Legging onder korte jurkjes?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Bellybell, 17 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kipsate

    Kipsate Fanatiek lid

    22 jul 2015
    1.224
    1.240
    113
    Zo komt het dus wel over. Net als andersom dingen verkeerd opgevat worden.
     
  2. Moluks78

    Moluks78 Niet meer actief

    Ik zeg niet dat die mensen onfatsoenlijk zijn. Ik vind billen/bovenbenen laten zien onfatsoenlijk.
    Ik zeg ook dat ik er idd mn gedachten en mening over heb omdat ik juist voor tegenovergestelde kies.
    Maar ook, dat als een ander dat niet doet, dat ze dat zelf moeten weten.
    Ik vind heel veel, vanuit mn christelijke levensovertuiging niet fatsoenlijk.
    Maar dat ik mensen zelf niet fatsoenlijk vindt komt heel zelden voor.
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.808
    32.714
    113
    Ja zo kun je alles rechtpraten natuurlijk en ik vind, vanuit de niet-gelovige kant, ook veel van dingen die gelovigen doen. Maar dat gaat mij niks aan, moet iedereen zelf weten, ga er dus ook geen waardeoordelen aan hangen, wat ik vind dat je wel doet met je onfatsoenlijk.

    Voorbeeld: als mijn dochter vraagt waarom sommigen altijd bedekt moeten zijn, antwoord ik gewoon neutraal dat dat bij hun geloof hoort. Dan ga ik niet zeggen dat ik dat raar vind of wat dan ook (wat ik ook niet vind, moet iedereen zelf weten). Maar andersom wordt er wel een waardeoordeel aangehangen.
     
    wishfulthinking, Zoe123, dds en 3 anderen vinden dit leuk.
  4. Moluks78

    Moluks78 Niet meer actief

    Zeg ik dat ik iets raar vindt dan?
    Ik zeg tegen mijn dichters dat ik bloot niet fatsoenlijk vindt en ga echt niet anderen aanwijzen die dat wel doen. Ik heb t daar niet eens over. Dat ik er wat van vind is mn vrij recht.
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.808
    32.714
    113
    Ja dat is je recht. Maar ik vind onfatsoenlijk eigenlijk nog erger dan raar en ja ik vind dat je daarmee een boodschap afgeeft.

    Je zou het ook meer bij jezelf kunnen houden en het op een andere manier formulieren.
     
    wishfulthinking, dds en tuc vinden dit leuk.
  6. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Totaal off topic maar in zo zonnebrand zit ook een hoop rommel dus dat smeer ik niet zomaar

    Maar ik snap je wel. Zoals ik al zei: ik ben voor mezelf erg voor bedekt kleden. Mijn dochters dragen altijd boxers. Maar ik denk er niks van als er een onderbroekje van een kleuter te zien is.
     
  7. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.006
    25.453
    113
    Ik ook hoor, ik vind een onderbroek/boxertje voldoende bedekking. Maar ik vind de link van legging naar victim blaming belachelijk. Iedereen trekt haar kind kleding aan die zij fatsoenlijk acht; een shirt/een hemd/een onderbroek/broekje dat stopt op de bovenbeen ipv op de kont. En waarom? Omdat niet iedereen alles hoeft te zien toch? Is dat niet 1 van de grootste redenen waarom we überhaupt kleding dragen? Fatsoenlijke bedekking?
    Maar o wee als dat een legging betreft of zo, dat is opeens teveel bedekking en leren we onze dochters iets verkeerd? Ik snap het niet.
     
    Roos12, Anna009, Evanesco en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. Moluks78

    Moluks78 Niet meer actief

    #288 Moluks78, 20 jun 2019
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 jun 2019
    Ik hou het absoluut bij mezelf en mijn gezin. Ik zal er nooit een ander op aankijken.
    Maar ik voed mijn kinderen op met wat andere fatsoensnormen als de meeste mensen in Nederland.
    Daar wil ik absoluut aan vasthouden omdat ik daar waarde aan hecht. En dan zal t woord fatsoenlijk of juist niet fatsoenlijk misschien wat meer klinken in mijn gezin als bij een ander. Maar dat kan je als de partij die er anders over denkt ook erg zwaar maken.
    Voor ons zegt t iets over onszelf, over hoe wij t doen en niks over hoe een ander t doet.
     
    toch3 en Evanesco vinden dit leuk.
  9. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.688
    3.469
    113
    Dat is als je heel eerlijk bent natuurlijk niet helemaal waar. Zou je het volslagen normaal vinden als een mannelijke collega morgen met ontbloot bovenlijf tegenover je op kantoor zit? Of de caissière bij de AH met blote borsten je boodschappen scant? Zou je zelf in je onderbroek op het schoolplein gaan staan? Het is gewoon de norm om bepaalde delen van je lijf te bedekken, en daar kan met hele kleine kinderen nog wel flexibel worden omgegaan, maar al redelijk snel neem je ze echt niet meer halfbloot mee naar de supermarkt. Hoewel ik zelf helemaal niet perse vind dat er een legging onder een rokje moet, ben ik het er wel mee eens dat het hetzelfde principe is. Als iemand dat fatsoenlijker vindt dan is dat wat mij betreft prima en dan werk je daar niet automatisch body shaming of victim blaming mee in de hand. Iedereen mag toch zijn eigen keuzes daarin maken? Het zegt ook niet gelijk dat je een ander onfatsoenlijk vindt als die andere keuzes maakt, maar puur waar jij jezelf prettig bij voelt. Ik draag bijvoorbeeld geen bikini’s, omdat ik mijn figuur daar niet mooi genoeg meer voor vind. Dat betekent niet dat ik vind dat iedereen die niet superstrak is en desondanks een bikini draagt voor gek loopt, integendeel. Ik voel me er alleen zelf niet meer in op mijn gemak. Geen waardeoordeel, puur mijn eigen gevoel.
     
