Airco laten plaatsen

Discussie in 'De lounge' gestart door Oona, 23 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Oona

    Oona Actief lid

    2 jul 2018
    436
    518
    93
    Ik ben op zoek naar ervaringsverhalen mbt een ingebouwde airco. Wat voor soort heb je? Door welk bedrijf heb je het laten installeren? En hoe tevreden ben je erover? Wij overwegen namelijk om dit te laten doen.
     
  2. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Wij hebben een (twee) Daikin (converter). Kost wat, maar dan heb je ook wat. Je hoort hem niet, ook niet met het raam open, en werkt super.
    Hou er wel rekening mee dat plaatsing door een goede installateur (dus geen klusjesman. Die hebben daar vaak ook geen vergunning voor. Vraag daar naar!) dit seizoen waarschijnlijk niet meer gaat lukken. En als het al lukt, dat je dan de hoofdprijs betaalt.
     
  3. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Hier ook een Daikin, erg tevreden over.
    Ook te bedienen met een app op je telefoon, ideaal.
    Koelinstallatie staat bij ons op de garage en geeft geen geluidsoverlast.
    Hier is iemand van zo'n bedrijf over de vloer geweest, de kosten hangen (logisch) af van de grootte en het aantal ruimtes wat je wilt koelen.
     
  4. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    En waar moet je aan denken voor 2 units aan prijs (airco en installateur, niet deze zomer maar gemiddeld?) En wat doet het qua verbruik?
     
  5. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Wij hebben een kleinere op zolder. Volgens mijn rond de 1300 euro. De airco in de huiskamer heeft meer vermogen (grotere ruimte). Volgens mij was die rond de 1500/1600. Dit is wel alweer een paar jaar geleden.
    Geen idee wat het verbruik doet. Daikins schijnen wel superzuinig te zijn, wat een duurdere aanschaf wellicht rechtvaardigt. Ik kan wel zeggen dat wij ondanks de units niet in maandbedrag omhoog zijn gegaan qua energie. Al tel ik dan dit huidige jaar niet mee gezien alle stijgingen in belasting ed.
     
    Salentein vindt dit leuk.
  6. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.863
    7.627
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Wij hebben Fuji electric.

    Wij hebben op elke slaapkamer,zolderkamer en woonkamer een unit en 3 buitenunits.

    Wij hebben hem in de zomer elke dag aan en in de navht doenop de slaapkamers. Wij betalen 180 euro per maand aan de Nuon en krijgen dit jasr ruim 100 euro terug. Dus verbruik valt mee.
     
  7. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Wij hebben Haier. Hebben 5 buitenunits en 5 binnen units.

    Haier deed tot voor kort alles aanleveren voor de grote merken maar is sinds een tijdje zelf airco's gaan maken. Wij kunnen hem dus ook op afstand bedienen en zien via een speciale app ook hoe warm het is op de desbetreffende kamer. Dus stel wij zitten aan de andere kant van het land, en gaan richting huis kunnen we hem daar al aanzetten en komen in een heerlijk koel huis thuis.

    Ook kunnen we hem inprogrammeren. Stel de kinderkamers willen we vanaf 18:30 uur tot 21:30 uur op 21 graden hebben dan kan dat gewoon.

    Nu moet ik wel zeggen dat wij hem hebben laten installeren via een huisvriend en dat hij echt mega korting heeft gegeven.
     
  8. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    Dank voor en reactie! Wij gaan de zolder verbouwen en twijfelen nu over airco. Is wel weer een hap budget maar aan de andere kant als we toch verbouwen.. (kinderen gaan daar slapen)
     
  9. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.863
    7.627
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Inprogrammeren hebben wij ook. Echt ideaal.
     

Deel Deze Pagina