Baby 10 dagen oud oververmoeid

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door jes12, 18 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jes12

    jes12 Bekend lid

    2 jan 2014
    888
    91
    28
    Ik probeer trouwens heel erg de rust en regelmaat regels toe te passen.. maar omdat hij tussen zijn voedingen door niet slaapt lukt dat niet echt.
    Wanneer hij wel een keer wat langer geslapen heeft geef ik hem zijn fles, knuffelen we en leg ik hem bij de eerste signalen van vermoeidheid weg Maar dit heeft nog nooit effect gehad.
     
  2. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Een slaapcyclus duurt ook “maar” 45 minuten.
    Als je echt het gevoel hebt dat er iets mis is overdag zou ik misschien even met het cb of huisarts overleggen. Adviezen kun je altijd proberen, werkt het niet, stop je er mee.

    Verder had ik hier ook geen wegleg kinderen. Zeker de 2 jongsten zaten 24/7 aan me geplakt de eerste maanden. De draagdoek was mijn redding. Pas toen ze zelf konden kruipen en zitten werd het beter. De jongste stopte haar, toch al niet veelvuldige, dutjes overdag met 1 jaar en was vanaf toen gewoon wakker tot de avond
     
  3. Nonamenononsense

    Nonamenononsense Bekend lid

    16 mrt 2018
    820
    234
    43
    Vrouw
    Ik heb 3 jaar geleden slaapconsulent van het consultatiebureau benaderd om te helpen met mijn oververmoeide zoontje van 4 weken oud.
    Niet elke consultatiebureau heeft een slaapconsulent maar misschien bij jou wel en is dat een optie?
     
  4. Patri1982

    Patri1982 Fanatiek lid

    5 feb 2011
    1.118
    266
    83
    Vrouw
    Werken en moeder zijn.
    Maar draag je hem? Mijn kids sliepen ook niet in hun bedjes overdag. Pas na ongeveer 6 maanden lukte het om langer dan 45 minuten te slapen in hun bedjes. Het hielp ook heel erg tegen de reflux en ik merkte dag als ik ze de hele dag bij me had, dan sliepen ze s’avonds beter in hun bedjes.
     
  5. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    10 jul 2008
    1.601
    1.320
    113
    Westland
    Hier 2 refluxkinderen, de ene nu bijna 11 jaar (heeft er nog steeds last van) en de jongste nu 1,5 jaar (lijkt reflux al een stuk minder te zijn). Allebei die-hard buikslapers. Bij de eerste kwam ik daar pas na een paar weken achter, de jongste heb ik na een week op haar buik gelegd en die ging toch ineens een stuk beter slapen! Ik heb het idee dat ze op die manier (icm verhoogd hoofdeinde van het bed) de reflux veel beter kunnen handelen.

    Is het het beste advies? Waarschijnlijk niet, maar wellicht kun je het een keer proberen als je erbij bent. Bij ons was het helemaal spannend omdat ze in haar eigen kamertje sliep (bij ons in de kamer was het nog dramatischer) Misschien helpt het bij jullie ook.
     
    jes12 vindt dit leuk.
  6. jes12

    jes12 Bekend lid

    2 jan 2014
    888
    91
    28
    Bedankt voor de tip, ik wist niet dat zoiets bestond.. ga er morgen even achteraan!
     
  7. jes12

    jes12 Bekend lid

    2 jan 2014
    888
    91
    28
    Ik draag hem ook in de draagdoek, maar hele dagen dat trek ik echt niet dan krijg ik zo'n rugpijn.. en als ik bijvoorbeeld ineens met de auto weg moet dan kan dat ook niet met de draagdoek om.
    Ik moet zeggen in de draagdoek is hij ook de laatste tijd niet helemaal ontspannen, hij slaapt dan wel Maar krijgt dan ook huilbuien in zijn slaap
     
  8. jes12

    jes12 Bekend lid

    2 jan 2014
    888
    91
    28
    Bedankt voor alle adviezen.. ik wil het zo graag goed doen Maar het lijkt wel hoe meer ik probeer, hoe onrustiger hij wordt.
    Wanneer ik zijn voeding indik tegen de reflux heeft hij super veel diarree hij loopt dan echt leeg.. wanneer ik dat niet gebruik moet hij ontzettend veel kokhalzen omdat de voeding terug loopt.. hij lijkt er dan echt bijna in te stikken:eek::eek:

    Dus ik weet het even niet meero_O vandaag heeft hij in totaal denk ik 1 uurtje geslapen verdeelt over korte hazeslaapjes.. vanaf half 7 vanochtend.

