We hebben allerlei soorten fruit in onze (nieuwe) tuin en met bepaalde soorten heb ik geen idee hoe ik het langer kan bewaren of wat ik er mee kan doen. Nu zijn de rode besjes het ‘probleem’. Gister heb ik ongeveer 1/3 kunnen plukken en dat leverde een volle liter kan besjes op. Ik ben de enige die ze echt lekker vind, de meiden zijn er na een paar besjes wel klaar mee en mijn vriend geeft er ook niet zo veel om. Die besjes kun je nooit zo lang bewaren. Wie heeft tips om ze langer te bewaren of lekkere recepten / ideeën met de besjes? Om een idee te geven, we hebben ook kersen die nu goed zijn en frambozen. Die eten de kinderen wel graag en gaan voor een deel wel op. Met de kersen ben ik ook aan het uitproberen om er een likeur van te maken nu.
Bedoel je aalbessen? Lekker jam van maken, kan je het heel lang bewaren. En bij toetjes is altijd lekker (bij ijs, yoghurt, slagroom, bavarois, oid,) en bestrooien met een beetje (poeder)suiker. Of anders staat hier misschien nog wat tussen: https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383828538183/recepten-met-rode-bessen
Ik maak hier inderdaad gelei van. Je kan het als jam gebuiken - iets verwarmen en als een soort stroop en wij gebruiken het in sauzen die een beetje gezoet moeten worden
Bij mij in de familie eten we altijd rode besjes, plakjes banaan, citroensap en een beetje suiker. Heerlijke combinatie!! Hele bakken kan ik daarvan opeten.
Wij aten ze altijd met een beetje suiker door de yoghurt. Nostalgie! Wist je ook dat je ze prima kun invriezen? Mijn moeder heeft elk jaar ook enorm veel bessen en ander fruit aan de struiken en vriest alles in. Dit weekend had ze bijv. weer een taart gebakken met bramen van vorige zomer.
Mijn man maakt er altijd taart mee. En met 4 struiken zijn er een hoop besjes en een boel taart Hij maakt ze gewoon schoon en bewaart ze per portie in de vriezer en zo kunnen we de hele winter door. We eten ze ook wel een s met gewone vla maar de taart blijft favoriet. Er zijn genoeg recepten te vinden hoor, Google maar eens
Hoeft niet hoor. Zolang ze niet in het water zwemmen maakt het niet uit. Wij vriezen heel veel fruit gewoon in. Heel handig.
Aalbessen likeur of jenever? Of gewoon los in een bakje met een beetje suiker er overheen vinden de kinderen ook erg lekker. Verder maak ik er ook wel cake of taart mee.
Oma maakte er altijd sap van. N dan aten wij sap met slagroom en vla we moesten dan alleen eerst ons bord leeg eten (niet moeilijk, oma kookte gerust 3 dingen) en beleefd praten. Oh en zorgen dat opa het toetje verzorgde
De opties die ik weet zijn al genoemd. Je kunt ook kijken op de site van Diana’s mooie moestuin. Zij zet bij elke groente en fruit recepten.
Sorry voor de late reactie! als je de warme potjes direct dichtmaakt creert dat een vacuum,de suiker conserveert. Je kunt ze ongeveer 2 jaar bewaren, droog en koel Ik zou het niet invriezen omdat je her prima in de voorraadkast kunt bewaren
Sap, jam, gelei, smoothies, taart, appelflappen met besjes, eigenlijk bij alles waar je rood fruit in zou kunnen doen. Invriezen als je ze schoon hebt gemaakt kan ook prima. Even uit laten lekken in een vergiet of op een stukje keukenrol, en als het een klont wordt in de vriezer kan je ze wel weer los schudden.