Gestopt met werken na 1 week en nu

Discussie in 'De lounge' gestart door Mylittlepony, 15 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mylittlepony

    Mylittlepony Actief lid

    9 jan 2019
    103
    50
    28
    Vrouw
    Ik ben afgelopen dinsdag gestart met werken. Het werk vind ik geen klap aan maar daar kom ik wel overheen , de manier van dwingen en communiceren gaat mij dan wel te ver en ik heb dus ontslag genomen. Het maakt verder niet uit hoe of wat ik wil alleen zsm weg bij dat zure zooitje! Alleen nu komt het; Ik heb personeel en organisatie gebelt om te vragen bij wie ik het beste kon zijn en die stuurde me toch door naar de planning, die moest ik maar een mailtje sturen dan zouden ze wel bellen. Ik heb dit netjes gedaan maar tot op heden geen antwoord. Dat zou kunnen dat ik nog geen antwoord heb gehad maar ze mailen me al heel de week dus het gaat er bij mij niet in dat ze het niet gelezen hebben. Nu is het alleen zo dat ik nog geen contract getekend heb, niet weet of ik een proefperiode/opzegtermijn of een ik contract met bepaalde/onbepaalde tijd heb etc etc. Er is alleen besproken hoeveel uur, km vergoeding en salaris.
    Het punt is ik moet maandag weer beginnen en daar heb ik dus geen trek in mijn vraag; kan ik dit maken? En daar bedoel ik WETTELIJK mee niet persoonlijk want ze kunnen me roestige reet likken dus het intereseert me ook niet of het "niet zo netjes is" na mijn werkgever. Ik kan hier niet veel van vinden op het internet. Hebben jullie enig idee?
     
  2. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.445
    15.002
    113
    Nabij Utrecht
    Je bent al gaan werken zonder contract ondertekening??
    Dan zit je nergens aan vast zover ik weet.
    Maar.... zij hoeven jou dan volgens mij ook niet te betalen voor de dagen die je daar al wel gewerkt hebt.
    Ik zou het even laten uitzoeken.
    Heeft het bedrijf geen HR afdeling?
     
  3. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.576
    7.190
    113
    Ja volgens mij kan je dit maken. Als je werkgever rechten had willen hebben had hij je een contract moeten laten tekenen. Maar dan nog zat je dan nu in je proeftijd en mag je elk moment beslissen ermee te stoppen. Een mailtje naar personeelszaken lijkt me voldoende, verder moeten ze het dan maar zelf uitzoeken.
     
    DQueen vindt dit leuk.
  4. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Nog nooit meegemaakt dat ze je ergens laten werken zonder eerst een contract te tekenen (en ik heb veel banen gehad en ook bij HR). Je kunt gewoon wegblijven hoor, dat had ook met contract gekund in je proefperiode, alleen denk ik dat je andersom nu ook naar je centen kunt fluiten.
     
    Pepijnn en DQueen vinden dit leuk.
  5. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    In principe is een mondeling contract ook bindend. Alleen ontstaat er vaak discussie over wat er mondeling overeen gekomen is.

    Waarschijnlijk ben je inmiddels zelf ook tot die conclusie gekomen; maar begin dus echt noooooooit ergens voordat je een contract hebt ondertekend.

    Aangezien ze niet op je mails reageren zou ik er vandaag nog een sturen en daarin aankondigen dat je er maandag niet bent en dat je vandaag per aangetekende post nog formeel je ontslag zult indienen. En dat dus ook doen.

    Zoals gezegd er is wel een flinke kans dat je kunt fluiten naar je geld. Officieel heb je er recht op maar zie dat recht maar eens te halen als ze niet uit zichzelf betalen. Die strijd zou ik in zo’n situatie niet aangaan.
     
  6. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.576
    7.190
    113
    Maar waarom een aangetekende brief? Een mail is ook aantoonbaar.
    Als er formeel geen contract is wat valt er dan formeel ontslag te nemen.
     
    Zara75, Oona en DQueen vinden dit leuk.
  7. Mylittlepony

    Mylittlepony Actief lid

    9 jan 2019
    103
    50
    28
    Vrouw
    Bedankt voor jullie reacties. Ik heb wel 1 en ander ingevuld, zoals naam bankrekeningnummer etc etc. Maar echt geen contract dat had ik moeten weten. Ik heb er verder ook niet bij stil gestaan. Het is een wijze les voor de toekomst. Dus wel of geen contract ik heb sowieso een proefperiode ondanks dat daar niks van vermeld is?
     
  8. Daphne91

    Daphne91 Fanatiek lid

    5 dec 2013
    2.073
    465
    83
    Vrouw
    Drenthe
    Dit is wel een hele herkenbare situatie.. dit had ik ook exact, een aantal jaren terug. Uiteindelijk hebben ze dus helemaal niks maar laten weten, ook geen telefoontje en ik ook geen geld trouwens. Nu ging het bij mij maar om 2 dagen trouwens.
     
  9. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Jij kunt enkel aantonen dat je de mail verzonden hebt, niet dat zij hem ook ontvangen hebben. Aangezien ze de mail van TS openlijk negeren zou ik het risico niet nemen.

