tropenjaren kunnen zijn. Daar komen we best nog een keer doorheen.

    Nu met een vijfde zijn sommige bezwaren te groot, dus hier blijft het bij 4, hoe hard mijn gevoel nog roept om nog een kindje. Het is goed zo. Maar dat heeft zeker een jaar geduurd voordat dat doordrong bij mij hoor.
     
    Salentein vindt dit leuk.
  12. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    En wat maakte bij jou dan het verschil tussen wel nog een nummer 3 en 4 en geen 5?
     
  13. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Wij hebben overigens een 7zitter (mij boeit het dus echt niet in wat voor auto ik rij) en de jongste 2 slapen nog bij elkaar, maar in principe hebben ze straks allemaal een eigen kamer.
    Dagje weg/zwemmen doe ik met partner of moeder, de dagelijkse dingen wel gewoon met 4 kids.
    Wij proberen wel bewust aandacht 1 op 1 te geven. Even met 1 kind wat doen of een praatje voor het naar bed gaan zeg maar. Dat is nu ook de reden waarom ik zeg, 4 is genoeg. Want dat wordt wel steeds lastiger natuurlijk. En ik vind het wel heel belangrijk.
    En waarbij je met 1 of 2 kinderen nog redelijk het ritme van hen hebt kunnen volgen, moeten nr 3 en volgend veel meer mee in het ritme van het gezin. School, sporten, dus voedingen en slaapjes enzo worden daar omheen gepland. Maar goed, dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.
     
  14. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    De (individuele) aandacht met name. En ook wel de behoefte aan tijd voor mezelf en partner. Dat wordt natuurlijk ook minder met meer kinderen.
     
    Salentein en prulletje2 vinden dit leuk.
  15. 2de leg

    2de leg Fanatiek lid

    24 jan 2014
    3.053
    476
    83
    NOP (Flevoland)
    Hoi,

    Je weet dat wij graag een 4de willen.

    Ik vond eerlijk gezegd de 2de zwaarder dan de 3de. Onze eerste heeft pddnos en had allerlei medische problemen en hierdoor moest ik echt opletten dat de 2de ook aandacht kreeg.

    Die medische problemen zijn er gelukkig niet meer en met 15 jaar is hij inmiddels aardig zelfstandig.

    De oudste waren 8 en 10 toen de jongste geboren werd. We bleven in dezelfde auto rijden, in hetzelfde huis wonen. Eigenlijk veranderde er niks.
    Als ze 4 en 5 zijn dan ben je niet de hele dag alleen thuis met 3 kleintjes. Er gaan er namelijk 2 naar school. Dus je bent maar een paar uurtjes per dag met alledrie samen.

    De band onderling vind ik wel echt heel erg belangrijk. Mijn zusjes en ik schelen 5 en 2 jaar en ik heb nauwelijks een band net hen. Dat neem ik mijn moeder kwalijk. De middelste trok zij altijd voor en ik moest altijd maar op de jongste passen. Wat ik echt niet leuk vond
    Dit pak ik dus echt anders aan. Ik ga met allemaal individueel dagjes weg. Zo ga ik met mijn 13 jarige dochter 1x per jaar naar de sauna. Met mijn oudste een dagje naar een lego beurs en met de jongste naar het zwembad of een speeltuin. Dat is echt hun 1 op 1 dag met mamma.
    En als mijn oudsten een keertje moeten oppassen dan vraag ik dat en ik betaal ze ervoor.
    Ook gaan ze zelden gezamenlijk ergens logeren. Eigenlijk altijd 1 op 1 bij opa of oma.

    Wat betreft financieel gezien. Wij gaan amper naar pretparken of dierentuinen. Allemaal veel te duur. We sparen airmiles zodat we 1x In de 3 jaar naar de efteling kunnen.
    We hebben laatst vrijkaarten gewonnen voor een dierentuin naar keuze en willen daar een weekendje weg aan vast plakken. Hiervoor zijn we al druk aan het sparen. En aan het zoeken naar een goedkoop huurhuisje (dus geen park, want die zijn gewoon te duur)

    Dit jaar heeft de oudste examens en de middelste zal straks gaan studeren. Ook daarvoor zetten we al geld apart. Elk dubbeltje dat we kunnen missen.

    En je wordt heel creatief. De favoriete jurk van de jongste was 3 euro in een 2dehands winkel. De oudste heeft deze mei vakantie een bijbaantje op het land zodat hij wat extra's heeft voor zichzelf.

    De kinderbijslag gebruiken we echt voor de kinderen. Als die gestort is gaan we door de kasten heen en maak ik een lijstje van wat ze nodig hebben. Door de bouw van de oudste 2 (extreem mager) ben ik aangewezen op de wat duurdere kleding. Maar dat haal ik dan in de uitverkoop (omdat ik in de kringloop zelden wat leuks voor ze vind) En ze hebben dus geen 5 tot 10 broeken, maar gewoon 3 (1 in de was, 1 aan en 1 schoon).

    Het enige waar wij dit haar tegenaan lopen is de zomervakantie. We gaan altijd naar Frankrijk. En dit jaar gaat er een vriendinnetje mee. Dat per dus niet in 1 auto. We hebben 2 auto's aangezien we allebei ver weg werken. We gaan dus met 2 auto's op vakantie dit jaar.
    We hebben duidelijk afgesproken dat mijn kleine autootje de hele vakantie op het parkeerterrein blijft staan en we dus alleen de benzinekosten van de heen- en terugreis hebben.
     
