Gastvrijheid

Discussie in 'De lounge' gestart door DQueen, 10 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    9 jun 2014
    1.312
    1.192
    113
    Je bent niet net nieuw, je bent hier weer maar dan onder een andere naam.
    Weer hier om te rellen? Prima veel plezier!
     
    Nellie4, NiVa0230, Aszz en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. AnnemarieK77

    AnnemarieK77 Actief lid

    6 jun 2019
    324
    489
    63
    Vrouw
    ??? Pardon ?
    Waar gaat dit over?
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Wat verwacht je dan? Bent hier net, loopt alleen te klagen en als het antwoord niet is wat je wilt horen plaats je domme smiley's.
     
  4. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Zucht... sommige mensen werken thuis... Zucht..
     
  5. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik ben dus het type die dan laat vallen thuis waar ze mee bezig is voor onverwacht bezoek en daar heb ik mezelf mee want wat ik dan laat vallen moet alsnog in de avond gedaan worden.
    Mijn zus is daarin het tegenovergestelde die zegt gewoon aan de deur tegen onverwacht bezoek sorry ik ben bezig het komt me niet uit (dat vind ik dus echt ongastvrij) daarintegen vind ze mij weer gek dat ik door voor mijn gevoel gastvrij te zijn zelf tot diep in de nacht soms moet doorwerken om dingen af te krijgen.
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Ja, ik snap beide kanten wel. Ik zou zelf het ook niet kunnen om iemand de deur te wijzen , maar mijn man zou dat wel doen als hij thuis zou werken bijvoorbeeld, heeft daar dan echt geen tijd voor en dat snap ik ook (familie uitgezonderd).
     
  7. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Maar dan is hij aan het werk dus dat is logisch. Als ik bij iemand aan zou bellen en diegene zegt sorry ik vind het leuk dat jullie komen maar ik ben nu aan het werk of het komt niet uit ivm sport van een kind o.i.d. heb ik daar alle begrip voor.
    Maar als iemand gewoon thuis is en mij zou weigeren omdat diegene anders de badkamer niet kan schoonmaken bijvoorbeeld, dan zou ik dat wel raar vinden.
     
    amdaa en AnnemarieK77 vinden dit leuk.
  8. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ligt er ook wel een beetje aan wie er naar binnen komt lopen, tegen sommigen waarvan ik weet dat ze uren blijven plakken zeg ik na wat kletsen en drinken sorry maar was bezig met... ik moet nu echt verder anders ben ik vanacht nog bezig. En bij anderen waar ik het zelf super gezellig mee vind denk ik ach ik heb het ervoor over om vanavond tot laat door te werken.
     
  9. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Maar moet diegene dan een reden geven waarom ze je weigeren?
    Ik weiger niemand, zou hoogstens zeggen na wat drinken en kletsen dat ik echt verder moet met wat ik bezig was. Maar het kan zijn dat op het moment dat iemand binnenstapt ik bezig ben met de badkamer soppen en daarna gepland heb te werken. Voor diegene lijkt het dan dat ik na dat uurtje kletsen en wat drinken geen tijd meer voor ze heb omdat ik verder wil met mijn badkamer maar in werkelijkheid zit er na die badkamer nog een planning voor die dag die ook bestaat uit werken.
     
    AnnemarieK77 vindt dit leuk.
  10. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    #70 Strandbal, 11 jun 2019
    Laatst bewerkt: 11 jun 2019
    Nee helemaal niet. Ik probeer alleen te zeggen dat het ook aan de context ligt waarom je iemand weigert binnen te laten. Als ik bij jou koffie heb gedronken en jij zegt tegen mij sorry ik vind het gezellig maar ik moet nog even door is dat toch heel anders dan als je aan de deur komt en je direct al word afgewezen (tenzij je het dan niet kan) En wat jij dan verder te doen hebt moet je zelf weten.

    Als ik een dag thuis ben en iemand komt aan de deur, dan ga ik iemand niet weigeren omdat ik eigenlijk niks te doen heb behalve wat huishouden. Als ik wel wat te doen heb dan zou ik zeggen ja je mag wel komen maar ik moet zo en zo laat weg of wat doen.
     
    AnnemarieK77 en DQueen vinden dit leuk.
  11. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    En als je gewoon een dag even wil niksen, bijkomen? Ik heb oprecht niet altijd zin in bezoek, soms wil ik gewoon even een boek kunnen lezen...
    Ik zou iemand dan niet weigeren overigens, maar achteraf wel geïrriteerd zijn dat dat lezen me door de neus is geboord...
     
    Shakes, suus1983 en DQueen vinden dit leuk.
  12. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Oh op die manier snap ik je, zo had ik het niet bekeken omdat het niet eens in me opkomt iemand aan de deur al weg te sturen en iedereen hier dus altijd via de achterdeur binnenstapt dus al zou ik willen ik kan mensen niet eens weigeren om binnen te komen.
     
  13. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Oh dat heb ik ook weleens hoor, dat ik me instel op een luie avond/dag in mijn huispak en er dan visite komt. Soms baal ik op het moment wel even maar achteraf is het dan toch vaak wel gezellig.
     