    Wie kan mij nou het beste advies geven de huisarts of het consultatiebureau?
     
  9. Nonamenononsense

    Nonamenononsense Bekend lid

    16 mrt 2018
    820
    234
    43
    Vrouw
    Ik ook! Hier ook bar en boos, maar echt last van reflux dus eerst nexium fixen
     
  10. Nonamenononsense

    Nonamenononsense Bekend lid

    16 mrt 2018
    820
    234
    43
    Vrouw
    Wat herkenbaar meis! Ik zou persoonlijk eerst langs je huisarts gaan, even goed bespreken hoe of wat. Film desnoods stukjes van het kokhalzen/verslikken etc. Zo heeft de dokter er ook een beeld bij!

    Ik zie ons in je verhaal terug, ik kan ook ALLES uit de kast trekken maar niks helpt meer. Alles is voor even, draagdoek, wandelwagen etc.
    Overdag gaat het oké, tot de avond. Avond is gewoon ruk, nachten vaak ook. Meestal slaapt hij maar naast of op mij, dan slapen we beiden iig maar afgelopen nacht werkte niks. Ingebakerd nier, bij mij niet. . Ik ben geradbraakt.
     
  11. Sama1

    Sama1 Fanatiek lid

    18 jan 2015
    1.050
    73
    48
    Hoe lang doet hij over een flesje en hoe gaan die? Onze jongste dochter bleek nadat de logopedist had mee gekeken een complex drink en slik probleem te hebben wat ze na een observatie van een week in het ziekenhuis niet eens opgemerkt hadden. Zij krijsde ook ongeveer 14 uur per dag, niet slapen enz. Door het slechte drinken kreeg zij extreem veel lucht binnen wat spugen, oprispingen en veel winden tot gevolg had. We hebben er 3 maand mee gelopen. Iedereen zij bij haar, de professionals, ach dat is normaal baby gedrag. Maar vergat nooit de woorden van de kinderarts bij mijn oudste en hij zei, baby's van deze leeftijd horen te slapen.
     
  12. Nonamenononsense

    Nonamenononsense Bekend lid

    16 mrt 2018
    820
    234
    43
    Vrouw
    20 tot 30 minuten met een premature speen van d'r brown! Wat merkte je dan bij je dochter?
     
  13. Sama1

    Sama1 Fanatiek lid

    18 jan 2015
    1.050
    73
    48
    Zij kon niet op haar rug drinken dan stikte ze zowat. Daarnaast liep er veel voeding langs, maakte zij hele gekke geluiden. Kon haar bv nog onderaan de trap horen wanneer mijn man haar op de slaapkamer aan het voeden was. Ze kon de speen niet goed pakken en haar speen trok ik ook zo uit haar mond. Kan nog niet vacuüm zuigen.
     
  14. Nonamenononsense

    Nonamenononsense Bekend lid

    16 mrt 2018
    820
    234
    43
    Vrouw
    Ah wat sneu! Kleintje hier kan wel de speen vast houden, maar niet heel stevig. Denk alleen niet dat het probleem daar ligt. Eerder reflux, kma en oververmoeidheif. Geeft geen signalen meer behalve hysterisch gekrijs. Geen idee dus wat er is, honger, dorst, luier? Pijn, kramp etc.
     
  15. Sama1

    Sama1 Fanatiek lid

    18 jan 2015
    1.050
    73
    48
    Onze dochter kan de speen ook wel iets vast houden maar niet zoals mijn andere dochter die je bij wijze van met speen en al aan het plafond kon hangen. Ik hoop echt dat je iets kan vinden. Hier zijn wij ook nog over gegaan op nutramigen. Dit hielp ook iets. En echt rust en regelmaat. Inbakeren, slapen in bed, strak ritme. Maar toen we de andere speen hadden voor de voeding ging het pas echt stukken beter.
     