  16. Babyvijf

    Babyvijf Fanatiek lid

    23 okt 2018
    1.503
    1.333
    113
    Vrouw
    Wij hebben bewust ervoor gekozen om pas aan een derde te beginnen als de eerste twee allebei naar school gingen en zelfstandiger waren.

    Hier hebben ze een superleuke band met hun kleinste zusje. Alles in de zwangerschap heel bewust meegemaakt en ze zijn zo dol op haar. Die band zit wel goed. Nu zwanger en ben heel benieuwd hoe dat weer zal gaan worden.

    Hoe ik t ervaar:
    T heeft twee kanten. De ene kant is dat t zoveel makkelijker is want die zorg van een derde doe je er eigenlijk gewoon bij. Tis zo vanzelfsprekend. Door t leeftijdsverschil met de andere twee is t helemaal heerlijk dat ik gewoon even rustig kan gaan douchen terwijl de oudste een oogje op de kleine houdt.
    Maar ad andere kant is t weer pittig om die kleine (straks kleintjes) overal mee naar toe te moeten slepen. Mee naar de korfbal, turnen enzovoort. Ook weleens dat ik dan aan een slaaptijd vast zit voor de kleine terwijl 1 vd oudste twee opgehaald moeten worden van een kinderfeestje is soms lastig. En moet ik weleens vragen of ze dan mee kunnen rijden met een ander. Maar dat komt denk ik meer omdat mijn man wisselende diensten heeft.
     
  17. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Ik denk dat de band tussen kinderen met een groot leeftijdsverschil toch lastig is. Ik was zelf 15 toen ik nog een zusje kreeg en 17 toen ik nog een broertje kreeg. Ik was ook dol op ze, toen ze klein waren. Maar uiteindelijk ging ik zelf ook studeren, het huis uit, werken, kreeg ik een vriend, samenwonen, trouwen, kinderen enz. Ik heb nu eigenlijk helemaal niks meer met mijn jongere broertje en zusje. Ja ik hou van ze, uiteraard, maar ze hebben zo'n ander leven en ik zie ze zo weinig. Ik denk dat jouw oudste 2 dat ook nog wel gaan krijgen met de kleintjes. Dat verschil is wel iets kleiner, dus misschien valt het mee. Ze zullen langer samen thuis wonen.
    Maar als jij voor ieder van hen 1 op 1 aandacht hebt, helpt dat toch verder niet met de band onderling? Of lees ik dat nou verkeerd?

    Wel knap dat jullie het zo doen financieel. Ik zou zoveel niet willen inleveren denk ik. Maar ik denk niet dat dat hier een heel erg probleem zal zijn. Het kan allemaal wat minder en dan moet het prima lukken.
     
  18. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Ik zie dat er ook bijna een 4e is bij jullie? Spannend! Ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren.

    Ik was gisten met koningsdag met mijn 2 kinderen naar een vrijmarkt geweest (alleen). Dat ging nog wel. Ieder aan een hand mee. Maar op een gegeven moment liep mijn jongste weg. Dan moet ik daar achteraan in de drukte, maar moet ik ook de oudste nog in de gaten houden.
    En ze wilden samen op een springkussen. Prima, ik kon ze nog wel in de gaten houden. Maar als ze dan al ieder een andere kant op gaan wordt het al lastig. Ik zat me al wel te bedenken hoe dat dan gaat als je er 3 of 4 hebt.
    Als het een baby is ligt die nog lekker in de kinderwagen of draagzak. Maar als die ook gaat lopen, oh ik weet niet hoe ik dat moet doen dan. Of dat ik dan net even teveel met de kleine bezig zijn, en dat de middelste dan weg schiet zonder dat ik het zie ofzo.
    Ook hier in de straat is heel veel water. Ben als de dood dat ze daar een keer in vallen ofzo. Ze mogen dus ook echt niet alleen buiten spelen tot ze hun zwemdiploma hebben minimaal.
    Maar ik ben altijd zo bang hoe meer kinderen je hebt, hoe lastiger het is om ze allemaal veilig te houden.
     
  19. stiertje88

    stiertje88 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.207
    360
    83
    Qua leeftijdsverschil zou ik het zeker niet laten. De onderlinge band heeft met meer factoren te maken dan leeftijd. Wij hebben straks 2 kindjes; 1 kleuter van 5 en 1 baby . Helaas door medische problemen. Tja, dat heeft ons echt niet weerhouden om toch die 2e nog te willen. Het bewust bij 1 kind houden vanwege het leeftijdsverschil was voor ons geen optie. Daarnaast gaan jouw oudste kinderen straks naar school.
    Mijn oudste zit op school en ik heb een heerlijk rustige zwangerschap en straks echt weer 1op1 tijd met de baby. Zie ik zo naar uit!
     
  20. stiertje88

    stiertje88 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.207
    360
    83
    Tegen de tijd dat die baby kan lopen kan jouw oudste wellicht al zwemmen. Dat duurt nog ruim 2 jaar als je nu zwanger zou raken. Ook zijn ze met 5 a 6 jaar echt een heel stuk zelfstandiger dan met 3,5 jaar hoor.
     

Deel Deze Pagina