  14. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Qua onverwachts bezoek ontvangen niet echt. Ons huis is niet altijd op orde en niet alles is aangevuld (zoals koekjes, frisdrank,..). Zo is mijn schoonbroer eens onverwachts bij ons binnengekomen, sindsdien heeft ie dat niet meer gedaan :rolleyes:
    Als het aangekondigd is, dan doen we wel ons best. Alles opruimen, nog eens stofzuigen (zeker de zetel met onze altijd verharende hond) en zorgen we dat er wat te drinken/eten is. Ik ga nooit bezoek weigeren, tenzij we iets gepland hebben, dan kunnen ze rond die tijden komen.

    Ik doe mijn best, maar ik denk dat onze organisatie ergens fout loopt :roflmao:
     
  15. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.254
    7.820
    113
    Gelderland
    Gelukkig komt hier bijna nooit iemand onaangekondigd. Daar raak ik echt geïrriteerd van. (Ligt er wel een beetje aan wie het is ;) ) Mijn schoonouders hadden/hebben daar een handje van.
    Vroeger kwamen ze wel eens rond 10.00 op zondag ochtend. Zat ik dan bhloos aan de keukentafel :| gelukkig doen ze dat niet meer!
    Wel nog doordeweeks op onmogelijke tijden, bedtijd of net uit school.. dan vliegen de jongens alle kanten op, moet ik veel doen.. super vervelend.

    Gastvrijheid staat voor mij gelijk met welkom voelen en me thuis voelen. Dat staat niet voor eten en drinken maar een ontspannen gevoel.
    Dat heb ik maar bij een paar mensen nu ik erover nadenk.

    Ik zelf ben niet zo gastvrij helaas. Mijn man gelukkig wel!!
    Ik leer het wel ;) ik moet mezelf altijd even ergens overheen zetten. Schakelen dat mijn dag anders loopt..
    Maar met geplande afspraken zal ik altijd gastvrij zijn. Iedereen mag zich hier thuis voelen, overal komen en aanzitten. Voeten op de bank, verwarming hoger of lager zetten, drinken of eten pakken dat maakt me echt niks uit.
     
    DQueen vindt dit leuk.
  16. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Mijn schoonvader heeft daar op zondag ochtend ook een handje van voor 10.00 uur al binnen te stappen. Gelukkig is zondag mijn uitslaapdag en als ik hem dan hoor en er geen zin in heb blijf ik wel extra lang liggen. Dat is het enige moment dat ik niet gastvrij ben op zondag ochtend voor 12.00 uur.
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  17. Want2beAmom

    Want2beAmom Fanatiek lid

    9 feb 2018
    1.088
    668
    113
    Vrouw
    Ik heb echt een hekel aan onverwacht bezoek. Het is dan ook zo erg, dat als de deurbel gaat en ik niemand verwacht, ik de deur gewoon niet open maak. Ben gesteld op onze/mijn eigen tijd haha. Ik zal zelf dan ook nooit ergens onverwacht op bezoek gaan.

    Als ik weet dat er bezoek komt, trek ik wel alles uit de kast om die persoon zo welkom mogelijk te laten voelen. Laatst had een vriendin nog niet gegeten toen ze hier naar toe kwam (uur rijden), dat wist ik niet.. Maar ga dan toch wel een maaltijd voor haar bereiden. Eten, drinken en lekkers hebben wij meestal wel genoeg in huis. Zijn zelf ook wel erge Bourgondiërs :p
     
    DQueen vindt dit leuk.
  18. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Ik ben introvert en ik vind bezoek echt gezellig, mits ze de deur niet plat lopen, op tijd wieberen en zelf een beetje op hun kinderen letten.
    Verder ben ik in die tijd wel een goede gastvrouw hoor qua verzorging van mijn gasten. Met onverwacht bezoek heb ik meestal geen probleem.
    Als ik al andere afspraken heb, dan houdt het wel op. Mijn man werkt ook een dag thuis in de week. Hij wil met (onverwacht) bezoek best even koffie meedrinken, maar dan moet hij toch echt weer aan de slag.
     
  19. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.381
    8.487
    113
    Zolang ik van tevoren weet dat iemand langs wil komen ben ik ontzettend gastvrij :D
     
    Salentein vindt dit leuk.
  20. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.278
    2.178
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Ik denk dat wij heel gastvrij zijn.

    Wanneer ik weet dat er bezoek komt zorg ik dat er in huis is wat zij lekker vinden, zorg dat er eten is zodat ze mee kunnen eten enz.

    Spontaan bezoek kan hier ook altijd, maar kan het zijn dat mijn huis een zooi is ofzo. Ja jammer dan. Moet ik mogelijk eten of drinken bijhalen of heb ik niet exact hetgeen in huis wat men wil, maar ja daar kan ik niets aan doen.

    Iedereen is altijd welkom en pas me daar wel aan aan. Al heb ik er niet altijd zin in. Ik zou nooit zomaar iemand de deur wijzen, tenzij we echt weg moeten. Tja dan is het niet anders, maar voor de strijk, was, stofzuigen of wat dan ook echt niet.
     

Deel Deze Pagina