Leraar belt kwart over 3 middag waarom dochter er niet was. (verlof ivm bruiloft). Ook lekker optijd

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door lovewinnie, 11 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Nee dat is zeker niet zo. Natuurlijk is het niet zijn schuld als er wat gebeurd . Maar wat ik ze in z'n geval wel kwalijk zo nemen dat er dan onnodig veel tijd verloren is. Bedoel dan zijn ze z'n 7 uur vermist voor ze bellen.. Wellicht alleen in een zh? Op zoek naar ouders? Of erger nog een gestoorde gek.
    Als ik moet oppassen in vakantie op een kindje (komt ook zelf op de fietst hier naar toe) en dat komt niet optijd bel ik ook de ouders na 15 min. Vaak blijkt ze dan later vertrokken of komt ze lopend is wat later.
     
    Gewooniemand en Ella1988 vinden dit leuk.
  2. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.688
    3.469
    113
    Wij hebben geen mailadressen voor individuele leraren hoor, afmelden gaat via de daarvoor bestemde app of de directie. Al moet ik wel zeggen dat ik, als ik vooraf weet dat ze er niet zullen zijn, dat wel zelf persoonlijk even aan de juf meld. Maar dat is niet perse nodig als je keurig via de daarvoor bestemde kanalen een afmelding hebt gedaan.
     
  3. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    De leerkracht had eerder moeten bellen.
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.263
    509
    113
    Heb je de leerkracht nog gesproken?
     
  5. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Ja. Hij zegt dat de directeur of conciërge belt in de ochtend voor kinderen die er niet zijn. Leraren geven lijst af van wie er niet is en op kantoor wordt dat aangevinkt wie een geldige rede heeft. Aangezien dochter dus geldige reden had ben ik niet gebeld. Als je niks hebt doorgegeven wordt je tussen 8.45 en 9 uur gebeld
    De leraar wist echter van niks. Het was dus een communicatie fout van school. Deze horen normaal de leraar te informeren zodat deze op de hoogte is. De leraar heeft hier melding van gemaakt en ze gaan beter hun best doen met verlof doorgeven..

    Leraar wist van niks en belde dus puur in belangstelling of er wat aan de hand was. Juist omdat ze er altijd is en dus niet op de hoogte was. Het is niet zijn taak te bellen dat doet iemand anders, het was gewoon belangstelling.
    Blij dat we er over gehad hebben en ik ben op de hoogte van de manier van werken.
     
    PenK, toch3, Fantykoekie en 5 anderen vinden dit leuk.
  6. Nougat

    Nougat Fanatiek lid

    27 mei 2018
    2.650
    1.185
    113
    Gelukkig maar, het was dus vriendelijk bedoeld en een communicatiefout. Heel goed dat je erachteraan bent gegaan. Zou mij ook niet lekker hebben gezeten.
    Ik zou voor de volgende keer de leraar zelf ook inlichten trouwens als je dochter er niet is. Dat doen wij ook altijd. Weet je zeker dat het goed zit.
     
  7. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.458
    2.152
    113
    Maar wat ik dan nog steeds niet snap: de leerkracht is verbaasd dat ze er niet was omdat ze er eigenlijk altijd is. En daarom belt hij uit belangstelling na schooltijd. Dat is fijn natuurlijk. Maar hij heeft zich dus de hele dag afgevraagd waarom je dochter er niet is en heeft dus niet bedacht om rond een uur of 9 even naar degene te lopen die ziekmeldingen binnen krijgt en doorgeeft aan de leerkrachten om te vragen of zij misschien weten waarom je dochter er niet is? Dat is toch nog steeds raar?
     
    Gewooniemand vindt dit leuk.
  8. exciting

    exciting Fanatiek lid

    10 dec 2013
    3.172
    982
    113
    Vrouw
    Friesland
    Maar als hij het niet heeft door gekregen, dan moet er toch om 9 uur een belletje gaan rinkelen waarom ze er nog niet is? Hij kan er toch niet vanuit gaan dat jullie al zijn gebeld?
     
