Wga uitkering wordt Iva en zwanger.

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door ceresita, 11 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ceresita

    ceresita Actief lid

    25 jan 2011
    148
    127
    43
    Vrouw
    Rotterdam
    Goedendag,

    Ik heb momenteel een wga uitkering welke een iva uitkering wordt.
    Ik ben 31 weken zwanger en vraag me af of ik recht op een wazo. En waar ik dat dan aanvraag, want kan dit online niet vinden. Ik zie alleen de aanvraag bij een ww uitkering. Moet het daar? Heeft mijn zwangerschap invloed op mijn iva uitkering?
     
  2. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Beste ceresita,

    Alleen als je een loongerelateerde WGA-uitkering hebt, op het moment dat jouw verlof ingaat, kan je een WAZO-uitkering bij ons aanvragen.

    Jouw verlof gaat dan in tussen de 4 en 6 weken voorafgaand aan jouw uitgerekende datum. Je kan jouw aanvraag 4 tot 2 weken voor jouw eerste verlofdag in orde maken door op werkdagen tussen 8 en 17 uur met ons te bellen via 088 898 9294.

    Het is in jouw situatie dus belangrijk om vast te stellen vanaf wanneer jouw verlof zou kunnen ingaan en welke uitkering je op dat moment hebt, om te zien of je recht hebt op WAZO.

    Heb je op dit moment al een IVA-uitkering, dan hoef je geen WAZO aan te vragen. We worden dan wel graag door jou op de hoogte gesteld van jouw zwangerschap door middel van een wijzigingsformulier. Jouw zwangerschap heeft geen invloed op de hoogte en/of duur van jouw IVA-uitkering.

    Met vriendelijke groet,
    Wieger
    UWV Webcareteam
     

Deel Deze Pagina