Dinsdag komt een zakenrelatie van ons lang vanuit de USA. Zijn vrouw en twee kinderen zijn er ook bij en nu is het natuurlijk erg leuk om bij de koffie en de lunch typische Hollandse producten te serveren. Ik kom niet verder dan stroopwafels, drop en de snacks zoals bitterbellen. We hebben alleen geen oven of frituur dus de bitterballen etc vallen af. Kom maar door met al jullie ideetjes!
Kaas Melk Hagelslag (denk ik want iedereen neemt het mee op vakantie ) Paling/haring Verder durf ik het ook niet echt te zeggen wat nou typisch Nederlands is
Je zou de bitterballen eventueel in een pan met een laagje olie kunnen bakken als je die er toch graag bij hebt.
Koffie: appeltaart of stroopwafels Lunch, gewoon lekker broodjes en nederlandse kaas, hagelslag etc. Dat vele brood eten is echt typisch iets voor ons. Niet heel hollands, maar je kunt ook gewoon een stapel pannenkoeken en poffertjes maken, dat is bij de kids sowieso een hit. Bitterballen en erwtensoep zou ik niet doen. Als ik zelf ergens kom is het ook wel leuk om iets te eten dat je lekker vind ipv heel ongemakkelijk allemaal rare buitenlandse snacks of brei (erwtensoep ziet er gewoon goor uit ) voorgeschoteld te krijgen die je uit beleefdheid ook niet kan afslaan.
Dat was ik ook niet van plan inderdaad. Schreef het erbij omdat het anders vaak voorbij zou komen. Het gaat om koffie natuurlijk bij ontvangst met wat erbij en een lunch.
Heeft nog niemand pindakaas gezegd? Ik heb regelmatig gasten uit het buitenland, maar de meeste gaan totaal niet los op de typische Nederlandse dingen. Als het op eten aankomt houden mensen het vaak graag bij het bekende, dus ik zou juist ook wat algemene dingen neerzetten zodat ze kunnen kiezen. Waar onze gasten vaak lyrisch over zijn, zijn onze perssinnaasappelen (vraag me niet waarom) dus ik zou lekker verse jus d'orange maken
Roomboterkoekjes, die zie je zelden in het buitenland.. Of kletskoppen, jan hagel, moorkoppen, zeeuwse bolussen (of in Gelderland haantje pik), Hollandse aardbeien met slagroom.. Als ik zoiets zou organiseren zou het een buffetje worden denk ik!
Als het lunch is zou ik verschillende broodjes doen, kadetjes, krentenbollen, suikerbrood, roggebrood en iets van duivekater. Als beleg verschillende kazen, Zeeuws spek of katenspek, ander beleg uiteraard ook. Poffertjes is leuk voor kinderen. Misschien een lekker soepje erbij. Ik hoorde eens dat dat ook typisch Nederlands is..
Tompouce hebben ze bij ons in Afrika ook... (overblijfsel van de Franse kolonisatie) niet typisch Nederlands dus.
Ik woon zelf niet in Nederland en heb vaak al Nederlandse dingen gemaakt voir mijn schoonfamilie. Eigenlijk alles valt wel in de smaak maar om wat voorbeelden te noemen: poffertjes, hachee, gebakken aardappels/aardappelpuree (aardappel zien ze als groenten en eten ze bv in een stoofgerecht, rijst of couscous), kroket, pannenkoeken etc. Haring helaas niet omdat dat niet beschikbaar is, spruitjes ook niet. Maar bloemkool op z'n Hollands met kaassausje vonden ze heerlijk haha. Kaas en koeken e.d (gevulde koek, stroopwafels) nemen we vaak voor ze mee uit Nederland. Stroopwafels heb ik zelfs in het Midden-Oosten wel eens in de supermarkt gezien dus vraag me daarvan ook wel af hoe Nederlands dat nou is. Ik zou een lekkere appeltaart maken of kopen, denk ik. Eventueel met wat koekjes nog erbij.