Kinderwens en schulden

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door anoniem123456789, 18 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Diaantje88

    Diaantje88 Bekend lid

    10 feb 2013
    612
    86
    28
    ik betaal ook 600 euro netto aan kdv/bso.. ik heb 3 kinderen en hou dus 100 euro over pm voor leuke dingen..
    tis af en toe dingen laten en soms wat makkelijker eten maar ze komen niets te kort iig..
     
  2. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.620
    3.548
    113
    Vrouw
    Voor mij zou er een heel verschil zitten tussen schulden hebben, amper inkomen en dus amper geld om die te betalen. Of laks zijn om ze te betalen waardoor er een hoop gezeik komt, (meer) deurwaarders en oplopende schulden. Of dat je nog schulden hebt, maar daar een regeling voor hebt die prima loopt en die je verwacht probleemloos op die manier lopende te kunnen houden. En daarnaast gewoon te kunnen eten.
    Zoals ik jouw verhaal lees, vallen jullie onder situatie 2.
    Daarnaast als jij straks 800 euro kunt sparen, wat ik absoluut niet red, dan heb je zoals je zelf al zegt een redelijk potje achter de hand voor als kinderopvang een ding zou kunnen worden.
    Dat, in combinatie met je leeftijd, zou ik zeggen om er gewoon voor te gaan. Of misschien te wachten tot jouw schuld is afbetaald.
    Ik denk niet dat je een toekomstig kind hier tekort mee zou doen.
     
    jolien 1986 vindt dit leuk.
  3. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Als ik dit allemaal zo lees, zou ik zeggen: ga ervoor!! Je hebt duidelijk goed overzicht over je financiën en er goed over nagedacht. Een buffer opbouwen voor de baby komt is voor vele enkel een luxe -en dat zit in jouw plan zelfs ingecalculeerd!
    Knap zoals jullie hiermee bezig zijn.

    Ik zou zeker niet nog 4 jaar wachten met proberen. Stel nou dat je een van de minder gelukkigen bent die er langer over doet om zwanger te worden?
     
  4. anoniem123456789

    18 apr 2019
    42
    13
    8
    Vrouw
    Bedankt voor alle lieve en opbouwende reacties! Ik wil zelf eerst schuldenvrij zijn en een buffer opbouwen. Tegen die tijd ga ik zelf minder onregelmatig werken en zak ik iets in inkomen. In de loop van 2020 gaan we dan eens om de tafel om te kijken hoe we het allemaal kunnen laten passen. Vriend is dan ook een eind op weg met zijn schuld wat ook wat meer rust geeft. Tot die tijd blijft het veel fantaseren en genieten van de tijd met zijn twee!
     
    Hakoek vindt dit leuk.
  5. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.082
    5.270
    113
    Uit eigen ervaring weet je nooit hoe het loopt dus ik zou er wel voor gaan. Jullie hebben het goed op een rijtje en moeten niet nu al elk dubbeltje omdraaien. Als de toekomst stabiel blijft qua werken enzo en qua inkomen kan het toch prima? uiteindelijk heeft bijna iedereen een schuld want een hypotheek is ook een '' schuld''
     
  6. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.345
    113
    Het klinkt allemaal erg goed doordacht en ik vind het verstandig dat je een buffer wilt hebben. Als alles goed gaat heb je niet veel nodig, maar wij hebben veel kosten gehad (gelukkig uitzonderingen, meestal gaat het goed).
    Ik snap dat je het zelf wilt doen, maar als je door jouw inbreng sneller van je vriend zijn schuld af kan komen, zou ik dat zeker overwegen. Uiteindelijk wil je met elkaar een gezin.

    Maar wat balen dat het zzp avontuur voor jullie beide zo geëindigd is.
     
  7. Swaan7

    Swaan7 Actief lid

    8 mrt 2016
    370
    266
    63
    Ik zou zeker niet jullie kinderwens uitstellen vanwege deze situatie. Je weet nooit hoe het loopt met de vervulling van jullie wens, het kan snel gaan maar ook een hele poos duren.

    Maar volgens mij ben je er al uit !
     
