Buren en een trampoline....

Discussie in 'De lounge' gestart door Damay77, 21 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Tja, niet iedereen heeft geld om vrijstaand te wonen.
    Beetje rekening houden met elkaar lijkt me heel normaal.
    Wij hebben een trampoline, ingegraven, geen piepende veren, maar je hoort het wel en als ze hoog springen, komen ze nog boven de schutting uit.
    Als ze luidruchtig zijn, zeg ik er wat van. Natuurlijk maken kinderen geluid, maar om alles gillen en krijsen of ‘s ochtends om 8 uur op dat ding te staan springen, dat wil ik niet hebben.
     
    zon1980, OneMillion, Butchke en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  2. Liselou

    Liselou Bekend lid

    1 jan 2019
    891
    1.121
    93
    Heb je gelijk in. Maar als je in zo’n wijk woont heb je gewoon sneller geluid en wellicht minder privacy. Hoort bij het wonen. Natuurlijk zijn er grenzen en ik ben helemaal voor rekening houden met elkaar , maar ik vind het tegenwoordig wel erg ver gaan allemaal.
     
    Jigsaw, Salentein en Butchke vinden dit leuk.
  3. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Heftige reacties van sommigen hier, op een trampoline... Ik ben blij dat mijn buren er nooit een probleem van hebben gemaakt. Mijn zoon staat er bij mooi weer dagelijks hooguit 10 minuten op.

    Wij hebben hem ter hoogte van de volière van de buren gezet, die ongeveer even ver boven de schutting uitsteekt als de netten van onze trampoline. En we hebben hem ver genoeg van de schutting af gezet om niet tegen de anti-katten stroomdraden van de buren aan te laten komen. Kortom, als je dicht op elkaar woont hou je een beetje rekening met elkaar. Dat betekent wat mij betreft: buiten niet teveel lawaai en rommel maken, maar ook dat je elkaar de ruimte geeft om wél bepaalde hobby's en activiteiten te laten uitvoeren. Dat je voor elkaar geen overlast veroorzaakt betekent niet dat je compleet onzichtbaar en onhoorbaar moet zijn.
     
    Wellesnietes, Bailey07, Jo79 en 3 anderen vinden dit leuk.
  4. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Dit sluit echt helemaal aan bij mijn instelling hierbij!

    Ik vind echt niet dat mijn kinderen maar alles mogen omdat het in “onze tuin” is. Tuurlijk houd ik rekening met anderen! We willen vast allemaal wel de rust van een hutje op de hei; maar zoveel hutjes en zoveel geld voor hutjes zijn er helaas niet.

    Zoals ik eerder schreef vind ik persoonlijk dat ook belangrijk in de opvoeding van mn kids. Als mijn dochter nu een peuterpuberaanval heeft en gaat krijsen omdat ze iets niet mag (zoals de bal expres en herhaaldelijk tegen de auto aangooien) - gaat ze maar mooi binnen krijsen. Die overlast hoeft niet de hele buurt te hebben.
    Maar een trampoline valt binnen mijn normen en waarden. Jammer als de buren daar anders over denken. En ook dan wil ik best begrenzen hoor, maar hij blijft wel.
     
    Melief en Jo79 vinden dit leuk.
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik kijk daar anders tegenaan. Zodra je een trampoline neer zet (vooral naast een schutting) gaat het niet meer om 'ik mag in mijn eigen tuin doen wat ik wil' want je komt ook in de 'levenssfeer' van je buren. Je haalt namelijk bij hun een stuk privacy weg.

    En rekening houden met? Zoals TS het nu aangeeft, lijkt ze op geen enkele manier van plan rekening te willen houden met de buren. Want de trampoline moet bij de schutting komen en aan ingraven gaat ze niet beginnen. Dus... de buren moeten het maar accepteren en zij geeft niks toe.

    Wat betreft de diverse 'hutje op de hei / gaan dan niet in een woonwijk wonen' reacties... hoeveel hutjes op de hei denken jullie dat er zijn in Nederland? Eén van de meest dichtbevolkte landen op aarde. En alsof iedereen geld geeft om vrijstaand te wonen.
    Je zou het ook kunnen omdraaien: laat de liefhebbers van trampolines / luide muziek / blaffende honden e.d. lekker vrijstaand gaan wonen, al dan niet op de hei.
    Ik ben er al lang achter dat mensen die het argument "Je kunt niet overal rekening mee houden en dan had die ánder maar op de hei moeten gaan wonen." gebruiken, dat vooral doen als jet hunzelf uitkomt. M.a.w. zelf geen rekening houden met de ander, maar wel verwachten dat de ander het allemaal maar slikt.