    En zoals ik in mijn vorige post al zei is een mondelinge overeenkomst ook bindend. Die is ook formeel en moet dus formeel ontbonden worden. Nogmaals ik zou gewoon zelf geen risico’s nemen. Die 6 of 7 euro voor een aangetekende brief... en dan weet je zelf in ieder geval dat je er alles aan gedaan hebt om ze te informeren.
     
  10. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Zijn jullie mondeling een duur van de arbeidsovereenkomst overeengekomen? Is daar over gesproken? Pas bij 6 maanden of langer mag/kan er een proeftijd zijn.
     
  11. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.576
    7.190
    113
    Ja een mondelinge overeenkomst is ook geldig, maar ik wens de werkgever heel veel succes als hij daar werk van wil maken. Dat gaat hij natuurlijk nooit doen en dat gaat ook niets opleveren.
    Dus ik weet niet zo goed welke risico's je ziet, wat zou haar kunnen gebeuren volgens jou?
     
  12. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Het cao checken wat daar gebruikelijk is qua proeftijd. Ik kan me op geen enkele manier voorstellen dat je een contract voor onbepaalde tijd hebt gekregen meteen. Daarnaast is een proeftijd van 1 maand heel gebruikelijk op een contract voor bepaalde tijd maar check dat voor de zekerheid nog even in het CAO na. Ik denk zelf dat er geen enkele reden is (op netjes afsluiten maar daar gaat het je nu niet om) om maandag nog terug te gaan.
    Heb je je ontslag officieel schriftelijk / per mail bij je leidinggevende en/of P&O ingedient? Zo nee zou ik dat nu nog even doen en daarmee is het dan klaar. De werkgever heeft er ook niets aan tijd en energie in inwerken te steken terwijl ze weten dat je stopt en geen motivatie meer hebt.
     
  13. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Nou het feit dat ze haar mail negeren en haar kennelijk wel blijven benaderen zou mij niet lekker zitten. Ik weet niet wat voor consequenties het kan hebben als je daar wel gewoon als werknemer geregistreerd zou blijven staan, daar heb ik geen verstand van. Maar ik zou het voor mezelf gewoon dicht getimmerd willen hebben en geen zin in welles nietes gezeur. Kleine moeite, klein bedrag. Ik zou het wel weten. Maar ze moet het zelf weten natuurlijk!
     
  14. PinkGlitter

    PinkGlitter Actief lid

    30 mrt 2019
    144
    205
    43
    Vrouw
    Zoals eerder aangegeven door een ander, kan er pas bij een bepaald contract van meer dan 6 maanden (dus vanaf 6 maanden + 1 dag) een proeftijd zijn. Mocht je dit vragen i.v.m. Aanvraag ww-uitkering moet je wel kunnen aantonen dat dit schriftelijk overeen gekomen is, als ze hier naar vragen.
     
  15. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.411
    1.253
    113
    Vrouw
    Je hebt ontslag genomen in je proeftijd, dat kan en mag gewoon echter zou ik dit niet per e-mail doen tenzij je daar een bevestiging van ontvangt. In jouw geval dus niet dus zou ik een aangetekende brief sturen.
    Denk niet dat je ergens aan vast zit maar zou het wel doen, you never know wat ze van plan zijn en dan kun je altijd aantonen dat je ontslag hebt genomen.
     
  16. Mylittlepony

    Mylittlepony Actief lid

    9 jan 2019
    103
    50
    28
    Vrouw
    Nee hier is niks van besproken. Het ging eigenlijk zo: gesprek binnen 10 minuten aangenomen, wat gegevens ingevuld en zodra ik mijn VOG binnen gekregen had deze samen met mijn paspoort te brengen. Ik ga er vandaag nog een netjes mailtje tegen aan gooien en dan hoor ik wel wat de bedoeling is. En als ze weigeren uit te betalen dan zijt het zo, liever dat dan nog een maand hier zwaar tegen mijn zin in blijven.
     
  17. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Klinkt sowieso niet als een bedrijf waar ik zou willen werken, maar jij hebt geen contract getekend en anders zou je sowieso in jouw proeftijd zitten en mag je dus gewoon ontslag nemen.
    Maar als ze jou maandag verwachten is het wel netjes dat ze weten dat je niet meer komt en aangezien ze niet reageren op jouw mail... Heb je ze ook telefonisch geïnformeerd?
     
  18. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.576
    7.190
    113
    @ts Ben wel benieuwd, om wat voor baan het gaat :)
     
  19. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    30 apr 2016
    1.408
    952
    113
    Je kunt je mail wegsturen met zowel een open als leesbevestiging dan heb je tenminste bewijs dat ze het hebben gehad! Verder zit je in je proeftijd nergens aan vast en mag je per direct stoppen. Openbevestiging zien hun ook niet volgens mij...staan ze nog voor ... als ze zeggen dat ze niks ontvangen hebben, had ik laatst ook met iemand op het werk :D
     
  20. Mylittlepony

    Mylittlepony Actief lid

    9 jan 2019
    103
    50
    28
    Vrouw
    Telefonisch zijn ze niet bereikbaar alleen via mail. Behoorlijk vervelend dus. Het is een baan in de zorg dus ik vind het wel heel erg lullig voor de oudere mensen die weer iemand anders krijgen, maar stuk voor stuk bij wie ik deze week geweest ben, die zijn of gestopt of gewoon niet meer op komen dagen dus dat zegt eigenlijk al genoeg.
     

Deel Deze Pagina