  16. Nonamenononsense

    Nonamenononsense Bekend lid

    16 mrt 2018
    820
    234
    43
    Vrouw
    Welke speen ben je uiteindelijk gaan gebruiken?
    De kramp lijkt hier minder te zijn dankzij de nutramigen alleen nu komen de reflux klachten heel erg naar boven. Ik vind het heel heftig, miss nog w heftiger als bij mijn eerste. Die huilde ook zoveel, maar toen had ik geen peuter rond lopen en kon ik veel meer mijn rust nemen overdag.

    Als het goed is schrijft de huisarts vandaag nexium voor, hopelijk heb ik het dan vandaag nog in huis...

    De fopspenen gooit hij er hier ook continue uit, heb al difrax, mam en avent geprobeerd. Als hij heel kwaad is houd hij ze heel even vast, maar meestal rolt hij ze heen en weer in zijn mond en floept ze er dan uit. Heb al geprobeerd zijn vingers te geven, maar aangezien het nogal een wapperaar is werkt dat ook niet.
    Heb net soothies gekocht, qua flessen blijf ik nog even bij dokter brown denk ik.
    Ik heb wel een mam anti colic flesje staan, dat scheelt weer kopen
     
  17. Nonamenononsense

    Nonamenononsense Bekend lid

    16 mrt 2018
    820
    234
    43
    Vrouw
    En een dokter die zegt dat baby's horen te slapen die eerste periode, das een slimme dokter. Want dat klopt, ik ben blij dat huilbabys eindelijk steeds meer bekeken en behandeld worden. Het is namelijk niet normaal als een baby die net geboren is schreeuwt alsof hij pijn heeft. Ik merk echt aan mijn kleintje dat er wat is, hij slaapt super slecht, is te moe om te drinken en slaapt dan weer te kort door de honger om goed uitgerust te zijn voor de fles.
    Door het vele spugen en hikken blijft wat hij binnen krijgt ook nauwelijks binnen, en zo kom je al snel in een vicieuze cirkel.

    Ik moet 'm morgen weer eens wegen, want hij kwam wel gestaag aan maar niet veel. Drinken gaat mondjes maat, net aan 60 ml per flesje 9 x per dag als het goed gaat.
     
  18. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.804
    14.144
    113
    Kijk even of gelilact kan met nutrigamin. Ik denk dat je nu johannesbrood pitmeel gebruikt, niet elk kind kan daar tegen veel krijgen er verstoppingen van. Gelilact wordt in belgie gebruikt, leerde t kennen via een belgische mama. Weet alleen niet of dat kan in een kma dieet.

    Overigens indikken én medicatie gaan niet samen. Dus combineer dat vooral nu even niet. Gewoon spugen kan geen kwaad, als t maar geen zeer doet. Veelal doet t omhoog komen juist zeer, dan zetten ze zich schrap komt er nog meer omhoog, komt t gekrijs boven, happen ze daarmee valse lucht binnen en krijgen weer krampen daardoor en dan begint je circus weer opnieuw.

    Hier strak ritme, heeeeel veel kleine flesjes en reflux leefregels, dan hielden we dr net aan vrij van klachten zonder medicatie. Duurde alleen wel tot 14 mnd toen werd t minder heftig en meer gewoonte on vaak te eten.
     
  19. jes12

    jes12 Bekend lid

    2 jan 2014
    888
    91
    28
    Wat ik me nu afvraag is of een baby die verborgen reflux heeft, snachts wel goed slaapt?
    Overdag vertoont hij namelijk alle symptomen van verborgen reflux maar in de nacht slaapt hij redelijk.. kan ook bijna niet anders want overdag is hij bijna de hele dag wakker op hazeslaapjes van 5 a 10 minuten na..
     
  20. Nonamenononsense

    Nonamenononsense Bekend lid

    16 mrt 2018
    820
    234
    43
    Vrouw
    Heftig dat hij de hele dag wakker is!
    Ik merk snachts het meeste dat hij last heeft van reflux. Ik vermoed doordat hij een fles weg klokt, een boer laat en gelijk weer plat gelegd wordt. Overdag is het toch knuffelen, rechtop houden etc.
     

Deel Deze Pagina