    Overigens heb ik het geluk dat ik me wel een vrijstaand huis kan veroorloven, in een heerlijk rustig straatje. Er wonen nu 4 kinderen, waarvan dus 2 van onszelf. En die mogen allemaal geluid maken als ze spelen. Als het te gek wordt, spreken we ze aan. Gaat het door, gaan ze maar even naar binnen. En gluren bij de buren... dat mag hier dus niet.
     
    Lappies, zon1980 en Nellie4 vinden dit leuk.
  6. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.868
    3.638
    113
    Vrouw
    Thuis
    Het is niet de trampoline die mogelijk overlast veroorzaakt, het zijn vooral de mensen die hem gebruiken.

    Bij ons hebben/hadden een aantal buren er eentje. Bij de huidige is er geen enkel probleem, die kinderen hebben er lol mee en er komen ook buurtkinderen die er ook lol mee hebben.

    Maar een andere buur had er ook eentje en haar zoon zette dat ding bewust naast de schutting om erover heen te kunnen kijken, waarbij hij dan commentaar ging leveren op wat de buren in de tuin deden. Dit hield hij rustig een uur vol. Gelukkig zijn het niet mijn directe buren, want die hadden er echt last van.

    Dus het is met een trampoline net zoals met een barbeque/vuurkorf/radio, etc. Als je hem gewoon gebruikt dan hoort het erbij, maar verbrand je altijd urenlang je vlees/verbrand je afvalhout/zet je het volume op 10 en dat continue, dan wordt het een ander verhaal.
     
    Bailey07, Fuddey en Poolvos vinden dit leuk.
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Gewoon doen hoor. Hier ook een trampoline, niet ingegraven en uiteraard met net. Ik zou sowieso altijd een net willen, wij kunnen een niet zo grote trampoline kwijt naast de schutting en de oudste doet er wel salto's en flikflaks op en ik wil niet het risico lopen dat ze tegen de schutting aan knalt ;)
    Wat betreft gluren, dat hebben ze hier wel geprobeerd maar dat hebben wij ze uiteraard afgeleerd. Al hebben wij niet zulke moeilijke buren, die vinden alles wel prima.
     
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Als ze haar kinderen corrigeert bij gluren is er niets aan de hand toch? Iedereen blij.
     
  9. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik heb er geen rekening mee gehouden.
    Wel hebben we het destijds tijdens een gesprek met de buren toevallig ter sprake gebracht.
    Ze gaven gelijk aan dat ze graag spelende kinderen hoorde in de tuin, vinden ze gezellig.
    Hij staat hier tegen de schutting omdat we momenteel echt geen andere plek ervoor hebben.
    Als de tuin is gedaan verplaatst ie naar de andere kant van de tuin.
     
  10. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.456
    572
    113
    Nou in ons vorige huis hadden de buren een trampoline. En ik heb er nog steeds trauma's van.
    De hele dag sprongen er kinderen open dat ding dat piepte als een gek.
    Ik lag ik de kraamweek in bed en werd echt knettergek. Het leek net of er iemand uren echter elkaar lag te ***

    Ik zou mijn buren dus nooit een trampoline aandoen.
     
  11. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ik heb echt nooit nagedacht dat een trampoline een inbreuk is op de privacy van mijn buren.

    In die optiek is het speelhuisje met glijbaan dan ook echt not done? Daarmee kijken ze sowieso over de haag heen.

    En mijn zoontje kijkt vanuit zijn raam graag naar de buurman als hij met zijn tractor rijdt. Ook maar niet meer doen dan?

    Wauw.
     
    Wellesnietes, Riverdale87, Adje en 4 anderen vinden dit leuk.
  12. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Mijn dochters mogen vanuit hun slaapkamer van mij niet naar de buren gaan zitten kijken, dat vind ik echt ongepast. Dat het kán, betekent niet dat je het maar moet doen.
    Maar onze buurjongens keken echt niet naar ons tijdens hun trampolinesessies, ze waren te druk met plezier hebben. En ze stonden er bv ook echt geen hele dagen op, ook nooit met een heleboel kinderen tegelijk (= sowieso gevaarlijk), en nooit achterlijk vroeg of juist achterlijk laat. Dus als je er een beetje wat regels bij verzint (die in mijn ogen gewoon normaal zijn), zie ik ook echt het probleem niet.
    Ik heb liever een trampoline bij de buren dan bv continu een relatief harde radio met muziek die niet mijn smaak is ;)
     
    Maslov vindt dit leuk.
  13. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Als mijn buurman met zijn tractor rijdt, zou ik not ammused zijn :D Maar in die vreemde situatie mogen ze hier wél naar de buurman koekeloeren. (Onze tuinen zijn iets groter dan een tractor ;) )
     
  14. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    753
    217
    43
    Hier een gewone schutting van 1.80 hoog en kids komen echt niet boven de schutting uit hoor. Gewoon aanschaffen.
     