    toch3, Roos12, Kipsate en 3 anderen vinden dit leuk.
  10. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Ja tuurlijk, dat is ook zo. Maar wij zijn dat cultureel gezien ook gewend. Er zijn natuurlijk hele stammen op de wereld die wel allemaal met ontbloot bovenlichaam lopen en dat als “normaal” beschouwen.

    Ik sta echt een beetje in het midden hoor, wbt bloot laten zien. Enerzijds ben ik bekend met mannen die niet van meisjes af kunnen blijven en wil ik graag af van het idee dat een stukje blote huid aanstootgevend is. (Niet zo zeer hier maar maatschappelijk gezien) en dan zeker bij een klein kind.
    Aan de andere kant ben ik zelf iemand die liever niet met blote benen loopt. En mijn dochters dragen goed aansluitende boxers. Vinden ze zelf fijner maar natuurlijk vind ik het ook prettig dat er geen inkijk is
     
    EdN vindt dit leuk.
  11. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    Maar het tegengestelde van ; " wij zijn fatsoenlijk, wij kleden zo" is " zij doen dat niet en zijn onfatsoenlijk"

    Net zoals "elke dag douchen is hygiënisch" bij " niet elke dag douchen, niet hygiënisch is"
    Want dat lees ik elke keer.

    Als ik het goed begrijp, zeg jij dat ook tegen je kinderen. In mijn ogen is jouw boodschap heel gevaarlijk!
     
    DQueen, suus1983 en tuc vinden dit leuk.
  12. Moluks78

    Moluks78 Niet meer actief

    Ik ga hier verder niet meer op reageren. Zinloze discussie.
    Eén ding nog, jij bent veroordelender over mijn gezin en mijn normen en waarden als dat ik t ben over mensen die anders denken over fatsoenlijk en onfatsoenlijk.
    Ik vind t eigenlijk lachwekkend hoe druk je je er over kan maken. Met woorden als gevaarlijk...
    Echt, belachelijk!
     
    toch3, Evanesco, Roos12 en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.075
    3.516
    113
    Mijn dochter is 7 maar ik snap werkelijk niet wat er sexy of aanstootgevend of onfatsoenlijk zou moeten zijn aan een meisje van 7 met een rokje of jurkje zonder legging eronder. Dat is de zieke geest van een volwassene die daar iets van denkt.

    Of ze hier een legging aan krijgt hangt gewoon van de temperatuur af. En met 30 graden hoeft er echt geen legging onder. Ik attendeer haar er wel op dat wanneer ze aan de rekstok gaat hangen iedereen haar onderbroek ziet maar ik geloof niet dat ze zich daar druk om maakt. En dan hoeft ze dat dus ook nog niet. Ze loopt ook nog gewoon in haar blote kont vanuit de badkamer naar de woonkamer. Dan zeggen we wel, joh doe even wat aan want je staat hier in je blote kont straks loopt er iemand langs. En als we visite hebben moet ze zich ook in de badkamer aan kleden maar dat snapt ze inmiddels prima. Kortom ze weet prima hoe het 'hoort' maar doet verder gewoon waar ze zich goed bij voelt.

    Net te kort geworden jurkjes mag ze van mij niet meer aan naar school maar vooral ook omdat het niet zo mooi meer staat. In de tuin prima. Maar met 25+ graden mag ze prima een lekker luchtig jurkje aan (meestal qua lengte bijna tot de knie) en hoeft er echt niks onder.
     
  14. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    moest meteen aan dit topic denken
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Magnolia29, soovi, KleineLai en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.688
    3.469
    113
    In alle eerlijkheid, als ze broekjes dragen waar je bij wijze van spreken een stukje balzak onderuit kan zien piepen, dan ‘vind’ ik daar ook echt wel wat van... ;)
     
    toch3 en Evanesco vinden dit leuk.
  16. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    Maar het leven bestaat niet uit tegenstellingen. Er is niet alleen zwart en wit, er is nog een heel groot grijs gebied tussen.

    En al zou je vinden dat iemand onfatsoenlijk gekleed is, dan zegt nog steeds niemand dat ze dan ongewenst gedrag op zichzelf afroepen.
    Mijn norm ligt dan wel niet bij leggings. Maar ik zou het zelf bijvoorbeeld niet netjes vinden om in enkel een string op straat te lopen. Maar dat wil nog steeds op geen enkele manier zeggen dat ik daarmee vind dat de persoon in een string ongewenst gedrag op zichzelf afroept. Victim blaming is nooit en te nimmer acceptabel.
     
    DQueen vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina