Gierige acties

Discussie in 'De lounge' gestart door Hillebil, 31 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Ik had ooit vrienden waar we vaak over en weer elkaar uitnodigen voor eten, bbq high tea thuis etc. 1 stel was ook erg gierig. Terwijl wij daarvoor een uitgebreide lunch hadden verzorgd waren zij daarna aan de beurt. Het was wat karig en niet echt voldoende voor het aantal mensen maar ok. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik later een behoorlijke nota kreeg. Die duidelijk meer was dan wat daar stond (waarvan ze aangaf dat ze dit deels had gekregen van haar moeder). We hadden nooit iets afgesproken over betalen. Toen ik niet tijdig betaalde kreeg ik ook nog een soort aanmaningen met grapjes over rente...

    Ik heb de vriendschap laten verwateren...
     
    Gewooniemand, Huismuisie en DQueen vinden dit leuk.
  2. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.380
    3.905
    113
    noord holland
    Ik heb vroeger ook een tijd mooi inpakpapier bewaard en hergebruikt :D.
    Maar dat was echt omdat ik dat zó'n verspilling vond anders. Prachtig papier is t dan, zit er in sommige gevallen maar een uurtje om en dan hóppa de oud papierbak in! :oops:
    Ook dat sommige mensen kerstkaarten hergebruiken om verspilling tegen te gaan, ik vind dat prachtig. Er wordt soms uren op geknutseld om van de gekregen kaarten mooie nieuwe te maken. Eigenlijk zijn deze veel waardevoller, er is moeite voor gedaan en liefde in gestopt, meer dan een kant en klare kopen in feite, en je hergebruikt materiaal, dus beter voor t milieu. :)
    De keren dat ik het zag ging t dus ook echt om mensen die verder absoluut niet gierig zijn ingesteld, er is dan duidelijk een andere reden voor en dat vind ik dan prachtig.
    De gierige mensen die ik ken zijn net als de voorbeelden hierboven....zelf leven in weelden maar altijd de rekening willen verrekenen, nooit iets uit willen lenen aan een ander, niets of weinig cadeau geven en nooit aan goede doelen of collectes geven.
    Ik heb ook vrienden die t niet breed hebben maar die juist zo vrijgevig zijn. Altijd leuke cadeautjes weten te vinden met minder budget of ze maken t zelf, helemaal super. Zij geven aan goede doelen en collectes, doen vrijwilligerswerk. Passen op, geven spulletjes gratis weg etc. Het is echt het karakter, al dan niet aangeleerd door thuis.
    Ik denk altijd wel dat t laatste voorbeeld veel gelukkiger in t leven staat :).
     
    Roanna, hummeltje5, Irene0811 en 5 anderen vinden dit leuk.
  3. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Zelfde vriendengroep geholpen met verhuizen. Busje gehuurd via een kennis. Vriend parkeerde die verkeerd waardoor hij een bon kreeg. Die wilde hij niet betalen want het was toch mijn busje.... Hallo ik kwam daar om hem te helpen. En hij heeft de bus neergezet. Ik kon nog net wegslepen voorkomen omdat deze vriend weigerde de bus weg te zetten (dan moest hij verder lopen en hij had toch al een bekeuring dus vond dat hij mocht blijven staan).

    In de middag zelf ook broodjes en drinken gehaald. Vriend had niets in huis voor de helpers. Hij at en dronk wel van ons mee....
     
    duikster vindt dit leuk.
  4. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Ik had gezegd....dikke doei, jullie eten ook altijd gratis mee met de bbq, high tea bij de andere vrienden thuis.
     
    Evanesco en DQueen vinden dit leuk.
  5. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Maar dat bedoelde ik niet he! ik benoemde expres erbij mensen die het meenemen zodat ze thuis weer minder shampoo hoeven te kopen. Wij hebben ook meegenomen uit disney omdat zoon die flesjes met mickey mouse dop zo leuk vond.
     
    Syane en Huismuisie vinden dit leuk.
  6. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Mij gebeurt het altijd en alleen op momenten dat ik net iets vergeten ben en met een half mandje in de rij sta. Nooit als ik met een kar vol sta.
     
