Lesbische mama's (to be) deel 3

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door vliegje, 19 sep 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    Ja... Echt super lief dat ze zo meedenken. Het helpt dat ik vanaf het moment dat het mis ging open ben geweest. Mijn kindertijd was alles behalve vlekkeloos (o.a. verwaarlozing en langdurig sexueel misbruik) en dat doet iets met je. Ik kon het super lang, supergoed negeren alsof er niets gebeurd was. Tot een willekeurige opmerking triggerde... Maar toen waren we het traject al gestart. En boefje is er ook al. Dus kan mezelf hoe dan ook niet toestaan te veel ruimte op te eisen alles op orde te krijgen. Hij staat op 1. Ik weiger alle shit nog meer te laten verpesten. Daarom wil ik het fertiliteitstraject heel graag gewoon doorzetten. Het duurt al zo lang en het gaat ook al zo stroef. Maar het is het enige “gedoe” met uitzicht op iets moois! Doorbikkelen dus maar.
    Het enige waar ik van enorm baal is de medicatie. Psych weigert te graven zonder antidepressiva, i.v.m. risico. En voor de extreme nachtmerries heb ik een lage dosis antipsychotica...Als het dus lukt uiteindelijk wordt het hoe dan ook een medisch begeleide bevalling....
     
  2. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    Echo was super! 15 rechts, 20 links. Grootste is al rond de 13. Na 5 daagjes spuiten... Dok was helemaal content. Vanaf vanavond de orgulatran erbij. Ze zullen noet allemaal meegroeien maar hoe dan ook worden het een fiks aantal kanshebbers... zaterdag terug, dan maandag of dinsdag de punctie!
     
  3. vliegje

    vliegje Fanatiek lid

    26 mei 2008
    4.369
    266
    83
    Vrouw
    Ah Laura wat heftig zeg! Ik hoop voor je dat je hier sterker uitkomt.

    Ik las nu gister op fb dat het bij jou niet goed is gegaan, de poging? Echt zwaar klote zeg. Je krijgt ook zoveel te verwerken :(
    Sterkte!

    Ik had net een verhaal hier gezet maar dit forum is te open.. Ik ben niet heel anoniem meer hier..
    Dus heb het maar even weggehaald.
     
  4. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    @vliegje jup. Klopt. 40 follikels aangeprikt uiteindelijk. Maar 2 eicellen. En diezelfde dag nog zagen ze dat die twee onrijp waren. De grote vraag is nu of er met een ander medicatieschema nog iets aan te doen is of dat ik uitbehandeld ben. Dat hoor ik pas de 11e.
     
  5. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Is Gent of Dusseldorf een optie voor jullie?

     
  6. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    Als zij de donor van Genk kunnen overnemen wel. Maar ik vraag me af wat zij anders gaan doen dan hier?
     
  7. Kanne2015

    Kanne2015 Lid

    14 nov 2018
    33
    14
    8
    Vrouw
    Heb al een paar weken niet meer mee gelezen...

    Jeetje @Lalalaura wat een pittig verhaal. Ik hoop dat de therapie je helpt om te helen van alles wat je hebt mee gemaakt en wat je heeft beschadigt.
    En al die tegenslagen in jullie fertiliteitstraject... heftig. Heel veel strekte en wijsheid hiervoor gewenst!

    @sjallie, het valt ook niet mee bij jullie. Hoe is het nu?

    @Flexi je gaat nu bijna met verlof toch?! Wat vliegt de tijd soms. Bijzonder ... ik begon hier denk ik mee te lezen toen je zwanger raakte ... mooi om op die manier te mogen volgen

    Van onze kant zijn er ook nieuwe ontwikkelingen. Wij hebben over 3 weken een afspraak voor het intake bij mck Leiderdorp :) ben er erg blij mee. En benieuwd. Laten ons dan op de wachtlijst voor een kliniekdonor zetten. De wachttijd van ongeveer een jaar klinkt wel lang, maar aan de andere kant kan het ook snel gaan. Er kam zo veel gebeuren in een jaar, dat het zo voorbij lijkt te vliegen.
     
