flesvoeding

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door klaasje9, 1 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. klaasje9

    klaasje9 Actief lid

    3 mei 2006
    468
    0
    0
    Friesland
    Hallo,

    ik had ff paar vraagjes over flesvoeding::

    1. Van wat voor merk geven jullie flesvoeding, en waarom??

    2. Waar koop je die flesvoeding??

    3. Hoe lang doe je met zo'n blik??

    4. Hoevaak geef je eigenlijk een flesje, en hoeveel??

    ben zo bang dat na de bavalling, de vk en de kraamzorg weggaan, en ik dan niet meer weet wat ik moet doen (heb maar 3 uur kraamzorg) en aangezien dit mn eerste kindje is, weet ik nog van niks!!

    P.S Er komen trouwens bij ons in beide families geen ziektes of allergien voor!!


    alvast bedankt voor de reacties!

    liefs..
     
  2. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    hai meid,

    ik gebruikte bij beide kids nutrilon, dat gebruiken ze trouwens ook in het ziekenhuis. Ik ben dat gaan gebruiken omdat merk (toendertijd) nogal bekend was en ik er alleen maar positieve dingen over hoorde, plus het feit natuurlijk dat ze het in het ziekenhuis ook gebruiken gaf de doorslag.

    je kunt het in pricipe volgens mij bij elke normale supermarkt kopen of oa. bij kruitvat e.d drogisterijen, en zelfs apotheken, maar de apotheken zijn weer wat duurder...

    kostten toen iets van nlg 18,- dus ik weet niet hoe duur ze nu zijn eigenlijk. volgens mij maar het is natuurlijk alweer lang geleden deed ik er ongeveer een week mee of iets langer weet het niet meer precies moet ik zeggen.. :oops:

    hoe vaak je een fles geeft is afhankelijk van de kleine zelf maar in het begin zo om de 2-3 uur en dat bouw je weer af naarmate de kleine groter wordt, staat trouwens ook heel duidelijk op het blik aangegeven hoor, en ook hoe je het moet bereiden...

    je kunt ook voor je eigen gemoedsrust, maar dat zul je wel al doen denk ik wat, info opzuigen via internet meid, er komt zoveel info als je even googled, dus dat komt wel goed, en echt zodra de kleine er straks eenmaal is zal het heus wel allemaal automatisch gaan, tis wat dat betreft net alsof vrouwen een of ander iets hebben waardoor het gewoon een natuurlijk gegeven wordt een kind verzorgen.. ;)

    wat ik wel raar vindt trouwens of raar waarom je maar 3 uur kraamzorg hebt??? iedereen is toch gewoon basis verzekerd en meestal aanvullend, weet niet of jij aanvullend verzekerd bent, maar zowieso vanuit de basisverzekering heb je toch ook recht op meer uren kraamzorg??? heb je dat al eens goed nagelezen cq geïnformeerd meid??

    maak je niet al te gek meid, zal heus allemaal wel goedkomen, wacht maar tot de kleine eenmaal op je buik ligt, dan is het al heel anders allemaal... ;)
     
  3. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    1. Nutrilon Hypoallergeen, omdat mijn man astma heeft en exceem en deze voeding werkt preventief tegen allergieen!

    2. Ik koop de blik gewoon bij de supermarkt (AH) met de boodschappen, maar elke drogist verkoopt ze ook!

    3. Nou, mijne zal nog een dag of 3 meegaan nu. Je maakt flesjes namelijk per 30 CC (30 cc water + 1 schepje), mag je baby dus 40 CC drinken, dan moet je 60 maken en de rest gooi je weg. Iman drinkt vaak nog niet de hoeveelheid die ze mag en dat gooi je dus ook weg. Nu mag ze 70 cc en gooi ik dus sowieso 20 cc weg, als t niet meer is omdat ze 70 cc niet opkrijgt!

    4. Ik begon om de 2,5 uur, nu mag er maximaal 4 uur tussen de voedingen zitten. Ik zit met nachtvoeding op 8 voedingen per etmaal.

    Meid, ook in 3 uur leer je zo hoeveel je moet geven enz. Verder kun je altijd de VK bellen met vragen. Ook op het pak staat het goed uitgelegd en bij mijn kraamzorg krijg je een boekje waar ze elke dag voordat je naar huis gaan een richtlijn inzetten met tijden en aantal cc en daar teken jij dan af. Heel handig dus!
     
