Lastige collega

Discussie in 'Weer aan het werk' gestart door Smallsandbambam, 21 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Smallsandbambam

    9 mei 2019
    35
    46
    18
    Vrouw
    Weet even geen raad, hoop dat jullie mij verder kunnen helpen! Technish gesproken niet helemaal 'na' de geboorte, maar maakt misschien niet zoveel uit.
    Mijn situatie: vanaf januari met een nieuwe baan begonnen bij een klein bedrijf, 3 dagen per week. Ik heb 1 ft collega, een manager die elders zit en wat verder van dit werk afstaat, en een paar andere collega's die parallel werken. Meestal zijn er 3-4 mensen op kamer (grote kamer, dat wel). De collega die mij moest inwerken is een redelijk ongeduldig individu, vooral dat trainen zelf bleek lastig want ik merkte veel irritatie bij haar als ik vragen stelde. Ze antwoordt vaak een beetje kleinerend (zo van 'Weet je dan NOG niet hoe dit gaat / heet / moet? "), heeft best een boze stem met een gezichtsuitdrukking waarbij je denkt - volgende keer liever niet vragen. Maar process beschrijvingen en instructies zijn er niet, en ze is de enige die kan vertellen hoe iets moet. Ik heb in ieder geval snel geleerd hoe ik zelf dingen moet uitzoeken haha! Maar het is altijd een beetje gespannen doordat ze zo ontzettend kortaf doet. Ik probeer positief te blijven want ik werk er verder graag, maar andere collega's hebben tegen mij gezegd dat ze licht ontvlambaar is, en of ik het allemaal red. Prima, ik ben een grote meid, en afgezien van wat gegrom af en toe is het niet zo erg.
    Alleen vandaag is ze over iets onbenulligs helemaal los gegaan op mij, ze was letterlijk aan het schreeuwen over dat ik altijd iets en nooit iets anders (beide herkende ik niet). Toen ik naar voorbeelden vroeg en zei dat ik het anders ervaar, liep ze boos weg omdat ze geen discussie wilde met mij want volgens haar wilde ik alleen maar een discussie om mijn gelijk te krijgen. Weer onherkenbaar.
    Ik ben 13 weken zwanger (is bekend op werk), en best emotioneel. Dit was heel oneerlijk en objectief onwaar. Heb er even van zitten huilen achter waar mensen normaal niet komen, maar wist ook niet hoe ik hierop moet reageren. Ben zeker geen muurbloempje, maar dit nog nooit meegemaakt!
    Ze heeft me laatste uurtje gewoon genegeerd (en ik haar).
    Als ik weer aan het werk ben, wil ik even een normaal gesprek met haar over deze manier van 'communicatie'. Als iets haar dwarszit, dan wil ik haar best tegemoet komen maar zo tekeer gaan vind ik eigenlijk niet kunnen. Vooral omdat ik vaker tegen haar zei dat ze eerlijk kan zeggen als ik iets verkeerd doe. Haar hele aanval leek meer te zijn gericht op mij als persoon dan op hoe ik werk, dus weet hier niet direct een oplossing voor. Ze is niet senior of dergelijke, we zijn op hetzelfde niveau.
    Enige suggesties? Moet ik mijn manager hierover informeren?
    Ze lijkt ook iets meer passief - aggressief te zijn sinds ik bekendmaakte dat ik zwanger ben, maar kan toeval zijn (ze is ergens in late 40-ig, heeft een volwassen dochter).
    Help en suggesties welkom!
     
  2. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    Waar is je leidinggevende in dit verhaal?
     
  3. Smallsandbambam

    9 mei 2019
    35
    46
    18
    Vrouw
    Nergens nog. Andere collega's weten natuurlijk wel van haar ehm persoonlijkheid. Ik heb misschien heel subtiel iets gezegd tegen mijn manager aan het begin over dat trainen niet echt haar roeping is, maar verder niet veel. Hij werkt er ook al een jaar of 10 en zal haar wel kennen.
    Tot nu toe zag ik geen noodzaak in hem er actief over te informeren. Maar omdat het vandaag naar mijn mening uit de hand liep, misschien moet ik dat doen? Ze zal het absoluut niet waarderen, dus ik twijfel of dit dé oplossing zal zijn, of dat ik het erger voor mezelf zou maken.
     