    Gewooniemand vindt dit leuk.
  9. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    De leraar heeft het wel doorgegeven, maar blijkbaar geen terugkoppeling gekregen. Er was dus op zich geen zorg, want hij gaat er vanuit dat er gebeld is. Maar de leraar wil nog wel even weten wat er was. Misschien was de persoon die de afwezigen controleert er niet meer na schooltijd. Dan is het toch prima om zelf even te bellen?
    Om 9 uur aan de wandel is niet zo handig hè, met een klas vol leerlingen.
     
    lovewinnie vindt dit leuk.
  10. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.458
    2.152
    113
    Oké, misschien begrijp ik het dan verkeerd over wat de leraar op welk moment wist. Op mij komt het wat raar over dat hij dus wel gemeld heeft dat het kind er niet is en er dan vervolgens vanuit gaat dat er gebeld wordt en het dus wel goed zal zijn. Dan wil je toch ook meteen even een terugkoppeling krijgen wat er dan precies aan de hand is lijkt mij? Overigens vind ik het dan ook vreemd dat een leraar zoiets meldt en hij vervolgens geen terugkoppeling krijgt vanuit de persoon waarbij hij het gemeld heeft. Dan kun je toch zeker wel van een communicatiefout spreken. Maar nogmaals, misschien begrijp ik het dus helemaal verkeerd.
    Verder vind ik het natuurlijk niet verkeerd dat hij na schooltijd ook nog even zelf heeft gebeld. Natuurlijk niet.
    En hoezo kan de leraar niet even uit de klas om te informeren? Als ik gedurende schooltijd weleens bij mijn kinderen op school rond loop, zie ik vaak genoeg leerkrachten even buiten de klas terwijl de kinderen gewoon in de klas zijn. Om even te kopiëren, koffie te halen of wat dan ook.
     
    Gewooniemand vindt dit leuk.
  11. mamavoorde2x

    mamavoorde2x Bekend lid

    25 jul 2010
    602
    79
    28
    Hier zelfs keer gehad dat ik echt in de verontstellinhg was dat het een studie dag was. Ook laat uit bed daardoor en daardoor de andere kinderen niet zien lopen. De andere ochtend kom ik bij jongste in de klas en juf zegt waarom was hij er gister niet?? Was hij ziek??

    Had op dat moment een door de grond zak moment van schaamte want hoe leg je uit dat je je dacht dat ze vrij waren .
    Maar achteraf ook wel kwalijk dat beide juffen hele dag niet gebeld hebben
     
  12. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.051
    2.431
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Ik sta zelf voor de klas en neem meteen door of iedereen er is.
    Zo niet, laat ik de administratie bellen.
    Dat is dan rond 8.45
     
  13. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.075
    3.516
    113
    School hoort wel te bellen inderdaad. Slordig in dit geval dat de betreffende leerkracht kennelijk niet goed op de hoogte was, maar dan had hij direct moeten bellen.

    Mijn zoontje was vorige week ziek, de oudste ging wel naar school maar omdat ik zelf toevallig die dag heel vroeg weg moest (normaal breng ik ze zelf naar school) was ik vergeten tegen mijn vriend te zeggen dat hij de jongste wel even ziek moest melden. Het schoot me ineens in 't zin om 8.45 uur. Was niet in de gelegenheid om te bellen, maar wel om te mailen dus de school gauw even gemaild. Ondertussen had de juf van de jongste onze oudste al even gevraagd en die kon bevestigen dat hij ziek was dus dan hoeven ze niet meer te bellen.

    Jaren geleden was hier in de buurt een meisje ontvoerd op weg naar school. Toen ging de discussie ook..... ook over beter melden. Want stel nou dat je je kind ziek meld. Na twee dagen is je kind weer beter en gaat weer naar school. Geen ouder die dat meldt aan school. Maar stel dat er net dan iets gebeurt onderweg naar school.... School denkt dat kind nog ziek is, ouder denkt dat kind op school zit. Dan ben je uren verder voordat opgemerkt wordt dat een kind er niet is.....

    Voorlopig ben ik blij dat mijn kinderen nog even de leeftijd hebben dat ik ze zowel breng als haal van school ;)
     

Deel Deze Pagina