    Bloem2310, hummeltje5 en NiVa0230 vinden dit leuk.
  7. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    die is echt schaamteloos, hoewel ik hem op verjaardagsuitnodigingen nog erger vind :roflmao::roflmao::roflmao:
     
  8. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Kippenvel, je oma geld vragen! dan ga je echt maar de hel (hoop ik).

    Hier gaat trouwens niet alles met gesloten beurs. Als ik zoals nu aan bed ben gebonden doet mijn moeder kleine boodschapjes voor me. Net heeft ze een zak krentebollen, een stokbrood, gerookte zalm, citroenmayo en kappertjes voor me gehaald. Ik weet zeker dat als ik beneden kom dat de bonnetjes op tafel liggen :roflmao:
    En dat maakt me niet uit, dat doet ze niet uit gierigheid maar uit principe. Ik kan bij wijze als ik er morgen alleen voor kom te staan een huis van ze krijgen maar boodschappen moet je zelf betalen:D
     
    Jozefien85, Syane en Huismuisie vinden dit leuk.
  9. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    In België heb je de regel van flexijobs, die zijn praktisch niet belast en doe je naast je gewone werk. Dit is om zwartwerk in de horeca tegen te gaan.

    En wie geef je dan nog meer fooi? Ook het poetspersoneel in een hotel? Koeriers die eten aan huis leveren? Personeel in fastfood ketens? De poetsvrouw die bij je thuis komt? Kinderverzorgster bij de opvang?

    Jaren geleden zijn we eens ergens gaan eten, en daar stond op het bonnetje "servies en fooi reeds inbegrepen", wat doe je dan?

    Als we op reis gaan, dan kijken we wat de gewoonte is qua fooi en geven dat dan ook (zoals in Praag 10%). Maar in België wordt dat naar mijn idee niet verwacht.

    Ik vind dat het aan de werkgever is om een correct loon uit te betalen. Ik moet ook hard werken voor mijn loon, en krijg enkel extra's die wettelijk bepaald zijn en die hetzelfde zijn als de mensen in de horeca die het als het vaste job doen.

    Nuja, dit is een discussie zonder einde en gelukkig voor horecapersoon geeft mijn vriend wel fooi :thumup:
     
    hummeltje5 en Zonnestralen vinden dit leuk.
  10. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik principe betaal ik vriendinnen, mijn ouders en zus nooit voor oppas op de kinderen. Ik bedank ze het hele jaar door op andere manieren. Mijn nichtjes van 15 jaar betaal ik wel voor een avondje oppassen. Ook als ze vriendinnetjes mee hebben krijgt iedereen geld. Niet omdat ze dat zelf willen maar omdat ik dat leuk vind en zo het idee heb dat ze het net iets serieuzer nemen allemaal.
     
    Amberxx vindt dit leuk.
  11. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik denk dat ik daarom een hekel aan gierige mensen heb omdat ik het inderdaad gelijk stel aan niet gastvrij zijn.
     
    citroenrasp en Marsepein vinden dit leuk.
  12. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Niet uit willen lenen vind ik ook zo iets. Ik had een collega die niets uitleende.

    Toen mijn zoon net geboren was heb ik een nieuwe auto van mijn ouders gekregen zodat ik een veilige auto had voor mezelf en de baby. Ik was voor het eerst na zijn geboorte naar het werk met hem om hem aan iedereen te laten zien en weet niet meer precies waarom maar tijdens dat bezoekje was mijn hulp hard nodig dus alles liep uit. Ik belde mijn schoonzusje om te vragen of zij mijn zoon wilde ophalen op mijn werk en of ze dan met haar auto kon komen zodat we daar van auto wisselden en geen stoeltjes hoefden te verwisselen. Ik zou met haar auto naar mijn huis komen als ik klaar was en dan weer terug ruilen.
    Vond mijn collegs zo raar dat ik mijn splinternieuwe auto zomaar uitleende aan een meisje van 18 met net een rijbewijs.... uhm hallo, ik vertrouw mijn splinternieuwe baby aan haar toe dus een stuk blik al helemaal! Stond ze me toch raar aan te kijken toen ik dat antwoord gaf.
     