    Ella1988 vindt dit leuk.
  8. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.754
    785
    113
    Ik heb niet alle posts gelezen, maar ik wil dit even met je delen. Op het moment dat jullie samen een kind krijgen wordt je voor de belastingdienst toeslagpartners. Met een kindje thuis komt er ook de beslagvrije voet kijken. Heel kort door de bocht, de belasting, en andere schuldeisers mogen dan maar een bepaald bedrag van je inkomen als afbetaling van de schuld eisen. Ik zou zeggen, plan een afspraak bij het juridisch loket en laat hen dit voor jullie uitzoeken/berekenen. Dus als er na betaling van vaste lasten/KDV/etc te weinig geld over blijft, dan zal de belastingdienst hun betalingsregeling met je vriend moeten herzien.

    Als ik op basis van mijn gegevens de rekentool van de belastingdienst invul, dan blijft er bijna €1000,- waar ze niet aan mogen komen. Dus ik zou mij daar eens over gaan informeren. En tegen je vriend zeggen dat hij niet zo kortzichtig moet zijn, en gewoon jouw hulp moet accepteren.
     
    Hakoek, Leraje en Poolvos vinden dit leuk.
  9. Astrid040

    Astrid040 Bekend lid

    4 feb 2011
    652
    251
    43
    Iemand in mijn directe omgeving heeft een eigen kantoor als bewindvoerder. Hij sluit deals met schuldeisers, zo ging iemand van 60.000 naar iets meer dan 10.000 euro schuld en kon een goede betalingsregeling treffen. Die vrouw was binnen een jaar uit bewind en van alle schulden af. Hij kent als jurist de regels veel beter dan wij als leek, en kan ook schuldeisers een beetje onder druk zetten om een gunstigere regeling te accepteren.

    Misschien een tip om toch professionele hulp te vragen?
     
  10. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Aangezien het inkomen goed is zou ik het na flink doorberekenen wel aandurven. 37 is nog wel een mooie leeftijd, maar wat als je toch graag een broertje of zusje gaat willen, wat als uberhoupt zwanger raken langer gaat duren dan gemiddeld? De situatie klinkt niet uitzichtloos. Over opvangkosten weet ik niks, maar de rest van de kosten in de eerste jaren zijn maar net hoe gek je het zelf maakt. Alleen al met de aanschaf van een kinderwagen zit er zo'n verschil in de kosten als je kijkt naar hoe je het aan kan pakken. Ik hoor vaak dat luiers zo duur zijn, maar van alle kosten zijn dat de minste als ik kijk naar mijn eigen uitgaves. Maar ik heb bijv geen netwerk waar ik kleding van krijg, dat vind ik (zonder opvang) de grootste kostenpost. In kosten besparen groei je en tot nu toe klink jij niet als iemand die daar geen oog voor zal hebben.

    Je zou over een eventuele bedenkingen nog open kaart kunnen spelen met jullie ouders. Wie weet willen ze jullie helpen om de opvangkosten te verlagen en daardoor de druk wat lager te maken. Het is dan misschien niet het ideale plaatje. Maar we gaan nu toch rustig aan naar een maatschappij toe waarin we meer gaan leunen op elkaar. Openheid is daarin de eerste stap.
     
  11. Chels89

    Chels89 Bekend lid

    22 apr 2014
    799
    128
    43
    Ik zou geen rekening houden met de combinatiekorting.
    Van de belastingdienst site;
    "In 2023 vervalt de uitbetaling van de inkomensafhankelijke combinatiekorting aan de minstverdienende partner. Wij bouwen daarom vanaf 1 januari 2019 de regeling af. In 2019 betalen wij nog 26,667% uit."
     
  12. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Ze hebben het daar over de uitbetaling volgens mij. Dus als je als minstverdienende partner zo weinig werkt en belasting betaalt dat je het gene dat je niet kunt aftrekken cadeau krijgt (uitbetaling). Als je beide voldoende verdiend, dan blijft het bestaan volgens mij. Voor zover ik het snap...
    Afbouw uitbetaling heffingskortingen
    Op de te betalen belasting over je inkomen, mag je de heffingskortingen in aftrek brengen. Als je zelf te weinig belasting betaalt om deze heffingskortingen te kunnen verrekenen en je partner betaald voldoende belasting, krijg je de niet-gebruikte heffingskortingen uitbetaald door de Belastingdienst. Deze mogelijkheid wordt de komende jaren afgebouwd.