    Flexi en Vulpen vinden dit leuk.
  8. Flexi

    Flexi Actief lid

    12 apr 2016
    302
    294
    63
    Vrouw
    @Kanne2015 een jaar klinkt lang, maar wij hebben uiteindelijk bijna 2 jaar gewacht en het heeft voor ons niet gevoeld als een lange tijd. Dit kan ook komen doordat we toen we ons inschreven nog niet per se haast hadden (moesten nog verhuizen etc.) maar toch.

    Wel heel leuk dat het voor jullie nu echt van start gaat! Weet je al zeker dat je sowieso voor de kliniekdonor gaat of houd je ook nog andere opties open tijdens de wachttijd?

    Ben wel benieuwd hoe de intake gaat bij jullie en of het veel verschilt met andere klinieken. Ik ken een stel dat een jaar of 8 geleden bij Leiderdorp zat en toen viel er niet eens iets te kiezen en hebben zij gewoon een match gemaakt op basis van de meemoeder. Weet ook niet hoe het zit met een eventuele tweede van dezelfde donor, weet jij dat al?

    Ik ga inderdaad bijna met verlof, nog twee kleine weken werken en dan is het zover! Het kan gewoon over een week of 5 al zover zijn, zo bizar! Krijg wel wat meer pijntjes in de rug maar nog steeds loopt verder alles vrij soepel. De kleine meid ligt alleen nog wel met haar hoofd omhoog dus we moeten nog een liggingsecho afwachten of ze nog gaat draaien...
     
  9. sjallie

    sjallie Actief lid

    29 jul 2018
    380
    437
    63
    Vrouw
    Zo, ik heb ook al even niet meer mee gelezen... zo ontzettend druk.. de vorige keer was het weer negatief, maar we hebben allebei de tegenslag een beetje zelf en op een gekke manier moeten verwerken omdat ik 14-16 uur per dag werkte en vaak ergens anders sliep en op andere tijden ook. Dus dat heeft ons wel een beetje gesloopt, maar uiteindelijk wel achter ons gelaten gelukkig. Nu gisteren hadden we ineens een positieve ovulatietest, zo'n 16 dagen na de eerste menstruatie dag. Dat is vrij normaal, maar voor ons is dat gek omdat ze al vanaf oktober ongeveer zo'n drie weken er tussen heeft zitten. Dus op de een of andere manier heb ik ineens een heel goed voorgevoel of zo. Maar goed, dat is dus maar een gevoel. Anyway... vanmiddag hebben we de iui gehad, vanavond starten met de utro en dan is het weer twee lange weken wachten... dit moet 'm zijn!

    @Kanne2015 wat spannend voor jullie! ben heel benieuwd hoe het gesprek gaat.
    En @Lalalaura hoe is de status nu bij jou, ik heb het niet helemaal meer gevolgd...
    @Flexi bijna met verlof! Ook spannend!
     
  10. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    @sjallie Ik hoop super hard met je mee!!! Zou zooo fijn zijn!

    Er is hier ook niet super veel te volgen. We moeten wachten tot de 11e. Dan horen we of de dokter nog een alternatief plan heeft de tweede ivf door te zetten... Anders is het klaar...
     
  11. Kanne2015

    Kanne2015 Lid

    14 nov 2018
    33
    14
    8
    Vrouw
    @Flexi ik denk dat het een kliniekdonor wordt. Vooral mijn vrouw vindt het idee van een bekende donor niet prettig, zeg maar echt van begin aan te weten wie de donor is en mogelijk dan ook gelijkenissen ziet tussen kind en donor. Kan me voorstellen dat dit confronterend en pijnlijk kan zijn.
    Ben heel benieuwd naar het gesprek. Ik weet niet of we echt iets te kiezen krijgen of of we het met een donorvorstel moeten doen. Ben benieuwd, maar vertrouw erop dat het allemaal goed komt. En volgens mij is het mogelijk dezelfde donor te krijgen voor een tweede kindje omdat ze de regels veranderen van aantal kinderen per donor naar aantal gezinnen die een donor mag helpen begreep ik.
     
  12. Stier86

    Stier86 Niet meer actief

    Hoi dames,

    Ik ben hier al heel lang niet geweest. Wel af en toe meegelezen.

