Wel of geen derde kindje... zoo moeilijk

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Boymommy, 15 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Boymommy

    Boymommy Lid

    15 jun 2019
    6
    1
    3
    Vrouw
    Hallo allemaal,

    Mijn man en ik hebben 2 fantastische jongens van 3 jaar en 5 maanden. Meteen na de bevalling zei ik tegen mijn man dat ik voor mijn gevoel echt nog niet klaar ben met kindjes te krijgen. De wens voor een derde kindje is net zo heftig als toen bij de eerste.

    Maar er zijn een aantal zaken waardoor ik twijfel:
    - auto... het past niet in onze auto. We zouden dan al moeten gaan kijken voor een nieuwe auto en we hebben wel spaargeld.. maar dat is denk ik nooit genoeg om een andere auto te kunnen kopen.
    - slaapkamers... ons huis heeft maar 3 slaapkamers die op dit moment allemaal bezet zijn. Ik zou dan de 2 jongens bij elkaar op de kamer moeten leggen maar ideaal is het gewoon niet..
    - omgeving... er is al vaak genoeg gezegd 2 is wel genoeg toch of je gaat toch niet voor een derde ik zou dat in ieder geval niet doen. Alsof een derde kindje er niet toe mag doen.

    Het ene moment denk ik het is eigenlijk ook wel helemaal goed zo. 2 gezonden jongens wat wil ik nog meer. Maar andere moment wil ik het zo ontzettend graag maar dan voel ik me hier zo ongelukkig om door bovenstaande bezwaren.

    Herkent iemand zich erin
     
  2. Pioenroos92

    Pioenroos92 Fanatiek lid

    28 jul 2014
    1.961
    1.463
    113
    Vrouw
    Noord-Holland
    Hee! Wij hebben deze "periode" ook ondergaan...We hebben een half jaar afstand genomen van de wens en dat het er weer eens over hebben..

    Inmiddels zijn wij een half jaar verder en zie mijn onderschrift:rolleyes: Er waren tal van redenen om niet voor een derde wonder te gaan. Maar niks overtrof onze wens voor nog een kindje.

    Succes meis:thumup:
     
  3. vita

    vita Bekend lid

    18 jul 2007
    810
    3
    18
    utrecht
    Oh zeker herkenbaar! Bij ons ligt het alleen nog wat anders, omdat de kids al 8&6 zijn, en ik 40 word dit jaar. Ik merk dat ik
    “ te oud” begin te worden.. althans.. dat voel ik niet zo, maar om weer “ overnieuw” te beginnen, telt het klokje wel. En...mijn partner wil eigenlijk geen derde. Hij vind het goed zo. Maar ik...ik blijf de wens houden, ondanks 100 redenen om het niet te doen, zou het ooit weggaan?
    Ik wens jou veel succes met de keuzes. Geef het nog even de tijd, misschien kun je dan ervaren wat het gevoel doet. De jongste is nog klein, toch?
     
  4. Rian89

    Rian89 Fanatiek lid

    13 jul 2013
    3.106
    2.347
    113
    NULL
    NULL
    Heel herkenbaar....

    Ik wou heel graag, vriend twijfelde, vooral door die praktische zaken.. uiteindelijk heeft het gevoel gewonnen en zie mijn onderschrift! :).
    Alles komt wel op zn plek!
     
  5. Boymommy

    Boymommy Lid

    15 jun 2019
    6
    1
    3
    Vrouw

    De jongste is nog heel klein. Het is ook niet dat ik nu al zwanger wil zijn maar gewoon het gevoel al hebben nog niet klaar te zijn. Ik zelf ben wel jong ik ben 25.

    Wat betreft het overnieuw moeten beginnen wat je zei lijkt mee juist heerlijk haha
     
  6. Boymommy

    Boymommy Lid

    15 jun 2019
    6
    1
    3
    Vrouw
    Vielen al je zorgen weg toen je positieve test in handen had?
     
  7. Rian89

    Rian89 Fanatiek lid

    13 jul 2013
    3.106
    2.347
    113
    NULL
    NULL
    Ja eigenlijk wel! Zo van, alles komt goed! Dit is zó gewenst.
    Helaas was het een bbz, de eerste keer dat ik zwanger werd. En toen dat mis ging, werd de wens alleen maar nóg groter en vielen alle bezwaren weg.
     
