Idee voor webshop: wat vinden jullie?

Discussie in 'De lounge' gestart door julia80, 12 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.460
    2.276
    113
    Ik ben de laatste tijd heel veel haar accessoires gaan naaien. Ik heb scrunchies en haarbanden gemaakt. Met name op het gebied van scrunchies vind ik het aanbod wat ik zo zie online en in de winkels vaak vrij ingetogen.
    Ik ben aan het overwegen om een webshop hier in te beginnen. Ik heb een fotocollage gemaakt van de scrunchies die ik nu heb en eentje met de haarbanden; van dat laatste heb ik nog wat minder gemaakt maar daarvan heb ik ook het idee dat het aanbod wel erg groot en gevarieerd is.

    Ik ben benieuwd naar jullie mening, zou je overwegen om hier iets van te kopen? En waarom wel/niet. Wat betreft de prijs kan ik natuurlijk niet zo laag gaan zitten als een Kruidvat omdat het hand gemaakt is, zou je iets meer ervoor willen betalen of niet? Ik ben benieuwd naar jullie mening, wel diplomatiek brengen alsjeblieft bedankt!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    bosi333 en MamaSelina vinden dit leuk.
  2. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    eerlijk? Ik vind dat je er mee word doodgegooid. Ik zit in een fb groep met dames die zelf haarassecoires maken (ik maak namelijk alles zelf voor dochter) en daar word maar geklaagt dat ze de prijzen moeten laten zakken naar bijna kostprijs omdat ze er anders niet vanaf komen. Helemaal de dames die het netjes via de kvk doen en btw af moeten dragen hebben het zwaar ermee. Er is overal in de buurt wel iemand die nieuwe ideeen namaakt en onder jouw prijs gaat verkopen. Dus als hobby voor je eigen kinderen heel leuk, als winstgevende webshop naar mijn idee niet haalbaar.
     
    Syane, Roanna, GroeneBomen en 5 anderen vinden dit leuk.
  3. Celika

    Celika Fanatiek lid

    15 jul 2013
    1.893
    381
    83
    Vrouw
    Dicht bij de zee
    Ook ik zit in een Facebook groep waar het voornamelijk om merkkleding gaat en dames er bijpassende haar accessoires bij willen kopen.
    Zie genoeg Facebook groepen met haaraccessoires voorbij komen en kwa prijs natuurlijk meer dan de winkels.
    Voor de lol erg leuk maar niet winstgevend.
     
    DQueen vindt dit leuk.
  4. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.121
    4.336
    113
    Home
    Nee ik zou het niet kopen handgemaakt of niet
    Je kan alles wat je op de foto ziet ook bij bv aliexpress kopen oid en dan een stuk goedkoper en denk daarom dat het niet goed zal lopen en je weinig winst zal maken
     
    DQueen vindt dit leuk.
  5. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    Er zijn zoveel van dat soort webshops. :eek:

    Ik koop er nooit wat. We gebruiken sowieso geen scrunchies en haarbanden en ik vind de verzendkosten zelden opwegen tegen de kosten van het product (dat inderdaad al duurder is dan bij bv. het Kruidvat - wat overigens logisch is, daar niet van).
     
    DQueen vindt dit leuk.
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Denk niet dat het uit kan. Zou het dan idd eerst via Facebook proberen. Zelf koop ik het alleen als het met de originele stof gemaakt is van de kleding waarbij het moet passen.
     
    DQueen vindt dit leuk.
  7. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.688
    3.469
    113
    Sorry, nee, ik zou ze niet kopen, ze zien er hartstikke leuk uit, dus leuk om voor je eigen dochter te maken of cadeau te geven aan anderen, maar dit zijn bij uitstek dingen die ik alleen zou kopen als ik er in winkels tegenaan loop en ze er voor een spotprijs liggen of zo. Ik weet niet aan wat voor prijzen je denkt, maar ik denk dat het snel te hoog zal liggen, daar zijn ze dan weer niet uniek genoeg voor.
     
  8. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    23 jan 2014
    1.161
    1.325
    113
    Het succes van dit soort dingen zitten vooral in de marketing en PR. Als je een webshop maakt en er voor zorgt dat een paar goede influencers deze dragen/noemen heb je binnen no time een hype. Dan mag een product zo simpel zijn, als het goed gepromoot wordt, is het een succes.
     
    citroenrasp, PenK en DQueen vinden dit leuk.
  9. Waterlelies

    Waterlelies Niet meer actief

    Wat leuk gedaan! Je maakt hele leuke dingen, maar ik denk dat je in de knoei gaat komen met je verkoopprijs. Er zit veel werk en tijd in, maar ik denk dat de afnemers eerder kiezen voor minder exclusief en goedkoper.
    Maar wie weet heb ik het helemaal mis en hangen die van jouw straks ook wel in de drogisterijen of boetiekjes ;) Als het passie is en je wil er verder mee dan zou ik het proberen. Ik zou wel goed kijken naar je prijs.
     
  10. Oona

    Oona Actief lid

    2 jul 2018
    436
    518
    93
    Naast bovengenoemde argumenten vraag ik me af wat je gaat doen als dit product niet meer populair is. Het is niet echt iets wat jarenlang hip blijft.
     
  11. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.553
    7.367
    113
    Dit inderdaad, met als bijkomend nadeel dat alles bij de huidige collectie moet passen en zodra de nieuwe collectie er is je met veel haar accessoires blijft zitten.
     