  4. klaasje9

    klaasje9 Actief lid

    3 mei 2006
    468
    0
    0
    Friesland
    heej bedankt voor jullie reacties!!! ik krijg maar 3 uur, omdat ik momenteel tijdelijk nog ff thuis woon, dusz vonden ze het anders wat veel uren, omdat ik zelf het eten en was enzo niet hoef te doen (doet mn moeder) dus dan was 3 wel genoeg!! ik zal dan ook morgen ff kijken voor nutrilon, dacht al dat die het beste was!!!

    iig bedankt..

    liefs..
     
  5. susanne1979

    susanne1979 Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.799
    1
    0
    verzorgende
    Limburg
    Ik gebruik Friso, waarom?? Is goedkoper dan andere merken (niet de goedkoopste) en ook net zo goed!
    FV moet aan bepaalde eissen voldoen, anders mag het niet verkocht worden. Dus in principe is alles wat je kan krijgen goed.. ook de kruidvat eigen merk FV!
     
  6. klaasje9

    klaasje9 Actief lid

    3 mei 2006
    468
    0
    0
    Friesland
    kan je trouwens later ook nog veranderen, of wordt dat moeilikjer?? dat je bv eerste maand nutrilon geeft, en daaarna van kruidvat??

    liefs..
     
  7. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Kan.. maar je kunt ook gewoon beginnen met kruitvat, zit namelijk behalve de prijs geen verschil in kwaliteit. Scheelt een hoop euro's volgens mij (heb nooit kv gegeven dus weet niet wat je kwijt bent)
     
  8. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Ik geef nutrilon (heb 3 wk bostvoeding gegeven)
    koop je in de supermarkt, ik doe er een week mee.
    Geef om de 3 uur dus ongeveer 8x per dag.
    Steven mag nu 150cc hebben, dit gaat naar het gewicht,
    maar het staat allemaal op het pak.
     
  9. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    3. Nou, mijne zal nog een dag of 3 meegaan nu. Je maakt flesjes namelijk per 30 CC (30 cc water + 1 schepje), mag je baby dus 40 CC drinken, dan moet je 60 maken en de rest gooi je weg. Iman drinkt vaak nog niet de hoeveelheid die ze mag en dat gooi je dus ook weg. Nu mag ze 70 cc en gooi ik dus sowieso 20 cc weg, als t niet meer is omdat ze 70 cc niet opkrijgt!


    Hoezo weggooien??? als je de voeding voor een dag maakt, hoef je niets weg te gooien... je mag dit gewoon in de koelkast bewaren... beetje zonde...

    knuf juud
     
  10. susanne1979

    susanne1979 Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.799
    1
    0
    verzorgende
    Limburg
    Klopt.. je kan de voeding klaarmaken voor 1 hele dag.. je mag het nl 24 uur in de koelkast bewaren. Zonde van het geld om het weg te gooien!
    Als de hoeveelheid FV weer veranderd zodat je het weer per fles kan klaar maken , dan doe je dat gewoon weer.. (zo wisselde ik steeds af!)

    Je kan gewoon overstappen op andere voeding, niet in 1 keer, maar bv van de 8 flessen steeds elke dag 1 vervangen met een ander merk voeding.. na een week zit je dus op een voledig ander merk voeding.
     
  11. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
    Uhhh, het wordt al jaren aangeraden door de fabrikanten om dat niet te doen.
     
  12. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    op elke site over babies staat dit, dat je het dus 24 uur mag/kan bewaren in de koelkast, anders zou het idd erg veel geld kosten om het iedere keer weg te gooien... geloof dat dit ook nog op de verpakking staat...
    Je laat water koken wat je voor die dag aan voeding nodig hebt en doet dit in zo'n kan, mengen met het poeder en je hebt er de hele dag geen omkijken meer naar.

    knuf juud
     
  13. klaasje9

    klaasje9 Actief lid

    3 mei 2006
    468
    0
    0
    Friesland
    Uhhh, het wordt al jaren aangeraden door de fabrikanten om dat niet te doen.

    hahaha tsja dat zou ik ook doen als ik fabrikant was!!!
     
  14. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik hoor ook altijd van iedereen dat je de klaargemaakte voeding in de koelkast 24 uur kunt bewaren. Buiten de koelkast is het niet houdbaar. Alleen op de pakken staat dat dit niet mag. Weet niet wie er nu gelijk heeft.

    Weet dat mijn moeder het vroeger voor ons altijd voor de hele dag in 1x klaar maakte.