    Hadassa vindt dit leuk.
  8. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.748
    15.178
    113
    Heel herkenbaar die twijfels. Alles is zo ingesteld op twee kinderen maar met een derde wordt het toch wat meer passen en meten ;)
    Wat betreft slaapkamers en de auto valt er vast wat op te lossen. Wat betreft je omgeving: nou en. Eerlijk, hoe veel of weinig kinderen je ook hebt, er zal toch wel een mening over zijn. Als het voor jullie goed voelt; gewoon doen.

    Hier geen problemen wat betreft vierde slaapkamer en auto, dus wij hebben besloten er voor te gaan. Deze keer wel met wat meer leeftijdsverschil, dus nu aan het aftellen tot het einde van de zomer en we er weer voor gaan...
     
    meintje en nizzie86 vinden dit leuk.
  9. Ocean83

    Ocean83 Bekend lid

    13 mei 2015
    731
    82
    28
    Ook herkenbaar, vooral mijn man twijfelde lange tijd. Het gevoel heeft het gewonnen en ik ben nu alweer op de helft van mijn 3e zwangerschap :)

    Bij ons was de omgeving geen overweging, het is ons gezin, dus daarin ga ik geen rekening houden met wat iemand anders er van kan vinden :thumup: (iedereen reageerde trouwens heel positief op het nieuws :D).
     
  10. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Herkenbaar. Bij ons was alleen de auto een 'probleem'
    We hebben 3 slaapkamers maar op zolder mogelijkheid voor 2 slaapkamers erbij, dus aangezien we nu ons 3e kleintje verwachten gaan we die binnenkort verbouwen en die auto komt er ook wel.
    Er zijn best betaalbare auto's waar 3 stoeltjes in kunnen :)
     
  11. Kleinmuisje321

    15 nov 2018
    81
    60
    18
    Vrouw
    Hier was het dan niet gepland maar uiteraard wel welkom.

    Wij hebben een soort gelijke situatie, behalve de auto dan. We hebben gelukkig een grote goede station.

    Ons huis echter wel, 3 slaapkamers. Voorheen sliepen wij op de grote zolder en onze meiden op de 2 kamers op de eerste verdieping.

    Nu liggen de meiden samen op zolder. Zelf een bed gebouwd, ze hebben dan wel maar 1 kamer maar zodra ze in bed liggen zien ze elkaar niet. Stukje privacy voor ze.

    En dit hield me ook echt tegen maar wat ben ik blij dat we dit gedaan hebben. De meiden slapen super samen, ze hebben veel plezier en hun band word alleen maar sterker.

    Ik ben ook heel benieuwd hoe het dadelijk is met 3 kinderen onder de 4. Oudste is 3,5 en mn jongste nu is net 2. Maar ach alles komt goed. Het zijn even tropen jaren maar met veel liefde komen we die vast door.

    Probeer praktische zaken niet te zwaar te overwegen. Voor alles is een oplossing dat heb ik nu wel geleerd.
     
    Hadassa en Poolvos vinden dit leuk.
  12. Boymommy

    Boymommy Lid

    15 jun 2019
    6
    1
    3
    Vrouw

    Super leuk! Als wij voor een derde zouden gaan is onze oudste ruim 4 dus die gaat dank allang naar school. Dat is over het algemeen dan wel fijn!

    Auto ja wij hebben wel een station maar niet groot genoeg voor 3 stoelen naast elkaar. Pff mss zie ik ook gewoon te veel beren op de weg
     
  13. Emm27

    Emm27 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.801
    351
    83
    Leuk! Wij gaan ook voor een derde. Enige waar ik soms over twijfel is het leeftijdsverschil, mijn oudste is 7,5 op zijn vroegst. En ikzelf word er ook niet jonger op, ben 35.

    Maar hoe leuk is het, nog 1 x zwanger en zo'n mooie baby! Onze omgeving vindt en denkt dat we klaar zijn. We zullen vast opmerkingen krijgen, maar ze kunnen me wat.
     