    RoseMurphy en Zomerrr vinden dit leuk.
  4. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik maakte gehakt van haar, misselijk figuur.
    Meteen melden bij je manager maar haar vooral laten weten dat ze nooit meer het lef moet hebben je zo aan te spreken.

    Wie denkt ze wel niet dat ze is?
     
    jessy77 en Paardenbloem vinden dit leuk.
  5. Jolicoeur

    Jolicoeur Fanatiek lid

    5 nov 2017
    2.844
    2.524
    113
    Vrouw
    Ik zou hier direct melding van maken en dat ook tegen haar zeggen. Wat een idioot. Wat ik hier wel uithaal is dat jij werk moet gaan doen wat zij normaal doet en als enigste weet hoe het werkt. Voelt ze zich misschien bedreigd dat jij haar werk over gaat nemen?
     
  6. Smallsandbambam

    9 mei 2019
    35
    46
    18
    Vrouw
    Dat gevoel krijg ik soms wel ja. Terwijl ik ook heel duidelijk heb aangegeven dat ik alleen parttime wil werken en zeker niet op zoek naar een stressvolle carriere ben de komende jaren. Nu met zwangerschap al helemaal. Wat ik me nu ook bedenk, in mijn vorig bedrijf zat ik in een functie een paar stappen boven waar ik (en zij dus) zit, en ze heeft mijn cv gezien en op LinkedIn toegevoegd, dus zeker bekend met mijn achtergrond. Misschien dat daar iets meespeelt.
    Ik hou niet van conflict en spanning, maar heb hier gister heel slecht door geslapen en loop vandaag (vrij) steeds met dit in mijn hoofd. Denk dat ik morgen mijn manager probeer te pakken om dit bij hem te melden, en apart nog een gesprek met haar probeer te voeren, desnoods met manager erbij.
    Thanks dames, was bang dat ik door hormonen overgevoelig ben maar het voelt alsof ze echt té ver is gegaan deze keer.
     
  7. Sasja88

    Sasja88 Fanatiek lid

    21 aug 2017
    1.809
    1.256
    113
    Vrouw
    Groningen
    Mag ik hier op inhaken en het van dr andere kant vertellen?
    Bij ons op het werk zijn zoveel wisselingen geweest. Ik ben de enige met een vast contract en heb zoveel mensen moeten inwerken dat ik er gestoord van werd en me vreselijk irriteerde als iemand het niet snel genoeg oppakte. Gelukkig is dit op dit moment niet meer het geval.
    Ik zou met haar gaan praten waarom ze zo doet want je hoort natuurlijk niet zo uit te vallen naar een nieuwe collega.
    Ze kan beter eerlijk zijn tegen je wat haar dwars zit. En misschien vind ze haar werk wel niet leuk.

    Maar dit kan er ook aan de hand zijn. Ik vind wel dat je respect naar elkaar moet hebben. Succes! Ik ben benieuwd waarom ze zo doet.
     
  8. Selsi

    Selsi Actief lid

    2 jul 2017
    138
    61
    28
    Vrouw
    Dit is precies wat ik wilde zeggen, maar het betekent niet dat je je collega je zo mag behandelen.

    Ik heb ook in jouw schoenen gestaan ts. Wat ik die tijd heb geleerd is dat niemand, maar dan echt niemand het recht heeft om in jou gedachten mee naar bed te gaan. Licht je leidinggevende in en ga evt samen met zijn drieen in gesprek. Doe dit zo snel mogelijk, voordat er allerlei verhalen de ronde doen.

    Dat ze je niet mag, dat kan, maar ze moet het wel een beetje professioneel houden.
     
  9. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    Exact! Die kreeg van mij direct lik op stuk. Is ze gek geworden ofzo?
    Ik zou haar de eerste keer aanspreken zoals: " misschien heb je een slechte dag, en dat is heel vervelend. Maad ik accepteer absoluut niet dat je mij zo aanspreekt. Je kunt ook gewoon normaal tegen me praten"

    Doet ze het dan nog eens, dan maak ik haar verbaal met de grond gelijk. Dan gaat ze echt wel in dr achteruit, kom oo zeg! Ik zou dat dan overigens ook zelf bij de manager melden.
     