    Pim
     
  15. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
    Volgens mij staat juist op de verpakking dat het niet mag.
    Bel anders nutricia e.d. maar eens op. Ik weet bijna zeker dat ze zullen zeggen dat het niet mag om voeding voor 24 uur klaar te maken.

    En Klaasje: het gaat niet om geld, maar om de gezondheid van een kind.
    Omdat er in het poeder de enterobacter sakazakii bacterie zit. Deze kunnen ze simpelweg niet uitroeien. Maak je voeding voor de hele dag klaar, kunnen deze bacteriën uitgroeien tot een gevaarlijke hoeveelheid.
    Loopt jouw (jonge) baby deze besmetting op is de kans 80% dat hij/zij komt te overlijden.
     
  16. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik bedoelde ook dat op de pakken staat dat het niet mag.

    Zat die stof die je noemt dan vroeger niet in de voeding, zodat je vroeger de voeding wel kon klaarmaken voor de hele dag?

    Als ik het zo hoor, gooi je door telkens meer klaar te maken aardig wat (dure) voeding weg. Doen de fabrikanten goed (not!), moet ik zeggen!!

    Pim
     
  17. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Dit vond ik op internet:

    Let op: Er is enige discussie over de vraag of je flesvoeding nu wel of niet voor de hele dag moet klaarmaken. Als de voeding langdurig buiten de koelkast wordt bewaard kan er namelijk een bacterie in groeien (de Enterobacter sakazakii) waarvan de baby in uitzonderlijke gevallen ziek kan worden. Daarom hebben de fabrikanten van zuigelingenvoeding niet meer op hun verpakking staan dat de flesvoeding 24 uur van tevoren kan worden bereid. Het Voedingscentrum ziet echter geen reden om haar advies over flesvoeding te wijzigen. In Nederland zijn geen kinderen ziek geworden van deze bacterie. Als de flesvoeding niet langer dan 24 uur en koel wordt bewaard en daarnaast hygiënisch wordt bereid, is er geen enkel risico voor het kind dat de melk drinkt.

    Ik heb nog eens gekeken in de folder van mijn GGD: daarin staat alleen dat je nooit flesvoeding voor de hele dag met ongekookt water mag maken. Gekookt water en bewaren in de koelkast mag volgend die folder wel.


    Pim
     
  18. klaasje9

    klaasje9 Actief lid

    3 mei 2006
    468
    0
    0
    Friesland
    dus het kan wel! leek me ook al sterk!!! zijn zoveel die het doen, en er is nog nooit een kindje van ziek geworden!!

    dus annemarie1984, denk dat je beetje overdrijft, dat het dan 80% zeker is dat die komt te overlijden, terwijl het op het voedingscentrum staat dat het wel kan!!!
     
  19. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
    Pim: gaat het dan over de Nr. 1 of nr. 2 voeding?
    Want de nummer 2 mag je wel voor de gehele dag klaar maken. Hoe oud is de folder?
    Deze stof heeft er altijd al ingezeten zo ver ik begrepen heb. Alleen zijn ze er dus nu achter dat het nogal gevaarlijk kan zijn.

    Klaasje: Er is nog nooit een kindje ziek van geworden? Meid, in België en Duitsland zijn er een tijd terug kinderen aan overleden.
    dat het risico op overlijden (als een jonge baby deze bacterie te pakken krijgt) 80 % is, zuig ik echt niet uit mijn duim hoor. klik hier
    Nou is het risico erop wel klein, maar toch... (even nagezocht de kans is echt heel klein dat als je het wel 24 uur bewaard, maar het kan dus wel)

    Even van medicinfo gekopieerd
    Nutricia e.d. zelf geven ook aan dat het niet voor 24 uur mag.
    Dus waarom het risico nemen en het toch doen?
     
  20. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
    Ik blijf bezig ;)

    Net even een heel stuk van de WHO doorgeploegd.
    De grootste risico zijn voor premature baby's.

    enterobacter sakazakii zit in het poeder, omdat ze nog niet in staat zijn om een steriel product te maken.

    Het kan al in de voeding zitten, maar kan ook ontstaan door slechte hygiéne. Maar in 50-80% van de gevallen zat de bacterie al in het poeder.

    Maar het advies van per fles klaar maken, komt van de WHO uit. Dat hebben de fabrikanten overgenomen. (deels natuurlijk om zichzelf ook in te dekken tegen schadeclaims)
    Who geeft aan dat de tijd tussen bereiding en het geven van belang is en de tijd van het voeden zelf ook. (fles is warm, bacterie kan dan lekker groeien)
     

Deel Deze Pagina