  14. Joyce2013

    Joyce2013 Fanatiek lid

    28 okt 2013
    4.339
    2.818
    113
    Vrouw
    Medior secretaresse
    Noord-Holland
    Wij willen ook graag een derde, voelen ons nog niet compleet. En buiten dat een groter gezin lijkt ons heerlijk, al die kids later met hun partner aan tafel. Heerlijk die gezelligheid :D! Overal valt wel een mouw aan te passen, en alles komt uiteindelijk we goed.

    Wij hebben ook een station maar niet groot genoeg voor 3 stoeltjes. Die auto komt er wel, kamertje hebben we hij is niet groot en hebben dan geen berging meer. Maar heb liever een huis vol liefde dan een huis vol spullen :roflmao:.

    Wil eigenlijk wachten tot de jongste 2 is maar dat duurt nog zo lang haha! We will see....
     
    Hadassa vindt dit leuk.
  15. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Hier hopen we dat een derde ons gegeven is. Leeftijdsverschil zal tussen de 2e en 3e minder groot zijn dan tussen de 1e en de 2e. Deels herken ik de 'praktische' problemen wel, al hebben wij het geluk dat de 1e al lang niet meer in een stoeltje zit in de auto. Hebben nu nog een huurhuis en als we bijvoorbeeld de zolder verbouwen naar 2 kamers moeten we het bij vertrek terugbrengen in de originele staat.
    Wij zijn toen gaan kijken hoe we dat voor elkaar konden krijgen zonder fysiek iets te verbouwen en hebben besloten dat of wij of de oudste naar zolder gaat en de afscheiding met de kasten wordt gemaakt. Nu is de zolder helft speelruimte oudste en andere deel wasruimte/hobbyruimte. Qua auto mogen we volgend jaar een andere uitzoeken (leaseauto).
    Waar we wel twijfels door kregen is dat zowel de 1e wat problemen heeft achterstand in sociaal emotionele ontwikkeling, gelukkig met de juiste hulp oplosbaar, maar ook de 2e klompvoetje, reflux en voedselallergieen. Maar ook twijfels omdat ik bij de laatste zwangerschap flink HG heb gehad, een post partum depressie (nog onder behandeling) en we er 4,5 jaar over gedaan hebben incl mmm. Toch weegt het niet op tegen onze wens voor een 3e en we hebben beide zoiets wanneer we de sprong daarvoor veel later maken speelt en onze leeftijd mee en wordt het weer een groot verschil na de geboorte om in een ritme te komen. Want heel eerlijk van een kind wat al behoorlijk zelfstandig is (10 jaar) naar een baby is toch wel een heftige omslag zelfs zonder de gebroken nachten.
     
  16. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.574
    1.775
    113
    Vrouw
    Gedeeltelijk herken ik het. Er moest een grotere auto komen (dat werd een Peugeot 5008, best betaalbaar), en al vrij snel een tweede auto (nooit gedacht maar we kregen het echt niet geregeld met één auto) en andere praktische dingen moesten georganiseerd (alles weer aanschaffen, veranderingen in huis, opvang, werktijden aanpassen, vakanties, geld!) maar ons huis was en is groot genoeg dus dat probleem was er niet bij ons.

    Wat me toch wel een beetje tegenvalt is het "weer opnieuw" alles doen. Gebroken nachten,
    voedingsschema's, gespuug, spuitluiers, bergen was, uren met een huilende baby in je armen rondlopen, niets is goed maar wat wil hij dan?
    Maar ook om de haverklap een zieke baby, zit je weer op de hap omdat hij een luchtweginfectie heeft en aan een puffer moet, gezinsleden die ook omstebeurt ziek worden omdat baby alle virussen meebrengt, vrije dagen op, dolle pret allemaal.
    Het is gewoon echt niet altijd leuk en eigenlijk was ik vergeten hoe heftig die eerste jaren kunnen zijn. En dan hebben we het geluk dat we een gezonde, makkelijke baby hebben. Wat als het een huilbaby is, of je te maken krijgt met ziekte of handicap? Daar hebben wij wel heel bewust over nagedacht. Maar je weet ook niet hoe het leven loopt en je kunt niet alles voorzien.. en ik geloof echt in de zin: voor alles is een oplossing.