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    Tja heel vervelend maar dan moet ze daar wat mee tegen de manager of opstappen. Er is geen enkele reden om zo tegen een collega uit te vallen.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  11. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    7 dec 2009
    1.910
    1.664
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    Oeh, die fileerde ik verbaal waar ze bij stond.
    In welke wereld is het geoorloofd om zo tegen een ander uit te vallen, als tegen een stuk vuilnis?

    Ik zou nu nog niet naar een leidinggevende stappen, maar als bij haar de neusgaten weer open springen eens fijntjes vertellen dat ze terug kan komen als ze weer normaal kan communiceren, en je anders wel naar je leidinggevende gaat.
     
  12. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Lastige situatie maar oooo zo herkenbaar. Ik zit in hetzelfde schuitje helaas. Met 2 collega’s. Ben ook nog niet zolang nieuw binnen dit bedrijf. (Wel al 14 jaar ervaring binnen hetzelfde werk dus echt geen groentje) Met z’n 3en moeten we samenwerken. Maar ze maken het mij beiden erg lastig door hun starre persoonlijkheden. Ik ben flexibel, probeer mee te denken en ben gewend om in overleg te gaan. Mijn collega’s echter niet echt en delen mede i.p.v. overleg. Zijn totaal niet flexibel waardoor ik al 2 x moest terug komen op mijn vrije dag. Heb er al met hun over gepraat maar dat is lastig. Ze zien het niet zoals ik. Vorige collega die met hun beide heeft samengewerkt heeft aangegeven dat niet meer te willen doen. Ook andere collega’s spreken me op hun gedrag binnen het bedrijf aan. Antwoord dat men hun daar zelf over moet aanspreken, maar niemand doet dat.. gesprek met mijn leidinggevende gehad.. aangegeven en deze begreep me wel maar vond dat ik het zelf moest oplossen. Daar heb ik dus niets aan. Wel heel jammer want dat hoort wel. Wel de toezegging gekregen voor een switch naar een andere doelgroep. Nu mag ik half augustus in een ander team werken en daar kijk ik nu al naar uit. Tel de dagen af. Vreselijk dit soort dingen. Als het niet lukt met je collega’s praat er dan in een 3 gesprek met collega en leidinggevende over. Hopelijk lost dat iets op. Succes!!
     
  13. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.888
    4.387
    113
    Los van het feit dat ik er ook niet van gediend zou zijn, zou ik haar eerst gewoon eens uitnodigen om even serieus een één op één gesprek te hebben. Je laat dan weten dat je geschrokken bent van haar aanvallende reactie en dat je dit allerminst prettig vindt en wat jullie samen kunnen doen om de werkverhouding te verbeteren.
    Ik ben persoonlijk van het eerst proberen onderling op te lossen aan de hand van feedback en niet meteen naar de manager te stappen. Dat zet namelijk de verhoudingen nog meer op scherp en vertrouwen zal ze je dan helemaal niet meer. Je weet nooit wat er achter zit dat ze zo reageert. Ik wil het niet goedpraten, maar misschien is er wel een verklaring. Misschien ziet ze je inderdaad wel als concurrentie, maar probeer daar in het gesprek achter te komen.
    Ik zie in het bedrijf waar ik werk dat meteen naar de manager gaan áltijd een averechts effect heeft op de werkrelatie. Uiteindelijk moet er altijd eentje het onderspit delven en vaak is dat degene die er dan net zit.
    Als jíj laat zien dat je er over wilt praten, dan kun je ook vertrouwen winnen. Want jullie moeten wel samenwerken. Mocht dit niks opleveren dan kan je altijd nog naar de baas.
     
    chrystel73 vindt dit leuk.
  14. Leesteken

    Leesteken Fanatiek lid

    14 okt 2018
    3.629
    3.434
    113
    Smallsandbambam vindt dit leuk.
  15. Smallsandbambam