    Waarom?
    De reden van de overheid om het uitbetalen van heffingskortingen af te bouwen, is om het verdienen van eigen inkomen te stimuleren. Dan kan men namelijk zelf de heffingskortingen verzilveren.
    Op de te betalen belasting over je inkomen, mag je eerst de heffingskortingen in aftrek brengen. Als je zelf te weinig belasting betaalt om de heffingskortingen te kunnen verrekenen, krijg je de niet-gebruikte heffingskortingen uitbetaald door de Belastingdienst. Dit kan onder de voorwaarde dat je partner voldoende belasting betaalt. De uitbetaling vindt alleen plaats voor de algemene heffingskorting, de arbeidskorting en de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Deze uitbetaling wordt al sinds 2009 afgebouwd, maar de mogelijkheid wordt vanaf 2019 verder beperkt.
    Van genoemde kortingen kan dit jaar nog 26,7% worden geïnd als je partner voldoende belasting betaalt. In 2020 is dit nog maar 20%, in 2021 nog 13,3%, in 2022 nog 6,7% en vanaf 2023 niets meer
     
  13. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Ik ben opgegroeid in schulden. Mijn ouders hadden een eigen zaak die overstag is gegaan en mijn vader heeft heel lang moeten afbetalen (denk maar aan een decennium). Ik had kleren om het lijf en eten op m'n bord. Leuke jeugd had ik niet, maar dat had meer met het gebrek aan liefde van mijn vader en zijn vrouw te maken dan aan de schulden.. Besparen leer je makkelijk en jullie klinken verstandig genoeg om er uit te komen ;) ik hoop dat het snel raak mag zijn als jullie de knoop doorhakken :)
     
  14. Adrianna

    Adrianna Actief lid

    31 mrt 2019
    116
    36
    28
    Vrouw
    Ik vind het een lastig iets...
    Het eerste jaar kun je zo duur maken als je wilt door allemaal nieuwe dure meubels te kopen of door tweedehands spulletjes te kopen.
    Baby heeft borst/fles nodig en luiers....dat zijn de grootste kosten het eerste jaar.
    Na het eerste jaar worden de luiers duurder, schoenen komen erbij, kleding wordt duurder, speelgoed en met twee jaar ben je toch wel wat per maand kwijt vind ik.

    Aan de andere kant...je ziet genoeg gezinnen die weinig te besteden hebben en gelukkig zijn met elkaar en hun kindje alles kunnen geven op hun manier
     
  15. Rozeline

    Rozeline Fanatiek lid

    11 okt 2017
    1.865
    920
    113
    Vrouw
    Het enige wat ik kan zeggen de keuze is aan jou. Wil je mooie, dure en nieuwe dingen of is bijv. 2de hands ook goed? Een baby is gewoon erg duur.
     
  16. anoniem123456789

    18 apr 2019
    42
    13
    8
    Vrouw
    Bedankt wederom voor alle reacties. Wij hoeven zeker niet alles nieuw te hebben en zijn voor tweedehands! Qua opvang hoop ik dat mijn schoonmoeder een dag wil oppassen. Inmiddels ook een kdv gevonden waar je per uur kunt afnemen en ook naar de mogelijkheid gastouder gekeken. Toch vallen de kosten mij behoorlijk tegen. Ik houd rekening met het duurste scenario dan kan het niet tegenvallen. Soms word ik er een klein beetje moedeloos van en lijken de schulden eindeloos. Zonder geldproblemen waren we er al lang voor gegaan!
     
  17. CF1995

    CF1995 Niet meer actief

    Mijn vriend, stiefdochter en ik komen rond van mijn inkomen á 1600 in de maand. Geen toeslagen niks. En van dat bedrag betalen wij ook nog 300 in de maand dingen af. Ook wij zijn bezig met een kinderwens. Kinderen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Zolang je ze aan hun basisbehoeften kan verzorgen kun je het met de rest zo duur maken als je zelf wilt :)
     

Deel Deze Pagina