    Kanne, ik zag dat jullie binnenkort intake bij het mck hebben. Wat betreft kliniekdonor; zij zoeken een donor die qua uiterlijke kenmerken overeen komt met de meemoeder. Aan jullie dan de keuze om met dit voorstel akkoord te gaan of om ze verder te laten zoeken. Het klopt dat de regels zijn veranderd en dat nu het maximum aantal gezinnen leidend is ipv totaal aantal kinderen. Op die manier kunnen wij alsnog gebruik maken van dezelfde donor.

    Vorig jaar januari begonnen we met het traject voor een tweede kindje. Waar mijn vrouw destijds binnen no time zwanger was, lukte het nu maar niet. Na 9 mislukte iui’s wisten wij eind maart van dit jaar dat de volgende stap ivf zou zijn. Hier zijn we een maand geleden mee gestart. 2,5 week geleden de punctie gehad. 2 weken geleden de terugplaatsing. En afgelopen dinsdag, na 1,5 jaar, hadden we eindelijk een positieve test! We zijn heel blij en tegelijkertijd hopen we heel erg hard dat het goed blijft gaan.
     
    denanja, Flexi en Vulpen vinden dit leuk.
  13. Vulpen

    Vulpen Fanatiek lid

    30 jul 2014
    2.608
    3.080
    113
    @Stier86 Oooo ik ga zo hard voor je duimen, wat fijn dat er eindelijk een positieve test is!

    @Flexi Trek je het nog, met het warme weer?

    Hier gaat het wel goed. Papiertje heeft al wekenlang last van oorontstekingen/een loopoor maar na 2 antibiotica-kuren lijkt het eindelijk wat beter te gaan. En Paperclipje is alweer 4 maanden :)
     
    Stier86 vindt dit leuk.
  14. Flexi

    Flexi Actief lid

    12 apr 2016
    302
    294
    63
    Vrouw
    @sjallie Weer op het wachtbankje, spannend! Ik duim met je mee!

    @Kanne2015 en @Stier86 in het UMC Utrecht is die regel inderdaad ook veranderd naar het aantal gezinnen. Wij willen ook heel graag een tweede kindje van dezelfde donor, moet alleen nog even kijken of ik hier binnenkort dan speciaal iets voor moet doorgeven of zo... Ik stuur de vraag wel mee met het geboortekaartje, haha!

    Ik heb vandaag mijn eerste verlofdag! Heel gek idee. Het is zo hectisch op het werk dus waar ik het aan de ene kant naar uitkeek om even vrij te zijn, vind ik het ook lastig om alles in de hectiek achter te laten. Gelukkig zijn mijn collega's allemaal heel lief voor me geweest en ben ik gisteren op mijn laatste dag echt verwend met een versierd bureau en cadeaus. Onwijs leuk!

    Fysiek wordt het wel wat zwaarder nu (mag ook wel - nog 4 weken :eek:) wat ik vooral merk aan langere stukken lopen en omdraaien in bed. Heb best wel veel last van mijn onderrug, maar over het algemeen ben ik nog aardig fit en doe ik eigenlijk alles nog.

    Wat betreft de kleine meid: ze ligt helaas nog steeds in stuit constateerden we vorige week bij de echo. Aanstaande woensdag dus een handmatige versie op de agenda staan. Dat is nog even spannend...
     
  15. sjallie

    sjallie Actief lid

    29 jul 2018
    380
    437
    63
    Vrouw
    @Stier86 voorzichtig gefeliciteerd! Hopelijk blijft het goed gaan en heb je straks een mooie eerste echo en verder... ik duim met je mee!

    @Flexi dat hoor ik vaker dat het aan de ene kant gek is omdat je ergens voor een langere tijd uitstapt, waar je intensief mee bezig bent geweest, maar aan de andere kant ook wel weer fijn dus. Even afkicken denk ik gewoon. Lekker gaan genieten van je verlof en de rustmomentjes die je nog kunt pakken.

    @Lalalaura sterkte as dinsdag! Duim ook met jou mee!

    Bij ons vandaag dpo6. Vrouwlief had gisteren verhoging en vandaag (zonder paracetamol) koorts. Geen idee of dit iets met de iui etc te maken heeft of gewoon toevallig. Ik probeer er maar niks van te denken want ik maak mezelf anders helemaal gek. Volgend weekend maar testen en dan zullen het weten (hoop ik).
     