    9 mei 2019
    35
    46
    18
    Vrouw
    Ah lief dat je vraagt :)!
    Nou. Ik heb haar aangesproken over de manier waarop ze me behandelde die dag en haar uitbarsting. Uitgelegd dat ik absoluut open sta voor constructief feedback en met alle plezier dingen wil verbeteren, maar ze moet het op een normale manier communiceren zonder uitbarstingen. Vroeg naar voorbeelden over wat nou precies haar frustratie had veroorzaakt. Als antwoord heeft ze mij ervan beschuldigd dat IK uit was gevallen tegenover haar, en dat ik niet kan communiceren. Ik ben niet arrogant, maar communicatie is toevallig wel één ding waar ik in verleden juist veel complimenten over kreeg vanuit mijn klanten / collega's / managers, dus ik stond daar even met mijn mond open . Projecting much?!
    Het leek weer te gaan escaleren en onze baas was er niet, dus een collega erbij geroepen en gezegd dat ze als mediator moest optreden. Het werd uiteindelijk afgeschoven op misverstand. Mijn lastige collega heeft niet één keer haar excuses aangeboden of zelfs erkend dat haar gedrag ott was.
    Ik heb de ochtend voordat we dat gesprek hadden een email gestuurd naar mijn baas met een afgezwakte (zonder drama en redelijk feitelijk) verhaal want wilde hem wel op de hoogte stellen mocht het nou helemaal verkeerd gaan. Toen mijn baas weer op kantoor was paar dagen later hebben we ook een gesprek gehad. Hij gaf ook aan dat er alleen positief over mij werd gesproken en dat ik me geen zorgen hoefde te maken, want volgens hem ging het juist goed (ook zou ik meer verantwoordelijkheid krijgen voor een bepaald proces, wat echt heel leuk zou zijn!). Maar hij zei ook dat dit probleem zich al eerder heeft voorgedaan en dat hij als haar nieuwe manager nu stappen gaat nemen in trant van training of dergelijk want dit kan niet.
    Dus dat ik mijn update. Het gaat nu redelijk tussen mij en die collega, maar ik tel ook een beetje af tot de bom barst. Volgens mij heeft ze gewoonweg iemand nodig om haar heen die ze tot 'vijand' benoemt, en helaas ben ik dat nu geworden. Maar ben blij dat mijn manager dit serieus neemt.
     
    Leesteken vindt dit leuk.
  16. Smallsandbambam

    9 mei 2019
    35
    46
    18
    Vrouw
    Even ter verduidelijking: gesprek met mijn baas was dus alleen met hem, en zonder haar erbij. Ze weet ook niet dat we het erover gehad hebben.
    Hij vertelde me trouwens dat ze naar hem toe kwam op mijn vrije dag (toen ik hier postte) en begon te klagen over mij, maar geen duidelijke voorbeelden had over wat ik nou precies moest doen/laten/veranderen. Hij heeft toen ook tegen haar gezegd dat ze beter direct tegen mij kan zeggen wanner er iets specifieks gebeurt, want die feedback van haar kon hij niets mee!
    Van een andere collega hoorde ik deze week dat zij een tijd lang de *vijand * was en dat ze duidelijk kon zien wanneer ik die rol heb overgenomen. Leuk he.
    Nou goed, ik werk nu 3 dagen pw, tot half oktober, dan kindje krijgen, en als ik terug kom wil ik eerst 2 dagen per week werken. Hoop op een rustige paar maanden!
    Iemand zei hierboven iets over mensen inwerken en dat het misschien daardoor komt : nee hoor. Ik word al een lange tijd niet meer getraind, ze heeft me gewoon 'losgelaten' na een paar weken. Ik ken dus ook nog niet alle processen die ik zou moeten kennen, en heb dit al vaker aangekaart maar ze zegt steeds geen tijd te hebben. Zelfs mijn manager sprak haar daarop aan (zonder resultaat)..
     
  17. Leesteken

    Leesteken Fanatiek lid

    14 okt 2018
    3.629
    3.434
    113
    Wauw, dit vind ik wel echt heel naar van haar. Walgelijk zulke collega’s. Wat is haar doel, waar heeft ze last van? Hopelijk pakt de manager door en doet een eventuele training haar goed.
     

Deel Deze Pagina