Krampen 4 maanden

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door wafelijzer, 2 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Hallo,

    Onze tweeling is nu 4 maanden oud en de krampjes lijken ineens weer verergerd... Ongeveer een uurtje na de fles gaan ze naar bed en na een uurtje slapen krijgen ze meestal hevige krampen.
    Ik wil daarom ook nog niet beginnen met groente of fruit.
    De nachten zijn ook ineens weer verslechterd... Elk uur moet ik meestal naar 1 vd 2 toe om speentje te geven. Nachtvoeding krijgen ze al een hele tijd niet meer.

    Gister bij het CB geweest en die hadden ook niet echt tips. Alleen rooibosthee tussendoor geven. Ook adviseerden ze om te beginnen met pap. Ik dacht dat ze daar alleen maar meer krampen van kunnen krijgen? Volgens haar dus niet...

    Ze spugen ook veel en het stoot ze vaak 2u na de fles nog op, ik heb een tijdje nutriton gegeven maar dit weer afgebouwd tot 1 mespuntje per fles omdat ze daar ook krampen van kunnen krijgen maar ook dit was niet zo zei ze en ze raadde aan een lepel per voeding te doen. Omdat het rond 4 maanden geen invloed meer zou hebben op krampen.

    Hebben jullie misschien ideeën of tips? Ik zit vaak echt met m'n handen in het haar als ze tegelijk krampen hebben en ik alleen thuis ben.. Had gehoopt daar nu toch wel vanaf te zijn:rolleyes:o_O
     
  2. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Je hebt het niet erg getroffen op het cb, het Is zo iemand die volgens het boekje werkt, en een beetje meedenken ho maar.

    Maar goed, baby's kunnen inderdaad kramp krijgen van pap, maar of dat bij de jouwe ook zo is weet je pas als je het probeert. (waarmee ik niet wil zeggen dat ik vind dat je dat moet doen)
    En kramp van nutrilon heb ik ook al meer gehoord, het schijnt soms beter te gaan met pure jbpm. Het Is geloof ik te koop bij de tuinen ( of hoe ze dan ook heten tegenwoordig ).
    Rond de 4 maanden willen sommige baby's ineens weer tijdelijk een nachtvoeding, je kunt nog eens een klein flesje proberen en kijken of ze dan wat rustiger slapen.
    Hoe gaat het drinken ? Valt er nog iets te winnen met kleinere flessen of langzamer drinken?
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  3. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Thnx voor het meedenken..

    Ja dat drinken is altijd een probleem geweest. In het begin hadden ze weinig kracht (3 weken te vroeg en maar 2 kilo) en was het altijd lastig voor hun de fles leeg te krijgen. Nu gaat het eigenlijk te snel, fles is binnen 10 min leeg) maar als ik een kleinere speen erop zet drinken stoppen ze al gauw met drinken... Ook kunnen ze lastig de vacuüm houden. Al verschillende flessen en spenen geprobeerd. Ik denk dat daar ook een stuk van het probleem zit maar op zich verklaard dat niet waarom het ineens erger wordt toch?

    We zijn wel sinds kort van kv naar etos voeding over gegaan... Begin nu te denken dat het miss daar aan ligt... Toch maar weer terug naar kv dan...
     
  4. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.046
    113
    Vrouw
    Nederland
    Probeer eens een extra boerpauze. Op 1/3e van de fles en dan bij 2/3e weer laten boeren en na het drinken ook.
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  5. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Zou in ieder geval proberen of het beter gaat als je terug gaat naar kv voeding , het kan best gedeeltelijk daaraan liggen. Aan het wisselen dan, niet per se aan die andere voeding.

    Wat ik bij mijn dochter soms deed, bij de eerste ochtendfles anders klokte ze die in 10 minuten leeg en spuugde de helft er weer uit, was 2 flessen geven achter elkaar. Eerst ongeveer 60 ml met een kleine speen, en dan de rest met een grotere speen . Het eerste beetje dronk ze dan gedwongen langzaam, en de rest minder gulzig omdat ze geen schreeuwende honger meer had. Maar ik kan me voorstellen dat dit in het geval van een tweeling wel een hele onderneming wordt.
     
  6. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Vandaag leek het wat minder te zijn qua krampen en net zijn ze heel rustig gaan slapen.. had net 2 pakken kv voeding gehaald, toch nog maar even wachten dan hoe het komende dagen gaat. Hopelijk steeds beter.

    De tip van het boeren zou idd heel handig kunnen zijn mits het niet onhaalbaar zou zijn aangezien ik ze tegelijk de fles geef en dus geen hand vrij heb om er eentje recht te houden om te boeren;)
    Met de kleinere speen idem dito. Dit hebben we overigens wel eens gedaan in het verleden toen we beiden 1 de fles gaven, maar dat was meer omdat ze anders het laatste niet opdronken met een kleine speen hihi.

    Laten we hopen dat het door het switchen van voeding kwam en het vanaf nu beter gaat :)
     
  7. Tann

    Tann Fanatiek lid

    25 mrt 2015
    1.309
    682
    113
    Bij krampen kan je probiotica orthiflor start eens door de fles doen was tip van de homeopaat en hier super goed geholpen.
     

Deel Deze Pagina