    Gewooniemand, baby90, citroenrasp en 8 anderen vinden dit leuk.
  13. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    en dat zijn nog steeds vrienden van je? ik heb het in dit topic nu al minimaal 10x gezegt. Ik kan niet tegen dit soort mensen. Als het nou nog gebeurt omdat mensen chaotisch zijn en er echt niet over nadenken. Maar in 9 van de 10 gevallen is dit zo bewust en berekend. Bleh!!
     
    Simba1992 en Huismuisie vinden dit leuk.
  14. Emotions

    Emotions Fanatiek lid

    5 jan 2019
    1.981
    2.237
    113
    Vrouw
    Oei haha. Ja, een groep mensen. Belgisch..
     
    owly en Roetje08 vinden dit leuk.
  15. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Hier geef ik inderdaad het kamermeisje in het hotel, de koerier van eten wat thuis word bezorgt, schoonmaakster thuis heb ik niet maar wel weer de glazenwasser, de kapper, de taxichaufeur en iedereen in de horeca (als ik goed geholpen ben) fooi. Ik heb dat zo geleerd. En misschien geef ik minder dan de percentages die normaal zijn maar ik probeer altijd wel af te ronden naar een bedrag erboven. Bij is de pizza 17 euro krijgt de bezorger 20. Is die pizza nou 19,50 dan krijgt hij 21 of 22 euro.
     
    Bloem2310 en Huismuisie vinden dit leuk.
  16. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.539
    11.096
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Geen idee. Dit was toen best regelmatig. Zag het juist als iets jij helpt mij ik help jou omdat ze het financieel niet heel goed had toen.
     
  17. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    Toch wel interessant om te lezen hoe verschillend het overal gaat:) Mijn vriendinnen of broertje zouden zich bv erg beledigd voelen als ik ze geld zou aanbieden voor het oppassen op mijn kinderen en zouden het geld dus ook weigeren omdat ze het erg raar zouden vinden als ik ze zou vergelijken met een oppasmeisje.
     
    hummeltje5, Amberxx en DQueen vinden dit leuk.
  18. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.539
    11.096
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ja geen idee t is er hier gewoon zo ingeslopen. Maar goed het is ook niet alsof ze echt om de hoek wonen. Dus zij maakt ook kosten om hier te komen dan.

    Andersom zou ik er trouwens geen geld voor hoeven te hebben.

    Ik heb ook wel eens een vriendin gehad die een paar maanden bij mij heeft gewoond. Die heb ik wel gevraagd om wat mee te betalen aan de boodschappen e.d. Ik zat toen echt enorm krap bij kas en het was niet een weekje logeren...
     
  19. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63

    We hadden vorig jaar hier in de straat de StraatBBQ.
    Buren die heel veel wensen etc hebben naar de organisatie toe, die stonden vooraan bij de biefstukken.
    Er waren een paar mannen die stonden heel de tijd te bakken en ik zag het gebeuren dat zij de overgebleven speklapjes op mochten maken.
    Toen heb ik gezegd dat ik een schaal vlees (van alles wat) voor de mannen die aan het bakken achter zou houden tot zij voor zichzelf gingen bakken.
    Ik kon er niet tegen om dat zo te laten gebeuren.

    Wanneer we bijvoorbeeld met onze zwager uit eten gaan. Dan vindt hij het belangrijk dat vooral al het vlees opgegeten wordt. “Want daar betaal je voor”. Als de kinderen iets van hun vlees laten staan, dan zit hij het tegen heug en meug op te eten.
     
    hummeltje5, Syane en DQueen vinden dit leuk.
  20. tantetoos

    tantetoos Bekend lid

    17 nov 2010
    612
    525
    93
    Dit doet mijn oma standaard :roflmao:
    “Ik heb mijn naam met potlood geschreven hoor kind, dan kun je de naam uitgummen en de kaart nog hergebruiken”

    cadeautjes pakt ze ook altijd heel zuinig uit, want dan kan ze het cadeaupapier strijken en opnieuw gebruiken.
     
    brocante, Majo1983, Amberxx en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina