Tips gezocht voor een zonbestemming!

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Flamingooo, 10 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Ik ben eind juli uitgerekend van ons tweede kindje. Als alles voorspoedig verloopt zouden we graag eind september/oktober op vakantie willen.

    We hebben een dochter die eind oktober 2 wordt. We zoeken een bestemming die niet al te ver vliegen is en leuk voor kinderen. Graag nog wel lekker weer :p en bij voorkeur een hotel mét extra slaapkamer (edit: aparte slaapkamer waar we uiteindelijk allemaal slapen is ook prima, zolang we s avonds maar ergens anders kunnen zitten dan waar zij slaapt) zodat dochter een eigen ruimte heeft. Zoontje is dan nog zo klein, dat maakt niet uit.

    Wie oh wie heeft voor mij de gouden tip? Met mijn Google/uitzoek skills kom ik helaas niet echt ver.
     
  2. TanjaK

    TanjaK Bekend lid

    29 mei 2019
    826
    633
    93
    Vrouw
    Als je 3,5 uur vliegen niet te ver vind, zou in het Golden Sand Hotel bij Chania (Kreta) aanbevelen. Daar hebben ze "luxe" appartementen met een aparte slaapkamer. Vroeger had D-reizen het in het pakket zitten, maar het is ook heel goed mogelijk om apart een vlucht te boeken en direct contact op te nemen met het hotel. Dan kan je ook onderhandelen over een kamer met uitzicht op het zwembad of juist niet.
    Je moet dan wel zelf zorgen voor het vervoer van het vliegveld naar het hotel (ong. 35 euro taxi)

    Het weer is over het algemeen nog heel goed in die tijd. Je moet wel rekening houden met enig lawaai laat 's avonds van gasten die lang bij de poolbar zitten.
    De eigenaar heeft ook heet Golden Sun Hotel dat er vlak bij ligt, maar het is beter om te vragen om een kamer in het Golden Sand hotel.

    Pas op dat je een vlucht naar Chania boekt en niet via Heraklion, want dan is het nog een lange rit met de bus. Ook gaan sommige charter vluchten via Karpathos oid en duurt het veel langer. Transavia heeft op bepaalde dagen rechtstreekse vluchten.

    Het strand is op ongeveer 100m afstand en geschikt voor kleine kinderen. Er zijn restaurantjes en winkeltjes in de buurt.
    Er zijn veel hotels in die buurt, die zeker ook net zo goed zijn, maar heb daar zelf niet geslapen.
    Supermarkt op 10 min loopafstand. Lidl 18 min.
    Bushalte praktisch voor de deur (tot 15 oktober).
     
  3. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    Wat vind je niet te ver vliegen? Wij zijn vorige jaar naar HD Parque Christobal in Gran Canaria geweest. Lekker weer, mooi park voor de kleintjes en soort van huisjes/appartementen dus ruimte genoeg. Wel met pendelbus naar strand maar dat vonden wij niet erg (hadden toen peuter van 3 en baby van 10 maanden)
     
  4. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Wat wij een heerlijke plek vonden met hele jonge kinderen was Moraira in Spanje, aan de oostkust zo ongeveer tussen Alicante en Valencia in. Een heel fijn badplaatsje, geen hoogbouw, wel een beetje toerisme (dus restaurantjes en gezellige terrasjes en zo), maar niet die standaard ‘Britten in bikinitopjes op het terras’-vibe die je in andere Spaanse badplaatsen nog wel eens hebt. Het plaatsje heeft een paar prachtige brede zandstranden, de omgeving is leuk, met veel leuke kustplaatsjes en bergdorpjes, en door de relatieve nabijheid van Benidorm ook op prima afstand van wat grotere attracties als een prachtige dierentuin, een erg leuk dolfinarium en een mooi aangelegd dinosauruspark, die voor je 2-jarige al erg leuk zijn. Je vliegt er in anderhalf uur naar toe (naar Valencia of Alicante), dus dat is ook prettig en de autowegen zijn mooi en goed onderhouden, wat ik persoonlijk - zeker met kinderen - erg fijn vind. Oktober kan in Spanje nog prachtig zijn, maar je kan natuurlijk ook pech hebben.

    Wij hebben 2 keer in de appartementen Realrent Calamora verbleven: http://www.booking.com/Share-V6K4cK

    Wij vonden ze prachtig, het zijn oorspronkelijk koop-appartementen geweest en daardoor dus echt belachelijk groot voor vakantie. Mooi en fris interieur, minstens 2 slaapkamers, ruim balkon en op loopafstand van het boulevard en strand. Vlak voor de deur ligt een groot parkeerterrein waar af en toe een toe een marktje is en, dat vonden onze kinderen helemaal leuk, iedere avond een klein kinderkermisje, met luchtkussens en kleine attracties.
     
  5. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Zoiets ziet er echt top uit ja! Probeerde op tui.nl even te kijken naar prijs enzo maar die raakt in de war als ik twee kinderen onder de 2 invul... met niet te ver vliegen bedoelde ik geen abc-eilanden ofzo. Dit lijkt me prima.

    @TanjaK onder die naam vind ik enkel appartementen. Heb je toevallig een linkje?

    Wij hebben altijd pech :p. Dus ga liever voor iets meer zekerheid haha.
     
  6. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    4 jun 2017
    10.700
    9.344
    113
    Vrouw
    Wellicht is Mallorca of Ibiza ook nog iets, beide ongeveer 2,5 uur vliegtijd.

    Al eens via Eliza was here gekeken? Daar heb je veel kleinschalige hotels/appartementen, inclusief huurauto.
     
    Salentein vindt dit leuk.
  7. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    September 2016 8 dgn naar Mallorca geweest, 7 dgn regen :roflmao: dus die slaan we even over haha :p.

    Ja eliza was here heeft leuke dingen! Maar met twee kleintjes vind ik het gemak van een groter resort ook wel lekker :oops: dat we niet perse wat hoeven zeg maar.
     
  8. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    4 jun 2017
    10.700
    9.344
    113
    Vrouw
    Oh nooo! Ontzettend balen. Ik ben in 2016 ook naar Mallorca geweest, eind augustus/begin september. Maar toen alleen super mooi weer gehad!

    Succes met jullie zoektocht naar een leuke en vooral zonnige vakantiebestemming! :p
     
  9. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Ja wij eind september. Eerste regen sinds 7 maanden :rolleyes:
     
    JosjeM vindt dit leuk.
  10. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    4 jun 2017
    10.700
    9.344
    113
    Vrouw
    Nachtmerrie!:roflmao:
     
  11. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.108
    2.838
    113

Deel Deze Pagina