  15. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    Wij hebben hier nooit bij stil gestaan.
    Maar de buren aan de ene kant hebben ook een trampoline.
    En aan de andere kant (wat oudere mensen) zijn dol op onze dochter.
    Toen we aan het verbouwen waren en de trampoline even niet in de tuin kon staan, mocht de trampoline bij de buren in de tuin staan en kreeg onze dochter de sleutel van de poort. Kon ze komen springen wanneer ze wilde.
    En als we in de zomer het zwembad opbouwen, dan gooien de buren hun tuinslang over de schutting en vullen we met zowel hun tuinslang als onze tuinslang het zwembad. Is ie lekker snel vol.
    Wat zijn wij blij met onze buren.

    Als je als buren “last” van iets hebt, dan moet je dat toch kunnen bespreken met elkaar?
    Ipv jezelf te lopen irriteren.
    En daarnaast kan je met je kinderen toch ook afspraken maken.
    Onze dochter heeft het voor een handje om om niets te gillen.
    Dat mag ze van ons niet, doet ze dat wel dan wordt ze hierop aangesproken.
     
  16. Myhappyfamily

    Myhappyfamily Fanatiek lid

    28 okt 2016
    3.676
    1.204
    113
    Vrouw
    Wij hebben zelf ook een grote. Nooit over nagedacht wat de rest vind. Boeit me ook niet. Achter ons hebben ze er ook een. Ik heb wel zoiets niemand hoeft last van mijn kinderen te hebben. Zeg wel altijd dat ze niet als een gek hoeven te schreeuwen. Kinderen zijn 4.5 en 13 maanden dus die gluren niet bij de buren.
     
  17. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Dat klinkt als fijne buren :)

    Sowieso denk ik dat als je een beetje een leuke band hebt met je buren, je jezelf minder snel ergert. Misschien dat een hoop ergernissen verholpen zouden worden als je soms een kop koffie met elkaar drinkt.
     
    dds vindt dit leuk.
  18. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Joh,ik deed vroeger niet anders dan gluren naar de buren, super spannend. Vanuit het slaapkamer raam idd en ook door knoesten uit de schutting te drukken: spiekgaatjes:roflmao:
    Onze buren konden er gelukkig hartelijk om lachen. Mijn oudste kan na een dag ook precies na vertellen wie er bij de buren op visite zijn geweest:|
    Moet ik haar verbieden uit dr slaapkamerraam te kijken?? Wat kan ze nu eenmaal met die info en waarom zou het een inbreuk op de privacy zijn?
    Wat maakt het mij nu uit dat de buurjongetjes zien dat ik een boek zit te lezen of sta te vegen in de tuin:rolleyes:
     
    Akira1978, Roanna, Shakes en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    We zitten niet wekelijks bij elkaar op de koffie, maar weten elkaar te vinden als we elkaar nodig hebben.
    Zou dit iedereen gunnen.
     
    Maslov vindt dit leuk.
  20. Phoebe

    Phoebe Fanatiek lid

    15 dec 2016
    3.423
    1.209
    113
    Het is maar goed dat sommige hier niet mijn buren zijn denk ik :roflmao: hier een trampoline in de tuin een zelfgemaakte schommel toestel waar 4 verschillende dingen gehangen kunnen worden om te schommelen en klimmen en morgen komt er nog eens een speelhuisje met glijbaan bij.

    Dan heb ik ook nog eens een dochter die enorm gek is op kletsen en zingen en dus het liefst hele dagen showtjes wilt geven waarin haar stemmetje soms ook erg in volume stijgt.. Ik woon hier dan wel niet zo lang nog maar heb me echt oprecht nooit bedacht dat mensen daar een probleem van zouden maken.. tegenwoordig willen mensen hebben dat kinderen meer buiten spelen ipv op een scherm enzo doorbrengen maar dat buitenspelen moet straks wel muis stil gebeuren want wie weet heeft 1 van de buren er last van..

    Zolang ze niet om 6u in de ochtend beginnen en tot 11u in de avond doorgaan maakt het toch niet uit.. :rolleyes:
     

Deel Deze Pagina