    Mijn jongens waren 8 en 6 toen ik zwanger was van hun broertje. Ze werden steeds zelfstandiger maar hebben ook hun bezigheden (huiswerk, voetbal, zwemles, feestjes, projecten op school, afspreken, van alles) wat de combi soms heel zwaar maakt. Ook zij hebben zich moeten aanpassen en rekening moeten houden met. Dat doen ze gelukkig met alle liefde en ze zijn gek op hun broertje maar het heeft soms ook wel geknald (ook tussen ons als ouders) en dat is ook logisch. Langdurig slaaptekort is ook gewoon een hel en alle andere bezigheden staan niet stil. En dan hebben we ook nog een boel huisdieren :roflmao:

    Maar deze tijd gaat ook weer voorbij, we doen het zo goed met z'n vijven en er is zoveel liefde, ik zou het echt voor geen goud willen missen.

    Soms kriebelt het voor een vierde maar dan kijk ik naar ons hysterisch drukke leven en denk ik aan mijn verschrikkelijke zwangerschappen en bevallingen.. hell no. Hier blijft het bij. Goed is goed. Maar wat zijn we gezegend!
     
    Annedore en Salentein vinden dit leuk.
  17. dreumesje

    dreumesje VIP lid

    7 jan 2014
    7.308
    1.782
    113
    Vrouw
    Hier heb ik altijd gezegd dat ik 3 kinderen wilde. Mijn partner wilde dit niet, na een aantal jaar kregen we dus in februari dit jaar een verrassing. Ik was zwanger van de 3e, we zagen eerst wel wat beren op de weg. Hoe gaan we dat doen met de auto, slaapkamers enz. We hebben ook niet echt een groot huis. Maar na een tijdje hadden we daar ook de oplossing voor gevonden. De jongens zouden samen op 1 kamer, daar hadden ze al heel veel zin in. We hadden de kinderwagen al in huis en nog wat kleine dingetjes. Maar helaas is de zwangerschap met 14+5 misgegaan. De wens voor een 4e is bij mij nu nog vele malen groter geworden. Partner wil het eerst rustig aan doen.
     
  18. Eveliennn89

    Eveliennn89 Bekend lid

    4 okt 2016
    511
    584
    93
    NULL
    NULL
    Ook heel herkenbaar. Hier 2 zoontjes van 2 jaar en 4,5 maand maar zou ook heel graag nog een 3de willen.
    Voor mijn vriend is 2 wel genoeg dus er zullen nog wel wat gesprekken moeten volgen...

    Huis is hier niet zo een probleem, we hebben nog een zolder waar zeker een kinderkamer van gemaakt kan worden.

    Mijn vriend zijn auto is ook geen probleem, alleen passen in mijn golfje geen 3 kinderstoelen.. En dat zou op termijn wel een probleem zijn omdat de ene de kinderen vaak ergens naartoe brengt en de andere ze moet gaan halen.

    Het enige wat mij soms doet twijfelen is of het financieel wel haalbaar is.. we hebben allebei een goede job, werken voltijds maar hebben een hoge lening die afbetaald moet worden. En nu de kinderen klein zijn is dat allemaal geen probleem, ook niet moest er een derde komen maar ik twijfel dan soms of het allemaal wel gaat lukken wanneer ze groter en duurder worden...
     
  19. Friesin

    Friesin Fanatiek lid

    4 aug 2012
    2.260
    721
    113
    Wij hebben nog 1 embryo in de vriezer waar wij bloed, zweet en tranen in gestopt hebben.

    Over een poosje gaan we een beslissing maken.

    Mijn moederhart zegt ja.. Er is nog genoeg liefde om te geven :)
    Mijn verstand zegt nee.. Komt door het financiële plaatje en praktische dingen.
    Mijn man staat er precies hetzelfde in.

    Ben benieuwd wat er uit komt over een tijdje :)
     
    baby90 vindt dit leuk.
  20. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Als het financiële plaatje (nu en alle kosten in de toekomst) het niet ruimschoots toe laat zou voor mij nog een kindje een no go zijn. Kinderen zijn gewoon duur. Ik zou mijn andere kinderen op dat gebied niet te kort willen doen. En dan heb ik het niet eens perse over een eigen slaapkamer en merklleding e.d. maar zaken zoals opvang/opleiding of bv. een noodzakelijke beugel.
     

Deel Deze Pagina