    Celika en DQueen vinden dit leuk.
  12. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Dit idd. Zelf gebruiken we gewone neutrale elastiekjes. En ik denk dat er ook een reden voor is dat het weinig/niet in de winkels te vinden is.. het zal dan wel niet goed genoeg verkopen om er meer ruimte voor te maken. Want als iets heel goed verkoopt zorg je er immers voor dat er genoeg aanbod en ruime keuze is.
     
  13. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.460
    2.276
    113
    Bedankt voor jullie reacties. Oef, het was wel even slikken, maar ik waardeer jullie eerlijkheid en inzichten en ervaringen in hoe deze markt loopt. Op Facebook zit ik zelf helemaal niet meer actief, dus wat daar gaande is weet ik niet.
    @Waterlelies lief dat je het zo positief verwoordt!
    @Manderijntje ik denk dat je helemaal gelijk hebt dat het hem vooral in de PR zit, daar heb ik dan weer echt geen ervaring in

    Een aantal van jullie punten moet ik jullie gelijk in geven, dat het lastig wordt om hier echt wat geld mee te verdienen. De iets langere termijn vind ik niet zo belangrijk, want het is prima om dit één of twee jaar te doen en dan weer wat anders. Sowieso is het een probeersel en kost het met zoiets het weinig investering en kun je het makkelijk even proberen.
    Wel ben ik verbaasd dat jullie zeggen dat je al deze dingen ook ergens anders kan kopen, ik ben zelf namelijk niet zoveel Scrunchies tegengekomen met andere motiefjes, vooral effen. Op Ali-express staat inderdaad veel, maar vooral haarbanden vind ik dat je daar een groot en leuk aanbod in hebt. Wil iemand mij misschien eens een website geven, waar een uitgebreider assortiment op staat? Dat zou me zeker verder helpen

    Ik denk dat ik het wel wil gaan proberen, want ik heb er inmiddels al best veel gemaakt en zoals ik al zei kost het weinig verdere investeringen nog.
    Nu de vraag: Waar zal ik me op richten? Ik neig zelf nu naar de scrunchies en daar allerlei varianten op maken (zoals ook in aangehangen fotos). Andere optie is om het breder te houden en ook haarbanden, knipjes en elastiekjes aan te bieden.

    Wat zouden jullie een redelijke prijs vinden?
     

    Bijgevoegde bestanden:

  14. Waterlelies

    Waterlelies Niet meer actief

    Ik vind scrunchies persoonlijk niet leuk. Misschien als ik een dochter had gehad wel, mocht zij dat dan leuk vinden.
    De haarbanden vind ik wel erg leuk. En tijdloos vooral. Die scrunchies lijken meer een hype. Clipjes, haarbandjes of diademen zie je altijd wel.

    Ik denk, als ik jou was geweest, dat ik naar een leuk boetiekje of kleine kinderwinkel zou gaan en vragen of ik daar wat uit kon stallen. Naast de webshop. Mensen moeten toch kunnen voelen hoe goed je het in elkaar hebt gezet. Dat zou mij tegenhouden bij een online aankoop wat zelf gemaakt is. Hoe goed is die persoon en hoe goed is de kwaliteit van het product.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  15. MrsBucket

    MrsBucket Fanatiek lid

    27 mei 2014
    1.161
    588
    113
    Waar je over na kan denken is de prijs die je ervoor gaat vragen. Wat zijn de kosten van het materiaal? Hoe lang ben je bezig met het maken van 1 scrunchy? Wat zijn de verzendkosten (gaan ze in een enveloppe, brievenbuspakketje, een groter pakketje etc)?

    Stel dat de materiaalkosten 50 cent zijn en je 15 minuten bezig bent met maken, dan kom je met een uurloon van 10 euro uit op 3 euro per scrunchy. Daar zit dan nog geen winst op, maar je moet er nog wel 21% btw over betalen. Kom je dan uit qua kosten? De webshop kost ook nog geld per maand namelijk. Bij Mollie en andere betaaldingen betaal je ook nog transactiekosten. Wat hou je dan nog over en is dat het waard?
     
    bloem82 en Paardenbloem vinden dit leuk.
  16. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik vind persoonlijk effen haaraccesoires ook veel handiger. De gebloemde/gevlekte strikken etc blijven vaak liggen omdat ze niet vaak matchen met kleding (tenzij echt bijpassend gekocht). Daarnaast vind ik het zelf altijd irritant om met dit soort producten nog bijna meer geld kwijt te zijn aan verzending dan aan de producten zelf.
    Ik zou dus in ieder geval proberen het als brievenbuspost te versturen o.i.d.
    Geld wat ik er voor over had zou denk ik €2,95 zijn ongeveer..? Eerste wat in me opkomt, sorry als ik het nu heel lullig laag inschat..
     
  17. Ella1988

    Ella1988 Fanatiek lid

    7 jun 2018
    1.047
    674
    113
    Ik denk dat ik een euro per stuk zou betalen. Maar ik denk dat als je winstgevend wil worden, met alle bijkomende kosten van de webshop en de SEO je wel 4,95 per stuk moet vragen. Ik vind ze wel heel leuk!
     
  18. Viviennee

    Viviennee VIP lid

    31 mrt 2016
    5.581
    3.734
    113
    Amsterdam
    Er zijn ook echt wel mensen die niet bij Ali kopen, zoals ik, maar met dit soort dingen word je inderdaad al doodgegooid.
     
  19. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Ik zou dit zien als een leuke hobby, maar niet als iets waar je echt geld mee gaat verdienen. Je zou ook kunnen kijken od je bij een lokale baby/kinder shop-in-shop een plankje kunt huren. A la Draagkracht. Om eens te zien of je producten verkopen, voordat je een hele webshop gaat maken
     
  20. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.144
    1.940
    113

Deel Deze Pagina