  16. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    sjallie vindt dit leuk.
  17. denanja

    denanja Fanatiek lid

    18 nov 2013
    3.636
    203
    63
    Weert
    de tijd gaat snel zeg! wat fijn dat je niet zoveel pijntjes hebt :) en ja ze moet nog wel even gaan draaien ja :).
    Geniet van je verlof!!!

    bij onze kliniek kon je ook geen match zelf uitkiezen. je kon wel wensen opgeven. maar die hadden wij eigenlijk niet. iig niet anders dan dat zij al standaard hadden. beide kids lijken op mij dus dat vind ik dan wel weer leuk. de jongste het meest, krijg dat elke week wel van iemand te horen haha

    spannend zeg! ik ga duimen!

    @Lalalaura succes morgen! ik duim en ben benieuwd.
     
  18. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    Vandaag kan ik na best een tijdje weer updaten... Mijn lijf is nipt door de apk gekomen.

    Vorige poging scheen mijn lijf last te hebben van het “leeg follikel syndroom”. Dat schijnt soms random voor te komen, en bijna nooit twee keer achter elkaar (dat is mooi dus!)
    Tenzij er een fout in mijn dna zit, maar dat is onwaarschijnlijk door de eerste twee positieve testen. Domme pech dus.

    De dokter heeft de handleiding er de afgelopen weken even bij gepakt en ze gaan komende maanden nog wat sleutelen. Ander plan dus. Het komt niet zo vaak voor, dat vinden ze leuk... Ik niet natuurlijk, maar voor hen ben ik nu een “projectje”. Dus ze wilden alles op alles zetten om de omstandigheden zo gunstig mogelijk te maken..

    -Andere hormonen (weer menopur i.p.v. puregon)
    -Niet aan de pil vooraf
    -Ook bij overstimulatie pregnyl, naast de gonapeptyl. Kans bestaat dat ik niet goed “liep” op de gonapeptyl. Een beetje alsof ze euro95 in een diesel wilden gooien...
    -pregnyl moet in mijn armspier i.p.v. buik
    -Proberen te voorkomen dat het zetten van de gonapeptyl of pregnyl op zaterdag valt. Zodat ze extra bloed kunnen prikken of het werkt en de timing goed gaat zijn.

    De eerste IVF poging, mogen we zien als poging 0. De verzekering ziet een IVF poging pas als poging bij een geslaagde punctie. De doktoren geven nu aan dat 0 rijpe eicellen geen geslaagde punctie is.

    Nu wachten op mijn menstruatie, over een week of 2-3 en dan meteen starten!
     
  19. sjallie

    sjallie Actief lid

    29 jul 2018
    380
    437
    63
    Vrouw
    @Lalalaura wat een verhaal zeg! Maar volgens mij heb je goede hoop en dat mag ook wel!

    @Stier86 wanneer hebben jullie de eerste echo?

    Wij zitten op dpo9 vandaag (dinsdag 11-6) en ik vind het weer allemaal lekker verwarrend. Om een of andere reden had ik de dag van de positieve lh-test al een heel positief en hoopvol gek voorgevoel. En afgelopen weekend weer een sterk kriebelend gevoel. Dat zegt natuurlijk helemaal niks maar het geeft me heel veel hoop, wat misschien dus weer onterecht is. Anyway... mijn vrouw heeft sinds zaterdag temperatuursverhoging zonder zich echt ziek te voelen. Ze voelt zich ook niet helemaal fit, maar niet grieperig of zo. Ze heeft ook af en toe last van wat buikkrampjes. Vandaag weer 38 graden. Ze heeft vandaag wel wat paracetamol genomen en daardoor zakte het wel iets.
    Ik heb geen idee wat het is, maar ik ga natuurlijk weer helemaal speculeren en connecties proberen te leggen en dingen proberen te verklaren, maar daar maak ik mezelf uiteindelijk alleen maar gek mee. Ik heb wel nog steeds een soort can zenuwachtig kriebelend gevoel...
     
  20. sjallie

    sjallie Actief lid

    29 jul 2018
    380
    437
    63
    Vrouw
    TESTDRANG HIER!!
     
    denanja en veela vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina